reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Dziewczyny cyckowe czy miałyście już kryzys laktacyjny 3 miesiąca? Bo mnie chyba własnie dopadł. Mała chce jeść średnio co godzina, nawet co pół i jak się dorwie to doi i doi. To chyba dodatkowo ten skok rozwojowy. Już się nawet wkurzyłam, bo od 4 rano nic innego nie robi tylko je i je. I w międzyczasie śpi po pół godziny. Idę zrobić jej butelkę Bebilonu, bo już normalnie nie nadążam. A jak się zapcha mieszanką, to w końcu trochę da cycom odpocząć ;-).
Nie wiem dokładnie co to jest, ale Franek właśnie skończył 3 miesiąc a ja zaczęłam tracić pokarm. Zaczęłam pracować nad laktacją i chyba jestem na dobrej drodze. Młodego dokarmiłam narazie tylko raz, wczoraj wieczorem podałam 90ml Nan1.
A i mały ma jakieś szmery w serduszku, nie kazała się tym martwić narazie bo ponoć 90 % niemowlaków je ma, tylko nie każdy lekarz to wyłapuje gdy np. dziecko płacze :/
Nessi, ja na szmery jestem MEGAwrażliwa. Będąc z Frankiem w szpitalu na oddziale kardiologicznym dowiedziałam się, że wszelkie wady jakie wykryto u dzieciaczków wyłapano właśnie zaczynając od szmerów. O wadach pisać nie będę, żeby nie wzbudzać niepokoju, ale ja bym to od razu sprawdziła na ekg, holterem i echo serca. To badania nieszkodliwe, nie sprawdzając można potem pluć sobie w brodę.

reklama
akozka, nasz Maciejka śpi bardzo dlugo. Wczoraj zasnął o 20 i wstał o 7 ;-) Też się martwiłam czy to nie za długo, ale dziewczyny mi doradziły, żeby go nie wybudzać jak ładnie przybiera na wadze :tak: A że rozwija się książkowo to go nie budzę i cieszę się z wolnych wieczoró i przyjemnych nocek ;-)

Chyba też zastosuje to podejście. Co prawda nie mam wolnych wieczorów, ale te nocki to zbawienie, po tym co bylo kiedyś :-)

ja nie szukalam.. pewnoego razu szlam kolo salonu na wystawie byla jedna ktora mnie w sobie rozkochala i juz.... przymierzylam tylko 3 ale i tak wzielam ta co mi sie wczesniej p0odobala... raz 2 zalawtilam ta sprawe jak i bolerko welon czy bizuterie:-)
ja szybko robie zakupy bo nie nawidze lazic po sklepach!!!!!!

Ja też niecierpię zakupów, zwłaszcza ciuchowych. Ostatnio doszłam do takiej "wprawy", że mówię Mamie, że nie mam co na siebie wlożyć i ona idzie i szuka. A ja potem to po prostu noszę i tyle ;-) Koszmarna jestem, wiem ;-)

taniocha! ja za kawalerke 30m2 placilam 950zl!!!!!!!!!!!

My w Płocku za 48 metry płaciliśmy 1200zł dwa lata temu. Tak więc też sądzę, że tamto to prawie darmo :-)

ale sie rozmarzyłyście o tym ślubie :p
toż my cywilny bierzemy tylko..
sukienke kupilam za kolano taka srebrna za 129zł :-D ubiore to zapodam fote i Wam wrzuce :p

Ślicznie wyglądasz :-) Szkoda, że mojego i jego rodziny nie mogę przekonać na szybki cywilny... Musi być kościelny i wielkie weselisko, żeby całe miasteczko wiedziało kto, co, z kim, itd... I niby ślub jest dla nas...

Teraz pytania do atopowych i skazowych mam:

- co stosowac do mycia włosów ?
- to co kupiłam do ciała jest ok ?
- czy ten Locoid Crelo mogę stosować w pachwinkach i włosach ??

ja kapie julke w oilatum ale zauazam slady na bokach glowy ze wychodza no i strasznie skora schodzi wyglada to jakby misia miala łupież no szok normalnie... cale wlsoki w malych ilosciach odpadajcej skory....
biedny Michałek to go dopadlo... widzisz nam pediatra naz AZS nie kazala poki co nic stosowac tylko kapac w oilatum do nastepnej wizyty czyli szczepienia i wetdy zobaczymy.. a samo oilatum to jest nic.. bo jest to tylko tluste i natluszcza... na szczscie jak juz wczesiej pisalam nam pomaga bepanthen.,. jak tylko widze ze zaczyna znow wychodzic to samruje dodatkow a tak to tylko rano i wieczorem.

Zdalna pediatra, czyli Teściowa, stwierdziła, że Misia też ma AZS i skazę (nie wiem po czym, skoro ja nie jem w ogóle nabiału). Kąpiemy w Oilatum i myjemy szamponem też Oilatum, ale niewiele to pomaga. Na ciemieniuchę stosowałam oliwkę z oliwy, potem mycie szamponem i wytargiwanie pieluchą, ale też na nic. Teraz smaruję oliwką Natusan i nadal nic. Nie wiem już co robić, walczę 3 miesiące i nadal jej skóra płatami z głowy schodzi :-(

U mnie czeka się uwaga...... ROK!!!!!!

