Si dajemy :0 Tylko ze my juz zaczelismy 4 miesiac ;-) Wiec planowo daje ,bo sloiczki masz od 4 miesiaca lub po 4 miesiacu zalezy jaka firma !
Dzisiaj jak bylismy w przychodni pediatra powiedziala ze bardzo dobrze ze juz zaczelam i jak mu nic nie jest to kontynuowac wprowadzanie nowych smakow!
Tam na sloiczkach pisze np gerbera bo taki jadl ,po 4 miesiacu ale normalne jest to ze nie dasz dziecku odrazu calego sloika
wiec predzej sie przyzwyczaja dziecko stopniowo tak jak my teraz robimy! az przy skonczonym 4 miesiacu zje ok polowy sloiczka tak mi pediatra gadala dzisiaj !
Sloiczek po otwarciu moze stac 3 doby ! Wiec Filip zjadl z tego sloika ok 7 łyzeczek ahahah przez pierwsze 2 dni po 2 lyzeczki a wczoraj juz zjadl 3 lyzeczki! NO i albo bym mialam go zjesc sama albo wyrzucic ,a ze ja mam jeszcze jedno dziecie ,tak sie przykolegowal Patryk i na 3 dzien juz skonczyl moj strszy ten sloik ahah ! Wiec ja strat nie bede miala !
Dzis zaczeniemy sliczek z marcheweczka
aha i na nocke wprowadze juz kleik ryzowy z jabluszkami do mleczka ale to jeszcze nie dzisiaj bo nie bede wiedziala wrazie wu czy marchewka mu nie podeszla czy kleik jak by go brzuszek zaczol bolec,kleik smakowy planuje wprowadzic gdzies za 2 -3 dni
wiec licze ze moje dziecie przespi cala nocke bez wstawania o 4 na jedzenie jak sie dobije kaszka na noc !