reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

A u nas były dodatkowe pobudki na odciagniecie gilków z noska:zawstydzona/y:
wcale nie widze poprawy cała trójka zasmarkana:baffled:
teoretycznie młodej juz powinno powoli przechodzic bo ma to od zeszłej soboty:sorry2:
daje jej teraz troche mniej clemastinum bo była bardzo ospała
a nasivin soft mozna tylko 4 dni podawac
Mamo Stacha , Marta clemastinum oczywiscie jest lekiem na alergie tak jak clarityne ale powoduje zmniejszenie obrzeku błon sluzowych a co za tym idzie udraznia nosek przy katarku
i te leki działaja od wewnatrz a nie jak kropelki ktore z czasem wysuszja błone sluzowa

a dlaczego nie clarityne pewnie dlatego ze clemastinum działa słabiej i krocej
ale sie jeszcze dopytam dr

u mnie w pracy tez uzywam clemastinum u maluszków np. przy zapaleniu krtani

Ostatnia edycja:
reklama
Czołem!

My wczoraj po wizycie u ortopedy :) wypadliśmy super, wszystko bdb. :) biorąc na ręce kazał rozkraczać mu nogi i nie podnosić za nóżki przy zmianie pieluszki :) żadnych ''żabek'' robić nie kazał, po 12 tygodniu mamy zrobić USG :)

Zatem z doctorami chwilowo mam spokój :))

ide Was zczytywać :)

no my tez mamy kolejne usg w kwietniu
mam nadzieje ze ten staw sie wkoncu porzadnie rozwinie

My chrzcimy w kwietniu i ja dam może ze 100 zl.
a co ?
tym bardziej że ksiadz caly czas uprzyksza nam życie teraz wymyslil że mam mu przywieżc zaświadczenie że chodzimy tu do kościola
żenada
przecierz oni mnie tu wyśmieja jak poproszę o taki dokument
tak samo było 4 lata temu jak braliśmy ślub

oni po prostu chca mieć wszystko pod kontrolą.My mieliśmy wielkie problemy bo obydwoje jesteśmy po rozwodach i bez ślubu(choć cywilny i tak byłby dla nich bez znaczenia) Julek nie będzie chrzczony w żadnej z naszych parafii, znaleźliśmy bezkonfliktową bazylikę ( kto ze śląska to wie;)-w Panewnikach)...no i cudem znależliśmy restaurację na maj.....właśnie Mama dzwoniła,że znalazła....uffff był strach...ale udało się :):):) yuppi :aż chyba ze szczęścia dam więcej do koperty:):)

Hej mamuśki ;)
Po wczorajszym męczącym dniu Lolek pospał 8,5 godziny! :> Aż zmierzyłam mu gorączkę czy nie chory ;)
On też je jak oszalały, jak ściągałam i liczyłam to w ciągu dnia co 1,5 godziny 100-130 ml opitala ;) Ale na wadze tego nie widać zbytnio. Ale jego ojciec i styjkowie są patyczakami, więc przestałam się już tym przejmować :) Miałam nadzieję, że podwoimy wagę w 3 m-cu, ale widać, w tym tempie to dopiero za jakies 2-3 tygodnie. Trochę spadł z siatki centylowej, z 80 centyla na 70, ale paniki nie ma ;) To najnowsza siatka WHO dla dzieciaczków karmionych piersią :) ( U nas wciąż się stosuje siatką dla dzieci karmionych butelką dla wszytkich). Jakby ktoś chciał to wystarczy wybrać czy chłopak czy dziewczynka ;)
WHO | Weight-for-age

A co do chrzcin, to my tyle dalismy, bo mamy indywidualną mszę, bez innych dzieci i obcych ludzi.

NeSSi no i gratki z powodu wizyty u ortopedy! :)

moje dziecko o 7 wstalo na kupe wiec ja mam wlasciwie po spaniu ... teraz usypia wiec ja ide sie wykapac
a u nas znowu spadl snieg !!!! a ja dzis mam tyle do pozalatwiania w miescie z maluchem ...

