reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
A my z samego rana bylismy na USG bioderek.... udało nam sie byc drugimi w kolejce:-) normalnie nie moglam w to uwierzyc!
lekarz stwierdzil ze jest dobrze ale moze byc lepiej ze ten jej rozkrok jak podgiął nożki jest troszkę nie do końca i że on by po pieluszkwał na anszym miejscu mała przez 6 tyg! tak wiec zaczynamy pieluszkowanie i za 6tyg do kontroli..ale na usg jak oglądał stawy to mówił ze jest ok...:-)
no i corcia zaczepiala 2 starszych kolegow od siebie!
a oni sie jej bali!! ahahaha

Fajnie ze jest ok;-)tez tak chce uslyszec jak pojde na kontrole:tak:

moze to jakies uczulenie na pieluszke??
idz i bezczelnie sie wbijaj kazdy o normalnym umysle Cie przepusci i kazdy lekaz z powolania nie powinien Ci odowic porady..

GRATULACJEEEE!!!

ja bylam troszke powerandowac malego bo dr nam zezwolila na spacery...
i myslalam ze pospi a ten wstal 5 minut po wejsciu do domu i koniec..
znow mu sie wlaczyl maruder..
a nie mam sily wniesc wozka na pietro to takich waskich schodach bo trzeba go wysoko podniesc;/ a tak bym pobujala i moze by zsanal na troszke...

Caly czas uzywam tych samych pieluch:tak:i on ma krostki nie tylko pod pieluszka:no:tam jednak najgorzej to wyglada:-(dzis kapie go w krochmalu,zobaczymy co to da;-)

cartersa tez mam i chyba one najbardziej odpowiadaja rozmiarowi jak dla mnie:tak: Gabrysia jesze dzis ma na sobie bodziaka new borna i widze, ze jeszcze z raz go zalozymy i bedzie za maly...
a takie wielki to nexta kupilam:tak: sa olbrzymi:szok: na okres 0-3 bylby dobre dla tego olbrzyma kolezanki o ktorej pisalam :-D

Ja mam duzo z Nexta i sa raczej malawe:tak:

No jutro dam mu łyżeczke jabluszka z hippa bo akurat mam bo mlody dostal od cioci hahaha :) i tak mnie ten sloiczek cholera korcil i korcil ,jutro otworze! Narazie lyzeczke na troszku i bede obserwowac :) :tak::tak:

Ja mialam 11 stycznia i co???? jak narazie nie dostalam drugiej kuzwa! A brzuch boli juz od ponad tygodnia !:eek:

Ja dzisiaj relaxa mam z mezem w lozku :tak::tak: bo wraca dzisiaj -mysle ze po 17 bedzie w domciu !
Kupil biedny jeansy mi , 28 rozmiar ( czym mnie wkurzyl) :szok: taaaa teraz mam 29 na dupie i lekko ciasnawe !

kuzwa jak ja wcisne 28 na dupsko? on mysli ze ja taka jak przed ciaza a tu ZONK !:-D:-D

pocieszam sie ze moze tak jak z rozmiarami dzieciecymi hahahahah rozmiar rozmiarowi nie rowny :sorry:
I znowu bedziesz miala nas gdzies...:wściekła/y::-:)-D:-D:-D

A ja sie zawiesilam na 18 punktach !:szok: dzisiaj wogole nie wchodzilam na smyki !
Jarek jak przyjedzie dziecko oddaje i nabijam !:-D chyba ze fochem trzasnie ze on na weekend przyjezdza a ja na kompie to mu ulegne bo nie bzyknie mnie jeszcze hahahahahaha :-D:-D
No no ulegaj,niech przeczysci komin:-D:-D:-D

