reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

mammamija!!! szybko sie uwinela !!!!

ja tez ... biore cilest i jestem spokojniejsza :D

poszlo za pierwszym podejsciem :) ... najpierw uczylismy sie spac samodzielnie w naszym lozku a dzis poszla do swojego i zasnela bez problemu ... jedyne co to swiatlo z przedpokoju przeszkadza ale to dalo sie zniwelowac /musze zostawiac zaswiecone bo bym sie pozabijala !!/

gratuluję:) myślałam żebędzie ciężej ;) kurcze, bede musiała tez odciąć wkońcu pępowinę...:-( śpię z nim w jedynm łóżku praktycznie od kiedy on się urodził..., ale tak fajnie jest zasypiac koło niego.., no ale wem ze tałóżeczkowa rozłąka wyyjdzie nam na dobre..

reklama
Asia już dajesz małemu słoiczki? Ja też bym chciała szybko, bo mały kawał chłopa (6200 już waży), a 3 miesiąc już tuż tuż...zresztą dostał już nawet leki dla dzieci powyżej 3 miesiąca.

Dla pocieszenia powiem, że wiele dzieci po prostu na poczatku nie toleruje nabiału;-) a później z tego wyrasta, często to jest mylone ze skazą:tak: jednak ostrożności nigdy za wiele bo chodzi o te małe brzuszki i nierozwinięte jeszcze jelitka które wszystkiego nie trawią;-)

I u nas nigdy plesniawek nie było.

O żesz w mordę!!!!:szok::szok::szok: Ja już bobaskom mówię niee.

I mój zasypia ciągle sam, nie ma problemu.

Zabiłabym za oblizywanie smoka!!!!! I ciągle wszystkim odwiedzającym muszę zwracać uwagę żeby Piotrusia w rączki nie całowali:wściekła/y: przecież on te raczki do buzi ciągle bierze. Lepiej niech w czółko całują;-)

dlatego się nie załamuję bo mam nadzieję że mu to szybciutko przejdzie :)
ja tez gonię wszystkich żeby za rączki ciągle małego nie łapac a tym bardziej nie lizac, ale jeden dzien musiałam zostawić Filip teścowej i chyba z tąd te pleśniawki bo zamiast smoka umyc to go brała dobuzi.., no ale co robie , czasu nie cofnę, mam nadzieje że szybko mu przejdzie ;)

Witajcie kobietki przepraszam że tak rzadko zaglądam ale mój Michał ma ostatnio niezbyt senne dni a w nocy po całym dniu padam, dzięki Bogu w nocy śpi. U nas zbliża się koniec 3 m-ca i mam nadzieję że zaczniemy się żegnać jak to Nessi nazwała z gazownikami i kolkami, bo mój mały cierpi na nie w sumie od samego początku. Dziś a dziw mnie bierze bo przespał 1,5 godz szok normalnie:szok:
Ale usteczka już chodzą więc pewnie niebawem wstanie.Ja używam Debridatu 3xdziennie i Esputiconu trochę łagodzą dolegliwości ale to zależy od dnia. Widzę że niektóre dzieciaczki poznają już nowe smaki. Czy któraś z was sadza już malucha w pozycji półleżącej obłożonego poduszkami?Mojego główka jeszcze się chwieje jest leniwy i na brzuszku nie chce jej dźwigać zaraz się złości i ryczy.Zabawek jeszcze też nie łapie tylko swoje rączki zaczyna łapać.

dlatego się nie załamuję bo mam nadzieję że mu to szybciutko przejdzie :)
ja tez gonię wszystkich żeby za rączki ciągle małego nie łapac a tym bardziej nie lizac, ale jeden dzien musiałam zostawić Filip teścowej i chyba z tąd te pleśniawki bo zamiast smoka umyc to go brała dobuzi.., no ale co robie , czasu nie cofnę, mam nadzieje że szybko mu przejdzie ;)
Mój też miał pleśniawki mimo wyparzania smoczków, ale przeszło w ciągu paru dni potem tylko jeszcze profilaktycznie przecierałam i nie wróciły.

Asia już dajesz małemu słoiczki? Ja też bym chciała szybko, bo mały kawał chłopa (6200 już waży), a 3 miesiąc już tuż tuż...zresztą dostał już nawet leki dla dzieci powyżej 3 miesiąca.

Si dajemy :0 Tylko ze my juz zaczelismy 4 miesiac ;-) Wiec planowo daje ,bo sloiczki masz od 4 miesiaca lub po 4 miesiacu zalezy jaka firma !
Dzisiaj jak bylismy w przychodni pediatra powiedziala ze bardzo dobrze ze juz zaczelam i jak mu nic nie jest to kontynuowac wprowadzanie nowych smakow! :tak:
Tam na sloiczkach pisze np gerbera bo taki jadl ,po 4 miesiacu ale normalne jest to ze nie dasz dziecku odrazu calego sloika :tak: wiec predzej sie przyzwyczaja dziecko stopniowo tak jak my teraz robimy! az przy skonczonym 4 miesiacu zje ok polowy sloiczka tak mi pediatra gadala dzisiaj !

