Ja miałam laktator LOVI i też kicha. Butelka dr Brown jest super a może zamów przez allegro jak nie ma u ciebie w sklepach.Hejdziewczyny mam pytanie do mam butelkowych - jakie butelki z systemem antykolkowym polecacie ? ostatnio kupiłam z firmy lovi, ale bardzo się na niej zawiodłam- ma strasznie miękki smok, który spłaszcza się jak Filip pije, a czasem chowa do środka;/
reklama
kopciuszek2107
Fanka BB :)
Dziewczyny cyckowe czy miałyście już kryzys laktacyjny 3 miesiąca? Bo mnie chyba własnie dopadł. Mała chce jeść średnio co godzina, nawet co pół i jak się dorwie to doi i doi. To chyba dodatkowo ten skok rozwojowy. Już się nawet wkurzyłam, bo od 4 rano nic innego nie robi tylko je i je. I w międzyczasie śpi po pół godziny. Idę zrobić jej butelkę Bebilonu, bo już normalnie nie nadążam. A jak się zapcha mieszanką, to w końcu trochę da cycom odpocząć ;-).
Ja Nie mam problemow z mleczkiem

Ten krem to jest tylko do twarzy?Bo nam polecila Parmatic do buziuni a Cetaphil mleczko do cialaMi kazał dermatolog kupić krem z pharmacerisa do skóry z atopią, który ma filtr 20 (nadaje się też na dwór) i kurna w żadnej aptece go nie ma!!! Musiałam zamówić :/

Mam pytanie do doświadczonych mam;-)
Związane z HaniA ale mam nadzieję że mi wybaczycie:-)
Co można dawać do picia 2letniemu dziecku?
Tych gotowych herbatej już nie chce pić....a zależy mi żeby np rano wypiła coś ciepłego! Mleko i kakao też odpada bo nie chce
Czarna herbata wiadomo odpada..ale co myślicie o zielonej albo owocowej?
Dziś rano jej nalałam zielonej i piła że szok! Tylko nie wiem czy mogę
A u nas nocka bez zmian..po ciężkim zasypianiu pierwsza pobudka po 5 godzinach a potem co 2-3
Mi to wystarcza na razie do szczęścia![]()
Mozesz dawac herbatki owocowe,kompoty

tak kochana zapomnial bo byl taki zalatany ze w biegu dal mi zakupy i pobiegl bo kolega na niego juz czekal! o 11 byl w domu oddal mi klucze i wzial swoj tel.... ja juz wkrecilam sobie ze moze zabral mi je bym nie mogla przyjsc do niego na warsztat tak jak ostatnio przyspacerowalam z julka a po wszystkim przyjechal i mi oddal!!!!!!!!!!!!!!!
i tak jak piszesz zdradzone nie ufaja.. stale mam podejrzenia o ktorych mu mowie jak jakas laska zakreci tylkiem w tv odrazu mowie mu ze sie nia podnieca a mna nie.. ze takie zgrabne go kreca a ja teraz to kopia jakiegos mutanta........ ale ta malinka i pozne wracanie daja do myslenia!!!!!!!!!
A nie przejrzalas telefonu?Bo ja bym tak zrobila

Wróciłam,
Jeszcze ciut i nabawię się niezłej przepukliny:-( Gin mnie zbadała i stwierdziła, ze naprawde jeszcze troche bym go tak nosila, to bym sobie narobila....mam odpoczywac z 2 tyg minimum i nie dzwigac tyle malego!!!
tylko teraz problem....nie ma kto mi pomóc :-( teściowa w pracy, mama z tatą bo jest chory, no wszsycy coś robią....babcia się zdeklarowała, że jutro przyjedzie....ktoś mi musi pomóc, bo inaczej będzie jeszcze gorzej
No to teraz bedzie ciezko ale najwazniejsze ze poszlas i wiesz co i jak

No ale to kamienica gdzie samemu trzeba będzie palić w piecach. W bloku byłoby drożej
Bedziecie musieli uwazac na piec

