reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

a ty szczepisz pewnie 1 wkluciem???
jula przezyla dzis 3 i jestem szczesliwa ze taka dzielna byla!
zal mi dzieci.. no ale duzo jest takich co niestety finanse im nie pozwalaja skrocic cierpienia dziecka do 1 wkłucia... wszystko da sie przezyc.
na pewno bedzie dobrze:-)

Nie bedzie mial dwa+ rotawirusa.
Powiem ci ze corke szczepilam tymi podstawowymi szczepionkami i tez znosila to dzielnie:tak:nie bylo zadnych komplikacji po szczepieniu:no:po prostu super:tak:teraz mam jedna ktroche obawy jak to bedzie po tych skojarzonych:eek:i tak do konca nie jestem co do nich przekonana:no:corka miala zwykle i jest zdrowa jak ryba:tak::-)

Tak, zawsze jak sie pojawiało od razu wykluczałam alergen, koleżanka tak nie zrobiła i Jej Mała całe ciałko takie miała:-( Były tam małe krostki ale specyficzne to było bo skórka bardzo szorstka i sucha.

U nas nie jest szorska ani sucha:no:ale jak sa krostki to niczym go nie smaruje,nie oliwkuje,nie uzywam nic tylko kapie go caly czas w Oilatum.Przy tamtej wysypce smarowalam mu buzie Bepanthenem bo tak kazala polozna.

reklama
mamy karmiace cycem macie tez takie czule piersi teraz??
mnie drazni kazdy dotyk..;/
Ja mam odwrotnie, nie czuję nic :-(

Daffi, Julka zuch dziewczyna!
Mój Franek przytył raptem 600g w 3 tygodnie, a wcześniej tył po 300g tygodniowo. Ale z drugiej strony to mu się fałdki zaczęły robić, więc się nie martwię. A ja sobie dospałam prawie do 11-stej :-)
Z moich pomiarów mały ma 5,5kg i 62cm.

wiesz mi doradzili ze podstawowymi lepie bo kazda dawka jest w osobnej szczepionce...
a jak sa te 3 w 1 to dzieci ciezko je znosza bo to wszystko jest w 1 i walczy ze soba i ze dzieci ciezej je znosza a pozatym nawet jakbym chciala to nie moge!:-(

dziewczyny ktore mialy lub maja hemorida napiszcie jak to odczuwacie i do czego mozna porownac ten bol???
ja sie obawiam ze mi wylazl

wiesz mi doradzili ze podstawowymi lepie bo kazda dawka jest w osobnej szczepionce...
a jak sa te 3 w 1 to dzieci ciezko je znosza bo to wszystko jest w 1 i walczy ze soba i ze dzieci ciezej je znosza a pozatym nawet jakbym chciala to nie moge!:-(
Wzgledy finansowe???
Ja też się wahałam bo kasy za dużo nie ma no i mam taką sytuację jak ty kiedyś-mój od dwóch tygodni pracuje z moim ojcem bo ta praca jest pewna a poprzednia? Był na delegacji-jego szef nadal wisi nam 2 tys!!!!!!! I nie zamierza oddać!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Wzgledy finansowe???
Ja też się wahałam bo kasy za dużo nie ma no i mam taką sytuację jak ty kiedyś-mój od dwóch tygodni pracuje z moim ojcem bo ta praca jest pewna a poprzednia? Był na delegacji-jego szef nadal wisi nam 2 tys!!!!!!! I nie zamierza oddać!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

tak finanse!!!!!!
nam tamten szef wisi jeszcze 600zl

dziewczyny ktore mialy lub maja hemorida napiszcie jak to odczuwacie i do czego mozna porownac ten bol???
ja sie obawiam ze mi wylazl
ja Ci moge tylko napisac ze mam chyba w srodku bo czuje przez skore takie zgrubienie..
no i po wypróznieniu mam krew na papierze..
ze o bolu nie wspomne..;/
poki co smaruje taka mascia avecon czy jakos tak... a w poniedzialek do gina to sie mu poskarżę..

reklama
Marta, kasiekkrk gratuluje zdanych egzaminow :tak:

mamy karmiace cycem macie tez takie czule piersi teraz??
mnie drazni kazdy dotyk..;/
Mnie na szczęście nic nie drażni. Przedwczoraj bolał mnie sutek, ale już jest ok :-)

A my jesteśmy dziś juz po szczepieniu:-)
jestem dumna z Julki:-)
cały czas w przychodni gadała smiala sie do wszystkich jak ja zaczepiali az pielegniarki i pani doktor mialy ubaw ze julka zawladnela przychodnia... wsyztskie dzieci przy niej zaniemowily i zadne sie nie odzywalo a byly starsze imlodsze dzieci od niej hehe...
zwazyc nie chciala sie dac caly czas sie rzucala gdy jest na golaska tak sie zachowuje bo jest wtedy prze szczesliwa!!!
no ale w koncu sie udalo...
obwód głowki=39cm
obwód klatki=40cm
waga=5740g
Stwierdzono u nas AZS... stwierdzila pediatra ze te zmiany skórne są małe i nie ma potrzeby zmiany mleczka... narazie mam kapac mała w Oilatum i zobaczymy co dalej.. jeśli nie ustapi bedziemy dalej sie zastanawiac co to moze byc.
Szczepilismy tradycyjnie bo finansowo inaczej nie jestesmy w stanie...
jak dostała zastrzyk w raczke to delikatnie zakwilila ale nie zrobilo to na niej wrazenia... ale pielegniarka nam powiedziala ze ten byl najmniej bolesny... te w nozke duzo bardziej bola!!!
i dostala w jedna nozke i juz byl placz ale nie mocniejszy niz gdy jest glodna i jak sie uspokoila troszke dostała w druga nozke! reakcja byla taka sama.. jak ja ubieralam szybko zasnela chyba ze strachu by wiecej juz jej nie kłuć... a w domku dziewczynka mi sie obudzila i zaczlela sie smiac i gaworzyc i tak jest do teraz:-)
daffi super, że Juleczka tak dzielnie przeszła szczepienia :tak: Mój Maciejos niestety strasznie płakał i pewnie 1 marca czeka nas powtórka z wielkich płaczy i żali :-(

Ja właśnie wróciłam cała mokra ze spaceru. Chodniki słabo odśnieżone i się nieźle zmachałam :wściekła/y: I po co młodym matkom siłownia hihi :-D

Maciejce też się w nocy przestawiło coś bo wykąpaliśmy go 30 min wcześniej i wstał o 2 no a później już 'regulaminowo' o 8 ;-)

A ja wczoraj wieczorem pierwszy raz od porodu kąpałam się w wannie :-) Generalnie wolę prysznic, ale wczoraj miałam ochotę na pianę, książeczkę i nurkowanie ;-) Książka szybko poszła w odstawkę bo mi mąż wskoczył i już mi się odechciało czytania :-D

Do góry