reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
My po szczepieniu. Szczepiliśmy 5w1 + WZW. Daniel troszkę płakał ale ogólnie był dzielny.
No i mój prawie-dwumiesięczniak mierzy 67cm! :szok: i waży 7 kg! :szok: pediatra mówi, że waga jak najbardziej w normie w stosunku do wzrostu i że rośnie nam koszykarz :tak:

My też wróciłysmy wlasnie ze szczepienia- było standardowe. Długo sie zastanawialismy ale ostatecznie podjeliswmy taka decyzje. płaczu było co niemiara ale no cóż- wrażliwa ta moja kobietka.
Hihi, jak czytam jak duze sa te Wasze dzieciaczki to moja to taka kruszynka- dzisiaj 56 cm i 4320;-) Ale ja tez zawsze bylam drobna jako dziecko. Teraz tez nie narzekam bo 5 z przodu na wadze jest;-) W niedziele chce nas z mezem zapisac na tance a od przyszlego tyg jeszcze aerobik. Wiec moze niedlugo wejde w swoje ciuchy.
Kopciuszku, Lidka tez miala ostatnio taka kaszke na buzi- chyba od zoltego sera ale wysypalo nasd obie;-) bo ja tez nie moge go jesc- canelloni mi sie zachcialo... Nie smarowalam niczym i kapałam normalnie zelem hippa tylko buzie mylam przegotowana woda i zeszlo. W ogole my id poczatku nie smarujemy niczym malej- tylko raz kilka kapieli dodajemy do wanienki olejek babydream i po kapieli alantan albo bepanthen na pupe. Kapiemy tez co 2 dni a codziennie przecieram buzie, szyjke i lapki przegotowana woda i skora sama sobie radzi- jest coraz ladniejsza i gladsza, po prostu sie przystosowuje

Daffi Juleczka Zuch Dziewuszka!!niezle duzo je:)
a jakie ma przerwy w jedzeniu??
moj jadl np o 7:00 - 90ml
o 9:30 - 90ml
i o 12:00 - 70ml

i jest najedzony a co lepsze rosnie jak na drozdzach juz wazy 5,600;-)
2,600 w dwa miesiace przybral a je tak malutko...
moze mam jakies tluste mleko??:-D

a my bylismy na spacerku jakies pol godzinki..ale chlapa sie zrobila i niemilo sie apceruje..auta mnie tylko schlapaly..;/

ale maly w koncu zasnal na dworze bo od 7 do 12:30 nie spal...
i teraz jeszcze spi, wiec moglam sobie wypic kawke i zjesc zupe...

ja Ci moge tylko napisac ze mam chyba w srodku bo czuje przez skore takie zgrubienie..
no i po wypróznieniu mam krew na papierze..
ze o bolu nie wspomne..;/
poki co smaruje taka mascia avecon czy jakos tak... a w poniedzialek do gina to sie mu poskarżę..

a gdzie smarujesz??? okolice naszych tylkow????

a my bylismy na spacerku jakies pol godzinki..ale chlapa sie zrobila i niemilo sie apceruje..auta mnie tylko schlapaly..;/

julka je z zegarkiem w reku co 2,5godz czasem zdarza sie ze co 3godz no chyba ze spi to zdarza jej sie przespac z o godz pore jedzenia... a ostatniio na spacerze przespala pore jedzenia az o 2 godz!!!!!!!

dziewczyny jaka masakre mialam!!!!!
dziekuje za pochwaly dla Julki ale dzielnie zniosla tylko te uklucia.. wlasnie jakies 1,5godz temu miala chyba faze przenikania szcxzepionki do organizmu! co ja przezylam to szok! ona nie plakala wrecz wrzeszczala... nie moglam nic zrobic chodzilam z nia lulalam tulilam no wszystko co bylo mozna a ona wrzeszczala az krztusila sie brakowalo jej glosu zanosila sie i co tylko mozna a lzy lały sie potokiem!!!!!!!!
dalam jej Viburcol i przed chwila mi usnela... ona juz sily nie miala a jak szlochala..az powietrza zlapac nie mogla a ja plakalam razem z nia widzac jak cierpi i sie meczy... a maz przyjechal z pracy bo slyszal jak malutka krzyczy i co?? powiedzial mi ze mala dopiero pol godz wrzeszczy a ja rady nie moge sobie z nia dac! powiedzialam mu ze za takie wsparcie mu dziekuje i moze sobie isc nie jest nam potrzebny i nie musi do nas wracac! a on do mnie tak?? masz to jak w banku i wyszedl!!!
ja sil nie mam dziecko dla mnie najwazniejsze a on dodal mi otuchy i dobil mocniej ze padam juz!!!!!
zadzwonilam do pediatry naszej i slyszlaa jak mala wrzeszczy byla w szoku bo mowila ze placz jest mozliwy ale nie to co sie dzieje.. kazala dac czopka przeciwbolowego ja mam efferalgan wiec jzu jej nie podawalm drugiego skoro viburcol dalam i narazie spokoj.. kazal mi odczekac 2 godz jak nie przestanie wrzeszczec to do przychodni mam z nia przyjechac!
jak mi ulylo ze jak przed chwilunia sie przebudzila i usmiechnelam sie do niej pokazalm jezyka i pwoiedzialam agu to mi to odwzajemnila!!! chyba najgorsze za nami!!!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama

A jakim mlekiem karmisz????

Do góry