reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Dziewczyny mam pytanie dotyczące ilości i częstości jedzonka. Moja mała jest na butli i zjada ok.150ml, 5-6 razy na dobe. W tabelce na mleku napisane jest że powinna jeść 150ml, 5 razy na dobę. Problem w tym, że ona zazwyczaj wypija mleczko do dna i zastanawiam się czy może powinnam dać jej więcej(czasami wydaje mi się, że miałaby ochotę zjeść jeszcze), ale już zjada częściej niż powinna niby więc nie wiem a nie chcę dawać za dużo. Jakbyście mogły napisać ile i jak często jedzą wasze maluszki to by mi dało jakieś rozeznanie. dzięki:-)
Kala, jak Franek był mały i go dokarmiałam, to położna mówiła, że dziecko powinno jeść dotąd aż nie wypluje smoczka od butelki. Zrób więcej mleczka i zobacz ile twoja mała potrzebuje. Lepiej wylać pozostałe mleczko niż mieć nienajedzone dziecko :-D

witam po calym dniu nieobecnosci :) bylam u mamy i troche odreagowalam no i ulekarza ... z maluszkiem wszystko ok ... katarek leczymy homeopatami i narazie zostajemy na swoim mleku ...

kala moja mama je 5 razy na dzien i powinna po 150 ale ze bylo jej malo to robimy po 180 !! nie zjada z tego ok 20ml ale wiem ze sie najada do syta !!

Dziewczyny,podoba mi sie ta bluzka ale mam dylemat jaki kolor wybrac?Jaki wam sie podoba?
KESI KIMONO Z CEKINAMI PRZY DEKOLCIE ZAPRASZAMY (903446686) - Aukcje internetowe Allegro
Dla mnie biały sie najbardziej podoba:-)
No ale jaja to tez chyba nabial:baffled:a masla roslinnego nie lubie ale chyba wole je niz sucha bulke czy chlebek;-)
Tak jaja to nabiał ale w większości dzieci mają uczulenie na przetwory mleczne krowie:tak: Alergolog mi powiedziała, żeby zjeść jajko i obserwować:-) No i okazlo sie ze moej dzieci na jaka uczulenia nie mają.

Dziewczyny,podoba mi sie ta bluzka ale mam dylemat jaki kolor wybrac?Jaki wam sie podoba?
KESI KIMONO Z CEKINAMI PRZY DEKOLCIE ZAPRASZAMY (903446686) - Aukcje internetowe Allegro

Myślę, że też biel, bo jak trzeba to masz elegancką kameralną bluzke do kiecki :tak: no i w dzinsie wygląda super ...

Ja od 4:00 karmiłam co godzinę małego :confused: ciągle cycka chciał ...teraz zostawiłam go na łóżku ,przykryłam, zapuściłam muzykę i słucha grzecznie - SAM! ....szok, sie nie spodziewałam, że młody da mi odpocząć :))

Tylko martwi mnie to, że coraz mniej w nocy śpi, z 4 godzin po kapieli zrobiło się 2,5 :/ i potem już co 2,5 karmienie :/

cześć dziewczyny.
chwalimy się, że całą noc byliśmy na piersi :tak:zjadł 150ml Nutramigenu o 20.30 i obudził się o 1 na cyca, później jeszcze jakoś dwa razy, ale się chyba najada więc mama szczęśliwa :tak::-D

Dziewczyny Purchawka sie odezwala:-)
Jej synek Karol urodził się 14.12 przez cesarkę, która była zaplanowana na 2 dni później (okazało sie tydzien przed porodem, ze jej się siatkówki odklejają;/) , ale odeszły jej takze wody wcześniej ;)Lolek ma się świetnie, waży już prawie 6 kg i jest potwornym urwisem:)
Napisała także że ma nadzieję , że wszystkie grudnióweczki urodziły szczęśliwie i że ich pociechy mają się równie dobrze jak jej!

Dziewczyny Purchawka sie odezwala:-)
Jej synek Karol urodził się 14.12 przez cesarkę, która była zaplanowana na 2 dni później (okazało sie tydzien przed porodem, ze jej się siatkówki odklejają;/) , ale odeszły jej takze wody wcześniej ;)Lolek ma się świetnie, waży już prawie 6 kg i jest potwornym urwisem:)
Napisała także że ma nadzieję , że wszystkie grudnióweczki urodziły szczęśliwie i że ich pociechy mają się równie dobrze jak jej!

A wróci do nas jeszcze?

Biała:tak:Choć wg mnie za fajnie wygląda na zdjęciu za tą cenę...ciekawe jaki bedzie materiał! A jak już widzę coś co ma uniwersalny rozmiar:no:

cześć dziewczyny.
chwalimy się, że całą noc byliśmy na piersi :tak:zjadł 150ml Nutramigenu o 20.30 i obudził się o 1 na cyca, później jeszcze jakoś dwa razy, ale się chyba najada więc mama szczęśliwa :tak::-D

Gratulacje...coraz lepiej wam idzie;-):tak:

A my dziś taka sobie nocka...wieczorem zasnął na 40 min...potem się obudził i znów było noszenie ale na szczęście tylko pół godziny...z nocy za bardzo nic nie pamiętam...pewnie źle mu się spi przez katarek:no:
Ale obudził się już o 7 razem z Hanią:wściekła/y:
Nie wiem po kim są te dzieci:wściekła/y:
My to moglibyśmy spać do 10 jakby szło:wściekła/y:

reklama
Witam,przy sniadanku:-)my na noc nie mozemy dzis znowu narzekac;-)maly budzil sie tak jak wczesniej czyli NESSI chyba ten czas PRZETRWANIA minał:-);-)
Myślę, że też biel, bo jak trzeba to masz elegancką kameralną bluzke do kiecki :tak: no i w dzinsie wygląda super ...

Ja od 4:00 karmiłam co godzinę małego :confused: ciągle cycka chciał ...teraz zostawiłam go na łóżku ,przykryłam, zapuściłam muzykę i słucha grzecznie - SAM! ....szok, sie nie spodziewałam, że młody da mi odpocząć :))

Tylko martwi mnie to, że coraz mniej w nocy śpi, z 4 godzin po kapieli zrobiło się 2,5 :/ i potem już co 2,5 karmienie :/

Jak widzisz u mnie juz te zle noce chyba minely:-)no ale nie zapeszam;-)

cześć dziewczyny.

No pieknie:-)jestem z ciebie dumna:tak:dla chcacego nic trudnego:tak:oby tak dalej;-)

Do góry