Sloiczek po otwarciu moze stac 3 doby ! Wiec Filip zjadl z tego sloika ok 7 łyzeczek ahahah przez pierwsze 2 dni po 2 lyzeczki a wczoraj juz zjadl 3 lyzeczki! NO i albo bym mialam go zjesc sama albo wyrzucic ,a ze ja mam jeszcze jedno dziecie ,tak sie przykolegowal Patryk i na 3 dzien juz skonczyl moj strszy ten sloik ahah ! Wiec ja strat nie bede miala !:-D:tak:

Dzis zaczeniemy sliczek z marcheweczka :)

aha i na nocke wprowadze juz kleik ryzowy z jabluszkami do mleczka ale to jeszcze nie dzisiaj bo nie bede wiedziala wrazie wu czy marchewka mu nie podeszla czy kleik jak by go brzuszek zaczol bolec,kleik smakowy planuje wprowadzic gdzies za 2 -3 dni :) wiec licze ze moje dziecie przespi cala nocke bez wstawania o 4 na jedzenie jak sie dobije kaszka na noc !

Si dajemy :0 Tylko ze my juz zaczelismy 4 miesiac ;-) Wiec planowo daje ,bo sloiczki masz od 4 miesiaca lub po 4 miesiacu zalezy jaka firma !
Dzisiaj jak bylismy w przychodni pediatra powiedziala ze bardzo dobrze ze juz zaczelam i jak mu nic nie jest to kontynuowac wprowadzanie nowych smakow! :tak:
Tam na sloiczkach pisze np gerbera bo taki jadl ,po 4 miesiacu ale normalne jest to ze nie dasz dziecku odrazu calego sloika :tak: wiec predzej sie przyzwyczaja dziecko stopniowo tak jak my teraz robimy! az przy skonczonym 4 miesiacu zje ok polowy sloiczka tak mi pediatra gadala dzisiaj !

Sloiczek po otwarciu moze stac 3 doby ! Wiec Filip zjadl z tego sloika ok 7 łyzeczek ahahah przez pierwsze 2 dni po 2 lyzeczki a wczoraj juz zjadl 3 lyzeczki! NO i albo bym mialam go zjesc sama albo wyrzucic ,a ze ja mam jeszcze jedno dziecie ,tak sie przykolegowal Patryk i na 3 dzien juz skonczyl moj strszy ten sloik ahah ! Wiec ja strat nie bede miala !:-D:tak:

Dzis zaczeniemy sliczek z marcheweczka :)

aha i na nocke wprowadze juz kleik ryzowy z jabluszkami do mleczka ale to jeszcze nie dzisiaj bo nie bede wiedziala wrazie wu czy marchewka mu nie podeszla czy kleik jak by go brzuszek zaczol bolec,kleik smakowy planuje wprowadzic gdzies za 2 -3 dni :) wiec licze ze moje dziecie przespi cala nocke bez wstawania o 4 na jedzenie jak sie dobije kaszka na noc !

No to jeszcze troszkę i też zacznę, bo mały ma wilczy apetyt:szok::-D a na widok zwykłego jedzenia mu slinka cieknie:-D
Pewnie pediatra nie będzie miała nic przeciwko:-D Jak bylismy wczoraj u niej, to się nawet usmiechnął do niej:szok:
Co do kleików, to nie wiem, bo mały i tak śpi całą noc hehe:-)

Maciek ma 19-20 stopni w swoim pokoiku i śpi w pajacach i śpiworku, albo body+skarpetki i śpiworek ;-) Rączki i stópki też ma zimne, ale pediatra powiedziała żeby się tym nie przejmować bo dzieciaczki nie mają jeszcze układu krążenia dobrze rozwiniętego i należy sprawdzać na karku czy jest im za zimno/ciepło ;-)
u nas tez tak jest...od urodzenia Gabrysia raczki ma lodowate i lekarz powiedzial nam to samo, wiec sie juz nie przejmujemy... co do temperatury to u nas jest 22minimum ,bo ja jestem zmarzluch straszny i nie wyobrazam sobie aby bylo zimniej:tak:

reklama
u nas tez tak jest...od urodzenia Gabrysia raczki ma lodowate i lekarz powiedzial nam to samo, wiec sie juz nie przejmujemy... co do temperatury to u nas jest 22minimum ,bo ja jestem zmarzluch straszny i nie wyobrazam sobie aby bylo zimniej:tak:

U nas jeszcze cielplej! W ogóle ogrzewanie wyłączone a w pokoju 22-24 stopni:szok: a raczki też ma zimne:tak:

Do góry