A ja zamowilam paczke z neta i przyszedl mi pas poporodowy tajemniczej Pani Teresy no i kurde zamowilam rozmiar M bo tak mi wyszlo jak sie zmierzylam i ja ledwo to na dupsko naciagnelam myslalam ze sie zajade przy zakladaniu tego gowna najpierw przez dol nie wszedl to przez gore sprobowalam i dupa zaplatalam sie w to tak ze nie moglam sie ruszyc to sztywne takie ze ledwo co naciagnac mialam sile jakos sie z tego wyplatalam mowie nie no nie poddam sie rozebralam sie i znow od dolu probuje naciagnac upocilam sie naskakalam prawie pod sufit i nalozylam i co ... ledwo moglam oddech zlapac a gora z tylu mi faldy powychodzily ( te z plecow haha) :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: No i ja musze chyba najpierw 5 kg zrzucic zeby to nosic bo sie nie da w tym oddychac NO ale mimo tego ze ledwo wlazlam w tym pasie po schodach na gore to pobieglam jak dzikus wywloklam z szafy sukienke i sie ubralam tralalal :cool: i podziwialam moja talie gladka haha ale ja glupia jestem no i powiem wam ze gdybym miala odpowiedni rozmiar to pas jest zajebisty a tak musze jeszcze zrzucic zeby to zalozyc i sie nie przekrecic:zawstydzona/y:

Jak wyglada Pani Teresy?

Właśnie weszliśmy do domu i jeszcze was nie nadrobiłam ale muszę coś napisać bo mnie rozerwie ze złości:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Byliśmy z wizytą u mojej babci w Katowicach i pechowo trafiliśmy na moją ciotkę która uwaza się za eksperta od dzieci choć ma jedną córkę 30 letnią:wściekła/y:
I wyobraźcie sobie że dała Tomkowi na łyżce żuru kiszonego a potem ZIEMNIAKÓW:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
***** myślałam że ją zabiję jak to zobaczyłam!!!!
Serce mi stanęło w gardle ze strachu że się zacznie dusić!
A jak wypluł ziemniaki na koszulkę to pocisła mu je palcem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A ja przy niej czuję się jak 10letnia smarkula i bałam się odezwać:-(
No idiotka:wściekła/y:

Właśnie weszliśmy do domu i jeszcze was nie nadrobiłam ale muszę coś napisać bo mnie rozerwie ze złości:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Byliśmy z wizytą u mojej babci w Katowicach i pechowo trafiliśmy na moją ciotkę która uwaza się za eksperta od dzieci choć ma jedną córkę 30 letnią:wściekła/y:
I wyobraźcie sobie że dała Tomkowi na łyżce żuru kiszonego a potem ZIEMNIAKÓW:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A jak wypluł ziemniaki na koszulkę to pocisła mu je palcem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

3 miesieczne dziecko chciala tym nakarmic??? omg co za babsko!!!!!!
nie dziwie sie ze zla jestes!
moja julcia w tlusty czwartek zostala poczestowana mini odrobinka dzemu i dzis moja mam dala jej tez tak jezyczkiem liznac dzem z ciasteczka!

Czesc dziewczyny !!!
I bylismy dzis u lekarza no i anemia sie poprawila ale dalej jest wiec dalej zelazo-hemofer i folik bedziemy brac...
Zmniejszylismy co drugi dzien witaminke D bo misiowi szybko zarasta ciemiaczko ... (hmm niewiem czemu sie zmniejsza) w takich wypadkach ....
a jesli chodzi o zaparcia i ulewanie to (notabene wczoraj ulal z brazowawa wydzielina jakas i myslalam ze to krew )
pwoedziala pediatra ze jesli dobrze przybiera na wadze to wszystko ok ( a przybiera ladnie bo skonczony 2 m i 6190g ) :-) ale dla pewnosci dala nam skierowanie do gastrologa i musimy zrobic usg brzuszka zeby wykluczyc wszystko ... i spokojnym byc...
TRZYMAJCIE KCIUKI zeby wszystko bylo ok...

ojeju biedny Tomeczek... jeju ludzie niby dorosli a jak dzieci...

reklama
3 miesieczne dziecko chciala tym nakarmic??? omg co za babsko!!!!!!
nie dziwie sie ze zla jestes!
moja julcia w tlusty czwartek zostala poczestowana mini odrobinka dzemu i dzis moja mam dala jej tez tak jezyczkiem liznac dzem z ciasteczka!

Mojemu tez dawali polizac paczusia :confused2:w tlusty czwartek...

Do góry