reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

A u nas były dodatkowe pobudki na odciagniecie gilków z noska:zawstydzona/y:
wcale nie widze poprawy cała trójka zasmarkana:baffled:
teoretycznie młodej juz powinno powoli przechodzic bo ma to od zeszłej soboty:sorry2:
daje jej teraz troche mniej clemastinum bo była bardzo ospała
a nasivin soft mozna tylko 4 dni podawac
Mamo Stacha , Marta clemastinum oczywiscie jest lekiem na alergie tak jak clarityne ale powoduje zmniejszenie obrzeku błon sluzowych a co za tym idzie udraznia nosek przy katarku
i te leki działaja od wewnatrz a nie jak kropelki ktore z czasem wysuszja błone sluzowa

a dlaczego nie clarityne pewnie dlatego ze clemastinum działa słabiej i krocej
ale sie jeszcze dopytam dr

u mnie w pracy tez uzywam clemastinum u maluszków np. przy zapaleniu krtani

Ostatnia edycja:
reklama
Czołem!

My wczoraj po wizycie u ortopedy :) wypadliśmy super, wszystko bdb. :) biorąc na ręce kazał rozkraczać mu nogi i nie podnosić za nóżki przy zmianie pieluszki :) żadnych ''żabek'' robić nie kazał, po 12 tygodniu mamy zrobić USG :)

Zatem z doctorami chwilowo mam spokój :))

ide Was zczytywać :)

no my tez mamy kolejne usg w kwietniu
mam nadzieje ze ten staw sie wkoncu porzadnie rozwinie

My chrzcimy w kwietniu i ja dam może ze 100 zl.
a co ?
tym bardziej że ksiadz caly czas uprzyksza nam życie teraz wymyslil że mam mu przywieżc zaświadczenie że chodzimy tu do kościola
żenada
przecierz oni mnie tu wyśmieja jak poproszę o taki dokument
tak samo było 4 lata temu jak braliśmy ślub

oni po prostu chca mieć wszystko pod kontrolą.My mieliśmy wielkie problemy bo obydwoje jesteśmy po rozwodach i bez ślubu(choć cywilny i tak byłby dla nich bez znaczenia) Julek nie będzie chrzczony w żadnej z naszych parafii, znaleźliśmy bezkonfliktową bazylikę ( kto ze śląska to wie;)-w Panewnikach)...no i cudem znależliśmy restaurację na maj.....właśnie Mama dzwoniła,że znalazła....uffff był strach...ale udało się :):):) yuppi :aż chyba ze szczęścia dam więcej do koperty:):)

Hej mamuśki ;)
Po wczorajszym męczącym dniu Lolek pospał 8,5 godziny! :> Aż zmierzyłam mu gorączkę czy nie chory ;)
On też je jak oszalały, jak ściągałam i liczyłam to w ciągu dnia co 1,5 godziny 100-130 ml opitala ;) Ale na wadze tego nie widać zbytnio. Ale jego ojciec i styjkowie są patyczakami, więc przestałam się już tym przejmować :) Miałam nadzieję, że podwoimy wagę w 3 m-cu, ale widać, w tym tempie to dopiero za jakies 2-3 tygodnie. Trochę spadł z siatki centylowej, z 80 centyla na 70, ale paniki nie ma ;) To najnowsza siatka WHO dla dzieciaczków karmionych piersią :) ( U nas wciąż się stosuje siatką dla dzieci karmionych butelką dla wszytkich). Jakby ktoś chciał to wystarczy wybrać czy chłopak czy dziewczynka ;)
WHO | Weight-for-age

A co do chrzcin, to my tyle dalismy, bo mamy indywidualną mszę, bez innych dzieci i obcych ludzi.

NeSSi no i gratki z powodu wizyty u ortopedy! :)

moje dziecko o 7 wstalo na kupe wiec ja mam wlasciwie po spaniu ... teraz usypia wiec ja ide sie wykapac
a u nas znowu spadl snieg !!!! a ja dzis mam tyle do pozalatwiania w miescie z maluchem ...

