reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

a mnie dzisiaj o 9 nawiedzila położna środowiskowa niedośc że bez zapowiedzi to jeszcze o tak wczesnej porze:szok: to przywitaliśmy ja w piżamach w łóżku :-D już nie wspomnę o tym że wczoraj akurat wcale nie chciało mi sie sprzątac;P no ale trochę pogadała i sobie poszła;)

a tak wogóle to jestem zła- miałam okazje sprzedac swoja suknie slubną( wiadomo-kasa potrzebna) ale moja kolezanka prosiła mnie i błagała, żebym ją zostawiła dla niej bo planuje się chajtav w czerwcu , to posłuchałam ja , a terqaz ostałam na lodzie, bo tamta odwołala ślub:wściekła/y: bedę musiała ją na allegro wystawić, ale pewnie za mniej kasy pojdzie..9o ile wogóle pójdzie..)

reklama
Witam o poranku :tak:

U nas narazie spokojnie. Dzieciaczek spi na hustawce a ja z kawka w reku zaliczam swoja poranna dawke internetu :blink: Weekend najprawdopodobniej minie pod znakiem gosci.

To i tak dobrze.. My mamy już wszystko na ślub załatwione a zaręczyn nie było! Ślub 8 maja. Smutno mi z tego powodu..

Nie pomyslal biedaczek... Tak jak juz dziewczyny podpowiadaly musisz kogos na niego naslac ;-) Inaczej Tobie bedzie smutno a on bedzie pozniej mial kaca moralnego ze na to nie wpadl.

My tez dajemy 100 na chrzest co laska to co laska a druga stowke to ja wole przelac na konto jakiegos chorego dzieciaczka zawsze tak robimy raz w miesiacu T szuka w necie kogos potrzebujacego a ja robie przelew dostalismy nawet kartke na swieta od dziewczynki ktorej kiedys przelalismy kaske z jej zdjeciem i wiadomoscia ze juz jest po operacji i jest zdrowa super sprawa a ksiedzu stowa wystarczy hiihii chyba Szymek nie bedzie lepszym katolikiem jak dam np 300 ale to kazdego indywidualna sprawa i kazdy daje ile uwaza :)))

Szacunek za te przelewy!!! Duzy!

Fajnie ze maz juz przyjechal :-) Jak napisalas ze opalony to piec razy bardziej niz zwykle zamarzyly mi sie wakacje...

mój Bąbel zasnął na macie, ach te męczące zabawy...

A moje dziecie ostatnio jakos nudzi sie na macie :dry: Ciekawe czy takie dziecko pamieta ze poprzedniego dnia bawilo sie tymi samymi zabawkami, z ta sama melodyjka i w tym samym miejscu... :confused: O ile sie orientuje to nie pamieta ale kto wie...

Spacer tez chyba sobie odpuszcze. Zrobimy tak jak wczoraj. Otwarte okno, dzidzia w wozku a mama prasowanie :tak:

Dziewczyny czy jest ktoras z Was z Warszawy? Jak rozmawiamy o poworcie do Polski coraz czesciej pojawia sie Warszawa w naszych rozmowach. Jak sie Wam tam zyje?

ja dzis na troszke znikne bo ma przyjsc mojego meza kuzynka do mnie ktora ma 18 lat i ma dziewiecio miesiecznego synka i mam ja nauczyc gotowac... bo chce z mezem zamieszkac sama ne z tesciami ale gotowac bidulka nie umie.....

ja od dziś powinnam być Julka33... a uczyć gotować zaczęłam dopiero 2 lata temu dla P,jak się poznaliśmy....wcześniej miałam zawsze inne zajęcia i wolałam położyć kafelki w łazience niż ugotować obiad;)....ale P dzielnie znosił bycie moim króliczkiem doświadczalnym i wcinał wszystko udane czy nie:):):)

Hej laseczki no moj ksiaze dotarl w koncu do domku o 18 opalony jak murzyn i jakis pzystojniejszy haha ehhh te rozlaki na powitanie powiedzial ze slicznie wygladam i ze na maxa schudlam ze jest ze mnie dumny a ja mowie ze mam jeszcze 15 kg a ten zebym dala spokoj i powoli samo zejdzie:))))No wiec zapoznal sie z Szymciem od razu go na raczki i wszystkiego go mam uczyc to nakarmil malego a ten sie tak na niego patrzyl i ani nie zaplakal tylko sie smial chyba wyczul ze to tata:))) Pokazalam T brzuchola a on mowi ze dobrze jest ze kocha mnie najmocniej na swiecie hihi(a ja mam wielka falde a nie brzuch i tyle sadlicha jeszcze:D)NO pozniej Szymek zasnal a my wskoczylismy pod kocyk hihi balam sie troche ale bylo tak fajniutko ze po godzince skusilismy sie po raz drugi:-)teraz T sobie spi nie budze go bo biedny 24 godziny byl w podrozy a jeszcze i tak mnie przeciagal do polnocy bo on nie chce spac on chce gadac ze mna:-Djestem mega szczesliwa:tak:
aż mi się łza w oku zakręcila jak to przeczytałam fajnie że u ciebie tak beztrosko cieszę się twoim szczęściem
a to zabawne bo ja jak nie widziałam mojego męża miesiąc to mi też się taki mega przystojny wydawał :-D

