reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

No wlasnie ja tez tak mysle,bo skoro nie jem nic a wysypka raz zniknie raz powroci to chyba to jednak nie jest od tego:no:
Sokow nie pije rzadnych:no:owocow tez nie jem:no:wczoraj tylko poloweczke brzoskwini,nabialu nic:no:jem tylko kanapki z wedlina,maslo roslinne,ziemniaki i miesko i nic pozatym:no:no czasami zjem biszkopty ciastka.Ja juz szczerze mowiac przez te wysypki mam dosc karmienia cycem:-(az mi sie ryczec chce jak widze jak moje dziecko wyglada:-(i tak sobie mysle co jakis czas zeby przejsc na sztuczne:eek:tylko ze jesli to alergia to lepiej byloby zeby byl na cycu,tylko ze jua sie chyba wykoncze:-:)-:)-(ach dziewczyny mam dosc:-:)-:)-(

Ja no sam poczatek zaczelabym jednak od soczkow:tak:na poczatek mona je rozrobic pol na pol z przegotowana woda:tak:i zaczac od jabłuszka:tak:

Ja tez zmarzluch:tak:i tez u mnie jest minimum 22:tak:

U mnie tesciowa gada to samo:tak:
U mnie też mama ubierz go samo body i spiochy to za mało... brak słów

reklama
jAK SKONCZY 3 M napisz czy kolki i gazowniki przeszly jak reka odjal :-)
Jasne Wika napiszę ci napewno. Moja znajoma której mały już skończył 4 m-ce mówiła mi że jak minął koniec 3-go m-ca to ataki były coraz to rzadsze i w połowie 4-go miesiąca ustały.Widocznie układ pokarmowy dojrzał.

jule na bujaczku slicznie sie usypia...ale jak jest zmeczona to sama padnie.. ostatnio sie wycwanila. trze oczka ja ju usypiam zasnie na 10 min i wstaje juz rzekomo wyspana i taki numer czesto przez to powtarza...hehe
A jaki bujaczek masz? Ja narazie testuje kołyskę i świetnie się sprawdza tylko trzeba bujać do snu.

Jasne Wika napiszę ci napewno. Moja znajoma której mały już skończył 4 m-ce mówiła mi że jak minął koniec 3-go m-ca to ataki były coraz to rzadsze i w połowie 4-go miesiąca ustały.Widocznie układ pokarmowy dojrzał.

Jak ja pragne wam napisac takie zdanie!!!! i wkoncu cieszyc sie swoim synkiem beztrosko... a nie smucic jak sie meczy... moze w koncu los da nam sie soba cieszyc jeszcze niecaly miesiac do skonczenia 3 zobaczymy jak skonczy co bedzie...

asia od kiedy sadzas Filipa by siedzial? ja z moja miska rady sobie nie moge dac... az strach ja zostawic bo w bujaku ciagle chce usiasc i sie ciagnie do przodu do polowy a ze zapiecie ja hamuje to sie wscieka i placze....

Nie wolno sadzac tak dziecka:no:nawet obkladajac poduszkami:no:ma zdecydowanie za slaby kregoslup zeby tak siedziala:tak:

A zdjecia wysypki Patryka sa w albumie,rzuccie okiem i sie wypowiedzcie.

Kasiuch nie mogłam Cię znaleźć na nk. Masz zablokowane wyszukiwanie ciebie??
nie, zaraz jeszcze raz wysle ci dane na priv, albo ty tez daj swoje to cie znajde:D
to tak jak ja...nie wierze zadnym srodka antykoncepcyjnym ...panicznie sie boje,ze zajde w ciaze:-:)szok::szok::szok:

SYLWIK- oliatum jest na azs wiec watpie zeby na skaze pomoglo:no:

ja tak wlasnie wcoraj czytalam o skazie i o tradziku niemowlecym i moja diagnoza jest taka ze olek ma tradzik! wszystkie objawy sie zgadzaja..a mi tu wmawiaja ze to skaza...:-:)wściekła/y:
u nas pogoda dzis kiepska wieje strasznie:crazy:
i pytanie do Was dziewczyny- jak jest skaza to te krostki sa na buzi caly czas?? czy znikaja jak sie nie je nabialu?

asia od kiedy sadzas Filipa by siedzial? ja z moja miska rady sobie nie moge dac... az strach ja zostawic bo w bujaku ciagle chce usiasc i sie ciagnie do przodu do polowy a ze zapiecie ja hamuje to sie wscieka i placze....

Uważaj z sadzaniem, jak Kopciuszek napisała, można krzywde do końca życia dziecku zrobić.

Poogladam zdjęcia w albumie, lekarzem nie jestem ale jak dla mnie Kopciuszku u Patryczka na 100% to nie skaza:no: ale wygląda na wysypke alergiczną albo trądzik niemowlęcy.A u Filipka Sylwik wyglada albo na AZS albo skaza....
Ja bym na pewno szukała dobrego dermatologa.

No i nas coś dopadło- mała budzi się z krzykiem, kupki mi sie srednio podobaja no i ten ciagly placz- non stop na rekach i to w pionie albo brzuszkiem do dolu a wiec cos sie z tym brzuszkiem dzieje. Na jutro umowilam sie do lekarza, niech obejrzy Lidke bo wg mnie cos jest nie tak, nigdy wczesniej tak nie bylo:zawstydzona/y:

reklama
ja co do julki mam duzo opanowania i spokoju.. jak chce to daje jej sie po wyginac po krecic itd.... tak dlugo podaje butle czasem nawet do godz sie z nia mecze no ale juz pozniej nie... bo mleko od przygotowania w ciagu godz powinno zostac spozyte.
no a jak przez godz jej znie zmusze to raczej nie to... juz nie wiem co myslec.. ale p[lacze mi caly czas teraz i tylko piastki swoje chce i sie wkurza sama.
no ja wlasnie przezywalam to samo z antosiem,dopiero jak go polozylam do lezaczka sie uspokoil i wtedy wzielam go po raz drugi i mu podalam mleczko juz w spokoju:tak:

my sie karmimy ubieray i idziemy na spacerek dzis piekna pogoda moze pobede z nim dluzej..
na jak dlugo chodzicie??
ja najdluzej bylam 45 minut..
my chodzimy nawet na 2godz jak jest tak slicznie jak dzis:-)

Mój też ma stópki i rączki zimne jak chwilę pobryka poza kołyską
i moj tak ma i moja mama z tesciowa caly czas twierdzily ze mu zimno a rzeczywiscie karczek mial cieplutki a czasem nawet spocony:szok:

jule na bujaczku slicznie sie usypia...ale jak jest zmeczona to sama padnie.. ostatnio sie wycwanila. trze oczka ja ju usypiam zasnie na 10 min i wstaje juz rzekomo wyspana i taki numer czesto przez to powtarza...hehe
Antos robi doslownie tak samo.jak mysle ze spi to on otwiera oczka i sie na mnie patrzy:tak: a najbardziej to lubi lampy:-D wszedzie je wypatrzy i moze patrzec i patrzec na nie jak na jakies cuda:-D:-D:-D

Do góry