reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

No spadam z kompa laseczki bo nie spedze przeciez calych urodzin na BB hehehe ale przyznam stesknilam sie za wami !!!

POZDRAWIAM WSZYSTKIE I TE NOWE I TE STARE :-D:-D:-D buzka!!!!!! do napisania :-):-):-)

reklama
sprobuje Waszych metod moze poskutkuje... bardzo dziekuje za podpowiedzi

a powiedzcie bo mój stas woli kłasc głowke na lewa strone, ja mu przekładam na druga a tez tak mialyscie
Mój też na lewą ale kładę go na przemian na oba boczki i ma kształtną główkę:tak:

No taki z gąbki ;-):tak::) tylko patrz bo sa rozmiary na niektorych zebys za malego nie kupila ;-) ale nie wiem jakie tam sa rozmiary he ja kupilam duzy zeby zaraz nie wymieniac wymieni sie za jakis czas dopiero ;-)
Ja mam większą wanienkę a nie tą malutką więc nawet wygodniej większy:tak:

No spadam z kompa laseczki bo nie spedze przeciez calych urodzin na BB hehehe ale przyznam stesknilam sie za wami !!!

POZDRAWIAM WSZYSTKIE I TE NOWE I TE STARE :-D:-D:-D buzka!!!!!! do napisania :-):-):-)
wszystkiego najlepsiejszego!!:tak:
kurcze dziewczyny ale skrobiecie!!!!:szok:nie nadazam za wami i niestety nie jestem na biezaco:zawstydzona/y:
Kiedy w macie na to czas??:confused:

a ja dzis wyszlam samiuska na ponad 3 godzinki!ale i tak co chwile dzwonilam do mamy czy wszystko jest ok:sorry2:
i kupilam sobie bluzeczke nawet..ahhh zakupy..tesknilam za tym:-p

moj olek wczoraj krzyczal i plakal przez godzine i nie wiedzialam o co chodzi az mi sie serducho krajalo:( a okazalo sie ze na body jest taka naszywka co go drapala i dlatego plakal biedaczek moj maly:(
marta- sprobujcie tez wprowadzic masazyk z oliwka po kapieli, moze malenstwo zacznie caly proces dobrze kojarzyc, moj maly tez plakal na poczatku ale teraz nawet nie placze jak z wody go wyjmujemy:-D

wszystkiego najlepsiejszego!!:tak:
kurcze dziewczyny ale skrobiecie!!!!:szok:nie nadazam za wami i niestety nie jestem na biezaco:zawstydzona/y:
Kiedy w macie na to czas??:confused:

a ja dzis wyszlam samiuska na ponad 3 godzinki!ale i tak co chwile dzwonilam do mamy czy wszystko jest ok:sorry2:
i kupilam sobie bluzeczke nawet..ahhh zakupy..tesknilam za tym:-p

moj olek wczoraj krzyczal i plakal przez godzine i nie wiedzialam o co chodzi az mi sie serducho krajalo:( a okazalo sie ze na body jest taka naszywka co go drapala i dlatego plakal biedaczek moj maly:(
marta- sprobujcie tez wprowadzic masazyk z oliwka po kapieli, moze malenstwo zacznie caly proces dobrze kojarzyc, moj maly tez plakal na poczatku ale teraz nawet nie placze jak z wody go wyjmujemy:-D
Ehh te metki i tęsknie za zakupami:tak: a co do zostawiania Aleksa to mam tak samo

Ja juz po zakupkach kupilam ten bobotic i juz malemu zapodalam 8 pierwszych kropelek oby mu to pomoglo. Poza tym zrobilam zakup pieluch mleka i moge dalej koczowac hihi. Znioslam z kolezanka lozeczko z gory(ciezko bylo bo schody strome i waskie)ale dalysmy rade a turystyczne na gore wtargalysmy i moj maly 20 minut byl karuzelka zachwycony potem sie oczywiscie znudzil ale mu sie podoba chociaz na troche;)

NO i mam pytanko bo umowilam sie dzis na szczepionke i powiedzialam ze na rota chce na pneumokoki i ta 6 w 1. Babka mi ma recepte wystawic i mam isc sobie wykupic ale pneumokoki pozniej bo za szybko teraz. NO i pytanko bo w tym 6 w 1 jest szczepionka na wzw typu B a moj maly juz mial ja zrobiona w szpitalu tzn ze to jakas nastepna dawka czy ja moze powinnam 5 w 1 kupic???

