Hej
Mam dzis do Was duzo pytan
Moje dziecko zapewnia mi dzis mnostwo watpliwej jakosci atrakcji. Po pierwsze - wymiotyKarmie tylko piersia i nie mam pojecia dlaczego Maly czasem mi wymiotuje. Przedwczoraj wieczorem zwymiotowal w lozeczku tak ze przescieradlo bylo do prania, on do przebrania i plama na podlodze.
Dzis delikatnie mowiac "zamoczyl" pol maty, swoje ubranie, szyje i wlosy. Czy takie wymioty u karmionego piersia dziecka sa normalne? Dzis nawet po jedzeniu odbilo mu sie i nie jadl jakos lapczywie. Moze sie przejada? Ale jak to poznac kiedy dziecko jest najedzone a kiedy je dla ukojenia? Macie jakies doswiadczenia w tej kwestii?
No i ta mata edukacyjna - do dzis byla sliczna, kolorowa i pachnacaa teraz jest zalana twarozkowa woda. Pamietam ze cos ktoras wspominala o praniu maty. Jak ja pralyscie? W pralce jest ok? Kolory nie blakna? Nie jest pognieciona?
I jeszcze z ciekawostek - kupilismy synkowi hustawke i gdy go na niej sadzamy mam wrazenie ze chce powiedziec "sama sie na niej hustaj" i zreszta tak tez mowi - glosno placzac. Czyzby ten zakup mial okazac sie niewypalem? Mam nadzieje ze zmieni zdanie
Kolejna rzecz - probuje Malego nauczyc pic z butelki ale jak tylko wloze mu smoczek do buzi patrzy na mnie jak na kosmite i zupelnie nie ma pojecia co z tym zrobic. Jak nauczyc dziecko pic z butelki?
A jak to jest u Was ze smokami uspokajaczami? Ktoras z Was nie podaje zupelnie? My nie dalismy do tej pory ale juz sama nie wiem.
Ale Was dzis zasypalam seria pytanAle jak nie Was to kogo?
![]()
Przypomnialo mi sie teraz moje zdarzeniei powiem ci na 200% jestem pewna ze u ciebie tez to jest okres
tez bylam w szoku ze karmiac mozna dostac tak wczesnie wstręciuche
dokladnie u mnie to tak samo wygladalo
skrzepy,czerwona zywa krew,obfita,bez zadnych oznak na @
no choc po tym pomyslalam sobie ze juz wiem skad ten wiekszy apetyt w ostatnich dniach
Nic sie nie martw,ja tez dzwonilam wtedy do gina bo nie dowierzalam
tez myslalam ze to jakis krwotok lub ze cos sie dzieje
po 5 tygodniach od porodu mozna sie spodziewac @ wiec to ze karmisz piersia nie znaczy ze jej nie dostaniesz;-)jestes kolejna,a nawet chyba 3 karmiaca ktora zaskoczyla miesiaczka
;-)
Po pierwsze czy to sa wymioty czy ulewanie?Bo to jest zupelnie co innegojesli maly ulewa to tresc wydalana jest normalnie,a jesli sa wymioty jest to naprawde duze cisnienie
jak wymiotuje to powinnas sie pokazac u pediatry
zdarza sie to tylko po jedzeniu?Nie ma temperatury?
Do mnie dzis przyszla mata uzywana i tez ja pralamale ja pralam ja recznie
zalezy tez jaka masz ta mate?Jesli materialowa bez wypelnienia w srodku to mozesz wrzucic do pralki tylko na mala temp.
Do huśtawki sie przyzwyczai;-)
Butelka,hmmm u mnie jest podobny problem,po prostu musisz mu podac jak bedzie bardzo glodny,moze po ciezkich probach zalapie;-)u mnie raz tak bylo
A smoczek,moj nie chce wogolejak mo włoze to on szybko go wypluwa:-(a tak czasami chcialabym mu go dac
![]()
Czyli znowu szybko wyrosnie i szykuja sie kolejne zakupyDuzo par spioszkow kupilas tak za jednym razem? A o praniu maty dobrze wiedziec ze sie nie zniszczyla w pralce.
No raczej jestem pewna ze to niestety wymioty nie ulewanie. Robi to tylko po jedzieniu i nie ma temperatury.
Ja kiedys myslalam ze podanie smoka to zadna filozofia, ze kazde dziecko lapie i ssie jak szalone od razu - a tu zonk
To maja podobna wage nasze dzieciaczki, nasz synek wczoraj mial 5,9 kg
Nie mow ze nie pomoglas! Bardzo mnie pocieszylas tym co napisalas o tych wymiotach Hani. Coraz bardziej sie utwierdzam w tym ze go przekarmiam. Dlatego tez coraz czesciej mysle o tym smoku bo podejrzewam ze ssie dla uspokojenia. Ale jak pokazuja Wasze doswiadczenia nie kazde dziecko jest w stanie zaakceptowac smoczek wiec pewnie bede musiala jakos inaczej sobie poradzic.
Dzieki dziewczynki!![]()
Emira on na pewno się przejada
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Co do butli i smoka- każde dziecko inne jest;-) Mój starszy syn nie jadł ani smoka ani butli, nie było mowy
![No :no: :no:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/no.gif)
Najlepiej podawaj na poczatek swoje mleczku z butelki, może zadziała;-)
Ach te maty;-)ja mamusia doświadczona nie dałam się teraz na materiałową matę nabrać;-) owszem, kupiłam materiałową ale powlekaną ceratką i moje dziecko może sobie na niej do woli ulewać