reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Agnieszka gratuluję Córeczki:-)

Co do polskich dan to na pewno pierogi, można z kapusta i grzybami albo na słodko z jagodami.
Placki ziemniaczane, babka ziemniaczana,kiszka, bigos taki wigilijny z grzybami bez mięsa, nalesniki, krokiety.... nic wiecej mi do głowy nie przychodzi...

reklama
No właśnie ten barszcz to na rosole, a rosół na mięsie... Dziwny człowiek z tego naszego znajomego...Nad kopytkami pomyślę, bo to nie jest zły pomysł :-) Dzięki!

moja przyjaciolka wegetarianka robi barszcz na masle ... nad jego smakiem nie bede sie rozwodzic ... ale ze niby sie da ... albo z torebki (chyba knorr ma bez dodatkow miesnych)

Czesc laski:-)mam nadzieje ze juz moje problemy z netem sie skonczyły:-)mamy nowy modem ale cos tez nie chciał chodzic:wściekła/y:teraz jest od pól godziny dobrze wiec jest nadzieja:-)
Nie wiem czy jestem w stanie nadrobic to wszystko,wczoraj wieczorem zaczełam czytac ale brzyszła burza i wyłaczyli prad wiec poszłam spac wczesniej.Dzis od rana na zakupach,potem po nowy modem i wkoncu jestm,mam nadzieje ze juz teraz problemów nie bedzie.

ja tez juz mam taka nadzieje ... bo straszne meki z neo ... ja juz sie od tego uwolnilam ale wiem co to za bol !!!

Smaka na barszczyk mi zrobiłyście i nie omieszkam sobie zrobić, ale teraz czas na kąpiel w baseniku:) Moja Córcia ma dziś leniwy dzionek jak i ja i ruszyć się nie chce zbytnio a gdzie tam kopać;)

Widzę że Natalka_m i mea_osi miały podobne starania jak ja o maleństwo.
My staraliśmy się prawie 2 lata. Niby testy wskazywały na owulację a potem kolejna M, poza tym cykle nieregularne i długie. Pojechaliśmy do kliniki do Łodzi i oboje zrobiliśmy badania i u mnie wyszły zaburzenia owulacji a u M słabe parametry nasienia. Lekarz stwierdził że zajście w ciążę metodą naturalną jest praktycznie niemożliwe i zaproponował serię badań w tym genetycznych i w zasadzie zasugerował in vitro. Wysłał nas jeszcze na konsultację do androloga i endokrynologa płodności. Pani doc. zastosowała u nas kurację 3 miesięczną u mnie Medformaxem i wyniki stopniowo się poprawiały, po 6 miesiącach powiedziała że teraz może się już udać i tak było. Kilka dni po ostatniej wizycie zaciążyłam :-)

a ja mialam typowe objawy pcos przy czy glownie niedobor progesteronu i brak owu ... na szczescie udalo sie tak szybko :D

witam z rana ... u nas tez byla w nocy burza ale to raczej byla namiastka w por z tym co przelazlo przez Polske :) a teraz temperatura sie unormowala i est niezle :D ale ponoc znowu ma byc upa w ciagu dnia ... oj cos mi zoladek szaleje trzeba isc robic jedzonko !!

zobaczcie jakie życie jest przewrotne, ja po jakiś 5 latach brania tabelet anty, nie wziełam jedengo opakowania, dziecko planowaliśmy owszem, ale pod koniec szóstego roku i tu taki suprajss okazuje sie ze za chwile bedziemy mieli dwójke na raz bez starania :), a niektóre kobiety tyle sie starają, szczęscie jak sie wreszcie udaje :)

mea o 1 to juz juz szlam trzeci raz na siku!!!!:happy:

o widze ze nie tylko jaaa robie sobie nocne wycieczki hihi

Natalka ale ty naprawde nie jestes sama z tego typu przygodami ,jest wiele kobiet ktore przechodziły przez to lub przechodza ,a do tej grupy zaliczam rowniez siebie 6 miesiacy staran ,i leczenie hormonalne ;) ...Jednak sie udało i Wam rowniez i z tego trzeba sie cieszyc ,ostroznie ,spokojnie ,ale sie cieszyc ....i nie ma co myslec nad utrata dziecka ,przeciez nic takiego sie nie stało ,sama sie zadreczasz nie potrzebie,moj lekarz powiedzial ciesz sie bo jestes w ciazy ale uwazaj na siebie 100 razy bardziej bo urodzilas przed wczesnie - wiec jak sie nie cieszyc? ciesze sie tylko pociuchutku i uwazam na siebie.Główka do gory i nie mysl tyle o tym.

