reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
Mataka no nieladnie Twoj maz sie zachowal najgorsze co moze byc komentowac wyglad swojej kobiety koledze i to jeszcze w smsie grrrrrrrrr a Ty piekna i zgrabna kobitka jestes 60 kg to ja nigdy nie bede wazyc a maz niech sie naprawde nieraz zajmie dzieckiem to zobaczy ze nie mozna go ot tak sobie zostawic i sie czyms innym zajac :)

moje dziecko o 7 wstalo na kupe wiec ja mam wlasciwie po spaniu ... teraz usypia wiec ja ide sie wykapac
a u nas znowu spadl snieg !!!! a ja dzis mam tyle do pozalatwiania w miescie z maluchem ...

Mea, wstyd się przyznać, ale ja ciągle używam Explorera :-(

no naprawde wstyd !! proponuje sobie sciagnac google chrom czy firefoxa ... powinno przejsc :)

ja daje w dniu chrztu... a powiedzcie mi te co juz mialy chrzest.. trzymalyscie caly czas na raczkach czy w ozku i tylko do polania glowki i znaku krzyza na czole trzymalyscie dziecko na rekach??? bo ja kupie sukienke ale nie bede miala zadnego plaszczyka itd a nie stac mnie juz by dokupic i nie wiem co zrobic....

w temacie chrztu ... po pierwsze dalismy 100 i ksiadz byl strasznie zaskoczony !!! u nas to max 50 sie za chrzest bez mszy daje !! wiec nam w niedziele zrobil druga intencje jak 100 dostal :) i byla msza za Agatke i za mnie i Kasie urodzinowa :)
co do trzymania malucha - ja mialam agatke w sukience i w beciku i cala msze byla w wozku tylko na sam chrzest wzielam ja na rece i nawet sie nie obudzila :)

Hej laseczki no moj ksiaze dotarl w koncu do domku o 18 opalony jak murzyn i jakis pzystojniejszy haha ehhh te rozlaki na powitanie powiedzial ze slicznie wygladam i ze na maxa schudlam ze jest ze mnie dumny a ja mowie ze mam jeszcze 15 kg a ten zebym dala spokoj i powoli samo zejdzie:))))No wiec zapoznal sie z Szymciem od razu go na raczki i wszystkiego go mam uczyc to nakarmil malego a ten sie tak na niego patrzyl i ani nie zaplakal tylko sie smial chyba wyczul ze to tata:))) Pokazalam T brzuchola a on mowi ze dobrze jest ze kocha mnie najmocniej na swiecie hihi(a ja mam wielka falde a nie brzuch i tyle sadlicha jeszcze:D)NO pozniej Szymek zasnal a my wskoczylismy pod kocyk hihi balam sie troche ale bylo tak fajniutko ze po godzince skusilismy sie po raz drugi:-)teraz T sobie spi nie budze go bo biedny 24 godziny byl w podrozy a jeszcze i tak mnie przeciagal do polnocy bo on nie chce spac on chce gadac ze mna:-Djestem mega szczesliwa:tak:

ale wam fajnie :) cieszcie sie teraz soba ile tylko mozecie !!!

acha co do witaminek to podaje D /co 2 dni bo ciemiaczko szybko zarasta/ i nic wiecej ... no i sab simplex ale to nie witaminki :) wlasciwie to jak dlugo podawac profilaktycznie te kropelki ?? bo mam koncowki w 2 buteleczkach i zastanawiam sie czy jeszcze kupowac ...

Ja jak chrzcilam corke to cala msze ja trzymalam:tak:zreszta zadne dziecko nie bylo we wozku:no:moze kup cos uzywanego albo pozycz od kogos;-)
no wlasnie nie mam tu za bardzo od kogo hehehhe moj chrzesniak byl chrzczony latem i byl tylko w garniturku/.....cos bede musiala wykombinowac...zwlaszcza ze totylko chwila bedzie bo my mamy chrzest bez mszy.....

My tez dajemy 100 na chrzest co laska to co laska a druga stowke to ja wole przelac na konto jakiegos chorego dzieciaczka zawsze tak robimy raz w miesiacu T szuka w necie kogos potrzebujacego a ja robie przelew dostalismy nawet kartke na swieta od dziewczynki ktorej kiedys przelalismy kaske z jej zdjeciem i wiadomoscia ze juz jest po operacji i jest zdrowa super sprawa a ksiedzu stowa wystarczy hiihii chyba Szymek nie bedzie lepszym katolikiem jak dam np 300 ale to kazdego indywidualna sprawa i kazdy daje ile uwaza :)))

o co mu chodziło to on tylko wie a ty się kochana nad tym nie zastanawiaj tylko julkę ululaj do snu i...:-) bierz byka za rogi hahaha

julke ululałam... spała już o 21:30 na szczescie na dobre hihihi a byla za rogi nie wzielam...powiedzialam ze mi sie nie chce i zeby lepiej pomasowal mnie na plecach i w trakcie masownaia zasnelam ahahahhaa

julke ululałam... spała już o 21:30 na szczescie na dobre hihihi a byla za rogi nie wzielam...powiedzialam ze mi sie nie chce i zeby lepiej pomasowal mnie na plecach i w trakcie masownaia zasnelam ahahahhaa
Haha dobre Daffi musisz zadzialac ja dzis wstalam z mega zakwasami no teraz to moze szybciej schudne bo doszla dodatkowa aktywnosc fizyczna:-D

Daffi pamętaj, ze każde dziecko inne jest;-) poza tym Julcia tak przybrała bo jej kasze zaczęłas podawać. No i pamietajmy, że nasze dzieciaki do 6 m-ca maja podwoić masę urodzeniową;-);-);-)
No a jak Ci idzie podawanie wody??
no tak ale wzrost o te 800g byl zanim podawalam kasze wiec boje sie teraz zobaczyc co bedzie...wczoraj waga caly czas mi pokazywała 8200g.... wiec ze strachem czekam na tego 30marca.......
co do wody...to me dziecie mnie znienawidzi.. tak ja meczylam kilka łyków wziela ale wrzeszczała chyba do niebios zeby ktos ja uslyszal i ja uratowal... az wzielam na rece kilka razy polulałam i zasnela...ehhhh

reklama
Czesc dziewczyny:)
Co do chrztu- my mielismy malutka w wozku i tylko na chrzest ja wyjelam. Zreszta u nas wiekszosc rodzicow tak robi. Wg mnie tak jest dziecku wygodniej i cieplej a rodzicom tez. Malutka ladnie sobie spala.
Hm... U nas jakies inne zwyczaje- ubranko kupuje matka chrzestna a swieca i ofiara dla ksiedza zajmuje sie ojciec chrzestny. Ja nie wiem czy tylko u nas tak jest? Jezeli jest co laska to co laska- ja na slubie sie wprtost zapytalam- ile mniej wiecej daja ksiedzu inni i ksiadz mi odpowiedzial bez problemu;)
Black Wizzard- witam:) Kurcze, fajnie ze Twoje dziewczynki beda mialy malutka roznice wieku- az Ci zazdroszcze:D

Do góry