reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

buahaha, u mnie tez jest "eja eja" jak do akcji wkracza smoczek :laugh2: a głośny śmiech ma poprostu bijący na pyszczek :laugh2::laugh2:
no i nie byliśmy na szczepieniu - brać dziecko w taki wiatr na dwór byłoby nienormalne :baffled: może jutro się uda. niby już nie wieje ale z kolei się rozsypało :wściekła/y: już mam dość tej zimy...
u nas EJA EJA tez przy smoczku, ale dziwne hehe:-D:-D

reklama
Ale czy ten zwykly Nan moge?Bo niektorzy pisza ze nie:no:a ja zapomnialam zapytac:-(no ale jak cos to poczekam do srody,idziemy wtedy na szczepienie to sie zapytam:tak:

Mi pediatra pozwoliła ten zwykły nan1:tak: więc go podawałam, jednak pomimo mojej diety Piotruś miał kolki i zmieniłam mu na nan ha i jest ok, już sie nie pręży i z kupkami tez się poprawiło.

dziewczyny RATUNKU!!!
ja mam masakre!!! moja corcia dalej ma biegunke ktora nie dawno wyladowala na mnie!!!! sama woda!!!! az jak mi reke obsrakala to zostal mi czerwony slad!! najgorsze ze pupka jest tak odparzona ze szok... zaczyna krew z odparzyn sie pokazywac..od wczoraj walcze smaruje ja specyfiksami myje mydlem i dupa!!! co mi poradzicie bo nie mam juz do tego glowy a mala w ogole nie chce spac i wrzeszczy caly czas bidulka!!!!

Jestem jestem kochane!!!Pamiętam o was!Jak tylko moge podczytuję co piszecie..Karmiłam piersia miesiąc i nagle malutek nie zbuntował i nie chce piersi:-(((Robiłam wszystko..miesiąc wali..łez...o i nawet SNS medeli stosowałam..mały tylko zrywał wszystkie dreny i wrzask..jak go się tylko kładzie i widzi pierś jest histeria:-((((płakałam i ja i on, w końcu dostałam zalecenie odciągania I fazy pokarmu i tak jest do dziś..mały w kocu spokojniejszy.ach te jelitka i male brzuszki..)..niestety nie udało się, odciągam pokarm i podaję butelką Habermana Medeli...może jeszcze Szymusiowi się odwidzi i wróci do piersi..:-(Pokarmu mam sporo (dzięki laktatorowi Medeli Swing-laktatorem odciągam na jedno karmienie 200ml + I faza 50ml..w nocy to nawet 300ml!)Zwykłej butli nigdy nie dostał..a jak próbowałam dawać..to sie krztusił i wypluwał..on chce tylko Medeli..taka specjalna, musi mocno ssać bo mleko wcale nie leci-tak sie ssania nauczył..że po tej butli w 5 minut pierś opróżniał....jeszcze płacze że malutek piersi nie chce..tak mi źle..ciągle sie pocieszam że "lepsze dobre ściąganie niż zle ssanie...."..ale tak mi źle..:-(..jak ja kocham to jego ssanie cycusia..

Ostatnia edycja:
dziewczyny RATUNKU!!!
ja mam masakre!!! moja corcia dalej ma biegunke ktora nie dawno wyladowala na mnie!!!! sama woda!!!! az jak mi reke obsrakala to zostal mi czerwony slad!! najgorsze ze pupka jest tak odparzona ze szok... zaczyna krew z odparzyn sie pokazywac..od wczoraj walcze smaruje ja specyfiksami myje mydlem i dupa!!! co mi poradzicie bo nie mam juz do tego glowy a mala w ogole nie chce spac i wrzeszczy caly czas bidulka!!!!

ojej:szok: sie narobiło, u mnie na takie odparzenia pomagało tylko wietrzenie pupci i posypywanie maką ziemniaczaną. maka ziemniaczana doskonale wchłania wilgoć, naprawdę pomaga.

ojej:szok: sie narobiło, u mnie na takie odparzenia pomagało tylko wietrzenie pupci i posypywanie maką ziemniaczaną. maka ziemniaczana doskonale wchłania wilgoć, naprawdę pomaga.

mi sie plakac chce!!! wyobrazam sobie jak ja to boli i dlatego placze tak przerazliwie! zmieniam pieluszke co chwile zdarza sie ze czasem 3 w ciagu 5min!!!! wietrze ale od wczoraj nie ma poprawy tylko sie pogorszylo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ja juz nie mam sil.. malenka nie moze dojsc do siebie... jeszcze jutro bedziemy mieli wyniki moczu i okaze sie czy chociaz infekcje mamy za soba!!
zaraz na odparzenie wyprobuje TORMENTIOL moze to mi cos pomoze!

Daffi posypuj pupcie tą maką, zobaczysz pomoże, mój Antoś miał czesto odparzenia i żadne kremy nie były tak skuteczne... no i pieluszki nie zapinaj, niech cały czas ma dostęp powietrza.

dziewczyny RATUNKU!!!
Daffi, ja bym nie używała mydła bo bardzo wysusza i jeszcze podrażnia skórę. Wietrzenie jak nabardziej, nagrzej żeby było ciepło w pokoju, połóż podkład, ubierz na górze, na dole tylko grube skarpety na nóżki i niech poleży z gołą pupcią. Do smarowania specyfików jest sporo: linomag, sudocrem, bephanten. Jak Frankowi noworodkowi w szpitalu jeszcze się pupcia od pieluszki odparzyła to pielęgniarki miały specjalnie robioną maść (może ci pediatra przepisze), ale co najważniejsze: smarowały nią jak to mówiły "na ślizgawkę", czyli bardzo dużo tej maści szło na pupcię.

Ostatnia edycja:
reklama
:no:

ale po łapach też oberwie bo go na rekach nosi, w sobotę poprosiłam by nakarmił małego sztucznym tak bym się mogła wyspać pare godzin to wiecie co zrobił ??

nakarmił .......

I TYLKO TYLE! nie przewinął, nie obkrecał dziecka na drugi bok by spało ! wyniekiem tego jest do dziś odparzona pupa którą smaruję linomagiem!

te chłopy to ja nie wiem ......

a przynajmniej swojego bym udusiła wrrrrrrrrr........:dry:

Nie narzekaj. Mój NICZEGO przy Ani nie robi. Dzisiaj położyłam ją na brzuszku koło niego a sama zajęłam się sprzątaniem. Po chwili słyszę, że Mła buczy, po kilku minutach mój mąż mnie woła: "Asia, ona płacze. To co mam zrobić?"

Do góry