reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

DAFFI ale ty ja zostawilas gdzies?I co juz nie bylo?
Ja tez kiedys zostawilam torebke z calymi dokumentami w urzedzie:tak:i tez juz sie nie znalazla:no:mialam wtedy tam aparat-bardzo drogi mojego faceta z pamiatkowymi zdjeciami z Niemiec:-(

reklama
Piękna jest a ja mam ślub w sierpniu i też będę musiała coś kupić. Ta jest piękna :-)

Daffi
nie trzeba dowodu na chrzest, bo my mamy 14.03 i załatwiałam i nie trzeba ale ty popłynęłaś na jakieś 500 licząc 200 i obrączkę i dowód. Masakra!!! Oj bidulo, tak są kobiety z dziećmi szanowane. 3eba pilnować, bo kradzieje nie mają skrupułów.
ja juz zalatwialam chrzest ale myslaalm ze moze w dniu chrztu ksiadz go potrzebuje.... kurde... normalnie mam dosc... a juz najabrdziej zal mi obraczki.....!!!!!!!
glupia jestem ze odlozylam!!!!!! jak maz sie dowie to mnie naprawde ubije jak prosiaka!!!!!!!!

DAFFI ale ty ja zostawilas gdzies?I co juz nie bylo?
Ja tez kiedys zostawilam torebke z calymi dokumentami w urzedzie:tak:i tez juz sie nie znalazla:no:mialam wtedy tam aparat-bardzo drogi mojego faceta z pamiatkowymi zdjeciami z Niemiec:-(
szlam do sklepu juz niedaleko bylam jak zaczal sypac snieg ze nic nie bylo iwdac... wiec ja polozylam obok wozka i zajel;am sie folia!!!!!!!! bo tak padalo ze misce do srodka i by wozek przemokl.... no i w sklepie jak mialam zaplacic to portfela nie bylo.. ktos wyciagnal go z torebki a ja nie wiem kto bo sie tak spieszyalm ze na nic uwagi nie zwracalam byleby malej nie napadalo! JEDNYM SLOWEM PECH TRZYMA SIE MNIE REKAMI I NOGAMI!!!!!!!!!!!!

Daffi to jest gorzej niż pech, Spokojnie mężowi powiedz i tyle, co poradzisz, dziecko było w tym momencie najważniejsze a jakiś gn... na tym zarobił :-(

Daffi to jest gorzej niż pech, Spokojnie mężowi powiedz i tyle, co poradzisz, dziecko było w tym momencie najważniejsze a jakiś gn... na tym zarobił :-(
łatwo mowic... toc ja z mezem kryzys powazny mamy i mam jeszcze mu to powiedziec!!!!! oj bede biedna.. jak nie wroce na forum tzn ze jednak ubil mnie jak prosiaka!!!!!!!

moim zdaniem jestes przewrazliwiona ... moze po prostu po takiej przerwie trudno wam wrocic do poprzednich relacji a maz odreagowuje wlasnie przy TV i piwie ... poza tym jesli nie karmisz /nie pamietam/ to polecam szklaneczke - poprawi ci humor :)

ta szklaneczka jest najlpesza i masz racje ojjjj pomaga :)

My już po kąpieli :)
Młody długo nie spał, ale nie płakał ... tylko siedział jakis taki smutny, rąsie tylko do dzioba pchał :confused:swędzą dziasła ?

Moj tez wsio pcha do dzioba !

A ja sobie piwko karmi popijam;-) uwielbiam je ale żeby Piotruś później nie cierpiał najpierw je wygazowuje;-) ale też takie mi smakuje hehe
Ja tez lubie karmi ! opilam sie w ciazy tym ze ho ho :) teraz wole stronga ahahhah !
Wczoraj jak wypilam jednego wieczorkiem to nie powiem troszku sieklo - oj glowa juz nie ta !

