reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Co do rozmiarow to nie wiem ile Max mierzy bo tylko go ostatnio waza.
Ubranka tutaj tez sa bez rozmiarow. Kupuje se wg wieku. 0-3 mies lub 2-4 lub 3-6 i wszystkie je Max nosi choc z tych 0-3 to prawie wyrosl.
W kazdym badz razie gondola nam sie konczy :-)

Załączniki

• CIMG2545.jpg
    CIMG2545.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 33
reklama
zazdroszcze tego wychodzenia gdybym tak mogla to tez bym tak chodzila!!dobrze sie zrelaksowac.mamusia spokojna=spokojne dziecko:tak:
No ja odciągam hektolitry pokarmu ;-) i mąż pilnuje małego :tak:

a pupke przy zmianie pieluszki smarujemy linomagagiem tak jak nas poinstruwano w szpitalu,ale tak sie zastanawiam czy jest to konieczne przy kazdej zmianie:confused:
Ja smaruje alantanem, ale przyznaje, że przy nocnych zmianach nie smaruje, żeby małego nie wybudzać za bardzo :blink:

a pupke przy zmianie pieluszki smarujemy linomagagiem tak jak nas poinstruwano w szpitalu,ale tak sie zastanawiam czy jest to konieczne przy kazdej zmianie:confused:

Ja smaruje alantanem, ale przyznaje, że przy nocnych zmianach nie smaruje, żeby małego nie wybudzać za bardzo :blink:

nam polozna mowila zeby nie smarowac caly czas kramami z cynkiem ... ja wlasciwie sudokremem smaruje raz na kilka dni !! i pupa jest suuuper

a w nocy zmieniam pieluche tylko raz !! a potem juz rano

No i witam po Chrzcinach:-)
Było super, Piotrus grzeczniutki, prawie całą imprezke przespał, w kościółku i później obudził sie na imprezie. Okazło sie ze ksiądz wode do polewania główki podgrzał ;-) jak miło;-)
Impreza skonczyła si eo 1 w nocy, ja z Piotrusiem pojechałam do domu przed 12. Było 26 osób, fajnie ze w knajpie bo niczym nie musiałam sie przejmowac. Za to wczoraj jeszcze cały dzien impreza u nas w domu była hehhe:-) Piotrus uzbierał 3500tys, troche prezentów ubrankowych;-) Opłacało sie bo w knajpie zostawiliśmy 1800 zł, więc sie zwróciły chrzciny. Kaske jeszcze dzisiaj wpłacam na konto dla Piotrusia:-)
O no to super, fajny interes hehe.

marta to po ile u was sie daje prezenty na chrzciny ??????? bo ja to licze ze moze agatka z 500 - 600 zl dostanie ale nei taka kasa !!! jestem w szoku !!

my mielismy nocke na wariackich papierach ... mala do 1 budzila sie co chwile ale na szczescie potem zasnela i wstala dopiero o 5 ... kupa jedzenie i spanko ze mna bo do lozeczka juz nie pojdzie ;/ no i zaczynaja sie wedrowki po lozku wiec chyba koniec spania z mama na jednej poduszce !!! bo ja dzis dostalam eksmisje bo dziecko spalo w poprzek poduszki !!
No teraz to z dziećmi trzeba uważać. Moja przez pierwsze tygodnie życia to nawet na stole mogła leżeć na kocu bo się w ogóle nie ruszała, ale teraz to strach się bać:-p
Co do nocki to moja tragiczna. Mała budziła co godzinę przez całą noc:baffled:

Czesc dziewczynki :-) WITAM SIE urodzinowo ;) Dziś mam urodziny :-D ale sie chwale co hehe mam swoje oczko 21 ;) hehe
Dawno mnie nie było w sumie od czwartku bo moj maz miał wolne i tak razem spedzilismyh sobie czas...
POZATYM WIELKIE ODKRYCIE przestalam dawac Sab simplex mojemu dziecku bo pomyslalam ze moze nic nie pomaga tylko jest tak samo to po co dawac dziecku leki i faszerowac go ... odstawilismy a to szok :szok::szok::szok: jest lepiej niz po tym leku normalnie dziecko jest spokojne ładnie odchodza gazy i placze tylko wtedy jak jest głodny czasem jest marudny jeszcze bo kopa ciezko idzie ale idzie!!! to najwazniejsze...

wiec jedynym naszym problemem oprocz anemii bo jeszcze leki bierzemy jest to ze maly strasznie ulewa wrecz chlustajaco.... i zaraz glodny wcalemu sie nie dzieiw jak cala prawie zawartosc wyleciz niego
,... pozatym ladnie przesypia nocki wstaje tylko raz w nocy na jedzonko :-) ide teraz was nadrobic chodz maly w dzien wogole nie spi moze z 3 4 godzin bradzo :baffled: malo teraz go bujam w foteliku ;-)
Wszystkiego dobrego, dużo zdrówka radości i pociechy z Maluszka:-):-)

Fajnie, że Twój syn tylko raz się w nocy budzi. Moja Mysza jakby nie musiała to by w ogóle nie spała:-)

Ja miałam łagodniejszą odmianę- baby blues:wściekła/y:.
Taka kilkudniówka płaczu i użalania się nad sobą, że nic nie potrafie i, że jestem złą matką bo nie mogę wykarmić dziecka-a zaczęło się 2 dni po porodzie skończyło po około 8 dniach.
Mama się martwiła, że nie będę w tym czasie chciałą zajmować się Aleksem ale nic takiego nie miało miejsca cały czas przy nim byłam:tak:
Mnie na szczęście wszelkie doły ominęły związane z dzieckiem. Owszem było mi przykro, że nie mogę karmić piersią, ale nie byłam jakaś mega zdołowana bo wiedziałam, że to dla dobra Małej.

reklama
Dzieki Emwu to czekam na linka:) NO pewnie ze 20 minut dobre muzyczki poslucha chociaz i popatrzy na zabaweczki.
Przed chwilka usnal przy jedzeniu i go odlozylam do lozeczko to sie cwaniak obudzil ale poglaskalam po glowce i lezy poki co cos tam gada do siebie hehe
Ja na dupke uzywam kremu przeciwodparzeniom nivea smaruje cienko przy kazdej zmianie mam w domu i udocrem i linomag i alantan ale jeszcze nie uzylam hehe bo poki co pupa nam sie nie odparza:)

Do góry