reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

HELP!

Mały ma już 38 stopni, mam paracetamol na wszelki wypadek zarówno w czopkach jak i w syropie, tylko one są od 3 m.ż jakie dawkowanie syropu ? i czy te czopki to nie za duże ? Bo mnie ich wielkość wzgl. pupy małego przeraża ...

nózka jedna mocno spuchła :hmm:posmarowałam maścią arnikową, mały jest nispokojny , uspokaja się tylko na rękach ale ile można go nosić ? zastanawiam się nad podaniem mu viburcol ... ten czopek też cały zapodac ????

reklama
HELP!

Mały ma już 38 stopni, mam paracetamol na wszelki wypadek zarówno w czopkach jak i w syropie, tylko one są od 3 m.ż jakie dawkowanie syropu ? i czy te czopki to nie za duże ? Bo mnie ich wielkość wzgl. pupy małego przeraża ...

nózka jedna mocno spuchła :hmm:posmarowałam maścią arnikową, mały jest nispokojny , uspokaja się tylko na rękach ale ile można go nosić ? zastanawiam się nad podaniem mu viburcol ... ten czopek też cały zapodac ????

nessi na pewno nie sa za duze! viburcol caly mozesz podac a te czopki z paracetamolem ile mg maja???

HELP!

Spokojnie- u dzieci 38 stopni to stan podgoraczkowy i nie nalezy jeszce nic podawac- ja wczoraj przy 38,6 zaczelam robic chłodne oklady na czolko i dałam czopek viburcolu- po 3 godzinach mala miala juz 37, 3 wiec pomoglo. Potem czulam ze znow rośnie i znów chłodne okłady z mokrej pieluszki tetrowej- malutka ladnie przespala cala noc- moze spróbuj?

nessi na pewno nie sa za duze! viburcol caly mozesz podac a te czopki z paracetamolem ile mg maja???

50 mg :hmm:

Spokojnie- u dzieci 38 stopni to stan podgoraczkowy i nie nalezy jeszce nic podawac- ja wczoraj przy 38,6 zaczelam robic chłodne oklady na czolko i dałam czopek viburcolu- po 3 godzinach mala miala juz 37, 3 wiec pomoglo. Potem czulam ze znow rośnie i znów chłodne okłady z mokrej pieluszki tetrowej- malutka ladnie przespala cala noc- moze spróbuj?

Tak, wiem i nie podaje nic jeszcze ... :no2:tylko ja do medykamentów dla tak małego dziecka to zaufania nie mam ...dlatego pytam Was o rade :/ też planuję mu zapodać mu pieluszke w razie potrzeby ale jak mu mocniej wzrosnie temp. to na wszelki wypadek wolę wiedzieć jak to zaaplikować :/ bo te czopki wielkie jak dla dorosłego :/

Po wielu staraniach znalazł się sposób na mojego skarba, małż właczył mu muzykę z PS3 i śpi na łózku w dużym pokoju z Nami ....znowu mu temp spadła (dosyc skokowo się zmienia) i teraz ma np. normalną ...

Na te spuchniętą nózię to chyba rozrobię tej sody i mu poprzemywam bo nie wygląda to wcale ok :/

Tak, wiem i nie podaje nic jeszcze ... :no2:tylko ja do medykamentów dla tak małego dziecka to zaufania nie mam ...dlatego pytam Was o rade :/ też planuję mu zapodać mu pieluszke w razie potrzeby ale jak mu mocniej wzrosnie temp. to na wszelki wypadek wolę wiedzieć jak to zaaplikować :/ bo te czopki wielkie jak dla dorosłego :/

Po wielu staraniach znalazł się sposób na mojego skarba, małż właczył mu muzykę z PS3 i śpi na łózku w dużym pokoju z Nami ....znowu mu temp spadła (dosyc skokowo się zmienia) i teraz ma np. normalną ...

Na te spuchniętą nózię to chyba rozrobię tej sody i mu poprzemywam bo nie wygląda to wcale ok :/
Oj biedactwo... Współczuję bo wiem jak ciężko patrzec jak taki maluszek się męczy, ja myslałám że wczoraj wyjdę z siebie. Lidka jeszcze dziś ca ły dzień przespała- może z godzinę była aktywna. Pamiętaj ze jeśli nie chce jeść żeby podawać mu jakieś pićku- herbatka, woda... Ja zapomniałam i przypomniało mi się dopiero jak zobaczyłam że mała ma suche usteczka:zawstydzona/y:
Zimne okłądy działają cuda- ja tam nie chce małej podawać za bardzo chemii. A viburcol to też są wyciagi roślinne- wiesz co, nam ten czopek ładnie wszedł, malutka nawet nie pisnęła, nie wiem czy w ogóle coś zauważyła, położyłam ja na brzuszku- polecam, dużo łatwiej się te cudo aplikuje.
Spokojnej nocki Nessi

jest 19:30 a moje dziecko śpi :O
to co to bylo wczoraj i przedwczoraj?
nie kolka? ;|
ja juz nic nie wiem..
a maja rece w górze rozłozone i co chwile usmiecha strzela przez sen.. no ktos mi na te dwa dni dziecko podmienił chyba..

Kolka nie musi wystepowac codziennie:no:moze byc raz na jakis czas:tak:

Kopciuszku a Ty czym smarujesz swojego szkraba ? bo ja chyba ne wykupię tej maści sterydowej:no:

Ja na buzi Bepanthenem:tak:mozesz takze Linomagiem:tak:a cialko mleczkiem z Nivei ale nie robie tego codziennie:no:pediatra kazala raz na jakis czas skorze pooddychac bez zadnych kremow:tak:

HELP!

Mozesz podac mu Paracetamol jak i Viburcol:tak:

Jak masz 50 to mozesz calego:tak:ale jesli ma niewielka temp to mozesz pol:tak:ja mam 80 mg i mi w aptece kazala dac 3/4:tak:pytala mnie o wage i powiedziala ze jak ma ponad 5 kg to 50 mg:tak:

Kolka nie musi wystepowac codziennie:no:moze byc raz na jakis czas:tak:

Ja na buzi Bepanthenem:tak:mozesz takze Linomagiem:tak:a cialko mleczkiem z Nivei ale nie robie tego codziennie:no:pediatra kazala raz na jakis czas skorze pooddychac bez zadnych kremow:tak:

Mozesz podac mu Paracetamol jak i Viburcol:tak:

Jak masz 50 to mozesz calego:tak:ale jesli ma niewielka temp to mozesz pol:tak:ja mam 80 mg i mi w aptece kazala dac 3/4:tak:pytala mnie o wage i powiedziala ze jak ma ponad 5 kg to 50 mg:tak:
no mi pediatra przy 80mg tez powiedziala ze powyzej 5kg to 3/4 a jak juz osiagnie magiczne 6 to spokojnie mozna calego.

reklama
Do góry