reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

marta- sprobujcie tez wprowadzic masazyk z oliwka po kapieli, moze malenstwo zacznie caly proces dobrze kojarzyc, moj maly tez plakal na poczatku ale teraz nawet nie placze jak z wody go wyjmujemy:-D
Ja Moją Córę po kąpieli przytulam do siebie taką golusieńką, ona się fajnie uspokaja a potem masażyk oliwkowy jej robię:tak:

reklama
Oooooooooo tak moj maly to kapiel bardzo lubi nie placze ani jak go wkladam ani jak go wyjmuje hihi i taki zadowolony jak go polewam woda i pucuje kochany jest wtedy:)

Jasne ,ze tak. Takie dzieciaczki nie sa brude. Tu tez odradzaja codzienna kapiel.

Ja jednak musze Maxa codziennie kapac. Czasem nawet nie myje go porzadnie ale do wanienki musze wlozyc. To naz rytual. Po kapieli odplywa i spi super.
Poza tym Mx dosc sporo ulewa wiec mu sie to skisniete mleczko zawsze gdzies na karku albo za uchem uchowa.

Tak jak napisalas - kazda mama wie najlepiej co robic i zna najlepiej swoje dziecko.

My tez kapiemy codzinnie bo tak mamy dzien ustalony ! Maly wie ze po kapieli flacha i jest noc :tak:

Co do rozmiarow to nie wiem ile Max mierzy bo tylko go ostatnio waza.
Ubranka tutaj tez sa bez rozmiarow. Kupuje se wg wieku. 0-3 mies lub 2-4 lub 3-6 i wszystkie je Max nosi choc z tych 0-3 to prawie wyrosl.
W kazdym badz razie gondola nam sie konczy :-)

No jaki juz duzy jestem !!!! :-D

Co do nocki to moja tragiczna. Mała budziła co godzinę przez całą noc:baffled:

Martynka ci sie budzi na karmienie tak czesto? Na sztucznym mleku powinna ladnie spac!

Dzieki Aga za informacje a Wy laski bralyscie 6 w 1 czy 5 w 1 bo juz nie wiem ktora lepsza?

ja bralam 6in1 pierdziele kucia malego !

Moja na szczęście lubi kąpiele:-) Tylko też lubi jak się wówczas do niej mówi, spokojnie, cicho, z czułością:tak: Nie lubi ciszy.

Moj tez uwielbia sie kapac !!!!!!!!!! On by siedzial w wodzie chyba caly czas!A jak wie ze juz go rozbieram do kapania to sie w glos czasami uda mu zasmiac :tak:

Kurde Asiu a jak dajesz te krople po jedzeniu na lyzeczce ???bo moj pozniej jak sie naje to ma tak zacisniete te usteczka ze za cholere nie moge mu nic wcisnac:)Dalam mu na lyzeczce przed jedzonkiem ale chyba jednak jak piszesz bede dawala po ale czy on mi to wypije najedzony:)))

Moj otwiera buzke ,8 kropelek na lyzeczke i czekam az polknie czasami wyplul wiec zbieralam lyzeczka z ust i spowrotem ! ale juz sie przyzwyczail do nich i nie pluje wogole ! Ja biore plaska lyzeczka tak abym jak najmiej zostalo na niej !

My tez kapiemy codzinnie bo tak mamy dzien ustalony ! Maly wie ze po kapieli flacha i jest noc :tak:

ja bralam 6in1 pierdziele kucia malego !

:
dokładnie ! u takiego maluszka przeciez głownie chodzi o organizacje czasu zeby dziecko wiedzialo,kiedy jest noc ,kiedy dzien i ogolnie jakie jest porzadek dnia :tak:

My jedziemy na szczepienie w srode i tez bierzemy 6w1 i rotawirusy...pneumokoki za dwa tygodnie :tak:

Martynka ci sie budzi na karmienie tak czesto? Na sztucznym mleku powinna ladnie spac!
Dziś wyjątkowo co godzinę, ale nie dawałam jej wtedy mleka bo nie powinno się sztucznym karmić częściej niż co 2h, podobno.
Kurcze nie wiem czemu ona tak często mnie budzi. Bo co noc budzi co 2h. Może powinnam powiedzieć o tym pediatrze i przepisze inne mleko??
Ja jej daję mleko wg wskazań. 4 miarki na 120ml.

reklama
Dziś wyjątkowo co godzinę, ale nie dawałam jej wtedy mleka bo nie powinno się sztucznym karmić częściej niż co 2h, podobno.
Kurcze nie wiem czemu ona tak często mnie budzi. Bo co noc budzi co 2h. Może powinnam powiedzieć o tym pediatrze i przepisze inne mleko??
Ja jej daję mleko wg wskazań. 4 miarki na 120ml.
Hmm no wiesz Georgina ja mialam podobny problem na poczatku w dzien maly chcial jesc co chwilke co pol godzinki potem co godzinke i zaczelam go przetrzymywac i teraz np w dzien juz je co 2 godziny nieraz co 2,5 (choc czasem mu sie pomyli i chce jesc po godzinie wtedy mama daje herbatke hihi) no i w nocy na poczatku budzil mnie czesciej a teraz budzi co 3 godziny co 4 a dzisiejszej nocy nawet 5 godzin przespal my dajemy bebilon i ja robie mleczko z 3 miarek na 90 ml to takie proporcje jak ty maly naraz wiecej nie zje:)

Do góry