reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

reklama
Ja też karmię piersią, przez pierwsze 2-3 dni miałam bardzo wrażliwe sutki bo lekko uszkodzone ale od tego czasu nie mam żadnych kłopotów z piersiami, nic nie boli i można je dotykać ;-)

I jak na ciebie działa? Co sądziz o tych tabletkach?
Biorę od 1,5tyg. więc nie wiem jeszcze czy mają na mnie jakiś negatywny wpływ ;-) Ale ja brałam tabsy przez 9 lat i nigdy nie miałam skutków ubocznych :-)

o skoro juz o pieluszkach pytanie do mam chlopcow: czy wasze pociechy tez tak sikaja na bok ze im przelatuje na ubranie??
Siuśki nigdy nie wyleciały z Pampersów, ale kupka zdarza się że wychodzi na plecki :cool: Jak skończe opakowanie 2 to zaczynamy 3-kę :tak:

ja biore Cilest ... ktos bral ?? czego sie moge po nich spodziewac ??
Ja kiedyś brałam i jak wspomniałam wcześniej nic się nie działo złego, ani tycia ani dzidziusia ;-) Mea nie pamiętam czy karmisz piersią bo przy karmieniu piersią to nie można tych tabsów brać :no:

A ja załatwiłam małemu na jutro okulistę :tak: ide jutro do dżina na kontrolę a jej mąż jest okulistą w tym samym budynku i powiedziała, że załatwi bez kolejki :)) super, zostanie mi tylko ortopeda :)
Nessi, okulista i ortopeda to standardowy zakres badań czy dodatkowo z jakiegoś powodu robisz? Mi nic pediatra nie mówiła o wizytach u innych lekarzy :wściekła/y:

Daj znac co powiedział. Lolkowi też ropieje jedno oczko, przemywałam na początku solą fizjologiczną i nic nie pomagało. Od wczoraj przemywam rumiankiem (wiem, ze moze uczulac, ale warto sprawdzic) i jest duża poprawa. Już prawie nie ropieje. Zwykla lekarka powiedziala,ze to zatkanie kanalika łzowego i jesli samo nie przejdzie od przemywania to wtedy sie idzie na zabieg odtykania albo ewentualnie uciska się samemu kanalik łzowy przez pare dni.
Purchawka, Maćkowi na początku też ropiało oczko i przemywałam je solą fizjologiczną i rumiankiem. Pediatra poleciła mi przy każdym karmieniu robienie 'masażu' kącika oczka, żeby odetkać kanalik i przemywanie jałowym gazikiem z mleczkiem mamusi :-) Przemywałam mlekiem rano i wieczorem i po 2 dniach oczko przestało ropieć i od tamtej pory (5tyg. temu) ani razu nie ropiało :tak:

Nessi, ja kąpałam po szczepieniu...

Purchawka, Maćkowi na początku też ropiało oczko i przemywałam je solą fizjologiczną i rumiankiem. Pediatra poleciła mi przy każdym karmieniu robienie 'masażu' kącika oczka, żeby odetkać kanalik i przemywanie jałowym gazikiem z mleczkiem mamusi :-) Przemywałam mlekiem rano i wieczorem i po 2 dniach oczko przestało ropieć i od tamtej pory (5tyg. temu) ani razu nie ropiało :tak:
No właśnie słyszałam o tym masażu. Ile czasu trzeba masować? Przez całe karmienie czy tylko chwilkę? U mnie widać poprawę po rumianku, ale moze to spowoduje, ze przejdzie całkowicie :)

Kurcze, opowiadam mojemu synkowi, że jego grudniowi kumple zasypiają sami na matach edukacyjnych i bujaczkach w dzień a on nie chce... i mi się śmieje w twarz :-D

Powiedzcie mi czy wy też macie problemy, żeby uśpić maleństwo w dzień... bo ja gdybym Maćka na siłę nie usypiała to wogóle by nie spał :wściekła/y: Tylko to usypianie dzienne wiąże się z lulaniem i noszeniem a ja już troszkę nie mam siły, żeby mojego bąbla dźwigać ;-)
Na szczęście w nocy zasypia szybciutko sam :tak:

No właśnie słyszałam o tym masażu. Ile czasu trzeba masować? Przez całe karmienie czy tylko chwilkę? U mnie widać poprawę po rumianku, ale moze to spowoduje, ze przejdzie całkowicie :)
Ja masowałam tylko chwilkę, pewnie niecałą minutę :-D
U nas z rumiankiem też była chwilowa poprawa, tyle że po kilku dniach oczko od nowa zaczynało ropieć :wściekła/y: A po mleczku już się nie pojawiło ropienie :tak:

ja też byłam dzisiaj na szczepieniu:) i i lekarka poradziła żebym z kapela dzisiaj się wstrzymała;) ale myślę ze jak nie namydlisz miejsca wkłocia to bedzie oki:)

