reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

Dziewczyny ktore maja pasy neoprenowe,jak one sie zapinaja na te rzepy.czy jak kupie 20x100to nie bedzie on za duzy? Jak go zapinac?Zapnie sie w kazdym miejscu?
na rzep ale poszukaj 30x100:)
aFilipek dostał wczoraj pleśniawek..:( :-( a tyle razy mówilam tesciowej zeby smoka nie lizała.. smaruje mu ozorek gencjana i juz jeden bodziak mam do wyrzucenia..., ale mam nadziejeze szybko mu przejdzie. ile dni mam mu tym smarować?

a tak poza tym byłam dzisiaj z młym na usg bioderek, i lekarz przzy okazji zrobił usg jamy brzusznej, nerek, i wątroby i na szczęście wszystko jest wporządku :tak:
jakby moja poluzala to by z dynki dostala:wściekła/y:
co za rura tepa...lizac dziecku smoczek:wściekła/y:
My też już zrezygnowaliśmy z rożka ale nie dlatego że małemu było za ciepło tylko zrobił się za duży:-D
Rzepy nie trzymały:-)
I dalej mogę zapomnieć o samodzielnym zasypianiu:no:
Trzeba go ponosić...no trudno...cały czas jest aniołeczkiem to może trochę pomarudzić przy zasypianiu:tak:

A wiecie jakie on ma już łaskotki:szok:
Jak go całuję po klacie albo kilam po boczkach to aż rechocze ze śmiechu:-D
hehe u mnie to samo..

i kazdego dnia mowie ze dzis odkladam do lozeczka a jak przychodzi co do czego maly mi zasnie [rzy karmieniu na rekach to sobie mowie a jak sie odkryje? a jak sie zakrztusi? a jak zmarznie sam??

i spi ze mna:-D

a co do rozka to ja jak wrocilam po dwoch dobach ze szpitala to odstawilam rozek...

u nas juz lepiej juz katarek maly..
a tatus przez jedn karmienie ktore uskutecznil za wczesnie zurzyl nam caly rytm dnia i nocy:wściekła/y:

reklama
ja karmię Filipka Nutramigenem, -to mleczko mu napewno nie zaszkodzi, a oza tym nie stosuję nic dla dzieci ze skaza, wiem że tego nie można być u tak małego dziecka pewnym, powiem Wam ze po tej zmianie mleka jest spokojniejszy, ale czy to napewno skaza to jeden Bóg wie.
Dla pocieszenia powiem, że wiele dzieci po prostu na poczatku nie toleruje nabiału;-) a później z tego wyrasta, często to jest mylone ze skazą:tak: jednak ostrożności nigdy za wiele bo chodzi o te małe brzuszki i nierozwinięte jeszcze jelitka które wszystkiego nie trawią;-)
Na szczęście ja nie wiem co to pleśniawki...Hania nie miała ani razu:tak:
I u nas nigdy plesniawek nie było.
:szok::szok::szok::szok::szok:
Właśnie przeglądałam przyszłe mamusie listopadowe;-)i doczytałam że jeddna z mamuś z listopada 2009 znów może być mamusią listopadową..tylko rok później:szok::-)

Ciekawe która z nas pierwsza się pochwali że znów jest w ciąży:-)
O żesz w mordę!!!!:szok::szok::szok: Ja już bobaskom mówię niee.
Mój na szczęście cały czas sam zasypia
I mój zasypia ciągle sam, nie ma problemu.
aFilipek dostał wczoraj pleśniawek..:( :-( a tyle razy mówilam tesciowej zeby smoka nie lizała.. smaruje mu ozorek gencjana i juz jeden bodziak mam do wyrzucenia..., ale mam nadziejeze szybko mu przejdzie. ile dni mam mu tym smarować?

a tak poza tym byłam dzisiaj z młym na usg bioderek, i lekarz przzy okazji zrobił usg jamy brzusznej, nerek, i wątroby i na szczęście wszystko jest wporządku :tak:

Zabiłabym za oblizywanie smoka!!!!! I ciągle wszystkim odwiedzającym muszę zwracać uwagę żeby Piotrusia w rączki nie całowali:wściekła/y: przecież on te raczki do buzi ciągle bierze. Lepiej niech w czółko całują;-)

Ostatnia edycja:
witam laseczki!
:szok::szok::szok::szok::szok:
Właśnie przeglądałam przyszłe mamusie listopadowe;-)i doczytałam że jeddna z mamuś z listopada 2009 znów może być mamusią listopadową..tylko rok później:szok::-)

Ciekawe która z nas pierwsza się pochwali że znów jest w ciąży:-)
mam nadzieje ze nie ja;-)