Jestem zła!
:/ i smutna ...
Jestem po wizycie u pediatry, kiedyś pisałam, że mały ma cielistą wysypke i ile bym jej nie nawilżała to robi się z Niej skkrupa, teraz już wiem czemu ...
Mamy AZS oraz skaze białkową uwaga po : Bebilonie HA! a dawałam mu tylko od czasu do czasu .... :/ bo ja mleka nie spożywam tyle tylko co odrobinę do bawarki.
Dostałam Bebilon pepti1, Locoid Crelo - ale to sterydowiec ! , kupiłam Emolium olejek, Emolium do twarzy krem i Pharmaceris Atopic-Balneo żel do mycia ciała.
Mały waży 5400, trochę za dużo, jak na niecałe 3 tygodnie od wczesniejszego wazenia przytył 700 :/
Teraz pytania do atopowych i skazowych mam:
- co stosowac do mycia włosów ?
- to co kupiłam do ciała jest ok ?
- czy ten Locoid Crelo mogę stosować w pachwinkach i włosach ??
Ty to nie sluchaj pediatry tylko wybierz sie do dermatologa

Nam do mycia wloskow dermatolog kazala uzywac szamponu z Pharmaceris do skory łojotokowej,do ciala Cetaphil-super nawilza

Co do masci sterydowych to pisze na ulotkach zeby nie uzywac przy odbycie i narzadach pluciowych

