reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

jak objawia sie ta skaza bialkowa???
ja zaczynam sie martwic... wczesniej bylo ok ale od kilku dni Julka ma wysyp czerwonych grubych plam i strasznie z tego skóra schodzi... we wtorek idziemy na szczepienie W KONCU!!! to zapytam pediatry o to!!!!

Wiesz co zglupiec idzie:tak:kazda wysypka u niemowlaka w pierwszej chwili jest podejrzeniem do skazy bialkowej:wściekła/y:kuzwa to juz innych wysypek nie ma:confused2:Daffi cos czuje ze ty tez wrocisz z takim podejrzeniem.

reklama
Wiesz co zglupiec idzie:tak:kazda wysypka u niemowlaka w pierwszej chwili jest podejrzeniem do skazy bialkowej:wściekła/y:kuzwa to juz innych wysypek nie ma:confused2:Daffi cos czuje ze ty tez wrocisz z takim podejrzeniem.

prsze nie strasz.. tak strasznie sie boje....
boje sie takze o łuszczycę... bo umarka ze str miał jego dziadek i ma jego siostra ta mlodsza ktorej nie lubie!
normalnie zabilabym sie jakby Julka tez to miała!

Tak,nie wszytsko musi być od razu skazą białkową, może to byc alergia na inny produkt lub kosmetyk.

ale czy jak cos sie stosuje od samego poczatku i nic nie bylo a teraz nagle po 2mcach cos sie dzieje to moze byc tez uczulenie na produkt?? no kurcze je to mleczko juz prawie 2mce i teraz by sie skaza pokazala??

Z tego co wyczytalam to jednym z objawów są czerwone plamki na policzkach a takze na małżowinach usznych,skóra robi sie szorstka i przesuszona, a także się mocno czerwieni.

SZOK:szok::szok::szok::szok::szok: idealnie pasuje do tego co ma Julka!!!!

Witam z rana ja tez mam dzis stresa bo idziemy do ortopedy na usg bioderek i sprawdzic malego stopke a potem do nefrologa na usg nerki bo maly mial poszerzona miedniczke trzymajcie kciuki bo az mnie zoladek boli no ale musi byc dobrze:))))

reklama
Spokojnie, ważne żeby znaleźć przyczynę wyeliminować alergen bo pediatra na skazę zazwyczaj maść przepisuje a maść jest na sterydach:-(

o jezu jeszcze lepiej...od malego dziecko sterydami faszerowac!!! ja czulam ze pieknie za dlugo byc nie moze!!!
wszystko po kolei malej wychodzi!!!

Do góry