chyba będę jedyna mamą która chrzci swoje dziecko tak poźno ;) my zaplanowaliśmy ta uroczystość na maj a impreze po chrzcinach u teściów bo mójh M ma niepełnosprawnego brata a chcelibyśmy żeby on tez mógł brać w tym udział:)
No ja też bardzo chciałam w maju! Ale rodzice nalegali, żeby szybciej mieć to z głowy i w ogóle, to nie napierałam :(

kurcze a my nie podajemy żadnych witaminek..czy to każda dzidzia ma przyjmować? Julek pije kilka razy dziennie butlę (milupy) tam jest tych witamin od groma,czy mam się postarać o jakiej witaminki z Pl? i czy mogę podać bez konsultacji z lekarzem?
No bez konsultacji z lekarzem to nie... :-) Ogólnie witaminek się nie podaje, chyba, że nie ma w mieszance D3 i K :-) Chyba, że lekarz jest z gatunku tych co lubią dawać preparaty witaminowe to wtedy przepisuje, ale przy mieszankach nie ma to medycznego uzasadnienia (rozmawialam dzis z lekarką rodzinną o tym:p )

Dziewczyny czy jest ktoras z Was z Warszawy? Jak rozmawiamy o poworcie do Polski coraz czesciej pojawia sie Warszawa w naszych rozmowach. Jak sie Wam tam zyje?

Ja od 5 lat mieszkam na granicy Warszawy (z powodu cen wynajmu w samej Warszawie dużo bardziej się opłacało wynając na obrzeżach). I żyje się dobrze :) Ja tam nigdy nie narzekałam, ofert pracy sporo, tylko Ci ludzie jacyś tacy ciągle w pośpiechu i nerwówce. My osobiście teraz uciekamy na wieś, bo akurat ten pośpiech w życiu nam zupełnie nie odpowiada, ale gdyby mnie było an to stać to można zawsze zamieszkać w tych droższych, spokojniejszych dzielnicach :)

Używa może któraś z was laktatora elektrycznego tommee tippee? Jak się sprawuje?

ja używam Aventa-philipsa ,ale słyszałam ,ze tomee też dobry....Myślę ,ze to sprawa indywidualna-ja ze swojego jestem b.zadowolona..ale najważniejsze,że elektryczny...bo od ręcznego (tommee tippee) urosły mi niezłe bicepsy:)

Hej mamuśki ;)
Po wczorajszym męczącym dniu Lolek pospał 8,5 godziny! :> Aż zmierzyłam mu gorączkę czy nie chory ;)
On też je jak oszalały, jak ściągałam i liczyłam to w ciągu dnia co 1,5 godziny 100-130 ml opitala ;) Ale na wadze tego nie widać zbytnio. Ale jego ojciec i styjkowie są patyczakami, więc przestałam się już tym przejmować :) Miałam nadzieję, że podwoimy wagę w 3 m-cu, ale widać, w tym tempie to dopiero za jakies 2-3 tygodnie. Trochę spadł z siatki centylowej, z 80 centyla na 70, ale paniki nie ma ;) To najnowsza siatka WHO dla dzieciaczków karmionych piersią :) ( U nas wciąż się stosuje siatką dla dzieci karmionych butelką dla wszytkich). Jakby ktoś chciał to wystarczy wybrać czy chłopak czy dziewczynka ;)
WHO | Weight-for-age

My mamy takie tabele, w książeczce zdrowia i zazanaczają położne/lekarz po ważeniu kropeczką:)
waży 5880 ale nie wiem ile ma wzrostu bo nie wpisał..a mierzył lekarz Makumba;P...

reklama
No ja wiem, ale te tabele w książeczkach to są dla dzieci butelkowych, albo butelkowo-cyckowych :) Ta na WHO jest stricte dla cyckowych i różni się sporo od tej ksiażeczkowej, przynajmniej mojej :)

Do góry