Taaaaaaak...ale ja już nawet za tabletki nie jestem pewna:no:
Kiedyś wpadka by mnie nie załamała...ale teraz:szok::szok::szok::szok:
ja bym sie chyba ze wstydu spalila jak by sie teraz mi przydazylo:szok:

Kurczę...,moje dziecię śpi od 4 godzin a przeważnie o tej porze był baardzo aktywny...,już boję się co będzie mi w nocy wyprawiał :szok: mam do Was pytanie - jakim cudem udało się Wam wprowadzic stały plan dnia ? bo moje dziecko jest niereformowalne ;) za nic nie chce zasypiac o stałych porach, a o jedzeniu nie wspomnę, budzi sie kiedy chce a wtedy to za nic nie idzie odmówic mu jedzoka przekupując np cherbatką, a bardzo chciałabym zeby miał stałe porykarmienia,kąpania a przede wszyskim kładzenia spać..
ja codziennie kapie antka ok 18.30 potem ubieranie karmienie,gaszenie swiatelka (zeby wiedzial ze noc) cisza i maly zasypia. zawsze do 19.30juz spi:tak: zawsze budzi sie o tych samych porach nocnych.pierwsza pobudka o 23.30 przewijanie,karmienie i spi po 20min.nastepna pobudka ok 3 i to samo robimy w ciszy i z mala lampka:tak:potem to juz ok 6 pobudka i o tej godz go myje i przebieram,karmie i klade do lozeczka lub bujaczka i jeszcze zaypia sobie do ok 8 a potem to juz prawie w dzien nie spi chyba ze na dworze jestesmy. a je co 3 godz czasem przetrzymam go do 4godz ale wtedy po 2 dostaje herbatke. wiekszych problemow jak na razie nie mam i odpukac:-D

nakarmilam Ryska polozylam do lozeczka spal poszam do kuchni robic sniadanie nie minelo 2 min i juz wstal....gdziekolwiek bym go nie polozyla odejde do drugiego pokoju to sie budzi jak nie czuje ze jestem obok..;/

to tak jak ja...nie wierze zadnym srodka antykoncepcyjnym ...panicznie sie boje,ze zajde w ciaze:-:)szok::szok::szok:

Mam to samo ...:-( w dodatku dżin mnie nastraszyła, (a ja po cc) ,że mają teraz dziewczynę w szpitalu na oddziale, która po cc 5 miesięcy w ciążę zaszła .... popękała, zarodek umarł , a ona teraz walczy z operacji na operację by chociaż funkcjonowac normalnie .... o okresie i ciążach kolejnych już może zapomnieć, dziewczyna ma 26 lat

Mam to samo ...:-( w dodatku dżin mnie nastraszyła, (a ja po cc) ,że mają teraz dziewczynę w szpitalu na oddziale, która po cc 5 miesięcy w ciążę zaszła .... popękała, zarodek umarł , a ona teraz walczy z operacji na operację by chociaż funkcjonowac normalnie .... o okresie i ciążach kolejnych już może zapomnieć, dziewczyna ma 26 lat
drze na sama mysle...

A ja drugą dobę na nogach jestem :crazy: bo mnie się eksperymentów z przestawianiem kąpieli zachciało, noż baba durna!

Ale wczoraj dla odmiany była kolka, gazowniki mojego szkraba zewsząt atakowały..:oo2:france cholerne ...

:growl:spać mi się chce !

A chlopina wraca dopiero po 15:00 :huh:dzika dostanę do tego czasu ...

Wygladam ,chodzę i zachowuję się jak ZoomBie :growl: wrrr ...

Z rana wlazłam na futrynę (nie pytajcie jak, ja tego sama nie wiem), zrobiłam pranie ........super prawda ? pranie się wyprało ja otwierac pralke a tam co ? kilo nic! zapomniałam wsadu zapodać! :growl: ja się sama z siebie powinnam nabijac, ale dopiero jak się wyśpie!:oo2:

Z rana wlazłam na futrynę (nie pytajcie jak, ja tego sama nie wiem), zrobiłam pranie ........super prawda ? pranie się wyprało ja otwierac pralke a tam co ? kilo nic! zapomniałam wsadu zapodać! :growl: ja się sama z siebie powinnam nabijac, ale dopiero jak się wyśpie!:oo2:
:-D:-Dnajwazniejsze ze NIC jest czyste:-D:-D

bidulo oddaj dziecie w rece chlpopa jak wroci i udaj sie na spoczynek;-)

reklama

hehe zdarza się, nawet najlepszym;-)

Do góry