reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

Nessi, okulista i ortopeda to standardowy zakres badań czy dodatkowo z jakiegoś powodu robisz? Mi nic pediatra nie mówiła o wizytach u innych lekarzy :wściekła/y:.

Ortopeda obowiązkowo na kontrole bioderek :tak: a okulista nie, ale mój mały ma z racji ciagłego ropienia oczka ...

Mi panie co szczepiły powiedziały, że jeśli nei ma bąbla to mozna normalnie wszystko pielęgnować, a jeśli jest spuchniete, albo nabrzmiałe to zrobić roztwór z wody i sody oczyszczonej i przykładać.

Kochana, zapodaj no przepisa ...

Co do kąpieli to ja również zaniechałam, raz ,że zaczyna łapac temp. a dwa, że jest osowiały, boli go brzuch i ma trochę opuchnietą nózkę po szczepie z żółtaczki

reklama
Dziewczyny jak sie bawicie ze swoimi dzieciaczkami? Co lubia? Bo ja pamietam tylko o raku-nieboraku wierszyk i szukam inspiracji na cos wiecej. Ogolnie mam wrazenie ze moj robaczek jakos malo sie usmiecha i wtedy mam wyrzuty ze to ja jakas nudna jestem :nerd:
A ja różnie. Moja Mała uwielbia karuzelkę to dosyć długo wyleży pod nią oglądając wirujące zwierzaki i słuchając melodyjki. Grzechotki też ją interesują. Tak samo maskotka Żaba i lala Zuzia. Grzechotki do wózka też lubi. Największą frajdę to jej sprawia oprowadzanie po domu;-)
No i nas tez dopadły kolki...
a sie cieszylam ze nas mijają.. ;/
bylam pewna ze przedwczorajszy cyrk byl spowodowany zmiana godziny kąpania..
ale wczoraj bylo to samo.. od 19 do 23 wieczny ryk, wrzask..Boże.. akurat o 19 wsadzilismy ją do wanny.. i ta w polowie kapieli zaczęła sie drzec jak szalona.. tom sie ruszyla i wykapalam predzej.. wyciagamy.. a mala dostala takiego ataku ze sie zaniosłai nie umiala powietrza złapać.. ja w płacz.. chucham jej do buzi a ona nic.. :( posiniała jak nigdy.. ale na szczescie po kilku moich wdechach do niej sama złapała oddech..a mi łzy po policzkach jak groch leciały...

no ale wtedy sie wykupkała.. pozniej nic.. przychodzi godzina 23 w momencie spokoj i kupa jest..
wiec mam pytanie..
bo dostalismy jakies 2 tyg temu 'w razie czego' od pediatry Viburcol... ale chyba Sab Simplex jest lepszy..;> gdzie zamawiacie ten Sab Simplex?
O matko, ale przygoda:-(
Moj tez sie malo smieje i malo gaworzy:tak:ale nie kazde dziecko ma tak samo;-)

Widze ze niezly hardkor mialas:szok:mysle ze kropelki sa lepsze,choc Viburcol tez sobie chwale:tak:

U nas noc byla dzis duzo lepsza:tak:maly budzil sie standardowo 3 razy a nie co chwila;-)niedlugo wybieramy sie na szczepienie,ciekawa jestm jak bedzie po:eek:
Moja nocka była rewelka. Mała zjadła o 23, potem dopiero o 4, po 7 i o 10.
I jak na ciebie działa? Co sądziz o tych tabletkach?

A i jeszcze pyt dla dziewczyn, które karmią Bebiko-u was też są takie skoki cen? Ostatnio kosztowało w Tesco 10.90 a dziś 11.99.
A i co sądzicie o chusteczkach Huggies Pure albo z serii Dada z Biedronki
Ja mam te chusteczki Dada. Są super, ale jak Kopciuszek napisała - do bani je się wyciąga. Po kilka naraz wychodzą:eek:
moj ojciec za czasow patryka jak zostal z malym to przezyl istny koszmar jezeli chodzi o zapinanie pampersa !:-D:-D
wyobrazcie sobie ze rozbieram dziecko a on rzepy i caly obrazek ma na plecach !:eek: pytam sie ojca jak ty to zrobiles :confused2: a on zmieszany "a cholera jasna bo powymyslaja jakies gowna i wez tu sie wyginaj aby to mu pozapinac ,on sie wiercil zle bylo nogi trzymac ,pielucha spadala ,w trakcie mnie obsikal i wez tu to jeszcze na plecach prosto zapnij no i wyszlo mi krzywo i juz :":oo::oo::oo:
a ja do niego "tato ale czemu na plecach" ????????????":eek:
obrazil sie !bo moglam mu pokazac a nie sie madrzyc po fakcie !:laugh2::laugh2:

wyobrazcie sobie ta akcje ,niezle wygibasy musial zrobic aby to pozapinac !
Haha:-):-)

Kurcze, opowiadam mojemu synkowi, że jego grudniowi kumple zasypiają sami na matach edukacyjnych i bujaczkach w dzień a on nie chce... i mi się śmieje w twarz :-D

Powiedzcie mi czy wy też macie problemy, żeby uśpić maleństwo w dzień... bo ja gdybym Maćka na siłę nie usypiała to wogóle by nie spał :wściekła/y: Tylko to usypianie dzienne wiąże się z lulaniem i noszeniem a ja już troszkę nie mam siły, żeby mojego bąbla dźwigać ;-)
Na szczęście w nocy zasypia szybciutko sam :tak:
Ja na siłę Małej nie usypiam w dzień i chyba dzięki temu, że nic na siłę to Mała sama klapie czasem w ciągu dnia:-) Czasem to i do 4h śpi za dnia:tak: Po prostu jak jest zmęczona to śpi, jak nie to i tak nie zaśnie nawet jakbym cudowała nie wiadomo jak.

Ja masowałam tylko chwilkę, pewnie niecałą minutę :-D
U nas z rumiankiem też była chwilowa poprawa, tyle że po kilku dniach oczko od nowa zaczynało ropieć :wściekła/y: A po mleczku już się nie pojawiło ropienie :tak:
Ja Małej przemyłam rumiankiem i na drugi dzień już nic nie było i nie ma do dziś, odpukać, minął może miech.

reklama
dziwczyny u nas zle.maly chory..
ciagle placze i tylko moje rece akceptuje...
goraczki niby nie ma bo tylko 37,5...
ale nos zatkany tak ze oddychac nie moze..sciagam co chwile ale sie nie da jakby czop byl w srodku...
;/
je co godz/dwie po kilkadziesat ml i jest mruder straszny..;/
jja wykonczona po nocce i dniu...

jedyne co mnie pociesza to ze za tydz znow bde w krk na kilka najblizszych miesiecy:-)

pozdrawiam jak troszke ulzy nam i mama bedze miala wiecej luzu to zajrzymy!!!

Do góry