Nawilzaj nawet 3 razy dziennie skore a zobaczysz ze bedzie poprawa

akozka
Misia Kosia 3.12.09
No to piszę dalej. Misiulka śpi jak zabita, pewnie po wczorajszych szczepionkach, a mój jeszcze się nie pojawił... Zajęcia skończone, nawet udało mi się poudzielać trochę, więc nie było źle.
Co do niań - jakieś 10-12 lat temu, gdy sama dorabiałam jako niania, płacili mi 4 zł za godzinę - osoba bez wykształcenia, ot po prostu studentka, która chce dorobić u znajomych. Tutejsze ceny niewiele pomogą, bo srednio 100 SEK za godzinę, czyli jakieś 40 zł ;-). Jakieś pół roku temu brat szukał niani w Łodzi, ale stwierdzili, że cała jedna pensja im pójdzie i lepiej żeby jedno z nich siedziało w domu albo syn do żłobka, bo finansowo by byli w plecy. Z tego co słyszałam to 2000 PLN bierze studentka za 8-9 godzin 5 dni w tyg. plus ekstra za nadgodziny i ewentualne wychodne wieczorami.
Zdrada - też coś o tym wiem, niestety. Też mi się wydaje, że nie zostawiłby telefonu. Co więcej, jeśli wydaje Ci się, że zdradza to albo jest kiepskim kłamcą, albo nie ma szans na zdradę. Bardziej wierzę w zdradę gdy coś się zbyt idealnie układa. Sama ostatnio się zastanawiam nad tym czy mój mnie zdradza czy po prostu ma dość mnie i siedzenia w domu i bardziej stawiam na to drugie. Choć sama nie wiem co lepsze...
Co do cycowania w 3 miesiącu - mam wrażenie, że mam coraz mniej mleka, ale z drugiej strony już 14 pojemniczków jest zamrożonych, więc chyba nie jest tak tragicznie. No, ale ja karmię 2:1 tylko, bo na samo cycowe to by mi dużo brakowało :-(
Aga6671 - czemu czarna herbata odpada? Ja piłam taką od urodzenia niemal, Misi też daję, więc czemu nie? Co prawda taka herbata u nas to były 3 listki na kubek herbaty zagotowane w wodzie, ale zawsze czarna herbata. Misia uwielbia natomiast Dilmah 10 kropli z "nurka" na 150 ml ciepłej wody plus kilka ziarenek cukru. Nikt nam nie mówił, że to zła herbata...
Marta100 - my myślimy o miganiu też, ale tu kursy są od 6 miesiąca dopiero. Natomiast bratanka próbowali uczyć i to wymaga naprawdę dużo cierpliwości i pracy z dzieckiem. Bratu się nie chciało, a bratowej udało się nauczyć go tylko jednego znaku - głodny :-) Teraz chodzi i pokazuje jak chce jeść. Jasio ma teraz 19 miesięcy, więc juz powinien coś więcej złapać, a uczyli go odkąd skończył 9 miesięcy.
Lajtway - Misia zdecydowanie nie ma problemów z przybieraniem na wadze, wręcz przeciwnie ;-) Wczoraj pielęgniarka powiedziała, że powinniśmy jej trochę ograniczyć jedzenie, bo się straszny spaślak robi, nie będzie miała siły na dźwiganie cielska i w efekcie będzie się dłużej uczyć chodzić itp. W sumie racja, bo już ma problemy, no ale jak ja mam ją odchudzić?! Ona naprawdę nie je tak dużo :-( Po prostu jest wielka i tyle...
I czytam dalej, póki Młoda śpi. Jak się obudzi to zmykamy na spacerek, choć trochę zimno i śnieg mocno pada...
Co do niań - jakieś 10-12 lat temu, gdy sama dorabiałam jako niania, płacili mi 4 zł za godzinę - osoba bez wykształcenia, ot po prostu studentka, która chce dorobić u znajomych. Tutejsze ceny niewiele pomogą, bo srednio 100 SEK za godzinę, czyli jakieś 40 zł ;-). Jakieś pół roku temu brat szukał niani w Łodzi, ale stwierdzili, że cała jedna pensja im pójdzie i lepiej żeby jedno z nich siedziało w domu albo syn do żłobka, bo finansowo by byli w plecy. Z tego co słyszałam to 2000 PLN bierze studentka za 8-9 godzin 5 dni w tyg. plus ekstra za nadgodziny i ewentualne wychodne wieczorami.
Zdrada - też coś o tym wiem, niestety. Też mi się wydaje, że nie zostawiłby telefonu. Co więcej, jeśli wydaje Ci się, że zdradza to albo jest kiepskim kłamcą, albo nie ma szans na zdradę. Bardziej wierzę w zdradę gdy coś się zbyt idealnie układa. Sama ostatnio się zastanawiam nad tym czy mój mnie zdradza czy po prostu ma dość mnie i siedzenia w domu i bardziej stawiam na to drugie. Choć sama nie wiem co lepsze...
Co do cycowania w 3 miesiącu - mam wrażenie, że mam coraz mniej mleka, ale z drugiej strony już 14 pojemniczków jest zamrożonych, więc chyba nie jest tak tragicznie. No, ale ja karmię 2:1 tylko, bo na samo cycowe to by mi dużo brakowało :-(
Aga6671 - czemu czarna herbata odpada? Ja piłam taką od urodzenia niemal, Misi też daję, więc czemu nie? Co prawda taka herbata u nas to były 3 listki na kubek herbaty zagotowane w wodzie, ale zawsze czarna herbata. Misia uwielbia natomiast Dilmah 10 kropli z "nurka" na 150 ml ciepłej wody plus kilka ziarenek cukru. Nikt nam nie mówił, że to zła herbata...
Marta100 - my myślimy o miganiu też, ale tu kursy są od 6 miesiąca dopiero. Natomiast bratanka próbowali uczyć i to wymaga naprawdę dużo cierpliwości i pracy z dzieckiem. Bratu się nie chciało, a bratowej udało się nauczyć go tylko jednego znaku - głodny :-) Teraz chodzi i pokazuje jak chce jeść. Jasio ma teraz 19 miesięcy, więc juz powinien coś więcej złapać, a uczyli go odkąd skończył 9 miesięcy.
Lajtway - Misia zdecydowanie nie ma problemów z przybieraniem na wadze, wręcz przeciwnie ;-) Wczoraj pielęgniarka powiedziała, że powinniśmy jej trochę ograniczyć jedzenie, bo się straszny spaślak robi, nie będzie miała siły na dźwiganie cielska i w efekcie będzie się dłużej uczyć chodzić itp. W sumie racja, bo już ma problemy, no ale jak ja mam ją odchudzić?! Ona naprawdę nie je tak dużo :-( Po prostu jest wielka i tyle...
I czytam dalej, póki Młoda śpi. Jak się obudzi to zmykamy na spacerek, choć trochę zimno i śnieg mocno pada...
kopciuszek2107
ANOOLA ładna kiecuszka
bedziesz pięknie wygladac;-)wiadomo ze teraz to tak na szybko byla fota pstrykana;-)
DAFFI z tego co ja wiem to skore z AZS trzeba nawilzac i dbac o nia
wiec dziwie sie ze nic nie kazala stosowac
ja polecam te kremy i balsamy co pisalam
to sa kremy wlasnie na atopie