Ja sie wstrzymam:tak:maly troche ma opuchniete

Mam pytanie do mamuś dzieciątek z alergią- czy skarujecie maluszki ? bo ja dostałam recepte na locoid a ta maść jest ze sterydai i ma trochę obawy jej urzywać... sama usiałam smarowac się kremem ze sterydami a po skończonej kuracji wszystko powróciło, i boję się zeu Filipka będzie tak samo..

Mi pediatra ostatnio tez przepisala masc ze sterydami ale mowila mi ze nie wolno jej stosowac na opszernej powierzchni:no:ze tylko na niewielkiej powierzchni i nie dluzej jak 3 dni:tak:na twarzy nie:no:ja posmarowalam raz i zniklo:tak:
Daj znac co powiedział. Lolkowi też ropieje jedno oczko, przemywałam na początku solą fizjologiczną i nic nie pomagało. Od wczoraj przemywam rumiankiem (wiem, ze moze uczulac, ale warto sprawdzic) i jest duża poprawa. Już prawie nie ropieje. Zwykla lekarka powiedziala,ze to zatkanie kanalika łzowego i jesli samo nie przejdzie od przemywania to wtedy sie idzie na zabieg odtykania albo ewentualnie uciska się samemu kanalik łzowy przez pare dni.

Mojemu tez ropialo i to bardzo,przemywalam woda fizjologiczna,wkraplalam krople i masowalam kanlik i teraz jest ok:-);-)

dziekujemy za glosika

co do szczepienia nam tez nic nie mowiono :eek:

mnie tez dada wkurzaja bo sie zle wyciagaja

Patryczek piekna niespodzianke wam zrobil sie malutki obtalapał :-D:-D

i dzielny chlopak z niego jak plakal tylko chwilke,mam nadzieje ze dobrze zniesie szczepienie :tak:
my na ciemieniuche uzywamy zwykla oliwke i po 30 minutach wyczesujemy ! ale nam w brwiach wraca :-(
moj ojciec za czasow patryka jak zostal z malym to przezyl istny koszmar jezeli chodzi o zapinanie pampersa !:-D:-D
wyobrazcie sobie ze rozbieram dziecko a on rzepy i caly obrazek ma na plecach !:eek: pytam sie ojca jak ty to zrobiles :confused2: a on zmieszany "a cholera jasna bo powymyslaja jakies gowna i wez tu sie wyginaj aby to mu pozapinac ,on sie wiercil zle bylo nogi trzymac ,pielucha spadala ,w trakcie mnie obsikal i wez tu to jeszcze na plecach prosto zapnij no i wyszlo mi krzywo i juz :":oo::oo::oo:
a ja do niego "tato ale czemu na plecach" ????????????":eek:
obrazil sie !bo moglam mu pokazac a nie sie madrzyc po fakcie !:laugh2::laugh2:

wyobrazcie sobie ta akcje ,niezle wygibasy musial zrobic aby to pozapinac !

Ja tez mam nadzieje ze mu nic nie bedzie;-)narazie jest taki jak zawsze;-)

Z twojego taty sie usmialam:-Dno ale najwazniejsze ze sobie poradził;-)

Biorę od 1,5tyg. więc nie wiem jeszcze czy mają na mnie jakiś negatywny wpływ ;-) Ale ja brałam tabsy przez 9 lat i nigdy nie miałam skutków ubocznych :-)

Siuśki nigdy nie wyleciały z Pampersów, ale kupka zdarza się że wychodzi na plecki :cool: Jak skończe opakowanie 2 to zaczynamy 3-kę :tak:

Ja kiedyś brałam i jak wspomniałam wcześniej nic się nie działo złego, ani tycia ani dzidziusia ;-) Mea nie pamiętam czy karmisz piersią bo przy karmieniu piersią to nie można tych tabsów brać :no:

Nessi, okulista i ortopeda to standardowy zakres badań czy dodatkowo z jakiegoś powodu robisz? Mi nic pediatra nie mówiła o wizytach u innych lekarzy :wściekła/y:

Nessi, ja kąpałam po szczepieniu...

Ja juz mam 3 w szafie:tak:jeszcze tylko kilka 2;-)

Ortopeda jest obowiazkowy wiec dziwie sie ze pediatra nie dal skierowania:szok:

reklama
Do góry