A moja mała chyba złapała rytm- kładę ją lulu około 19- wcześniej kładłam ją jak najpozniej- jakos kolo 23 ale byla potwornie marudna. Teraz klade ja o 19, budzi sie okolo 22 na pol godzinki i potem juz budzi sie tak jak zwykle- miedz 2-3 i miedzy 4-5, 6-7. A przed 8 juz jest taka konkretna pobudka. Potem jakoś po 9 polgodzinna drzemka, kolo 12, 14,16 i znów o 19

moj tez juz ma ustalony rytm dnia i nocy i spi caly czas hahahaha ,nie no zartuje ,ale zawsze mniej wiecej o tej same porze zasypia sie budzi je itp :)

a moj za 15 min konczy :-D

jutro jade sobie sukienke na ślub zakupić.. aż się boje .. jak zobacze jaki rozmiar będę musiała przydziać.. ;/

taz ty jakas nie powazna jestesc ,ta super wyglasz wiec nie ma stresu !!

Hej:) dziewczyny mam pytanie do mam butelkowych - jakie butelki z systemem antykolkowym polecacie ? ostatnio kupiłam z firmy lovi, ale bardzo się na niej zawiodłam- ma strasznie miękki smok, który spłaszcza się jak Filip pije, a czasem chowa do środka;/

hymm ja niewiem ja jakas inna jestem albo moje dziecko jakies inne bo nam przypasowaly te LOVI butle bardzo !

Jejciu jak ja bym chciala wrocic do tego momentu:tak:chcialabym znow jezdzic i przymierzac sukieni slubne:tak:

ja to mialam BOMBOWA suknie !!!!!!!!!!!! Taz jezuuuuuuuu jaka wiesniaraaaaaa na dzien dzisiejszy ahahha a ze bylo 0 lat temu to wtedy bylam zachwycona!!!!!!!!!!!

NIe na szczescie z paluszka bo juz mial 3 razy robiona morfologie jak bylismy w szpitalu i zawsze z paluszka albo z pietki bylo

my tez z paluszka mielismy zawsze rewke pobierana z glowki nie dalam !
pójdę. chciałam zapytać po prostu czy Wy jeszcze coś macie...Mnie też nie bolało nagle zaczęło od wczoraj ;/ jak chodzę, noszę coś czuje jakby mnie rozrywalo od srodka ;(
i jak sobie cos poloze - nawet lekkiego - na rane to tez boli...
ja tak nie mam a drugie ciecie juz bylo !

reklama
Jeny NeSSi a normalne to jest, że są takie krwawienia? U mnie nawet przy noszeniu nie boli.

mnie tez przy noszeniu nic nie boli !

Witam się i ja....
no cóż z mężem póki co się tylko mijamy.... spał dzis w naszym łózku (naszym czyt. moim i julki)...
cos tam do siebie powiemy i wsio....
przed chwila poszedl do pracy i wzial moje klucze... kurka mac taka pogoda ladna a ja bede sie kisisc w domu bo on je wzial jeszcze wychodzac mowil ze bierze je ze soba i krzyknelam mu ze nie ale albo mnie olał albo nie uslyszał... wiec chwycilam za tel i dzwonie do niego a tu zonk!!!!! telefon został w domku! bede miala kontrole czy ktos dzwoni lub pisze w czasie pracy i chce sie z nim umowic ahahahaha
mam nadzieje ze nic takiego sie nie wydarzy ale gdyby jednak to zaprosze te osobe do domu... juz mam plan... ale staram sie gleboko wierzyc ze nic takiego nie bedzie mialo miejsca... no coz czas pokaze... choc kiedys jak zsotawil to przyjechal po niego z kolega.... dzis moze zrobic podobnie....
Julka standardowo troszke marudzi ale jest nie najgorzej... jedzonko zaczyna sie normowac... narazie przystalysmy na 180ml....
wczesniej kapiele znosila super ale musialy byc one szybkie i bez pluskania bo wtedy sie denerwowala... od 3 dni zaczyna plywac w wanience... malo tam ma miejsca.... ale mysle nad basenem juz dla niej..... bo mamy do niego 200m... tylko wczesniej sie balam ze ja to znudzi bo w domu po dluzszym przebywaniu w wodzie plakala i na basenie moze byc podobnie....
przestawila sobie godz spania... teraz zasypia przed 22:-) wczoraj zjadla jedzonko o 21 i po nim spala do 6:30:-)

