reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

cześc dagmar - pamiętamy!

Daniel ogląda minimini...
cześć cherie, no fajnie masz a ja sie napalam bo mi dziecko śpi w dzień :-D
ale to jest niesamowite uczucie jak tak sobie śpi i acha on w łóżeczku śpi :-D

Ale anoola ma super kieckę, łał !!! Gdzie ona się wybiera?

reklama
Kochane moje, witam się z wami. Ale ja tęskniłam. Tak się cieszę.
No to tak dziś już jest 3 dzień jak Kaj śpi w dzień i to 2 razy a nie.... wcale jak do tej pory. Wracam do życia. Ręce wracają do funkcji a na dodatek Uwielbia matę i bujaczek i potrafi siedzieć 10-15 minut. Tak strasznie od 1.03 się zmienił, że szok!!! Skończył 2 miechy i.. inne dziecko.
Cudny jest ale to puźniej. Od poniedziałku będę u was często bo na domiar szczęścia Jonaszka przyjęli do zerówki tam gdzie Amelek chodzi, więc przez 5 godzin dziennie będę miała luz, bo przy Kaju to spokój :-D
Laski napiszcie mi, że mnie pamiętacie jeszcze i jak wasze słonka, bo nadgonienie jest nie moliwe.
no pewnie ze pamietamy... moje slonko w porzadku oprocz AZS... kupy robi takie ze musze ja w dzien myc... raz dziennie jest taka mega ze ciuszki i reszta do prania.. mam wprawe w odplamianiu plam na ciuszkach po kupach!!!! ahahah czuje sie w tym specjalistka!!!
kruszyna to głodomor jadła po 260ml i udalo mi sie ja oszukac na 180ml ale wtedy po kazdym jedzeniu musze od razu dac jej smoka rzucam na ramie do odbicia a pozniej to zalezy albo bujam w bujaczku albo na kolanachaz zapomni i jest spokoj.... ale kregoslup mi siada.... do tego mam zakazenie w palcu i mam problemy z chodzeniem! jestem spela jak KRET hahhah i jakos to leci....
co do spania to jeszcze miesiac temu moja niunia w ogole nie spala w dzien... ale teraz to aniolek.... 2 drzemki dziennie po 2-3godz musza byc no i trzaska mi 10minutowki...zasypia i po 10minutach wstaje.. i tak kilka razy w ciagu dnia.. nocki cale przesypia odkad ukonczyla 4 tyg:-)

Dagmar pamietamy !! i super ze juz wracasz do zycia hehe my przechodzilismy przez kolki i tez jak skonczyl 2 m to dziecko moje spi w dzien bo tez nie spal nic prawie teraz tez wlasnie spi :-)
Anooola kiecka naprawde śliczna :szok: gdzie taka wytrzasnelas naprawde super !!!!

Tyle je? to pewnie jest wielka :-) , ile waży?
Zmienili wszystko i nie umiem nawet znaleźć wątku z wagą naszych dzieci a chciałam Kaja 6100 wpisać :-D

Specjalistka mówisz?? To daj jakąś radę, bo wanisz oxy kupki z body mi nie sprał :p
Kochana jak to się mówi, kupa to kasa :-D

Wika 20

Niezły czat, jak tak dziecko nie śpi w dzień i nagle śpi. Szok ja latam i patrzę czy oddycha ale to już 3 dni więc latam coraz żadziej :-D

Ostatnia edycja:
ahahahahahhaha nie wiem czy sie smiac czy plakac ahahahaha ale raczej plakac! az boje sie mezowi powiedziec!!!!! bylam niedawno w sklepie z mała bo nie mam z kim jej zsotawic i zastala nas śnieżna pogoda.. nic nie bylo widac!!!!! wiec sie zatrzymalam odlozylam torebke z ramienia obok i zaczełam zakladac folie antysniegowa czy deszczowa... i co? i wchodze do sklepu robie zakupy i chce za nie zaplacic a portfela nie mam!!!!! no wscieklam sie ze szok....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ukradł mi ktos portfel i mialam w nim 200zl ktore dla mnie to zbawienie!!!!! moj dowod karta do bankomatu i mnostwo innych rzeczy!!!! nawet obrączka!!!! mialam ja zaniesc do powiekszenia i wydalo mi sie ze tam bedzie bezpieczna! jejku nie wiem co robic... maz mnie udusi..a ta obraczka..moze to jakis znak.. boshe ale mam stracha!!!!!!! ale masz glupia babo nigdy nie odkladaj torebki na bok zawsze trzymaj ja mocno przy sobie...
do chrztu potrzebny jest dowod????????nawet nie wiem czy do brata slubu zdaze wyrobic nowy!!!!!:no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Nie wiem dokładnie co to jest, ale Franek właśnie skończył 3 miesiąc a ja zaczęłam tracić pokarm. Zaczęłam pracować nad laktacją i chyba jestem na dobrej drodze. Młodego dokarmiłam narazie tylko raz, wczoraj wieczorem podałam 90ml Nan1.