dlatego ja mam nadzieje ze uda mi sie dostac na specjalizacje z ginekologii, zrobic potem endokrynooie i leczyc bezpłodnośc, taka praca i sukcesy w terapii dawałaby mi wiele radości
a kiedy moj maluszek zacznie mnie kopac ?? wy juz wszystkie czujecie kopniaczki a ja nie ;/

bedzie kopał zobaczysz ja tak czułam maluszka najpierw tego z lewej, właśnie w takim mniej wiecej czasie ciazy jak bylam jak Ty teraz, codziennie wieczorem przed spaniem jak lezałam na plecach czułam takie pukanie po lewej stronie, ale dopiero po jakis 4-5 dniach upewniłam sie ze to maluszek, zobaczysz juz niedługo i Ciebie maluszek skopie hihi
Jaka burza? U mnie sucho jak cholera... Ale coś się chmurzyć zaczyna, więc może dopiero dojdzie :baffled:

Moja dzidzia od wczoraj spokojna, znowu nic nie czuję i trochę się boję (po moich wczorajszych skurczach). Mam nadzieję, że jak zwykle histeryzuję...

nie przejmuj sie na pewno wszytsko w porządku moje tez czasami przez cały dzien nie kopią i tez sie wtedy martwie, ale one jeszcze chyba najwidoczniej teraz tak maja, nie musimy och czuc cały czas, takze uszy do góry :)
Witajcie dziewczynki:-)
Po wczorajszym usg znam plec:-)
Bedzie dziewczynka:-)
Ciesze sie bardzo choc od poczatku mialam przeczucie,ze chlopiec.
Dzidzia ma 19 cm,ale fotki nie dostalam bo ruszala raczkami i nozkami jak szalona-hihi
Ruchow jeszcze niestety nie czuje...

GRATULACJE CÓRECZKI :)

A ja będę w październiku na 2 roku (powinnam na 4)- nie udało mi się pokonać biochemii i repeta- spadłam 2 lata bo była zmiana planu studiów:-( Ale jak widać tak miało być żebym mogła sobie pozwolić na bobasa.
o pamiętam ta biochemie, u mnie najpierw test byl, a potem jeszcze ustny brrr, straszny kolos, ale jakos sie udało, Ty tez na pewno dasz rade, choc w sumie nie wiem po co nam ten przedmiot byl potrzebny, ale nie jedyny taki z D wziety
Na IV r tez bylo ostro, farma i patmorfa <rzygi>

Czesc Laseczki
Prawie nadrobilam od wczoraj.
Cześć Dziewczynki,
wpadłam do Was na chwilkę żeby się pochwalić jadę po tatę do szpitala zaraz wypuszczają go nareszcie.
Zdążyłam zauważyć że mamy grupę mogę prosić o zaproszenie :-) a i jeszcze książeczkę na maila plisssssss. Dziękuje z góry :-)

Jutro postaram się wpaść do Was na dłużej buziaki

Super wiesci Asiu, wszystkiego dobrego dla taty:tak:

Jakoś cicho tu dzisiaj i wczoraj tak samo było:-(
Mea do nas ta burza przyszła koło 2 w nocy ale nie było tak żle! Tylko najpierw latałam i zamykałam okna a za pół godziny otwierałam bo szło się podusić:-D
Co prosze????:szok: :eek::-p;-)Cichutko??? masz na mysli forum??? ja dobrze rozumiem??? Ile stron dziennie cie satysfakcjonuje Aga?