nie no ja musze poczytac jeszcze dalej !!!!!!!! Bo niewiem o co kaman ze masz jakies podejzenia !! Dafi dupo przestan tak wymyslac szalona kobieto ,ale posta musze znalezc dlaczego masz takie mysli bo moze cos nie doczytalam ! mam nadzieje ze to tylko twoje zarty albo sie nawkrecalas glupotami !

Paulus serduszko super;-)
Daffi mówię Ci On nikogo nie ma! Gdyby miał to strzegłby swojego telefonu jak oka w głowie;-)

no ja tez mysle ze dafi za duzo sie nawkrecala !
O zdradach - ja to moge podoradzac :) . Najpierw ja bylam zdradzana wiec znam wszystkie sztuczki facetow :) (pewnie nie wszytkie ale sporo) a potem i ja zdradzalam (smutne ale prawdziwe-zycie) wiec wiem jak sie ukrywa klamstwa :). Marta ma racje - w zyciu by nie zostawil telefonu (Marta chyba tez cos wie o klamstewkach facetow hi hi). I jeszcze jedno -wczesniej zdradzane kobiety nigdy nie ufaja a swoim brakiem zaufANIA SAME MOGA POCHNAC FACETOW DO ZDRADY. Ciezko znalezc granice ale trzeba nad tym pracowac.
zgadzam sie teelfon by pilnowal jak oka w glowie !

tak kochana zapomnial bo byl taki zalatany ze w biegu dal mi zakupy i pobiegl bo kolega na niego juz czekal! o 11 byl w domu oddal mi klucze i wzial swoj tel.... ja juz wkrecilam sobie ze moze zabral mi je bym nie mogla przyjsc do niego na warsztat tak jak ostatnio przyspacerowalam z julka a po wszystkim przyjechal i mi oddal!!!!!!!!!!!!!!!
i tak jak piszesz zdradzone nie ufaja.. stale mam podejrzenia o ktorych mu mowie jak jakas laska zakreci tylkiem w tv odrazu mowie mu ze sie nia podnieca a mna nie.. ze takie zgrabne go kreca a ja teraz to kopia jakiegos mutanta........ ale ta malinka i pozne wracanie daja do myslenia!!!!!!!!!

:-D:-D ty jestes szalonaaaaaaaaaaa

Wróciłam,
Jeszcze ciut i nabawię się niezłej przepukliny:-( Gin mnie zbadała i stwierdziła, ze naprawde jeszcze troche bym go tak nosila, to bym sobie narobila....mam odpoczywac z 2 tyg minimum i nie dzwigac tyle malego!!!
tylko teraz problem....nie ma kto mi pomóc :-( teściowa w pracy, mama z tatą bo jest chory, no wszsycy coś robią....babcia się zdeklarowała, że jutro przyjedzie....ktoś mi musi pomóc, bo inaczej będzie jeszcze gorzej

kurcze kochana uwazaj na siebie ,dobrze ze lekarz zrobil przeglad podwozia!!!!!!!

Daniel dziś pospał w dzień - nie do wiary!
mąż zrobił obiad - nie do wiary!
przytyłam 1 kg - nie do wiary! (obżeraj się tak dalej...)

zimno na zewnątrz jak cholera, spacer dziś sobie odpuścimy.

najlepsze jest nie dowiary ahahhahaha !!!!!!!!!!!!

A i mały ma jakieś szmery w serduszku, nie kazała się tym martwić narazie bo ponoć 90 % niemowlaków je ma, tylko nie każdy lekarz to wyłapuje gdy np. dziecko płacze :/

to prawda szmery u niemowlaczkow sa normalne ! patryk tez mial !