Nessi, ja na szmery jestem MEGAwrażliwa. Będąc z Frankiem w szpitalu na oddziale kardiologicznym dowiedziałam się, że wszelkie wady jakie wykryto u dzieciaczków wyłapano właśnie zaczynając od szmerów. O wadach pisać nie będę, żeby nie wzbudzać niepokoju, ale ja bym to od razu sprawdziła na ekg, holterem i echo serca. To badania nieszkodliwe, nie sprawdzając można potem pluć sobie w brodę.

Mam znajoma co tez miala problem ze szmerami i lekarz powiedzial jej to samo:tak:ze przejdzie:tak:i przeszlo:tak:no ale jesli bardzo niepokoito lepiej sprawdzic:tak:

Kochane moje, witam się z wami. Ale ja tęskniłam. Tak się cieszę.
No to tak dziś już jest 3 dzień jak Kaj śpi w dzień i to 2 razy a nie.... wcale jak do tej pory. Wracam do życia. Ręce wracają do funkcji a na dodatek Uwielbia matę i bujaczek i potrafi siedzieć 10-15 minut. Tak strasznie od 1.03 się zmienił, że szok!!! Skończył 2 miechy i.. inne dziecko.
Cudny jest ale to puźniej. Od poniedziałku będę u was często bo na domiar szczęścia Jonaszka przyjęli do zerówki tam gdzie Amelek chodzi, więc przez 5 godzin dziennie będę miała luz, bo przy Kaju to spokój :-D
Laski napiszcie mi, że mnie pamiętacie jeszcze i jak wasze słonka, bo nadgonienie jest nie moliwe.

Witaj:-)pamietamy,pamietamy:tak::-)

My wrocilismy ze spacerku,maly zrobil kupalka i teraz bryka sobie na macie;-)

Tyle je? to pewnie jest wielka :-) , ile waży?
Zmienili wszystko i nie umiem nawet znaleźć wątku z wagą naszych dzieci a chciałam Kaja 6100 wpisać :-D

Specjalistka mówisz?? To daj jakąś radę, bo wanisz oxy kupki z body mi nie sprał :p
Kochana jak to się mówi, kupa to kasa :-D
a wiec tak:
https://www.babyboom.pl/forum/dziec...009-f294/wzrost-i-waga-naszych-pociech-35659/ tutaj dopisz Kaja.....
miska wazy 6550g.... w 10 dni przytyla 810g i musze ja niestety teraz oszukiwac.....
moja rada na kupe???? od razu do miski z zimna woda... nasypuje niewielka ilosc proszku i plynu do naczyn... jeslli mocna kupa radze zmieniac wode i trzymac do nastepnego dnia i wtedy wyprac ladnie w pralce... jesli lekka kupa to po 2-3 godz slicznie zejdzie... mam to sprawdzone.. codziennie to robie:-(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Piękna jest a ja mam ślub w sierpniu i też będę musiała coś kupić. Ta jest piękna :-)

Daffi
nie trzeba dowodu na chrzest, bo my mamy 14.03 i załatwiałam i nie trzeba ale ty popłynęłaś na jakieś 500 licząc 200 i obrączkę i dowód. Masakra!!! Oj bidulo, tak są kobiety z dziećmi szanowane. 3eba pilnować, bo kradzieje nie mają skrupułów.

Daffi a jak stara kupo- plama od 2 prań i nie schodzi? Masz pomysł?

Witaj kopciuszku

reklama
Daffi - do chrztu nie jest potrzebny dowód! :no:

Wika - ja na głupi katarek miałam pół komody badziewi, które musiałam mu dawać....

Asia - nie wiem, czy doczytałaś, ale my nie możemy dawać małemu nic narazie:wściekła/y: zła jestem, bo on aż lgnie do jedzenia!! Najgorsze jest to, że babcia Alusia jeszcze bardziej jest zła i powiedziała, że ona by dała...aż boję się zostawiać małego z nią, bo jak da mu kaszkę:-D

Mały śpi, a ja wniebowzięta, bo mogę odpoczywać i się kurować ;-)
Siadam do książki hehe

Do góry