reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

reklama
A my z samego rana bylismy na USG bioderek.... udało nam sie byc drugimi w kolejce:-) normalnie nie moglam w to uwierzyc!
lekarz stwierdzil ze jest dobrze ale moze byc lepiej ze ten jej rozkrok jak podgiął nożki jest troszkę nie do końca i że on by po pieluszkwał na anszym miejscu mała przez 6 tyg! tak wiec zaczynamy pieluszkowanie i za 6tyg do kontroli..ale na usg jak oglądał stawy to mówił ze jest ok...:-)
no i corcia zaczepiala 2 starszych kolegow od siebie!
a oni sie jej bali!! ahahaha

Fajnie ze jest ok;-)tez tak chce uslyszec jak pojde na kontrole:tak:

moze to jakies uczulenie na pieluszke??
idz i bezczelnie sie wbijaj kazdy o normalnym umysle Cie przepusci i kazdy lekaz z powolania nie powinien Ci odowic porady..

GRATULACJEEEE!!!

ja bylam troszke powerandowac malego bo dr nam zezwolila na spacery...
i myslalam ze pospi a ten wstal 5 minut po wejsciu do domu i koniec..
znow mu sie wlaczyl maruder..
a nie mam sily wniesc wozka na pietro to takich waskich schodach bo trzeba go wysoko podniesc;/ a tak bym pobujala i moze by zsanal na troszke...

Caly czas uzywam tych samych pieluch:tak:i on ma krostki nie tylko pod pieluszka:no:tam jednak najgorzej to wyglada:-(dzis kapie go w krochmalu,zobaczymy co to da;-)

cartersa tez mam i chyba one najbardziej odpowiadaja rozmiarowi jak dla mnie:tak: Gabrysia jesze dzis ma na sobie bodziaka new borna i widze, ze jeszcze z raz go zalozymy i bedzie za maly...
a takie wielki to nexta kupilam:tak: sa olbrzymi:szok: na okres 0-3 bylby dobre dla tego olbrzyma kolezanki o ktorej pisalam :-D

Ja mam duzo z Nexta i sa raczej malawe:tak:

No jutro dam mu łyżeczke jabluszka z hippa bo akurat mam bo mlody dostal od cioci hahaha :) i tak mnie ten sloiczek cholera korcil i korcil ,jutro otworze! Narazie lyzeczke na troszku i bede obserwowac :) :tak::tak:

Ja mialam 11 stycznia i co???? jak narazie nie dostalam drugiej kuzwa! A brzuch boli juz od ponad tygodnia !:eek:

Ja dzisiaj relaxa mam z mezem w lozku :tak::tak: bo wraca dzisiaj -mysle ze po 17 bedzie w domciu !
Kupil biedny jeansy mi , 28 rozmiar ( czym mnie wkurzyl) :szok: taaaa teraz mam 29 na dupie i lekko ciasnawe !

kuzwa jak ja wcisne 28 na dupsko? on mysli ze ja taka jak przed ciaza a tu ZONK !:-D:-D

pocieszam sie ze moze tak jak z rozmiarami dzieciecymi hahahahah rozmiar rozmiarowi nie rowny :sorry:
I znowu bedziesz miala nas gdzies...:wściekła/y::-:)-D:-D:-D

A ja sie zawiesilam na 18 punktach !:szok: dzisiaj wogole nie wchodzilam na smyki !
Jarek jak przyjedzie dziecko oddaje i nabijam !:-D chyba ze fochem trzasnie ze on na weekend przyjezdza a ja na kompie to mu ulegne bo nie bzyknie mnie jeszcze hahahahahaha :-D:-D
No no ulegaj,niech przeczysci komin:-D:-D:-D