Straszne:szok::szok::szok::szok:
U nas od 7 rejestracja i przyjmuję 10 osób...więc jak się jest dostatecznie szybko to tego samego dnia przyjmuje...zresztą nawet się nie idzie zapisać na inny dzień:tak:
A i mały ma jakieś szmery w serduszku, nie kazała się tym martwić narazie bo ponoć 90 % niemowlaków je ma, tylko nie każdy lekarz to wyłapuje gdy np. dziecko płacze :/
Lekarz chyba wie co mówi:tak:
Ale z tą skórą to ja bym też radziła iść do dermatologa a nie pediatry:tak:
Zobacz załącznik 221199Zobacz załącznik 221200Zobacz załącznik 221201Zobacz załącznik 221202 to wlasnie tak bede wygladac.. tylko twarz do wymiany..:-D na twarz nie patrzcie bom niepomalowana..niewyspana i zmeczona coś.. no a bede wymalowana wlosy albo zostawie swoje i zrobie koka tudziez loczki albo obetne sie jakos fajnie.. :) to kwestia do przemyslenia :)
Super sukienka!

Akożka..u nas panuje opinia że herbata pobudza tak jak kawa!
I tak szczerze...to od biedy Hani dam się napić czarnej herbaty..ale Tomkowi:szok:
Chociaż po twoim opisie wnioskuję że to bardzo słaby napar:-)

Ja miałam laktator LOVI i też kicha. Butelka dr Brown jest super a może zamów przez allegro jak nie ma u ciebie w sklepach.

Na poczatku potwierdze maly mial straszne kolki odkad kupilismy ta butelke sie zmienjszyly... teraz mozna powiedziec prawie calkowiecie ustaly....

WITAM SIE ;-)

A wiec my po wizycie u gastrologa... i wiecie co troche sie zawiodlam bo poszlam na nfz i nic sie nie dowiedzialam myslalam ze tak jak pediatra zalecila zrobia usg brzuszka no ale stwierdzila ze narazie nie ma potrzeby ...
zapisala debridat i notrini cos tam cos tam ten zageszczacz...

i w sumie tyle kazala zapisywac liczbe ulewan i wymiotów i powiedziala mi czym sie roznia wymioty od ulewania a wiec moj codziennie rano wymiotuje ...

bo jak chlustajaco duzo- wymioty
jak troche pocieknie kacikiem ust lub nie duza ilosc -ulewania

polwiedziala ze mamy brac leki i za 2 tyg do kontroli...

stalam w poradni 2 godz, zeby wejsc :szok:a bylam 3-cia w kolejce:szok:

bylam w klinice dzieciecej bo tylko tam jest na nfz a obok nas pelno dzieci chorych babek stali w mega kolejkach podpierajac sciany co kolwiek sie da ehhh i juz nie ide nawet za 2 tyg jak ona dotknela brzuszek i powiedziala ze nic nie widzi zeby cos bylo zle ale leki zapisala :szok::szok: to po cholere mam mu dawac skoro nic mu nie jest ,,,,, ehhh

i takj juz bierze na anemie :
-hemofer
-folik
witaminy d b1 b6
bobotic
teraz ten debridat i jakis nutri cos tam no a jeszcze wit c no ilez mozna dzicku ladowac witam to ok rozumiem chocicaz i tak ma w mleku modyfiko....

i tu poł tab 2 razy dziennie tu co drugi dzien tu lek 20 min przed posilkiem tu w trakcie a potem chwile po reszta m ieszy posilkami

TOTOZ caly dzien trzeba dziecku leki podawac jakby jakis byl chory niewiem jak :szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y:

jatego nie czaje :no::no::no: jak przepisuja jak nie potrzeba

leki to przeciez leki na anmeie rozumiem ale reszta ehh

ooo tak jak moj kolki ustaly ale jeszcze dobrze wyprukac sie nie moze czyli jakies tam wzdecia jeszcze sa ale mam nadzieje ze to juz koncowka

ooo a Twój marzka skonczyl 3 m wczoraj wiec napisz za jakies 2 3 tyg jak tam brzuszek malego :tak: my za 2 tyg konczymy 3 m

jeju jak ja bym chciala zeby to cale ustalo ale i tak juz poprawe widac wiec super oby to sie nie zmienilo :tak:

Jestem zła!
:/ i smutna ...
Jestem po wizycie u pediatry, kiedyś pisałam, że mały ma cielistą wysypke i ile bym jej nie nawilżała to robi się z Niej skkrupa, teraz już wiem czemu ...

