reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
Wiecie jak się dzieci oducza wymuszania?
............. nie reaguje się :-)
Więc proponuję nie reagować na posty Daffi, jak pisze, że ładna nie jest :-)
Ha ha ha ha, Justa uspokój się kobieto, bo łżesz w żywe oczy, laska z Ciebie, że HEJ.
Haha. Zgadzam się Justyna - Laska jesteś jak się patrzy!!!

E tam...my salę i zespół załatwialiśmy 2 lata przed ślubem a zaręczyny były 3 miesiące przed:-D
A właściwie nie zaręczyny..tylko dostałam pierścionek:-D
To i tak dobrze.. My mamy już wszystko na ślub załatwione a zaręczyn nie było! Ślub 8 maja. Smutno mi z tego powodu..

Mea- my jutro chrzcimy. Impra w domu ale ja nie mam stresa,. Rosolek sobie pyka na plycie, maz robi salatke, ja zaraz bede robila druga- jak mala usnie;) a reszte juz mamy. Wieczorem przyjezdza kolezanka a maz wybiera sie jeszcze na troche na impreze urodzinowa kolegi wiec totalny luzik;) Ale my tak ze wszystkim mielismy
Mea, Daffi- wszystkiego naj!
Georgina a Ty tez nie masz dzisiaj urodzinek?
Mam 15 marca

Witam wszystkie grudnióweczki :-)
Chciałabym do Was dołączyć. Co prawda termin miałam na styczeń 2010, ale 12 grudnia urodziła się moja córeczka - Ania. Tak więc zostałam grudniową mamą z 36 tyg ciąży ;-). Mała ważyła 3170 i mierzyła 56cm. Ponadto jestem mamą dzieci rok po roku. Między moimi córami, jest ciut ponad 11 miesięcy różnicy wiekowej :-). Starsza córa Julka urodziła się w styczniu 2009 z wagą 4400 i 62 cm. Tak więc mam dwie kochane córeczki z jednego rocznika ;-)
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona ;-)

Witamy serdecznie :) hej;)

ja daje w dniu chrztu... a powiedzcie mi te co juz mialy chrzest.. trzymalyscie caly czas na raczkach czy w ozku i tylko do polania glowki i znaku krzyza na czole trzymalyscie dziecko na rekach??? bo ja kupie sukienke ale nie bede miala zadnego plaszczyka itd a nie stac mnie juz by dokupic i nie wiem co zrobic....
My teraz Piotrka w wózku trzymaliśmy;-) Było potwornie zimno wiec był opatulony w kocyki a na sam chrzest wyciągnęliśmy go z wózka i na raczkach trzymaliśmy;-)

Clemastinum na katarek? No chyba, że alergiczny, bo to generalnie lek na sprawy związane z alergią. Moja pediatra mówi, że to przeżytek i zamiast proponuje Claritine. Jak się mylę to mnie poprawcie, bo może mam błędną wiedzę.
Ja miałam znowu ciężki dzień. Problemy z lokatorami nie dają mi spokoju, postępowanie brata w tej sprawie dobija mnie dodatkowo. Miałam też gości pół dnia. Jutro miałam jechać i wyjaśniać sprawę z lokatorką, ale popadłam w dołek i mi się nie chce, jestem zrezygnowana a nastawienie powinnam mieć raczej bojowe. Franek ma jutro szczepienie więc może się tym wykręcę. Zresztą nie wiem jak zareaguje, część z was pisała, że przy drugiej dawce dzieciaczki gorzej przechodziły niż przy pierwszej. Zgadza się?
Tez jestem zdziwiona że clemastinium na katarek, clemastinium jest syropem na alergie i podaje się go zazwyczaj przy zapaleniu krtani... no ale też go można śmiało na noc podawać bo nie kazdy syrop można.
No i Mamo Stacha trzymam kciuki za lepsze samopoczucie!!!

I teraz mam pytanie do mam, które już chrzciły: ile dawałyście w kopercie na chrzest?

My daliśmy 300 zł ale to ze wzgledu że mieliśmy specjalnie z tej okazji mszę zamawianą.
Dzięki za miłe przyjęcie :-)
Padło pytanie czy się nie bałam dzieci z tak małą różnicą wieku. Trochę się bałam, ale razem z mężem bardzo chcieliśmy mieć dzieci z małą różnicą wieku. Gdy urodziła się starsza - Julka - zakochałam się w niej po uszy. Była bezproblemowa. Żadnych kolek, płaczu. Było kolorowo. Tylko nie wzięłam pod uwagę tego, że z drugim może być ciężej ;-). No i tak też się stało, z Anią mamy trochę problemów, kolki, nieprzespane, przepłakane noce, ale jest już dużo lepiej na początku. Najważniejsza jest organizacja. Oczywiście są dni, że mam wszystkiego dość, ale daję radę :-). Starsza córa uwielbia Anię, ciągle się do niej przytula, całuje. To wspaniały widok, który dodaje motywacji ;-).
Witaj wśród nas:tak::tak::tak: fajna sprawa, dzieci w tym samym roczniku hehe;-);-)
nie?????? no to jestes pierwsza ktora mi to mowi.... bo zeby dziecko w ciagu 2 tyg przybralo 800g to chyba jest cos nie tak..... ja uwazam ze to bardzo zleeeeeee
Daffi pamętaj, ze każde dziecko inne jest;-) poza tym Julcia tak przybrała bo jej kasze zaczęłas podawać. No i pamietajmy, że nasze dzieciaki do 6 m-ca maja podwoić masę urodzeniową;-);-);-)
No a jak Ci idzie podawanie wody??