Czesc dziewczynki :-) WITAM SIE urodzinowo ;) Dziś mam urodziny :-D ale sie chwale co hehe mam swoje oczko 21 ;) hehe
Dawno mnie nie było w sumie od czwartku bo moj maz miał wolne i tak razem spedzilismyh sobie czas...
POZATYM WIELKIE ODKRYCIE przestalam dawac Sab simplex mojemu dziecku bo pomyslalam ze moze nic nie pomaga tylko jest tak samo to po co dawac dziecku leki i faszerowac go ... odstawilismy a to szok :szok::szok::szok: jest lepiej niz po tym leku normalnie dziecko jest spokojne ładnie odchodza gazy i placze tylko wtedy jak jest głodny czasem jest marudny jeszcze bo kopa ciezko idzie ale idzie!!! to najwazniejsze...

wiec jedynym naszym problemem oprocz anemii bo jeszcze leki bierzemy jest to ze maly strasznie ulewa wrecz chlustajaco.... i zaraz glodny wcalemu sie nie dzieiw jak cala prawie zawartosc wyleciz niego
,... pozatym ladnie przesypia nocki wstaje tylko raz w nocy na jedzonko :-) ide teraz was nadrobic chodz maly w dzien wogole nie spi moze z 3 4 godzin bradzo :baffled: malo teraz go bujam w foteliku ;-)

STO LAT KOCHANA

:-)
Mi oczko pyknie w czerwcu - juz nie mogę się doczekać starości:-D:-D
Mó j też spi ładnie z 10 godz:-)
A w dzień nadrabia :-D

dziewczyny a powiedzcie jak to jest z tym badaniem bioderek??? kurcze ja przez ta moja depresje poporodowa zaniedbalam duzo spraw i boje sie ze nie zdaze nadrobic... ale ciesze sie ze juz po wszystkim jest i zaczelam zyc...
Ja nie miałam depresji na szczęście, chociaż nikt mi nie pomagał od początku! Sami byliśmy zawsze w domu:tak:

A próbowałaś zawijanie przed kąpielą w kilka pieluch tetrowych i tak go wkładać do wanienki a w trakcie powoli zdejmować? Podobno wtedy dzidzia czuje się bezpieczniej:tak:
ŁO MU ZA MAŁO:-D Jak mu pępek odpadł, to wlewamy dużo wody a on się cieszy:-D najgorsze wyjmowanie - ryk i koniec:-D ale potem jest jego ulubiona część zaraz po kąpieli - oliwkowanie i masażyk:tak: kocha to!

reklama
Cześć dziewczyny :-)

a powiedzcie bo mój stas woli kłasc głowke na lewa strone, ja mu przekładam na druga a tez tak mialyscie
Maciejka też jest lewoskrętny... staram mu się przekręcać główkę w prawą stronę i podkładam do snu wałek ze zwiniętej pieluchy, ale on i tak się przez sen odkręca :wściekła/y:

ja tez kąpie co drugi dzień i uzywamy kosemtyków Nivei ale niestety kąpanie u nas nie zawsze jest najlepsza rozrywką dla Stasia- czasami protesuje przed kąpielą... ale z dnia na dzień coraz lepiej...
My codziennie, ale to tylko dlatego, że Maciek jest wieczorem markotny a że uwielbia się kąpać to wykorzystujemy kąpiel jako 'uspakajacz' :tak:

mój też już w 68 :tak:
My dopiero w 62 wskakujemy :-p

Robi sie je po 6 tygodniu:tak:
Nam pediatra kazała zrobić je już po 3tyg. :baffled:

Czesc dziewczynki :-) WITAM SIE urodzinowo ;) Dziś mam urodziny :-D
Najlepszego :tak::tak::tak:

a ja dzis wyszlam samiuska na ponad 3 godzinki!
Ja to wyrodna matka jestem ;-) Latam przynajmniej 3 razy w tygodniu gdzieś bez Maćka... taka forma relaksu ;-)
Dzisiaj nieco się zdziwiłam w nocy bo Maciek przespał 8,5h :szok: No i teraz zastanawiam się, czy to jednak nie za dużo na takie małe dziecko :confused: Ciężko dogodzić ;-)

Do góry