reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

Witajcie.. ja wróciłam wreszcie do domku! byłam dziś u gina.. nie miałam cytologii ani usg ale za to zagladal mi do srodka przy uzyciu wziernika!!!!! wszystko jest w jak najlepszym porzadku macica wróciła jest juz taka ja powinna ogólem rewelacja! Ja wróciłam do tabletek sprzed ciazy YASMINELLE wiec bede kontynuowac przy nastepnej @!!:-)

chcialam zrobic mojej misce zdj w tych bodach mały kibic i wrocilam teraz szybko zabieram sie za aparat i co? misia zaczela kupke robic.. ale jak po chwili walnela to pampek nie ogarnal tego i cala sie w kupie wysmarowala nie wspominajac juz o tym ze ja cala w niej juz tez bylam!
i teraz nie wiem czy sie spiora! po ostatnim razie na jednym bialym pajacyku zostala juz zółta plama!!!!!!

reklama
Witajcie.. ja wróciłam wreszcie do domku! byłam dziś u gina.. nie miałam cytologii ani usg ale za to zagladal mi do srodka przy uzyciu wziernika!!!!! wszystko jest w jak najlepszym porzadku macica wróciła jest juz taka ja powinna ogólem rewelacja! Ja wróciłam do tabletek sprzed ciazy YASMINELLE wiec bede kontynuowac przy nastepnej @!!:-)

chcialam zrobic mojej misce zdj w tych bodach mały kibic i wrocilam teraz szybko zabieram sie za aparat i co? misia zaczela kupke robic.. ale jak po chwili walnela to pampek nie ogarnal tego i cala sie w kupie wysmarowala nie wspominajac juz o tym ze ja cala w niej juz tez bylam!
i teraz nie wiem czy sie spiora! po ostatnim razie na jednym bialym pajacyku zostala juz zółta plama!!!!!!

Zapiesz szybko mydlem i potem wrzuc jeszcze raz do pralki:tak:u mnie puscilo

KARNITYNKO a czemu pisalas ze nie mozesz calowac malego po szczepieniu na rotawirusa?Pierwsze slysze ze moze on wtedy zarazic:eek:kto ci tak powiedzial?Ja calowalam wczoraj synka normalnie,jak kazdego dnia.

I ja już jestem po wizycie u gina i u okulisty z małym :))

A więc co u małego:

Zatkany kanalik, facet dał Nam 4 tygodnie na odetkanie go, pokazał jak robic masaże całego oka, kazał zakraplać solą fizjologiczną do oka, ale wewnątrz dolnej powieki i prowadzić masaż, dał antybiotyk na 7 dni i zobaczymy co będzie :sorry: tylko jak obcy mu masował to był spokojny i zaciekawiony a jak mama mu masuje to dostaje wścieklizny :oo2: ... dzisiaj 2 dzień po szczepionce go wykąpalam i śpi jak suseł :))

Teraz o mnie:

Dostałam Azalię na 6 miesięcy , po 6 miesiącach mam się stawić na cyto i USG, wsio w normie, moża się miziać bez problemów :)
Następne dziecię nie wcześniej jak za 2 lata :)

Ostatnia edycja:
I ja już jestem po wizycie u gina i u okulisty z małym :))

A więc co u małego:

Zatkany kanalik, facet dał Nam 4 tygodnie na odetkanie go, pokazał jak robic masaże całego oka, kazał zakraplać solą fizjologiczną do oka, ale wewnątrz dolnej powieki i prowadzić masaż, dał antybiotyk na 7 dni i zobaczymy co będzie :sorry: tylko jak obcy mu masował to był spokojny i zaciekawiony a jak mama mu masuje to dostaje wścieklizny :oo2: ... dzisiaj 2 dzień po szczepionce go wykąpalam i śpi jak suseł :))

Teraz o mnie:

Dostałam Azalię na 6 miesięcy , po 6 miesiącach mam się stawić na cyto i USG, wsio w normie, moża się miziać bez problemów :)
Następne dziecię nie wcześniej jak za 2 lata :)

Z tym 'OBCYM" to mam to samo:tak:jak ortopeda pokazywal jak mam robic kolka nozkami to bylo wsio git:tak:a jak mamusi chce robic to mi napina nogi nie bardzo mu sie to podoba:wściekła/y:
Mam nadzieje ze te piekne oczko dojdzie do siebie u Michasia;-)masój dobrze a napewno bedzie poprawa:tak:;-)

Z tym 'OBCYM" to mam to samo:tak:jak ortopeda pokazywal jak mam robic kolka nozkami to bylo wsio git:tak:a jak mamusi chce robic to mi napina nogi nie bardzo mu sie to podoba:wściekła/y:
Mam nadzieje ze te piekne oczko dojdzie do siebie u Michasia;-)masój dobrze a napewno bedzie poprawa:tak:;-)

Nom :tak:

Trzeba tylko kominiarke kupic by nie poznał :D
Apropo czekania na okuliste .....
Czekaliśmy chwilę w poczekalni ,ale moja dżinowa załatwiła Nam wejście bez kolejki z racji tak małego szkraba .... młody w poczekalni mi tak beknął! ale to tak beknął! że ludzie nie dawali wiary, że to on i myśleli, że ja .........przez co stałam i waliłam buraka za własne dziecię :)) W dodatku młody szybko zgłodniał i robił mi tzw. ''bodu-bodu'' czyli głową pukał mnie po ubraniu i szukał lokalizacji pokarmowej zwanej potocznie ''barem mlecznym'' a jak już trafił na cyca to zasysał mi sweter heh ...

No właśnie słyszałam o tym masażu. Ile czasu trzeba masować? Przez całe karmienie czy tylko chwilkę? U mnie widać poprawę po rumianku, ale moze to spowoduje, ze przejdzie całkowicie :)
nie trzeba przy karmieniu, a wiesz jak masaowac??mi tez polozna kazala zielona herbata przemywac i sola fizjologiczna a jak to nie pomoze to dostalismy recepte na kropelki do oczu 'Tobrex' sa bardzo dobre

Powiedzcie mi czy wy też macie problemy, żeby uśpić maleństwo w dzień... bo ja gdybym Maćka na siłę nie usypiała to wogóle by nie spał :wściekła/y: Tylko to usypianie dzienne wiąże się z lulaniem i noszeniem a ja już troszkę nie mam siły, żeby mojego bąbla dźwigać ;-)
Na szczęście w nocy zasypia szybciutko sam :tak:
tak! ja tak mam odloze go a za 5 min sie budzi wyspany jakby przespal nie wiadomo ile

dziewczyny ile lejecie tego Oilatum do wody???? masakra jakie to jest drogie! 250ml za 37zł a 500ml 75zl! masakra:szok:
1 zakretka na wanienke. a Twoje malenstwo ma atopowe zapaneinie skory?? bo to tylko dla takich dzieci jest,

reklama
Do góry