reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

ELIZA ja równiez GRATULUJE,widac ze teraz to chyba przewyzszaja dziewczynki forum:-)ale najwazniejsze ze wszystko jest tak jak powinno;-)

Witam równiez nowa forumowiczke:-)miło ze jest nas coraz wiecej.

NATALKA w takim razie trzymam kciuki za dobre rozpoznanie płci no i oczywiscie mam nadzieje ze beda miłe wiadomosci;-)

ZOUZA moje wyniki zawsze miesciły sie w normie wiec nie wiem co ci powiedziec.
Chyba jednka chlopaki sa dalej gora !!! Mamy z blizniakami maja prawdopodobnie chlopaczkow :) Az z ciekawosci policze pozniej :)

reklama
Natalko grzechotki to super sprawa - moja Maleńka do wieczora milczała, potem muzę słyszała to puknęła - muzykalna moja:) a niedawno trzema grzechotkami jej drynkałam i się ożywiła:)

Eliza gratuluję córeńki:))) Wiem, wiem, to jeszcze nic pewnego, ale czuję, że się nie pomylił gin.

Witajcie ! Ja tylko na chwilke, bo szlag mnie trafial juz z tym remontem i sprzataniem i ucieklam do rodzicow na dzialke:-)
a wiec...bylam wczoraj u swojego gina-wszystkei badania sa super,sluchalismy serduszka-bije jak dzwon...no i najwaznijesz bylo oczywiscie USG:tak: Dzieciatko ma sie wspaniale ! ma strasznie dlugie raczki i nozki, wiec jakby nie bylo idzie w mamusie :-)...no i uprosilam doktora o rozpoznie plci,nie chcial nic powiedziec, bo stwierdzil,ze jak na zwykle USG to za kiepsko jeszcze widac:baffled:...ale w koncu jak ublagalam powiedzial ,ze chyba widzi DZIEWCZYNKE !!!!!!!!!!!!!! nie sugerowalam mu niczego, wiec wszytsko wskazuje na to,ze moje przeczucia+ jego wizja+ na dodatek te dlugie konczyny (zdecydoanie po mnie) ewidentnie wskazuja na to,ze bedzie Gabryska:tak::-)...oczywiscie prosil abym sie nie nastawila jeszcze...a jak chce bardzo wiedziec to zebym poszla na 3D bo tam zdecydowanie bedzie juz widac (choc 100%gwarancji mi nikt nie da)
...i jeszcze jedno- dokladnie w 17 tygodniu (czyli przed wczoraj) zdecydowanie poczulam ruchy-plywajacego babla w brzuszku mam w koncu i ja ! :-):tak::happy:

szczesciaro ty !!! nie dosc ze bedzie gabryska to juz czujesz ruchy !!! moj maz dzis za mna chodzil i powtarzal "Jasiu to Jasiu tamto " jak by byl juz pewny ze to chlopak ...

reklama
Dziewczyny a jakie Wy macie wyniki morfologii?
Ja odebrałam dzisiaj i w porównaniu z ostatnimi nieźle "poleciałam"
RBC mam 4.07
HCT 34.9%
HGB 11.8 g/dl
Wiem że nie mam co się sugerować normami bo w ciąży są inne ale i tak mi się wydają niskie:-(
I nie mogę sobie poradzić z cukrem, wciąż niski. Wszędzie piszą o wysokim poziomie cukru i nie wiem co począć. Bo jak na złość wogóle mnie nie ciągnie do słodkości. Jak coś zjem to mi za słodko i muszę sobie kwaśnym albo słonym "wyrównywać"
w drugim trymestrze czesto kobiety maja niedokrwistość, ale rozpoznaje sie wedlug tego co sie ostatnio uczylam jak HGB jest ponizej 11g/dl, wtedy lekarz przepisuje żelazo w tabletkach (tu trzeba pamietac zeby nie popijac go zasadowymi płynami typu mleko, a czyms kwasnym np sok pomaranczowny, bo w zasadowym srodowisku sie nie wchłania. Ja robilam pare dni temu i hemoglobine mam 12,1 g/dl i spada z kazdymi badaniami, ale to nie jest powód do zmartwień w tym okresie ciązy w którym jestesmy , to normale :)
A powiedz jakie masz wartosci tych cukrów ze piszesz ze masz niskie? Lepiej miec niskie niz za wysokie. ja tez mam niskie 64 mg% mialam ostatnio

Do góry