DAFFI z tego co ja wiem to skore z AZS trzeba nawilzac i dbac o nia

D
daffodill
Gość
jestem tegosamego zdania ale co bede sie madrzyc..... na nastepnej wizycie jej powiem ze wypadaloby cos stosowac na to... bo gdybym tylko przestala ja kapac w oilatum i smarowac... to biedna twarzy by juz niemiala!!!!!!!!!!!!ANOOLA ładna kiecuszkabedziesz pięknie wygladac;-)wiadomo ze teraz to tak na szybko byla fota pstrykana;-)
DAFFI z tego co ja wiem to skore z AZS trzeba nawilzac i dbac o niawiec dziwie sie ze nic nie kazala stosowac
ja polecam te kremy i balsamy co pisalam
to sa kremy wlasnie na atopie
![]()
eeeee no eleganckoZobacz załącznik 221199Zobacz załącznik 221200Zobacz załącznik 221201Zobacz załącznik 221202 to wlasnie tak bede wygladac.. tylko twarz do wymiany..na twarz nie patrzcie bom niepomalowana..niewyspana i zmeczona coś.. no a bede wymalowana wlosy albo zostawie swoje i zrobie koka tudziez loczki albo obetne sie jakos fajnie..
to kwestia do przemyslenia
![]()
kopciuszek2107
jestem tegosamego zdania ale co bede sie madrzyc..... na nastepnej wizycie jej powiem ze wypadaloby cos stosowac na to... bo gdybym tylko przestala ja kapac w oilatum i smarowac... to biedna twarzy by juz niemiala!!!!!!!!!!!!
Smaruj,smaruj

Fakt jest jednak taki ze mleczka,kremy na skore z atopia sa drogie ale warto

D
daffodill
Gość
mam ustawione a sie nie wyswietla....ehhhh te nowe forum strasznie dziala mi na nerwy!!!!!!!!!W ustawieniach musisz sobie zmienic- widocznie masz tak ustawione zeby sie nie wyswietlalo.
Daffi Ty sie moze zapisz do okulisty bo szkoda oczu! Pamietaj ze jesli masz jakas wade to bedzie sie ona poglebiac i bedzie coraz gorzej- a wtedy to i problemy z prawem jazdy, z praca przy kompie, aktywnoscia fizyczna itd. Za okulary zaplacisz raz i spokoj a wada moze Ci sie wtedy cofnie. Ja np nosze tylko do ogladania tv, na zajecia i gdy jezdze samochodem
Mexi
Ja mam chyba nawet jeszcze 2 miesiącacyckowanie co godzinke lub nawet co pół, przez co pod koniec dnia mam wrażenie, że w cycach pusto jak na półkach za czasów PRL/u ... ale mleko leci, leci ... wiec staram się nie myśleć o nim w ogóle co dobrze mi robi
bo im więcej się zastanawiam czy mały ma co ćlamać tym mniej tego mleka widzę ;D
Ufff już myślałam, że tylko ja tak mam ;-). Ja właściwie nie czuję, że w cycach mam pusto, ale mała je jak szalona. Dałam jej ten Bebilon- wypiła 70 ml i więcej nie chciała- dawałam 3 razy butle. A dałam cyca i od razu pociągnęła dokładkę- nie kumam? Może lepiej jej smakuje cyckowe? W każdym razie miałam nadzieję, że dzięki mieszance dłużej będzie pełna, a ona po 45 minutach znowu chciała jeść. SKOK rozowojowy jak byk, bo to niemożliwe!
reklama
D
daffodill
Gość
smaruje i nie zamierzam przestac!:-)Smaruj,smarujto napewno nie zaszkodzi a widzisz sama ze pomaga
Fakt jest jednak taki ze mleczka,kremy na skore z atopia sa drogie ale warto![]()