A ja zamowilam paczke z neta i przyszedl mi pas poporodowy tajemniczej Pani Teresy no i kurde zamowilam rozmiar M bo tak mi wyszlo jak sie zmierzylam i ja ledwo to na dupsko naciagnelam myslalam ze sie zajade przy zakladaniu tego gowna najpierw przez dol nie wszedl to przez gore sprobowalam i dupa zaplatalam sie w to tak ze nie moglam sie ruszyc to sztywne takie ze ledwo co naciagnac mialam sile jakos sie z tego wyplatalam mowie nie no nie poddam sie rozebralam sie i znow od dolu probuje naciagnac upocilam sie naskakalam prawie pod sufit i nalozylam i co ... ledwo moglam oddech zlapac a gora z tylu mi faldy powychodzily ( te z plecow haha) :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: No i ja musze chyba najpierw 5 kg zrzucic zeby to nosic bo sie nie da w tym oddychac NO ale mimo tego ze ledwo wlazlam w tym pasie po schodach na gore to pobieglam jak dzikus wywloklam z szafy sukienke i sie ubralam tralalal :cool: i podziwialam moja talie gladka haha ale ja glupia jestem no i powiem wam ze gdybym miala odpowiedni rozmiar to pas jest zajebisty a tak musze jeszcze zrzucic zeby to zalozyc i sie nie przekrecic:zawstydzona/y:

Jak wyglada Pani Teresy?

Właśnie weszliśmy do domu i jeszcze was nie nadrobiłam ale muszę coś napisać bo mnie rozerwie ze złości:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Byliśmy z wizytą u mojej babci w Katowicach i pechowo trafiliśmy na moją ciotkę która uwaza się za eksperta od dzieci choć ma jedną córkę 30 letnią:wściekła/y:
I wyobraźcie sobie że dała Tomkowi na łyżce żuru kiszonego a potem ZIEMNIAKÓW:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
***** myślałam że ją zabiję jak to zobaczyłam!!!!
Serce mi stanęło w gardle ze strachu że się zacznie dusić!
A jak wypluł ziemniaki na koszulkę to pocisła mu je palcem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A ja przy niej czuję się jak 10letnia smarkula i bałam się odezwać:-(
No idiotka:wściekła/y:

Właśnie weszliśmy do domu i jeszcze was nie nadrobiłam ale muszę coś napisać bo mnie rozerwie ze złości:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Byliśmy z wizytą u mojej babci w Katowicach i pechowo trafiliśmy na moją ciotkę która uwaza się za eksperta od dzieci choć ma jedną córkę 30 letnią:wściekła/y:
I wyobraźcie sobie że dała Tomkowi na łyżce żuru kiszonego a potem ZIEMNIAKÓW:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A jak wypluł ziemniaki na koszulkę to pocisła mu je palcem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

3 miesieczne dziecko chciala tym nakarmic??? omg co za babsko!!!!!!
nie dziwie sie ze zla jestes!
moja julcia w tlusty czwartek zostala poczestowana mini odrobinka dzemu i dzis moja mam dala jej tez tak jezyczkiem liznac dzem z ciasteczka!

Czesc dziewczyny !!!
I bylismy dzis u lekarza no i anemia sie poprawila ale dalej jest wiec dalej zelazo-hemofer i folik bedziemy brac...
Zmniejszylismy co drugi dzien witaminke D bo misiowi szybko zarasta ciemiaczko ... (hmm niewiem czemu sie zmniejsza) w takich wypadkach ....
a jesli chodzi o zaparcia i ulewanie to (notabene wczoraj ulal z brazowawa wydzielina jakas i myslalam ze to krew )
pwoedziala pediatra ze jesli dobrze przybiera na wadze to wszystko ok ( a przybiera ladnie bo skonczony 2 m i 6190g ) :-) ale dla pewnosci dala nam skierowanie do gastrologa i musimy zrobic usg brzuszka zeby wykluczyc wszystko ... i spokojnym byc...
TRZYMAJCIE KCIUKI zeby wszystko bylo ok...

ojeju biedny Tomeczek... jeju ludzie niby dorosli a jak dzieci...

reklama
3 miesieczne dziecko chciala tym nakarmic??? omg co za babsko!!!!!!
nie dziwie sie ze zla jestes!
moja julcia w tlusty czwartek zostala poczestowana mini odrobinka dzemu i dzis moja mam dala jej tez tak jezyczkiem liznac dzem z ciasteczka!

Mojemu tez dawali polizac paczusia :confused2:w tlusty czwartek...

Do góry