no naprawde wstyd !! proponuje sobie sciagnac google chrom czy firefoxa ... powinno przejsc :)

w temacie chrztu ... po pierwsze dalismy 100 i ksiadz byl strasznie zaskoczony !!! u nas to max 50 sie za chrzest bez mszy daje !! wiec nam w niedziele zrobil druga intencje jak 100 dostal :) i byla msza za Agatke i za mnie i Kasie urodzinowa :)
co do trzymania malucha - ja mialam agatke w sukience i w beciku i cala msze byla w wozku tylko na sam chrzest wzielam ja na rece i nawet sie nie obudzila :)

ale wam fajnie :) cieszcie sie teraz soba ile tylko mozecie !!!

acha co do witaminek to podaje D /co 2 dni bo ciemiaczko szybko zarasta/ i nic wiecej ... no i sab simplex ale to nie witaminki :) wlasciwie to jak dlugo podawac profilaktycznie te kropelki ?? bo mam koncowki w 2 buteleczkach i zastanawiam sie czy jeszcze kupowac ...

mea- u nas kolki już minęły :) :tak: może spróbuj kilka dni nie podawać kropelek i zobaczysz czy Agatke dalej męczą kolki :)

Hej mamuśki ;)
Po wczorajszym męczącym dniu Lolek pospał 8,5 godziny! :> Aż zmierzyłam mu gorączkę czy nie chory ;)
On też je jak oszalały, jak ściągałam i liczyłam to w ciągu dnia co 1,5 godziny 100-130 ml opitala ;) Ale na wadze tego nie widać zbytnio. Ale jego ojciec i styjkowie są patyczakami, więc przestałam się już tym przejmować :) Miałam nadzieję, że podwoimy wagę w 3 m-cu, ale widać, w tym tempie to dopiero za jakies 2-3 tygodnie. Trochę spadł z siatki centylowej, z 80 centyla na 70, ale paniki nie ma ;) To najnowsza siatka WHO dla dzieciaczków karmionych piersią :) ( U nas wciąż się stosuje siatką dla dzieci karmionych butelką dla wszytkich). Jakby ktoś chciał to wystarczy wybrać czy chłopak czy dziewczynka ;)
WHO | Weight-for-age

A co do chrzcin, to my tyle dalismy, bo mamy indywidualną mszę, bez innych dzieci i obcych ludzi.

NeSSi no i gratki z powodu wizyty u ortopedy! :)

chyba będę jedyna mamą która chrzci swoje dziecko tak poźno ;) my zaplanowaliśmy ta uroczystość na maj a impreze po chrzcinach u teściów bo mójh M ma niepełnosprawnego brata a chcelibyśmy żeby on tez mógł brać w tym udział:)

Hej laseczki no moj ksiaze dotarl w koncu do domku o 18 opalony jak murzyn i jakis pzystojniejszy haha ehhh te rozlaki na powitanie powiedzial ze slicznie wygladam i ze na maxa schudlam ze jest ze mnie dumny a ja mowie ze mam jeszcze 15 kg a ten zebym dala spokoj i powoli samo zejdzie:))))No wiec zapoznal sie z Szymciem od razu go na raczki i wszystkiego go mam uczyc to nakarmil malego a ten sie tak na niego patrzyl i ani nie zaplakal tylko sie smial chyba wyczul ze to tata:))) Pokazalam T brzuchola a on mowi ze dobrze jest ze kocha mnie najmocniej na swiecie hihi(a ja mam wielka falde a nie brzuch i tyle sadlicha jeszcze:D)NO pozniej Szymek zasnal a my wskoczylismy pod kocyk hihi balam sie troche ale bylo tak fajniutko ze po godzince skusilismy sie po raz drugi:-)teraz T sobie spi nie budze go bo biedny 24 godziny byl w podrozy a jeszcze i tak mnie przeciagal do polnocy bo on nie chce spac on chce gadac ze mna:-Djestem mega szczesliwa:tak:

super:):):) czyta się tego posta jak jakąś fajną romantyczną lekturkę:)

reklama
acha co do witaminek to podaje D /co 2 dni bo ciemiaczko szybko zarasta/ i nic wiecej ... no i sab simplex ale to nie witaminki :) wlasciwie to jak dlugo podawac profilaktycznie te kropelki ?? bo mam koncowki w 2 buteleczkach i zastanawiam sie czy jeszcze kupowac ...

kurcze a my nie podajemy żadnych witaminek..czy to każda dzidzia ma przyjmować? Julek pije kilka razy dziennie butlę (milupy) tam jest tych witamin od groma,czy mam się postarać o jakiej witaminki z Pl? i czy mogę podać bez konsultacji z lekarzem?

Do góry