reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

Kopciuszku, a czemu nie na twarzy ? Bo Filipek ma ta wysypke głównie na twarzy, na ciele jest jej znacznie mniej..

Bo wiesz ta masc jest żraca:tak:ma silne dzialanie wiec lepiej jej nie stosowac na twarzy:no:bynajmniej moja pediatra tak mi mowila:tak:

dziwczyny u nas zle.maly chory..
ciagle placze i tylko moje rece akceptuje...
goraczki niby nie ma bo tylko 37,5...
ale nos zatkany tak ze oddychac nie moze..sciagam co chwile ale sie nie da jakby czop byl w srodku...
;/
je co godz/dwie po kilkadziesat ml i jest mruder straszny..;/
jja wykonczona po nocce i dniu...

jedyne co mnie pociesza to ze za tydz znow bde w krk na kilka najblizszych miesiecy:-)

pozdrawiam jak troszke ulzy nam i mama bedze miala wiecej luzu to zajrzymy!!!

Zdrowka zycze malemu;-)no i wspaniale ze bedziesz mogla odzyc w Krakowie:-)

reklama
jest 19:30 a moje dziecko śpi :O
to co to bylo wczoraj i przedwczoraj?
nie kolka? ;|
ja juz nic nie wiem..
a maja rece w górze rozłozone i co chwile usmiecha strzela przez sen.. no ktos mi na te dwa dni dziecko podmienił chyba..

Powiedzcie mi czy wy też macie problemy, żeby uśpić maleństwo w dzień... bo ja gdybym Maćka na siłę nie usypiała to wogóle by nie spał :wściekła/y: Tylko to usypianie dzienne wiąże się z lulaniem i noszeniem a ja już troszkę nie mam siły, żeby mojego bąbla dźwigać ;-)
Na szczęście w nocy zasypia szybciutko sam :tak:
Mam tak samo :-) Dlatego czasu prawie w ogole nie mam na nic, teraz jestem u swojej mamy na tygodniowym urlopie to mam duzo czasu, bo ona sie bawi dzidzią, ale jutro wracam już do domu :-(

Ja masowałam tylko chwilkę, pewnie niecałą minutę :-D
U nas z rumiankiem też była chwilowa poprawa, tyle że po kilku dniach oczko od nowa zaczynało ropieć :wściekła/y: A po mleczku już się nie pojawiło ropienie :tak:
No to spróbujemy masowania i mleczka, dziękujemy za radę! :)

Kochana, zapodaj no przepisa ...
To była łyżeczka sody na pół szklanki wody przegotowanej :) Nic skomplikowanego :)

jest 19:30 a moje dziecko śpi :O
to co to bylo wczoraj i przedwczoraj?
nie kolka? ;|
ja juz nic nie wiem..
a maja rece w górze rozłozone i co chwile usmiecha strzela przez sen.. no ktos mi na te dwa dni dziecko podmienił chyba..
Wiesz co ja też tak miałam któregos razu i myslalam,ze to kolka (chociaz u mnie to trwało znacznie krócej), ale przeszło na następny dzień, więc uznalam ze sie mocno zagazował i tyle :)

Hej laski
U mnie dziś bezsenny dzień...mały ciągle nie chce spać

No i chusta to dla mnie żaden problem - noszę go normalnie i szybko się uczę ją wiązać:-) Jak narazie perfekcyjnie najprostsze wiązanie, ale zawsze coś! dla mnie noszenie Alusia w chuście to sama PRZYJEMNOŚĆ! kręgosłup wręcz wypoczywa jak małego noszę hehe..takie mam uczucie jakby coś mi przynosiło ulgę. Super sprawa:tak:

No i chlebek piekę. Któraś chętna na swojski chlebek z cebulką?:-)

Marta, powiedz mi czym pielęgnowałaś skórę Antosia przy skazie?
dostaliśmy receptę na robiony krem w aptece ale przecież tym nie idzie posmarować! jest taki "twardy", gęsty, ciężko go rozsmarować a przy ubieraniu Daniel się tak darł, bo się ciuszki zaczęły przyklejać do skóry... a nie dość, że ma suche plamy wykrostkowane to jeszcze mu skóra schodzi z plecków i za uszkami :sad:
te wszystkie kosmetyki (Nivea, Babydream, Oilatum itp...) są zapachowe i podrażniają mu skórę. Chyba się skończy tak jak i u mnie - Cetaphil do mycia i Physiogel do smarowania... :szok:
Antek dostał masc ta na recepte sterydowa, na początku go tym smarowałam ale wolałam diety przestrzegać i było ok. A oliwki nivea używałam.
A co do oszczędności-tzn cena pieluch-Dada zmieniałąm co 3 godz a i tak mu czasem przeleciało a Pampersa co 8 nieraz 12 godz i ani razu zasikany nie był. Przy ogólnym rozrachunku Pampers wychodzi jak dla mnie taniej a mamy już rozmiar4-9
dokładnie:tak::tak:

ale nos zatkany tak ze oddychac nie moze..sciagam co chwile ale sie nie da jakby czop byl w srodku...
;/

jedyne co mnie pociesza to ze za tydz znow bde w krk na kilka najblizszych miesiecy:-)

ojej zdrówka Rysiowi, mam nadzieje ze nic sie nie rozwinie.

;/

Ojeju... dużo zdrówka dla Małego a dla Ciebie dużo siłek;-)

reklama
Moja Misia dostała dziś Zuzię - lalę miękusią od mojej mamy i ciągle z nią leży i wiecznie się do niej śmieje:) No super!!! W ogóle mnie Myszka nie zauważa hehehe.

Do góry