ja z moja panna tez sobie dzis rady nie moglam dac...murudzila i plakala jak jeszcze nigdy!"!!!! wzielam ja wiec na spacer-zeby sie przespala.... a ja mam dola,. no masakra mnie jakas bierze.......w lustrze na siebie patrzec nie moge i jeszcze jakiegos dziwnego smsa dostalam,,,z ostrzezeniem ze kolo mojego meza sie jakas pindzia kreci....... a wczoraj wieczorem pzeczytalam smsa jakiego napisal do kolegi-na moj temat,,,,,,,,,,, i za mily to on nie byl.............:(
Biedna TY:-( Nieprzejmuj sie tym sms-em.... sama dobrze wiesz, że dobrze wygladasz, atrakcyjnie, kilka kilo więcej nie zaszkodzi a poza tym facetowi w łeb sie należy:no: Bo nasze ciała zmieniały sie przez 9 m-cy i dziwne, żeby od razu po trzech m-cach wygladać jak przed ciążą, czas jest potrzebny!
Kasiekkrk jak na smykach zrobilas taki wyglad bloga?? ja chcialam zmienic ale nie umiem.....
Kasiekkr podaj link na bloga:-)
Daffi w forach na smykach sa fajne objaśnienia jak zmieniać tło itp.
Dziewczyny ja po tescie oczywiscie wyszlo negatywnie ... jeju kto by pomyslam ze test bede robic po porodzie paranoja ale wiecie co...
gdzies wyczytalam na forum ze po porodzie testy nie sa takie sprawdzalne :baffled::baffled::baffled: niewiem czy to prawda nic pozostaje zamknac paranoje... i czekac na @ ... i oczywiscie wizyta u ginki ale ona wraca pod koniec kwietnia bo na urlopie no nic zamykamy paranoje i jej nie siejemy :-D
Kochana juz sie nie przejmuj, to na pewno wina hormonów!!

A u nas ciężka nocka (pierwsza taka):-( Piotruś miał w nocy 38,5 temperatury:-( Mam nadzieję, że to jednorazowe ale dla pewności jeszcze dzisiaj pójdę z nim do pediatry, niech go przepada przed weekendem.

Hej dziewczyny!
Znowu w nocy 3 razy wstawałam na karmienie :baffled: Kiedy się kończy ten skok 3miesiąca? ;-)
Franek ma jutro szczepienie więc może się tym wykręcę. Zresztą nie wiem jak zareaguje, część z was pisała, że przy drugiej dawce dzieciaczki gorzej przechodziły niż przy pierwszej. Zgadza się?
Trzymam kciuki, żeby nie było żadnych problemów. U nas nie było gorzej przy drugiej dawce, dokładnie tak samo ;-)

Nie stosuje żadnych witamin poza D i K( tu mi została tylko 1 kapsuła na jutro i koniec , miało być przez 3 miechy), pediatra powiedziała ,że wystarczy to co mam w mleku a ja mam prać dla siebie takie witaminy jakie brałam w ciąży
To nam pediatra zaleciła cały komplet K, D i CebionMulti (3 krople/dzień) :nerd: K już skończyliśmy a resztę nadal bierzemy :sorry2: Z tym, że ja nie biorę żadnych witamin :no:

My mamy już wszystko na ślub załatwione a zaręczyn nie było! Ślub 8 maja. Smutno mi z tego powodu..
Może luby cię zaskoczy i jeszcze dostaniesz śliczny pierścioneczek :tak: Moja przyjaciółka ma męża, który nie specjalnie zna się na kobietach i trzeba mu mówić wprost, że coś się chce i Ewelina sama sobie wybrała pierścionek jak wybierali obrączki i mu wprost powiedziała, że chce właśnie ten ;-) Może jest to jakaś metoda na twojego chłopa ;-)

reklama
Hej laseczki no moj ksiaze dotarl w koncu do domku o 18 opalony jak murzyn i jakis pzystojniejszy haha ehhh te rozlaki na powitanie powiedzial ze slicznie wygladam i ze na maxa schudlam ze jest ze mnie dumny a ja mowie ze mam jeszcze 15 kg a ten zebym dala spokoj i powoli samo zejdzie:))))No wiec zapoznal sie z Szymciem od razu go na raczki i wszystkiego go mam uczyc to nakarmil malego a ten sie tak na niego patrzyl i ani nie zaplakal tylko sie smial chyba wyczul ze to tata:))) Pokazalam T brzuchola a on mowi ze dobrze jest ze kocha mnie najmocniej na swiecie hihi(a ja mam wielka falde a nie brzuch i tyle sadlicha jeszcze:D)NO pozniej Szymek zasnal a my wskoczylismy pod kocyk hihi balam sie troche ale bylo tak fajniutko ze po godzince skusilismy sie po raz drugi:-)teraz T sobie spi nie budze go bo biedny 24 godziny byl w podrozy a jeszcze i tak mnie przeciagal do polnocy bo on nie chce spac on chce gadac ze mna:-Djestem mega szczesliwa:tak:

Do góry