No ja dostałam takiego powera,ze z młodym opędzlowałam całe balkonowe okno i wszystkie z dużego pokoju, pomyłam drzwi, lustra i przeleciałam kurze, normanie diabeł tasmański sesese :evil::shocked2::evil::cool2: A teraz mały śpi bo padł a ja nadrabiam chwilowo forumkowo :-)
Ten power to chyba po tym powerowym huraganie co przeszedl. Zostawil na tobie "gwiezdny pyl huraganowy". Uklony w pani strone, na mnie okna czekaja, ale chyba w jakis wolny od pracy dzien. Niestety najblizszy to niedziela a w niedziele to ja nie sprzatam:-p

Ogladalam fotki Patrysia na twojej stronce, slodziak-kluseczka bez dwoch zdan:-)

Reve, ale Ty masz powera... Mnie się dziś wcale wstawać nie chciało a jak już wstałam, zjadłam to tak dla odmiany znowu nic mi się nie chce. Hihi, moje małe znów mi po brzuchu buszuje- nie rozumiem tylko że nie czuję tego hasania skoro tak wyraźnie je widzę. Na początku myślałam że sobie wmawiam ale pozostali domownicy też widzą te górki i dołki na moim bębenku:-)

Faktycznie troche dziwne to, ze widac gorki a nie czuc, pewnie lada dzien poczujesz;-)

U mnie jest tak, że gdyby nie to, że mały najczęściej mi buszuje baaardzo wysoko pod cyckami- to też bym pewnie nie czuła, a tak wpycha się tam póki co dość mocno i czasami wydaje mnie się, ze to obiad chce wracać hahaha:-p:-D
Któraś z Was też czuje tak wysoko?
Ja czuje byle gdzie ale nie wyzej niz pepek. Czasem sie fajnie wybrzuszy z jednej strony, czasem pokopie gdzies po spojeniu lonowym czasem tak gleboko tam gdzie szyjka macicy (tak ja to czuje) i za tymi kopniaczkami nie przepadam, bo starsznie dziwne uczucie. Z Alkiem czulam wszystko bardzo podobnie.
Wogole to niesamowite jak te dzieci potrafia tam broich i plywac i fikolki robic. Musi im byc fajnie:-)

Cześć Dziewczyny,
Troszkę późno dołączam do Waszego grona, ale dopiero Was znalazłam:-p
Jest to nasze pierwsze maleństwo a synek zawita do nas 11.12.2009 wg. OM:tak:
Ruchy chyba zaczęłam wyczuwać wczoraj, ale nie jestem jeszcze pewna czy to jest właśnie to:sorry:
Pozdrowienia dla Was :-)

Witaj wsrod gruniowek. Jak samopoczucie, pracujesz, jestes w domku>
Jak moge do ciebie "mowic" krocej Hot chocolate? Hot?, HC? Kurcze ja sie nie zdobede na wysilek, zeby za kazdym razem pisac calego nicka, z gory przepraszam:zawstydzona/y:

No i mam pytanie, czemu Emwu zaglada tu tak zadko?? I gdzie sie podziala Kulaszusza? Ktos ma jakies wiesci?

Ale znakow zapytania w jednym poscie:nerd:

reklama
Akozka, rozumiem, ze jak o barszczu piszecie to o czerwonym z buraczkow. Zawesze wiec tez mozna zurek zrobic;-), albo zupke ogorkowa. Ta ostatnia chyba niezbyt popularna wsrod obcokrajowcow, a pyszna. Na drugie danie moga byc jeszcze lazanki z kapusta i pieczarkami. Uuu glodna sie robie.\

Dagmar jak ostatnio pisalam o mamach, ktore beda mialay trojeczke zapomnialam o tobie, nic sie nie upomnialas:sorry: Mam nadzieje, ze i ty radami organizacyjnymi bedziesz sluzyc;-)

Karolak gratulacje wstawienia suwaka:-)

Zykam po moje male szczescie do przedszkola, a potem na zakupki jakies. Potrzeba wam czegos dziewczynki?;-) Ja musze pamietac o soli i soku zurawinowym, bo sprawdzalam mocz na paseczku dzisiaj i mam za bardzo zasadowy odczyn. Tak czuje jakby mnie cos chcialo brac, a powtorki z rozrywki nie mam ochoty przechodzic:no: Musze sie zakwasic.

Do góry