Chérie
Mama Danielka
ja biore Cilest ... ktos bral ?? czego sie moge po nich spodziewac ??
ja brałam... uregulował cudnie okres, niestety przytyłam przy nim sporo
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja biore Cilest ... ktos bral ?? czego sie moge po nich spodziewac ??
mamy karmiace cycem macie tez takie czule piersi teraz??
mnie drazni kazdy dotyk..;/
Mi panie co szczepiły powiedziały, że jeśli nei ma bąbla to mozna normalnie wszystko pielęgnować, a jeśli jest spuchniete, albo nabrzmiałe to zrobić roztwór z wody i sody oczyszczonej i przykładać.no to nie wiem czy kąpać
Biorę od 1,5tyg. więc nie wiem jeszcze czy mają na mnie jakiś negatywny wpływ ;-) Ale ja brałam tabsy przez 9 lat i nigdy nie miałam skutków ubocznych :-)I jak na ciebie działa? Co sądziz o tych tabletkach?
Siuśki nigdy nie wyleciały z Pampersów, ale kupka zdarza się że wychodzi na plecki Jak skończe opakowanie 2 to zaczynamy 3-kęo skoro juz o pieluszkach pytanie do mam chlopcow: czy wasze pociechy tez tak sikaja na bok ze im przelatuje na ubranie??
Ja kiedyś brałam i jak wspomniałam wcześniej nic się nie działo złego, ani tycia ani dzidziusia ;-) Mea nie pamiętam czy karmisz piersią bo przy karmieniu piersią to nie można tych tabsów braćja biore Cilest ... ktos bral ?? czego sie moge po nich spodziewac ??
Nessi, okulista i ortopeda to standardowy zakres badań czy dodatkowo z jakiegoś powodu robisz? Mi nic pediatra nie mówiła o wizytach u innych lekarzyA ja załatwiłam małemu na jutro okulistę ide jutro do dżina na kontrolę a jej mąż jest okulistą w tym samym budynku i powiedziała, że załatwi bez kolejki ) super, zostanie mi tylko ortopeda
Purchawka, Maćkowi na początku też ropiało oczko i przemywałam je solą fizjologiczną i rumiankiem. Pediatra poleciła mi przy każdym karmieniu robienie 'masażu' kącika oczka, żeby odetkać kanalik i przemywanie jałowym gazikiem z mleczkiem mamusi :-) Przemywałam mlekiem rano i wieczorem i po 2 dniach oczko przestało ropieć i od tamtej pory (5tyg. temu) ani razu nie ropiałoDaj znac co powiedział. Lolkowi też ropieje jedno oczko, przemywałam na początku solą fizjologiczną i nic nie pomagało. Od wczoraj przemywam rumiankiem (wiem, ze moze uczulac, ale warto sprawdzic) i jest duża poprawa. Już prawie nie ropieje. Zwykla lekarka powiedziala,ze to zatkanie kanalika łzowego i jesli samo nie przejdzie od przemywania to wtedy sie idzie na zabieg odtykania albo ewentualnie uciska się samemu kanalik łzowy przez pare dni.
No właśnie słyszałam o tym masażu. Ile czasu trzeba masować? Przez całe karmienie czy tylko chwilkę? U mnie widać poprawę po rumianku, ale moze to spowoduje, ze przejdzie całkowiciePurchawka, Maćkowi na początku też ropiało oczko i przemywałam je solą fizjologiczną i rumiankiem. Pediatra poleciła mi przy każdym karmieniu robienie 'masażu' kącika oczka, żeby odetkać kanalik i przemywanie jałowym gazikiem z mleczkiem mamusi :-) Przemywałam mlekiem rano i wieczorem i po 2 dniach oczko przestało ropieć i od tamtej pory (5tyg. temu) ani razu nie ropiało
Ja masowałam tylko chwilkę, pewnie niecałą minutęNo właśnie słyszałam o tym masażu. Ile czasu trzeba masować? Przez całe karmienie czy tylko chwilkę? U mnie widać poprawę po rumianku, ale moze to spowoduje, ze przejdzie całkowicie
ja też byłam dzisiaj na szczepieniu i i lekarka poradziła żebym z kapela dzisiaj się wstrzymała ale myślę ze jak nie namydlisz miejsca wkłocia to bedzie oki
Mam pytanie do mamuś dzieciątek z alergią- czy skarujecie maluszki ? bo ja dostałam recepte na locoid a ta maść jest ze sterydai i ma trochę obawy jej urzywać... sama usiałam smarowac się kremem ze sterydami a po skończonej kuracji wszystko powróciło, i boję się zeu Filipka będzie tak samo..