Zobacz załącznik 221199Zobacz załącznik 221200Zobacz załącznik 221201Zobacz załącznik 221202 to wlasnie tak bede wygladac.. tylko twarz do wymiany..:-D na twarz nie patrzcie bom niepomalowana..niewyspana i zmeczona coś.. no a bede wymalowana wlosy albo zostawie swoje i zrobie koka tudziez loczki albo obetne sie jakos fajnie.. :) to kwestia do przemyslenia :)

ANKAAAAAAAAAA ale z ciebie dupa !!!!!!!!!!! toz to nic nie widac zes ty ciezarna byla !slicznie bedziesz wygladac !
A nie przejrzalas telefonu?Bo ja bym tak zrobila:tak:

ja tez zzzzzzzz :tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D

Kochane moje, witam się z wami. Ale ja tęskniłam. Tak się cieszę.
No to tak dziś już jest 3 dzień jak Kaj śpi w dzień i to 2 razy a nie.... wcale jak do tej pory. Wracam do życia. Ręce wracają do funkcji a na dodatek Uwielbia matę i bujaczek i potrafi siedzieć 10-15 minut. Tak strasznie od 1.03 się zmienił, że szok!!! Skończył 2 miechy i.. inne dziecko.
Cudny jest ale to puźniej. Od poniedziałku będę u was często bo na domiar szczęścia Jonaszka przyjęli do zerówki tam gdzie Amelek chodzi, więc przez 5 godzin dziennie będę miała luz, bo przy Kaju to spokój :-D
Laski napiszcie mi, że mnie pamiętacie jeszcze i jak wasze słonka, bo nadgonienie jest nie moliwe.

a idz ty ta jak mamy nie pamietac !!!!!!!!!!!! i mis ju bejbe soł macz !!!!!!!! ;-);-);-);-)

ahahahahahhaha nie wiem czy sie smiac czy plakac ahahahaha ale raczej plakac! az boje sie mezowi powiedziec!!!!! bylam niedawno w sklepie z mała bo nie mam z kim jej zsotawic i zastala nas śnieżna pogoda.. nic nie bylo widac!!!!! wiec sie zatrzymalam odlozylam torebke z ramienia obok i zaczełam zakladac folie antysniegowa czy deszczowa... i co? i wchodze do sklepu robie zakupy i chce za nie zaplacic a portfela nie mam!!!!! no wscieklam sie ze szok....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ukradł mi ktos portfel i mialam w nim 200zl ktore dla mnie to zbawienie!!!!! moj dowod karta do bankomatu i mnostwo innych rzeczy!!!! nawet obrączka!!!! mialam ja zaniesc do powiekszenia i wydalo mi sie ze tam bedzie bezpieczna! jejku nie wiem co robic... maz mnie udusi..a ta obraczka..moze to jakis znak.. boshe ale mam stracha!!!!!!! ale masz glupia babo nigdy nie odkladaj torebki na bok zawsze trzymaj ja mocno przy sobie...
do chrztu potrzebny jest dowod????????nawet nie wiem czy do brata slubu zdaze wyrobic nowy!!!!!:no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no:

O QURWA !!!!!!!! ty to masz pecha ,tule cie mocno ,i mam nadzieje ze maz jakos to przelknie ,ale moze poszukaj moze w domu zostal portfel albo tam gdzie ta torebka tezalo gdzies wypadl? bo chyba bys zauwazyla jak by ktos do torebki ci podszedl?

Asia - nie wiem, czy doczytałaś, ale my nie możemy dawać małemu nic narazie:wściekła/y: zła jestem, bo on aż lgnie do jedzenia!! Najgorsze jest to, że babcia Alusia jeszcze bardziej jest zła i powiedziała, że ona by dała...aż boję się zostawiać małego z nią, bo jak da mu kaszkę:-D

doczytalam !Kurcze aby przypuszczenia lekarza sie nie sprawdzily ! moze idz do inego jeszcze niech go ogladnie ? A babcia sie nie przejmuj wazne aby malemu przeslo !Byc moze nie bedzie mial uczulenia i bedzie mogl zakanszac wsio juz niedlugo :) trzymam kciuki za was !

Do góry