reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

Wygladam ,chodzę i zachowuję się jak ZoomBie :growl: wrrr ...

Z rana wlazłam na futrynę (nie pytajcie jak, ja tego sama nie wiem), zrobiłam pranie ........super prawda ? pranie się wyprało ja otwierac pralke a tam co ? kilo nic! zapomniałam wsadu zapodać! :growl: ja się sama z siebie powinnam nabijac, ale dopiero jak się wyśpie!:oo2:
no to mnie rozsmieszylas:-D:-D:-D
kobito potrzebujesz solidnego odpoczynku,bo nie dlugo zapomnisz jak sie nazywasz:tak:

reklama
NESSI Ty mnie od jakiegos czasu z nóg powalasz! az boje sie czytac Twoje posty bo brzuch to juz mam oberwany od śmiechu!
A TAK POWAZNIE TO NAPRAWDE ODPOCZNIJ BO PADNEISZ Z WYKONCZENIA! A WYCIENCZENIE ORGANIZMU JEST DUZO GORSZE!

Z rana wlazłam na futrynę (nie pytajcie jak, ja tego sama nie wiem), zrobiłam pranie ........super prawda ? pranie się wyprało ja otwierac pralke a tam co ? kilo nic! zapomniałam wsadu zapodać! :growl: ja się sama z siebie powinnam nabijac, ale dopiero jak się wyśpie!:oo2:

hehe, ja umylam sobie bulke na sniadanie :rofl2:
i wrzucilam suszarke do wody ale wylaczona byla na szczescie :szok:

hehe, ja umylam sobie bulke na sniadanie :rofl2:
i wrzucilam suszarke do wody ale wylaczona byla na szczescie :szok:

Mnie to juz nic nie zdziwi :-D po mamach które nie sypiają można się wszystkiego spodziewać :-D

NESSI Ty mnie od jakiegos czasu z nóg powalasz! az boje sie czytac Twoje posty bo brzuch to juz mam oberwany od śmiechu!
A TAK POWAZNIE TO NAPRAWDE ODPOCZNIJ BO PADNEISZ Z WYKONCZENIA! A WYCIENCZENIE ORGANIZMU JEST DUZO GORSZE!

Juz nie powiem jaką miałam minę jak zobaczyłam pustą pralkę ........ dobre kilka minut zajeło mi główkowanie ... ''gdzie jest moje pranie !!??'' A latałam z Nim po domu w sumie cały czas, tylko co mały w płacz to ja parkowałam je tam gdzie stałam i dawaj do młodego, w gruncie rzeczy potem juz byłam pewna, że w końcu do pralki doniosłam :crazy:

Juz nie powiem jaką miałam minę jak zobaczyłam pustą pralkę ........ dobre kilka minut zajeło mi główkowanie ... ''gdzie jest moje pranie !!??'' A latałam z Nim po domu w sumie cały czas, tylko co mały w płacz to ja parkowałam je tam gdzie stałam i dawaj do młodego, w gruncie rzeczy potem juz byłam pewna, że w końcu do pralki doniosłam :crazy:

bidulka.. wiecej nie przestawaj mlodego! ja tez sobie przestawilam kapiel malej i co? i dupa... bo mala teraz przed snem nie chce mi jesc i robi pobudke o 5 juz druga noc z rzedu... no ale zasypia caly czas... spalaby do teraz ale moja mama nas odwiedzial i ja obudzila hehehe
no ale moje malenstwo zaczyna szalec... placze ze glodna ale jak jej daje mleko to wypluwa i wrzeszczy chwilami i nerwowo pcha piastki do buzi.. juz nie wiem co jej jest.. i tak co chwile robi...

bidulka.. wiecej nie przestawaj mlodego! ja tez sobie przestawilam kapiel malej i co? i dupa... bo mala teraz przed snem nie chce mi jesc i robi pobudke o 5 juz druga noc z rzedu... no ale zasypia caly czas... spalaby do teraz ale moja mama nas odwiedzial i ja obudzila hehehe
no ale moje malenstwo zaczyna szalec... placze ze glodna ale jak jej daje mleko to wypluwa i wrzeszczy chwilami i nerwowo pcha piastki do buzi.. juz nie wiem co jej jest.. i tak co chwile robi...

no tak dzieciaki mają:tak: trzeba wziąć pod uwage ze coraz trudniej im sie skupić, wszystko dookoła je interesuje i również zaczyna przeszkadzać. Doskonale wyczują nasze zdenerwowanie jak i pospieszalstwo. Spokój, spokój, spokój i opanowanie z naszej strony jest potrzebne:tak:
Kiedyś Antek tak miał, wiem, ze był głodny jak cholera, a brał i wypluwał cyca i sie prężył i płakał i tak w kółko, ja sie denerwowałam i nic z tego nie wychodziło... dopiero moje opanowanie i spokój pomogło.