Daj znac co powiedział. Lolkowi też ropieje jedno oczko, przemywałam na początku solą fizjologiczną i nic nie pomagało. Od wczoraj przemywam rumiankiem (wiem, ze moze uczulac, ale warto sprawdzic) i jest duża poprawa. Już prawie nie ropieje. Zwykla lekarka powiedziala,ze to zatkanie kanalika łzowego i jesli samo nie przejdzie od przemywania to wtedy sie idzie na zabieg odtykania albo ewentualnie uciska się samemu kanalik łzowy przez pare dni.
dziekujemy za glosika
co do szczepienia nam tez nic nie mowiono
mnie tez dada wkurzaja bo sie zle wyciagaja
Patryczek piekna niespodzianke wam zrobil sie malutki obtalapał
i dzielny chlopak z niego jak plakal tylko chwilke,mam nadzieje ze dobrze zniesie szczepienie
my na ciemieniuche uzywamy zwykla oliwke i po 30 minutach wyczesujemy ! ale nam w brwiach wraca :-(
moj ojciec za czasow patryka jak zostal z malym to przezyl istny koszmar jezeli chodzi o zapinanie pampersa !
wyobrazcie sobie ze rozbieram dziecko a on rzepy i caly obrazek ma na plecach ! pytam sie ojca jak ty to zrobiles a on zmieszany "a cholera jasna bo powymyslaja jakies gowna i wez tu sie wyginaj aby to mu pozapinac ,on sie wiercil zle bylo nogi trzymac ,pielucha spadala ,w trakcie mnie obsikal i wez tu to jeszcze na plecach prosto zapnij no i wyszlo mi krzywo i juz :"
a ja do niego "tato ale czemu na plecach" ????????????"
obrazil sie !bo moglam mu pokazac a nie sie madrzyc po fakcie !
wyobrazcie sobie ta akcje ,niezle wygibasy musial zrobic aby to pozapinac !
Biorę od 1,5tyg. więc nie wiem jeszcze czy mają na mnie jakiś negatywny wpływ ;-) Ale ja brałam tabsy przez 9 lat i nigdy nie miałam skutków ubocznych :-)
Siuśki nigdy nie wyleciały z Pampersów, ale kupka zdarza się że wychodzi na plecki Jak skończe opakowanie 2 to zaczynamy 3-kę
Ja kiedyś brałam i jak wspomniałam wcześniej nic się nie działo złego, ani tycia ani dzidziusia ;-) Mea nie pamiętam czy karmisz piersią bo przy karmieniu piersią to nie można tych tabsów brać
Nessi, okulista i ortopeda to standardowy zakres badań czy dodatkowo z jakiegoś powodu robisz? Mi nic pediatra nie mówiła o wizytach u innych lekarzy
Purchawka, Maćkowi na początku też ropiało oczko i przemywałam je solą fizjologiczną i rumiankiem. Pediatra poleciła mi przy każdym karmieniu robienie 'masażu' kącika oczka, żeby odetkać kanalik i przemywanie jałowym gazikiem z mleczkiem mamusi :-) Przemywałam mlekiem rano i wieczorem i po 2 dniach oczko przestało ropieć i od tamtej pory (5tyg. temu) ani razu nie ropiało
Nessi, ja kąpałam po szczepieniu...
No właśnie słyszałam o tym masażu. Ile czasu trzeba masować? Przez całe karmienie czy tylko chwilkę? U mnie widać poprawę po rumianku, ale moze to spowoduje, ze przejdzie całkowicie