Mamy AZS oraz skaze białkową uwaga po : Bebilonie HA! a dawałam mu tylko od czasu do czasu .... :/ bo ja mleka nie spożywam tyle tylko co odrobinę do bawarki.
Dostałam Bebilon pepti1, Locoid Crelo - ale to sterydowiec ! , kupiłam Emolium olejek, Emolium do twarzy krem i Pharmaceris Atopic-Balneo żel do mycia ciała.

Mały waży 5400, trochę za dużo, jak na niecałe 3 tygodnie od wczesniejszego wazenia przytył 700 :/

Teraz pytania do atopowych i skazowych mam:

- co stosowac do mycia włosów ?
- to co kupiłam do ciała jest ok ?
- czy ten Locoid Crelo mogę stosować w pachwinkach i włosach ??

my kąpiemy w oilatum soft (bezzapachowy), smarujemy cetaphilem (bezzapachowy) a buzię physiogelem (bezzapachowy)...
co do sterydów to posmarowałam mu raz policzki robioną maścią i wywaliłam do kosza.

Co zrobiłaś żeby przytyć ???

jem na potęgę bo jak nakarmię Daniela to jestem mega głodna i spragniona...

Zobacz załącznik 221199Zobacz załącznik 221200Zobacz załącznik 221201Zobacz załącznik 221202 to wlasnie tak bede wygladac.. tylko twarz do wymiany..:-D na twarz nie patrzcie bom niepomalowana..niewyspana i zmeczona coś.. no a bede wymalowana wlosy albo zostawie swoje i zrobie koka tudziez loczki albo obetne sie jakos fajnie.. :) to kwestia do przemyslenia :)

no no, ale laska!

no no no laseczka ze hohohoh...
a brzusia to Ty juz prawie nie masz... jakbym dala swoje zdj to byscie mialy kazda po kolei niezly ubaw... ja nadal moge korzystac z pierwszenstwa... mam WIECZNA CIĄŻĘ!!!!!!!

ja też...

Dobra Witam moje laski !
Nadrobilam w innych tematach wiec wkraczam tutaj

Sie przywitam i zaczne nadrabiac -oczywiscie bo co innego moze robic aska hahaha !

Ale najpier sie pochwalimy ! Przesypiamy juz cala noc !!!!!!!!!!!! I to juz kilka dni wiec chyba juz mu tak zostanie ! a wiec zasypiamy juz o 21 a nie o 22 :) i spimy do 7 rano! zjemy flaszke i spimy do 9 ! O 9 juz zaczyna sie nasz dzien :)
Mamy 2 spania po 3 godziny w ciagu dnia :) Teraz mlody spi juz od 14 :)
Wogole ja chyba dziecka nie mam ! czasmi az mi sie za nim teskni ahahha i bym go budzila !

Jemy po pol sloiczka juz np.marcheweczki lub jabluszka !
Probowalismy zupke z gerbera "krem marchewkowy z warzywami " i mlody to wprost uwielbia -dzis zjadl mi ponad 1/2 sloika na raz :) po godzinie wypil flaszke i spi jak zabity !

Dzisiaj caly dzien ( jak nie spi) smieje sie ,wczoraj smial sie w glos chyba z pol godziny wystarczylo na niego popatrzyc i glupia mine zrobic !Jarek nagral telefonem bo to tylko bylo pod reka i jak wroci w pracy to postaram sie wrzucic filmik z rechotem Filipa :)

Od kiedy zajada sloiczki kupe mamy jedna dziennie a nie co 2 dni :)

Od wczoraj mlody pije herbatke jablkowa z melisa z hipa i - dzieki ci boze ale on to chyba naprawde lubi i to pierwsza herbatka ktora wogole pije bo tak to nie chcial pic nic !!!!!!!!!!!!!

Jestem wyspana i zadowolona ,mam czas dla siebie i dla Patryka :) A wieczorami i nocami dla meza ;) - no zyc nie umierac :)
W domu mam porobione chyba wszystko i intensywnie zaczynam myslec o umyciu okien !!!!!!!!!! Bo jak mlody spi to mi sie poprostu NUDZI !

To tyle z nowosci u nas :)

Ide czytac co tam u was !

Kochane moje, witam się z wami. Ale ja tęskniłam. Tak się cieszę.
No to tak dziś już jest 3 dzień jak Kaj śpi w dzień i to 2 razy a nie.... wcale jak do tej pory. Wracam do życia. Ręce wracają do funkcji a na dodatek Uwielbia matę i bujaczek i potrafi siedzieć 10-15 minut. Tak strasznie od 1.03 się zmienił, że szok!!! Skończył 2 miechy i.. inne dziecko.
Cudny jest ale to puźniej. Od poniedziałku będę u was często bo na domiar szczęścia Jonaszka przyjęli do zerówki tam gdzie Amelek chodzi, więc przez 5 godzin dziennie będę miała luz, bo przy Kaju to spokój :-D
Laski napiszcie mi, że mnie pamiętacie jeszcze i jak wasze słonka, bo nadgonienie jest nie moliwe.

reklama
Do góry