karnitynka1982
Fanka BB :)
Marciu pozniej zmierze omj spiworek i zobacze bo wczoraj nie mialam czasu bo mama przyjechala
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U nas ostatnio znowu wieksze prawie caly dzien i chyba udam sie po bobotic....moj maly mial po5 godz masakrycznie krzyczal
gdy zaczol sie przezerac do ryk do 18 godz jesli czytalas moja dluga wypowiedz dzisejsza to wiesz o czym mowa ,a jak to u Ciebie wyglada???
Moja mama dała Alusiowi już parę razy skrobane jabłuszko. Na początku byłam zła, że tak bez mojej wiedzy ale bardzo mu smakuje i nie szkodzi-nawet łatwiej mu się kupki robi. Już tak się nie pręży
nakarmilam Ryska polozylam do lozeczka spal poszam do kuchni robic sniadanie nie minelo 2 min i juz wstal....gdziekolwiek bym go nie polozyla odejde do drugiego pokoju to sie budzi jak nie czuje ze jestem obok..;/
Maciek ma 19-20 stopni w swoim pokoiku i śpi w pajacach i śpiworku, albo body+skarpetki i śpiworek ;-) Rączki i stópki też ma zimne, ale pediatra powiedziała żeby się tym nie przejmować bo dzieciaczki nie mają jeszcze układu krążenia dobrze rozwiniętego i należy sprawdzać na karku czy jest im za zimno/ciepło ;-)Ale to chyba macie bardzo ciepło w sypialni?
Albo całą noc stałą temperaturę?
Ja małemu zakładam body z dł rękawkiem i śpioszki..albo body z kr. rękawkiem i pajacyk...a na to kołderka
Jak idziemy spać to jest koło 20 st ale już koło północy grzejniki są zimne więc temperatura spada
I jeszcze mi się nie zdażyło żeby miał potówki albo zeby mu było za ciepło
a tatus przez jedn karmienie ktore uskutecznil za wczesnie zurzyl nam caly rytm dnia i nocy
ja codziennie kapie antka ok 18.30 potem ubieranie karmienie,gaszenie swiatelka (zeby wiedzial ze noc) cisza i maly zasypia. zawsze do 19.30juz spi zawsze budzi sie o tych samych porach nocnych.pierwsza pobudka o 23.30 przewijanie,karmienie i spi po 20min.nastepna pobudka ok 3 i to samo robimy w ciszy i z mala lampkapotem to juz ok 6 pobudka i o tej godz go myje i przebieram,karmie i klade do lozeczka lub bujaczka i jeszcze zaypia sobie do ok 8 a potem to juz prawie w dzien nie spi chyba ze na dworze jestesmy. a je co 3 godz czasem przetrzymam go do 4godz ale wtedy po 2 dostaje herbatke. wiekszych problemow jak na razie nie mam i odpukac
A ja drugą dobę na nogach jestem bo mnie się eksperymentów z przestawianiem kąpieli zachciało, noż baba durna!
My tak na razie do 2h spacerujemy Zazwyczaj 1,5h ;-)my sie karmimy ubieray i idziemy na spacerek dzis piekna pogoda moze pobede z nim dluzej..
na jak dlugo chodzicie??
ja najdluzej bylam 45 minut..
kopciuszku, może to jednak nie wina nabiału Jakiś dobry dermatolog by się przydał ;-) Pijesz może soki z kartonu? One podobno dość mocno uczulająMoj tez wczesniej robil po 4-5 kupek na dzien a teraz robi jedna na 2 dniostatnio to nawet 3 dni kupy nie bylo ale nie ma z tym problemubrzuszek nie boli,zaparc nie ma wiec tak moze byc
U nas tez dzis ciezka noc,maly budzil sie czesto,poplakiwal i puszczal baki.A i dzis znowu go cholernie wysypalo,tym razem na brzuszku-jest okropne.Dzis wizyta u dermatologa,zobaczymy co powie.Dodam ze nabialu nie widzialam juz od prawie 6 tygodni.
Ja tez tak ubieram malegoPatryk zawsze ma zimne rece i stopy
No tak ale rownie dobrze moz go cos innego uczulac...a od kad zmienilas mleko maly nie ma wysypek?
Moj tez wczesniej robil po 4-5 kupek na dzien a teraz robi jedna na 2 dniostatnio to nawet 3 dni kupy nie bylo ale nie ma z tym problemubrzuszek nie boli,zaparc nie ma wiec tak moze byc
Nie no kobieto idz sie wyspijprzeciez ty niedlugo zapomnisz gdzie dziecie podzialas
Ja wczoraj bylam 2 godziny ale ty to lepiej nie szalej po tej chorobie malego
U nas tez dzis ciezka noc,maly budzil sie czesto,poplakiwal i puszczal baki.A i dzis znowu go cholernie wysypalo,tym razem na brzuszku-jest okropne.Dzis wizyta u dermatologa,zobaczymy co powie.Dodam ze nabialu nie widzialam juz od prawie 6 tygodni.