no tak dzieciaki mają:tak: trzeba wziąć pod uwage ze coraz trudniej im sie skupić, wszystko dookoła je interesuje i również zaczyna przeszkadzać. Doskonale wyczują nasze zdenerwowanie jak i pospieszalstwo. Spokój, spokój, spokój i opanowanie z naszej strony jest potrzebne:tak:
Kiedyś Antek tak miał, wiem, ze był głodny jak cholera, a brał i wypluwał cyca i sie prężył i płakał i tak w kółko, ja sie denerwowałam i nic z tego nie wychodziło... dopiero moje opanowanie i spokój pomogło.

ja co do julki mam duzo opanowania i spokoju.. jak chce to daje jej sie po wyginac po krecic itd.... tak dlugo podaje butle czasem nawet do godz sie z nia mecze no ale juz pozniej nie... bo mleko od przygotowania w ciagu godz powinno zostac spozyte.
no a jak przez godz jej znie zmusze to raczej nie to... juz nie wiem co myslec.. ale p[lacze mi caly czas teraz i tylko piastki swoje chce i sie wkurza sama.

my sie karmimy ubieray i idziemy na spacerek dzis piekna pogoda moze pobede z nim dluzej..
na jak dlugo chodzicie??
ja najdluzej bylam 45 minut..

Ale to chyba macie bardzo ciepło w sypialni?
Albo całą noc stałą temperaturę?
Ja małemu zakładam body z dł rękawkiem i śpioszki..albo body z kr. rękawkiem i pajacyk...a na to kołderka
Jak idziemy spać to jest koło 20 st ale już koło północy grzejniki są zimne więc temperatura spada
I jeszcze mi się nie zdażyło żeby miał potówki albo zeby mu było za ciepło

Ja tez tak ubieram malego:tak:Patryk zawsze ma zimne rece i stopy:tak:

są zielone, wodniste, mają specyficzny zapach- tak przynajmniej utwierdza mnie w przekonaniu mój lekarz..-bo jesli ciałko dziecka nie toleruje czegoś w mleczku to kupki sa wtedy inne niż u zdrowego dzieciaczka:)

No tak ale rownie dobrze moz go cos innego uczulac...a od kad zmienilas mleko maly nie ma wysypek?

U małego w pokoju (nie śpi z nami w pokoju) temperatura nie spada raczej poniżej 22 stopni, nawet nad ranem jest tam dosyć ciepło (brak regulacji kaloryferów + szczelne okna). Ale potówki wyskakują nam za każdym razem jak ma na sobie więcej niż jedną warstwę w temperaturze powyżej 20 stopni. Widać ten typ tak ma....

No i mam nietypowy problem od dwóch dni. Nagle zaczął robić 5 razy mniej kup na dobę i widać, że go to męczy. Ale żeby było śmieszniej jak mu się już uda to kupa idzie wcale nie gęsta i zbita, a całkowicie normalna (no może troszeczkę rzadsza) za to robi jej tyle, ze najpierw zawala jednego pampersa i po chwili jak go przewine to kolejnego. To normalne ? Bo do tej pory robił kupy bardzo często ale w mniejszej ilośći ;)
Nie wiem czy mam kombinować, czy coś zżarłam złego czy to czasem tak bywa :)

Moj tez wczesniej robil po 4-5 kupek na dzien a teraz robi jedna na 2 dni:tak:ostatnio to nawet 3 dni kupy nie bylo ale nie ma z tym problemu:no:brzuszek nie boli,zaparc nie ma wiec tak moze byc:tak:

Nie no kobieto idz sie wyspij:tak::-Dprzeciez ty niedlugo zapomnisz gdzie dziecie podzialas:-D

my sie karmimy ubieray i idziemy na spacerek dzis piekna pogoda moze pobede z nim dluzej..
na jak dlugo chodzicie??
ja najdluzej bylam 45 minut..

Ja wczoraj bylam 2 godziny ale ty to lepiej nie szalej po tej chorobie malego:no:

U nas tez dzis ciezka noc,maly budzil sie czesto,poplakiwal i puszczal baki.A i dzis znowu go cholernie wysypalo,tym razem na brzuszku-jest okropne.Dzis wizyta u dermatologa,zobaczymy co powie.Dodam ze nabialu nie widzialam juz od prawie 6 tygodni.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej laseczki pogoda u nas do bani pada deszcz wilgoc chyba dzis nici ze spacerku my Kasiu wychodzimy na godzinke pierwszy i drugi raz bylam po pol godzinki a teraz juz na godzinke wczoraj nawet bylam chyba ponad godzine ale w deszcz mi lekarka nie kazala wiec sobie odpuszcze dzisiaj nie chce zeby maly sie przeziebil:)

Do góry