D
daffodill
Gość
A od jakiegoś tyg ciągle woła 'eja eja eja'
moja za to jak nikt do niej nie mowi a wszyscy miedzy soba gadaja to przwoluje nas taki fajnym "yyy" no i piszczy!!!:-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
zamówiłam laktator - elektryczny z NUKa Laktator elektryczny. Artykuły dla dzieci i mamy
dobrze, że Danielek ma dziś chęci na cycka bo chyba pękły by mi bimbałki
Oj tak, piszczenie moja Mała też lubi:-) Ale teraz już nie piszczy tak często. Nie tak dawno to w nocy piszczała jak za długo nie dawałam jej mleka Bo wytłumacz dziecku, że musi się woda zagotować:-)moja za to jak nikt do niej nie mowi a wszyscy miedzy soba gadaja to przwoluje nas taki fajnym "yyy" no i piszczy!!!:-)
moja tak mruczy jak dostaje smoka do spania
a smieje sie głośno narazie przez sen ..
ale i tak jak to uslyszalam to sie aż poryczałam..
A teraz Wam coś powiem .. cos co zmienia mój punkt patrzenia na szpital w którym rodziłam..
gdy sie tam stawilam razem ze mną przyjmowali dziewczyne z rybnika która termin miala na 2 stycznia.. no ale na drugi dzien ja wypisali..
ale o co chodzi..
Nie wiem czy Asia Wam pisała .. ale ja jej pisala mze chcą mi zalozyc jakis tam balon .. cos w rodzaju cewnika zeby rozruszac akcje.. i chcial mi to zrobic ORDYNATOR.. ale mój gin sie nie zgodzil .. bo ze wzgledu na mój dodatni GBS mogli by tą koncowka wszystkie bakterie wprowadzic do srodka i dziecko zarazic..
no a ta dziewczyna ktora odesłali do domu tez miala dodatniego GBSa.. stawila sie ponownie w szpitalu i co sie okazalo..
z racji tego ze nie miala tam swojego gina i nie mial kto zabronic ordynatorowi zrobic taka rzecz wsadzili jej ten BALON!!!!
no szczescie ze córka sie jej zdrowa i śliczna urodzila..
ale nie mam komentarza dla ordynatora..
mi o tym balonie pindolil i w piatek i w sobote rano.. ale mój PLEWKA powiedzial NIE!!!!
dziekuje Bogu za mojego lekarza..!!
Czyli nasze dzieciaczki ida teraz łep w łep:-)taka sama waga no i cm tez takie sameno u nas jest 1 cm wiecej;-)Czesc dziewczyny!!! a wiec do do ulewania tez uzywam sliniaki hehe a najszczesciej do podawania lekow bo mi strasznie brudza ubranka jak niunio wypluwa je czasami ....
A TERAZ WIZYTA nie bylo naszej pediatry tylko jakas inna w zastepstwie :
1.Ważenie - Mały waży 5600
2.Mierzenie- 58cm (chodz tak szybko zmierzyla i niechce mi sie w to wierzyc mysle ze ma z 60 ) ,,, strasznie nogi ma dluugie;-)
3.Szczepienie (szczepilismy 5 w 1 ) 1 wkucie i drugie w druga nózne 2 dawka przeciw zółtaczce.... ( mały płakał ale zaczał juz wczesniej chyba z zimna bo byl w samych body i sie trząs...)
4.Ulewanie - jak dobrze przybiera na wadze nie ma problemu ma niewykrztalcony dobrze przewod i juz nawet chlustajace i nadtrawione dla nich to nie problem - hmm zapytam innego pediatre jak to bedzie trwalo jeszcze póki co mija troche i jes rzadziej
5.Mielismy na klatce piersiowej pare krostek to byly potówki kiedys tam musialam przepocic synka (wiec wszystko ok)
6. Krostki na buzi (juz zniknly) ale byly wiec zapytalam to wlasnie uwalniajace sie hormony mamy czyli jeszcze z niego moje hormony wychodzily
7.Zapytalam o pleśniawki bo jakos w buzi mial szaro na górze ale zbadala mowi ze nie ma ze wszystko ok
hmm no to tyle wiecej juz nic nie pytalam.............
Kopciuszku dokładniej to a Nan HA podaję:-)
Sylwia, mój najlepiej tolerował Nan H.A. ale jest na Nutramigenie teraz i znikły nam problemy ze zrobieniem kupki - robi zawsze rano ok. 5-8h. wysypka się zmniejszyła. jedyny minus to smak tego mleka, ale Daniel się już w miarę przyzwyczaił. także jeśli chcesz wprowadzić sztuczne to może lepiej niech to będzie typowo hiperalergiczna mieszanka typu Nutramigen albo Bebilon Pepti (tego proszku nie próbowałam ale ponoć jest też dobry).
no i ja mam dietkę beznabiałową
Bo ja to już nie wiem co robić .....młody mi się z piersi nie bardzo najada , albo mu podpasowała butla i nie chce mu się pracować dziobem przy cycu ... zje z cycka i śpi godzinę zrobiłam eksperymenta, ściągnełam z jednek piersi mleko, wyszło mi 125 ml, wydzgał i mało no to mu drugiego cyca dałam i dopiero zasnął ale czuję, że nie pośpi długo Boziu to ile wcina taki miesięczny maluch ? może mój się przezera ? wcina i ulewa pediatra kazała go przetrzymywać 3 godz. chociaż podobno piersią się nie przekarmi po godzinie mam cyrki w postaci sinienia z płaczu ...... a mi się produkcja mleka nie wyrabia
A teraz Wam coś powiem .. cos co zmienia mój punkt patrzenia na szpital w którym rodziłam..
gdy sie tam stawilam razem ze mną przyjmowali dziewczyne z rybnika która termin miala na 2 stycznia.. no ale na drugi dzien ja wypisali..
ale o co chodzi..
Nie wiem czy Asia Wam pisała .. ale ja jej pisala mze chcą mi zalozyc jakis tam balon .. cos w rodzaju cewnika zeby rozruszac akcje.. i chcial mi to zrobic ORDYNATOR.. ale mój gin sie nie zgodzil .. bo ze wzgledu na mój dodatni GBS mogli by tą koncowka wszystkie bakterie wprowadzic do srodka i dziecko zarazic..
no a ta dziewczyna ktora odesłali do domu tez miala dodatniego GBSa.. stawila sie ponownie w szpitalu i co sie okazalo..
z racji tego ze nie miala tam swojego gina i nie mial kto zabronic ordynatorowi zrobic taka rzecz wsadzili jej ten BALON!!!!
no szczescie ze córka sie jej zdrowa i śliczna urodzila..
ale nie mam komentarza dla ordynatora..
mi o tym balonie pindolil i w piatek i w sobote rano.. ale mój PLEWKA powiedzial NIE!!!!
dziekuje Bogu za mojego lekarza..!!
U mnie jest to samotez maly coraz czescie chce cycaale to nie dlatego ze sie nie najada bo malo tylko ze ssie krotkopowiem ci ze podobnie mialam z corkajuz przesypiala mi cale noce az ktoregos dnia znowu zaczela sie budzic 3 razy w nocymusialam to przetrwac,moze nam teraz robia nasze maluszki takie przetrwanie?:-)