reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

reklama
A ja załatwiłam małemu na jutro okulistę :tak: ide jutro do dżina na kontrolę a jej mąż jest okulistą w tym samym budynku i powiedziała, że załatwi bez kolejki :)) super, zostanie mi tylko ortopeda :)

Mam pytanie do mamuś dzieciątek z alergią- czy skarujecie maluszki ? bo ja dostałam recepte na locoid a ta maść jest ze sterydai i ma trochę obawy jej urzywać... sama usiałam smarowac się kremem ze sterydami a po skończonej kuracji wszystko powróciło, i boję się zeu Filipka będzie tak samo..

Ja wiem że on tak działa- chodziło mi tylko o to że ot, cała tajemnica cudownego sab simplexu to dawka;-)Równie dobrze można podać podwójną dawkę boboticu tylko że ja bym się np bała- stad też moja obawa przes sab simnplexem;-) Niczym nie uzasadniona ale jednak, hihi.
Powiem Ci jako ciekawostke, że znajomi tez wpadli na ten pomysł o wyobraz sobie, ze to nie poskutkowało ;))) Moze dlatego, ze wieksza ilosc nie rowna sie większe stężenie ?

A ja załatwiłam małemu na jutro okulistę :tak: ide jutro do dżina na kontrolę a jej mąż jest okulistą w tym samym budynku i powiedziała, że załatwi bez kolejki :)) super, zostanie mi tylko ortopeda :)
Daj znac co powiedział. Lolkowi też ropieje jedno oczko, przemywałam na początku solą fizjologiczną i nic nie pomagało. Od wczoraj przemywam rumiankiem (wiem, ze moze uczulac, ale warto sprawdzic) i jest duża poprawa. Już prawie nie ropieje. Zwykla lekarka powiedziala,ze to zatkanie kanalika łzowego i jesli samo nie przejdzie od przemywania to wtedy sie idzie na zabieg odtykania albo ewentualnie uciska się samemu kanalik łzowy przez pare dni.

Powiem Ci jako ciekawostke, że znajomi tez wpadli na ten pomysł o wyobraz sobie, ze to nie poskutkowało ;))) Moze dlatego, ze wieksza ilosc nie rowna sie większe stężenie ?
A to ciekawe;-) Nam wystarcza bobotic wiec nie bede czarować, hihi. Ciekawe o co w tym chodzi... Purchawko a Lolek to właściwie jakie imię? Bo ciągle nie mogę do tego dojść. Po prostu Lolek?

Mojemu po pampersach nie a gdy Dada były już przymałe to mu przelatywało a ty nadal używasz najmniejszego rozmiaru????
Dada chusteczki jak dla mnie są super ale chciałam tych huggies spróbować bo słyszałam, że są dobre.
Z Dada najłądniejszy zapach miały maturals a najlepsze wg mnie sensitive a są jeszcze lavender a i jeszcze mocno są nawilżone-cena? 3.99

dla mnie huggies byly kiepskie.. nie dosc ze dziwnie smierdza to sa mokre jak nie wiem co.. rozrywaja sie i kulki robia.. ja sobie powiedzialam nigdy hugiies.. ja miala z dada te lavendowe i naturalne i nie narzekam sa fajne.. a teraz w tesco kupuje gaga (fresh alantoina + lanolina) i sa swietne no i bardzo lubie pampers clean & play

reklama
żle zapinasz rzepki :tak: chłopaki sikają do ...............góry, czasem mojemu też przeleci jak zle zapne rzepke

laseczki tez sie obsikaja jak sie zle zapnie rzepki.. jak tesciowa zapinala to julka wiecznie mokra byla a ona sie dziwila ze w ciagu 2 godz jak ja pilnowala mala miala 4 razy czkawke i ze chyba ja zaziebilam ze czkawki łapie.. hehe niewiem co ma jedno do drugiego ale to szczegol...ale nie rozumiem jak mogla nie zauwazyc biorac dziecko do przebrania ze ma mokry ciuszek!!!!!!!!!:wściekła/y: dlatego dziecko zostaje tylko z moja mama ona zna sie jeszcze na dzieciach bo jeszcze nie tak dawno kacperek moj chrzesniak byl tak samo malutki!

Do góry