no naprawde wstyd !! proponuje sobie sciagnac google chrom czy firefoxa ... powinno przejsc :)

w temacie chrztu ... po pierwsze dalismy 100 i ksiadz byl strasznie zaskoczony !!! u nas to max 50 sie za chrzest bez mszy daje !! wiec nam w niedziele zrobil druga intencje jak 100 dostal :) i byla msza za Agatke i za mnie i Kasie urodzinowa :)
co do trzymania malucha - ja mialam agatke w sukience i w beciku i cala msze byla w wozku tylko na sam chrzest wzielam ja na rece i nawet sie nie obudzila :)

ale wam fajnie :) cieszcie sie teraz soba ile tylko mozecie !!!

acha co do witaminek to podaje D /co 2 dni bo ciemiaczko szybko zarasta/ i nic wiecej ... no i sab simplex ale to nie witaminki :) wlasciwie to jak dlugo podawac profilaktycznie te kropelki ?? bo mam koncowki w 2 buteleczkach i zastanawiam sie czy jeszcze kupowac ...

mea- u nas kolki już minęły :) :tak: może spróbuj kilka dni nie podawać kropelek i zobaczysz czy Agatke dalej męczą kolki :)

Hej mamuśki ;)
Po wczorajszym męczącym dniu Lolek pospał 8,5 godziny! :> Aż zmierzyłam mu gorączkę czy nie chory ;)
On też je jak oszalały, jak ściągałam i liczyłam to w ciągu dnia co 1,5 godziny 100-130 ml opitala ;) Ale na wadze tego nie widać zbytnio. Ale jego ojciec i styjkowie są patyczakami, więc przestałam się już tym przejmować :) Miałam nadzieję, że podwoimy wagę w 3 m-cu, ale widać, w tym tempie to dopiero za jakies 2-3 tygodnie. Trochę spadł z siatki centylowej, z 80 centyla na 70, ale paniki nie ma ;) To najnowsza siatka WHO dla dzieciaczków karmionych piersią :) ( U nas wciąż się stosuje siatką dla dzieci karmionych butelką dla wszytkich). Jakby ktoś chciał to wystarczy wybrać czy chłopak czy dziewczynka ;)
WHO | Weight-for-age

A co do chrzcin, to my tyle dalismy, bo mamy indywidualną mszę, bez innych dzieci i obcych ludzi.

NeSSi no i gratki z powodu wizyty u ortopedy! :)

chyba będę jedyna mamą która chrzci swoje dziecko tak poźno ;) my zaplanowaliśmy ta uroczystość na maj a impreze po chrzcinach u teściów bo mójh M ma niepełnosprawnego brata a chcelibyśmy żeby on tez mógł brać w tym udział:)

Hej laseczki no moj ksiaze dotarl w koncu do domku o 18 opalony jak murzyn i jakis pzystojniejszy haha ehhh te rozlaki na powitanie powiedzial ze slicznie wygladam i ze na maxa schudlam ze jest ze mnie dumny a ja mowie ze mam jeszcze 15 kg a ten zebym dala spokoj i powoli samo zejdzie:))))No wiec zapoznal sie z Szymciem od razu go na raczki i wszystkiego go mam uczyc to nakarmil malego a ten sie tak na niego patrzyl i ani nie zaplakal tylko sie smial chyba wyczul ze to tata:))) Pokazalam T brzuchola a on mowi ze dobrze jest ze kocha mnie najmocniej na swiecie hihi(a ja mam wielka falde a nie brzuch i tyle sadlicha jeszcze:D)NO pozniej Szymek zasnal a my wskoczylismy pod kocyk hihi balam sie troche ale bylo tak fajniutko ze po godzince skusilismy sie po raz drugi:-)teraz T sobie spi nie budze go bo biedny 24 godziny byl w podrozy a jeszcze i tak mnie przeciagal do polnocy bo on nie chce spac on chce gadac ze mna:-Djestem mega szczesliwa:tak:

super:):):) czyta się tego posta jak jakąś fajną romantyczną lekturkę:)

reklama
acha co do witaminek to podaje D /co 2 dni bo ciemiaczko szybko zarasta/ i nic wiecej ... no i sab simplex ale to nie witaminki :) wlasciwie to jak dlugo podawac profilaktycznie te kropelki ?? bo mam koncowki w 2 buteleczkach i zastanawiam sie czy jeszcze kupowac ...

kurcze a my nie podajemy żadnych witaminek..czy to każda dzidzia ma przyjmować? Julek pije kilka razy dziennie butlę (milupy) tam jest tych witamin od groma,czy mam się postarać o jakiej witaminki z Pl? i czy mogę podać bez konsultacji z lekarzem?

Do góry