Witam wszystkie grudnióweczki :-)
Chciałabym do Was dołączyć. Co prawda termin miałam na styczeń 2010, ale 12 grudnia urodziła się moja córeczka - Ania. Tak więc zostałam grudniową mamą z 36 tyg ciąży ;-). Mała ważyła 3170 i mierzyła 56cm. Ponadto jestem mamą dzieci rok po roku. Między moimi córami, jest ciut ponad 11 miesięcy różnicy wiekowej :-). Starsza córa Julka urodziła się w styczniu 2009 z wagą 4400 i 62 cm. Tak więc mam dwie kochane córeczki z jednego rocznika ;-)
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona ;-)
WITAMY!!
jak fajnie prawie jak blizniaczki
A wiesz Dafi, że przedawkowanie D3 jest bardzo groźne ?
tak samo jak i niedobor...
musi to zbadac lekarz...jaka twarda jest potyiica, jakie jest ciemiaczko...czasami nawet trzeba zbadac na to krew...
roznica w objawach miedzy przedawkowaniem i brakiem wit d3 jest znikoma te same objawy tylko wlasnie ta czaszka jest inna..
a objawy to: pobudzenie, marudzenie, pocenie sie glowki podczas jedzenia, gruby brzuszek rozlany na boczki, i duzy i szybki nabor masy ciala...
ja z tego smsa dowiedzialam sie ze nie jestem juz taka jak kiedys a dokladnie chodzilo o wyglad........ ze zanim sie na dziecko zdecyduja niech sie zastanowia,,, bo wygladam juz inaczej malo mam dla niego czasu, chodze przybita no i troche salcesonik ze mnie ze musze AZ O ROZMIAR wieksze ciuchy kupowac ( waze jakies 60 kg przy 164 przed ciaza 55-56)...........no i .... bo ja nie robi nic tylko nad dzieckiem siedze ......... nosz... to niech mi pomoze,,,,a pojde do fryzjera, kosmetyczki i wogole........
Mataka wspolczuje...moj maz tez teraz jakby zaczal sie cofac...zachowuje sie jak gowniarz i widze ze Twoj tez...
ja juz olalam, nie ekscytuje si juz tym co robi, jak sie zachowuje...codze po domu i jestem szczesliwa bawie sie z malym a on tylko patrzy i jeszcze bardziej sie wkurza...
to ja myślę dać przez pół - 200 zł.
ja tez dam 200...400 to dawalismy za slub...
Kasiekkr podaj link na bloga:-)
Daffi w forach na smykach sa fajne objaśnienia jak zmieniać tło itp.
.
Blog rychu na www.smyki.pl?
jak sie tam oddaje glos?? wystarczy wpisac komantarz ?? jestem ciemna mas a na te stronie;/
Hej laseczki no moj ksiaze dotarl w koncu do domku o 18 opalony jak murzyn i jakis pzystojniejszy haha ehhh te rozlaki na powitanie powiedzial ze slicznie wygladam i ze na maxa schudlam ze jest ze mnie dumny a ja mowie ze mam jeszcze 15 kg a ten zebym dala spokoj i powoli samo zejdzie
)))No wiec zapoznal sie z Szymciem od razu go na raczki i wszystkiego go mam uczyc to nakarmil malego a ten sie tak na niego patrzyl i ani nie zaplakal tylko sie smial chyba wyczul ze to tata
)) Pokazalam T brzuchola a on mowi ze dobrze jest ze kocha mnie najmocniej na swiecie hihi(a ja mam wielka falde a nie brzuch i tyle sadlicha jeszcze
)NO pozniej Szymek zasnal a my wskoczylismy pod kocyk hihi balam sie troche ale bylo tak fajniutko ze po godzince skusilismy sie po raz drugi:-)teraz T sobie spi nie budze go bo biedny 24 godziny byl w podrozy a jeszcze i tak mnie przeciagal do polnocy bo on nie chce spac on chce gadac ze mna
jestem mega szczesliwa
nareszcie sie doczekalas!!
fajnie j SIE wczoraj polklocilam bo wylaczul m farelke jak mylam malego...a w lazience zimno bylo...
i od wczraj spimy nawet juz osobno...
acha co do witaminek to podaje D /co 2 dni bo ciemiaczko szybko zarasta/ i nic wiecej ... no i sab simplex ale to nie witaminki
wlasciwie to jak dlugo podawac profilaktycznie te kropelki ?? bo mam koncowki w 2 buteleczkach i zastanawiam sie czy jeszcze kupowac ...
ja podaje bb=obotic tylko na noc..a w dzien jak jeszcze go cos zlapie to rozmasowuje mu brzuchol i mija...
u nas wczoraj byla goraczka nie dza bo 37,7 po szczepieniach..dzis juz epiej nie jest juz marudny...
kuilam mu grajaca pszczolke i musze mu cagle ja pokazywac tak mu si spodvbala 3 dzien tylko pszczolka zadna nna zabawka nie wchodzi w gre