reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

reklama
CZesc dziewczyny ..
wlasnie wrocilam z przychodni odebralam wyniki krew mocz misia i misio ma dalej anemie:-:)-:)-(
jeju jutro ide do lekarki ....pewnie znowu zelazo przepisze ehh moglo by mu sie to skonczyc i tu pytanie do dziewczyn ktore moze cos wiecej wiedza na tan temat CZY ANEMIA NIEMOWLAKA MOZE BYC GROZNA???:-(

i jak ja leczyc ...

jak widac u nas zelazo i folik to malo ..

Zacytuje:
"Decydując o rozpoznaniu niedokrwistości u niemowlęcia należy kierować się normami uwzględniającymi wiek dziecka (metrykalny i postkoncepcyjny) oraz jego masę urodzeniową (3, 4, 5). Od 2 tygodnia życia stężenie hemoglobiny obniża się, osiągając najniższy poziom pomiędzy 2 i 3 miesiącem. Stan ten nazywamy niedokrwistością „fizjologiczną” pierwszego kwartału. Jest to fizjologiczne zjawisko i nie wymaga leczenia a spowodowane jest niedoborem erytropoetyny, skróconym czasem przeżycia erytrocytów i wzmożoną hemolizą."
źródło i cały artykuł:
Niedokrwistości niedoborowe w pierwszym kwartale życia Nowa Pediatria 3/2007

daffodill pisze:
dziewczyny ile lejecie tego Oilatum do wody???? masakra jakie to jest drogie! 250ml za 37zł a 500ml 75zl! masakra

Ja takie rzeczy jak Oilatum, Bepanthen etc kupuje w internetowych aptekach - jest o wiele taniej, nawet wlaczajac koszty przesylki.
Odrobine tanszym odpowiednikiem Oilatum jest Emolium.

Ostatnia edycja:
Joanna głosik oczywiście oddany, wspólnymi ziłami nazbieramy tyle ile potrzeba;-):tak::tak::tak::tak:

A ja mam świetną fotkę na ten konkurs hehe oczywiście nie wystawiam ale przypomniała mi sie jedno całuśne zdjęcie Antka!
1646478266.jpg
Cudo!!
Cytologia po ciazy to moim zdaniem podstawa no ale jesli mialas zrobina w ciazy to moze ci nie zrobi:eek:mi jeszcze nie robil:no:a w ciazy tez nie mialam:no:przed ciaza owszem:tak:
Ja place za wizyte 100 zl,za cytologie 20 zl a usg dopochwowe na pierwszej wizycie po porodzie jest darmowe:tak:przeciez musi sprawdzic czy macica sie dobrze oczyscila.
Ja też się wybieram na cytologię, ale za miesiąc bo miałam rok temu i mam teraz mieć.
wczoraj jak sie wkurzylam to zostawilam mu niecale 20 ml mleka odciagnietego mleka i powiedzialam : nakarm go tym i wyszlam....
no wlasnie tacy madrzy sa....ale moze troche spusci z tonu....teraz czyta mu bajki hehe:tak:
Ja też czasem Małej czytam bajki i się zastanawiam czy ma to sens? Ja uważam, że tak, a jakie jest Wasze zdanie??
Doszły do mnie właśnie bodziaki "Mały kibic":-)
uśmiałam się z karteczki która mi załączyli do bodziaków:

To co na kartce mnie rozwaliło hehehe:-D
co do plastrów EVRA
to mi nie podpasiły
stosowałam je trzy miesiace
i ciagle jakies plamienia
i czesty bol głowy
za to tabsy Yasmin sobie chwale
ale to sprawa indywidualna;-)
ciekawe co tym razem mój nowy gin wymysli
aaa i usg dowciapne nie robił mi
Ojej.. no mam nadzieję, że u mnie będzie OK
Ej dziewczyny ile jedza Wasze maluchy? Mojemu chyba za mało, to co jadł, bo ciągle woła o jeszcze:szok: Pił zawsze 120 ml co 3-4 godziny, a teraz woła co dwie godziny i to 150 :szok: W nocy oczywiście nie je, bo śpi bite 9-10 godz (czasami mniej). Nie wiem czy dzień nadrabia czy jak:confused:
Moja wypiła 130ml. W ciągu dnia pije co 3godz średnio, czasem co 4, zresztą w nocy też tak;-)
Witajcie.. ja wróciłam wreszcie do domku! byłam dziś u gina.. nie miałam cytologii ani usg ale za to zagladal mi do srodka przy uzyciu wziernika!!!!! wszystko jest w jak najlepszym porzadku macica wróciła jest juz taka ja powinna ogólem rewelacja! Ja wróciłam do tabletek sprzed ciazy YASMINELLE wiec bede kontynuowac przy nastepnej @!!:-)

chcialam zrobic mojej misce zdj w tych bodach mały kibic i wrocilam teraz szybko zabieram sie za aparat i co? misia zaczela kupke robic.. ale jak po chwili walnela to pampek nie ogarnal tego i cala sie w kupie wysmarowala nie wspominajac juz o tym ze ja cala w niej juz tez bylam!
i teraz nie wiem czy sie spiora! po ostatnim razie na jednym bialym pajacyku zostala juz zółta plama!!!!!!
U nas też było kilka takich wpadek z kupkami i ja to Vanishem odpłamiaczem potraktowałam, na plamę nalałam, palcem szorowałam po tym, plama zniknęła i znowu do pranka i gotowe.

Moja Perła ma znowu nową atrakcję - skarpetki z grzechotkami. Zakładam je Małej na rąsie i sobie nimi rusza, śmieje się i rusza i tak w kółko:) Lubi jak jej cosik grzechocze:)

Zabieram się za czytanie Zmierzchu:-)

Ale zanim...to powiem wam jaki szok wieczorem przeżyłam:szok:
Tomek od 17 był tak zmierzły że myślałam że oszaleję:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Już o 19 go kąpaliśmy i myślę sobie...pewnie to dalej po szczepieniu więc zapodam znów Viburkol
I co?????
Moje dziecko pierwszy raz w życiu zjadło 60 ml mleka...odłożyłam go do łóżeczka...pokręcił się...pokwękał...i zasnął:szok::szok::szok::szok:
I śpi do teraz...bez przebudzenia:szok:

Czy te czopki można stosować przez dłuższy czas:-D:-D:-D;-)
Bo jak on ma po nich tak zasypiać:szok::szok::szok:

Lecę czytać:tak:

kiedy oczy dziecka nabierają ostatecznego koloru?
bo nie wiem czy Daniel ma oczy teściowej (tylko ona ma szaro-niebieskie) czy jeszcze mu się zmienią? :confused:

59974058.jpg

reklama
Do góry