reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

widze, że kłopoty z tempuraturą i przeziębieniami :crazy: a u Nas bez zmian...dni mijają spokojnie, bez problemów...w piatek mamy kontrole u ortopody i mam nadzieje,że będzie wszytsko ok:tak:
...zapomnialam sie pochwalić,że dostałam od swojego chłopa na walentynki zaproszenie na masaż i zabiegi kosmetyczne do studia urody :tak::happy:

hehe taki prezent mozna roznie interpretowac :) ale fajnie ci ... ja dostalam tylko ta roze ktora sobie kupilam :D

reklama
widze, że kłopoty z tempuraturą i przeziębieniami :crazy: a u Nas bez zmian...dni mijają spokojnie, bez problemów...w piatek mamy kontrole u ortopody i mam nadzieje,że będzie wszytsko ok:tak:
...zapomnialam sie pochwalić,że dostałam od swojego chłopa na walentynki zaproszenie na masaż i zabiegi kosmetyczne do studia urody :tak::happy:
Ja dostałam bieliznę i olejek do masażu erotycznego:-):-) Super!

Kolka nie musi wystepowac codziennie:no:moze byc raz na jakis czas:tak:

Racja ! :tak: Kolka nie musi wystepowac codziennie !

nieźle się uśmiałam:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ja też oddałam głosik :tak:

dziekujemy :)

no to piekny prezent ci strzelil ! :tak: relakse na maxa

Czy któraś z Was używa plastrów anty EVRA? Bo ja takie mam i może jeszcze któraś co by napisać jak się sprawdzały u Was:) Przypuszczam, że będę jedyna, no ale:p

Hej laski ja właśnie wróciłam z wizyty u gina:) używa, któraś tabletek Azalia? Bo powiedziałam mu, żę jeszcze próbuje karmić i takie tabsy mi przepisał

Ja biorę już drugie opakowanie...na razie jest ok:-)
my kupujemy pneumo ale tez nie chcieli dacod razu bo maly za malo wazyl

Pierwsze słyszę o czymś takim:szok:

ja biore Cilest ... ktos bral ?? czego sie moge po nich spodziewac ??

Brałam kilka lat..nic się po nich nie działo..nie przytyłam:tak

Mój ziutek też śpi, wstawał - nie dosłownie ale tylko na 2 karmienia ... jak z kąpaniem po szczepieniu, mydlić udka ?

Ja nigdy nie kąpię po szczepieniu...ponoć lepiej nie moczyć tych ranek

dziekujemy za glosika

moj ojciec za czasow patryka jak zostal z malym to przezyl istny koszmar jezeli chodzi o zapinanie pampersa !:-D:-D
wyobrazcie sobie ze rozbieram dziecko a on rzepy i caly obrazek ma na plecach !:eek: pytam sie ojca jak ty to zrobiles :confused2: a on zmieszany "a cholera jasna bo powymyslaja jakies gowna i wez tu sie wyginaj aby to mu pozapinac ,on sie wiercil zle bylo nogi trzymac ,pielucha spadala ,w trakcie mnie obsikal i wez tu to jeszcze na plecach prosto zapnij no i wyszlo mi krzywo i juz :":oo::oo::oo:
a ja do niego "tato ale czemu na plecach" ????????????":eek:
obrazil sie !bo moglam mu pokazac a nie sie madrzyc po fakcie !:laugh2::laugh2:

wyobrazcie sobie ta akcje ,niezle wygibasy musial zrobic aby to pozapinac !

Ja też codziennie głosuję
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

dziwczyny u nas zle.maly chory..
ciagle placze i tylko moje rece akceptuje...
goraczki niby nie ma bo tylko 37,5...
ale nos zatkany tak ze oddychac nie moze..sciagam co chwile ale sie nie da jakby czop byl w srodku...
;/
je co godz/dwie po kilkadziesat ml i jest mruder straszny..;/
jja wykonczona po nocce i dniu...

jedyne co mnie pociesza to ze za tydz znow bde w krk na kilka najblizszych miesiecy:-)

pozdrawiam jak troszke ulzy nam i mama bedze miala wiecej luzu to zajrzymy!!!

Trzymamy kciuki żeby mały wyzdrowiał szybko:tak:
I super że trochę odpoczniesz:-)

HELP!

Mały ma już 38 stopni, mam paracetamol na wszelki wypadek zarówno w czopkach jak i w syropie, tylko one są od 3 m.ż jakie dawkowanie syropu ? i czy te czopki to nie za duże ? Bo mnie ich wielkość wzgl. pupy małego przeraża ...

nózka jedna mocno spuchła :hmm:posmarowałam maścią arnikową, mały jest nispokojny , uspokaja się tylko na rękach ale ile można go nosić ? zastanawiam się nad podaniem mu viburcol ... ten czopek też cały zapodac ????

Ja bym podała paracetamol jak przekroczy 38
Bo działa też przeciwbólowo..

dziewczynkia co to sa za granulki? bez recepty??i ile za nie zaplacilyscie??.podajcie mi pelna nazwe ..moze i ja zakupie zeby tego mleczka bylo troszke wiecej niz jest......nio i czym sie rozni9ch od 5ch?

Im wyższa cyfra ( a w jednej aptece mieli tylko 10ch i 15 ch) tym słabiej działa na laktację:tak:

hehe taki prezent mozna roznie interpretowac :) ale fajnie ci ... ja dostalam tylko ta roze ktora sobie kupilam :D
sama ??? :-D ach te chłopy;-)
ostatnio marudzilam wkółko,ze plecy mnie bolą i wyglądam starsznie,więc pewnie stąd taki pomysł na prezent...potrafi być kochany, choć tak często doprowadza mnie do szału ;-):-):-D

A u nas cięzkie dni:no:
Tomek choć nie gorączkowal po wczorajszym szczepieniu to w nocy spał strasznie...w sumie chyba od 1 spał mi na klacie:sorry: a o 5 przejął go Arek:tak:
W dzień aż za dużo spał i wieczorem znów cyrki:no:

A dziś byliśmy na ostatniej kontroli bioderek..jeszcze go ściskali za bolące nóżki:wściekła/y:
Wszystko jest super..już nie musimy tam jeździć:tak:
Ale doktor powiedział że on zaleca żeby dziecko w tym rozkroku trzymać jak najdłużej więc jeszcze z 2 miesiące będę dawać mu tą dodatkową pieluchę...nic mnie to nie kosztuje a będę miała spokojne sumienie;-)

A jak przygotowywałam małego do badania to obok mnie była babka z tygodniowym bobaskiem:tak:
Jezu jaki on był malutki:szok::szok::szok::szok::szok:
Nie pamiętam żeby Tomek był tak mały:-D:-D:-D
A okazało się że ten maluch był 600 g cięższy niż Tomek jak się urodził:szok::szok::szok:

sama ??? :-D ach te chłopy;-)
ostatnio marudzilam wkółko,ze plecy mnie bolą i wyglądam starsznie,więc pewnie stąd taki pomysł na prezent...potrafi być kochany, choć tak często doprowadza mnie do szału ;-):-):-D

poszlam kupic kwiaty dla rodzicow a moj maz nie wysiadal z auta /zostal z agatka/ i powiedzial ze mam sobie roze na jutro kupic :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D ... mezczyzni ...

aga nas bioderka czekaja dopiero 24 lutego /chyba ostatnia z was wszystkich bede/ troche mnie to stresuje ...

kurcze jutro biore agatke i jade na chwile do pracy ... ciekawe czy gwiazdeczka zrobi furore !!!

reklama
Do góry