karnitynka1982
Fanka BB :)
Dzieki Aga za informacje a Wy laski bralyscie 6 w 1 czy 5 w 1 bo juz nie wiem ktora lepsza?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
no nieźle ! a moja kruszynka dopiero zaczeła wyrastać z new born-ów i 56 są w końcu dobre :-)Co do rozmiarow to nie wiem ile Max mierzy bo tylko go ostatnio waza.
Ubranka tutaj tez sa bez rozmiarow. Kupuje se wg wieku. 0-3 mies lub 2-4 lub 3-6 i wszystkie je Max nosi choc z tych 0-3 to prawie wyrosl.
W kazdym badz razie gondola nam sie konczy :-)
my też nie mamy ,ale tak profilaktycznie zarówno w szpitalu jak i nasz pediatra kazał używaćMy nie mamy problemow skornych.
Pupke smarujemy ....wzelina....
An razu nie mial nawet zaczerwienionej.
Az mi szkoda sie robi jak czytam takie slowa:-(czemu moje dziecko takie nie jest:-(corka byla spokojniutka ale ten maly urwis daje mi popalic podwójnie:-(
Tak piszą, że mijają ............ale teoria daleka jest od praktyki i tego co się ''mniej więcej'' w normach podrecznikowych mieści.
Pediatra powiedziała, że mogą być do 6 mc, i to jest niestety też norma ......gdyż nie ma podrecznikowych dzieci
Teraz od jakichs 3 tyg podaje infacol bo mi sie sab simplex skonczyl i juz kilka razy go brzuszek troszke bolal bo stekal i sie wiercil i marudny byl ale dzisiaj ...tego jeszcze nie bylo.
Hej dziewczyny:-) my już na nowym mieszkanku:-) jestem rozpakowana tylko ze swoich i męża ciuchow! Jutro przede mną wielkie wyzwanie na sama myśl mi się nie chce i mam dość! Julka już wykąpana i o dziwo już śpi. Tak zawsze chodziła o 23 spać a tu taka mija zmiana:-) mam z mężem chwilę dla siebie która musimy wykorzystać bo oszalejemy z tego ciągłego stresu itp. Buziaki od nas:-)
A ja niedawno uspilam swojego skrzata w łozeczku:-)bardzo ciezko bylo ale moje postanowienie bylo gora:-)a juz prawie mieklam,tak mi bylo szkoda jak plakal:-(robilam takolozylam go w łozeczku i bylam caly czas przy nim,jak mocniej plakal to bralam go na rece,jak sie wyciszyl odkladalam do lozeczka i stalam obok,i tak co jakis czas,trwalo to okolo 40 minut ale maly spi:-)padł,mam nadzieje ze bedzie juz spal;-)
U mnie bedzie troche z tym trudniej,szczegolnie wieczorami bo nie chce zeby plakal mocno jak Julka bedzie juz spalanie wiem jak to bedzie ale jakos po malutku damy rade;-)
Ja daję bobotic..Asia pisała że to jest odpowiednik sab...
Nie wiem może spróbuj ze 2-3 dni mu regularnie podawać i zobaczysz czy będzie poprawa?
Aga a ile tego boboticu sie podaje i jak czesto?
4 razy dziennie po 8 kropel...niby pisze po posiłku ale ja daję przed i też działa
A Tomek też od dwóch dni jakoś dziwnie pije...zaczęło się od wieczornej butli...co chwilę pluł smoczkiem...znowu zaczynał pić..i znów pluł..i tak w kółko....ale w dzień to samo robi z cycem...jakoś wydaje mi się że mało pije ostatnio...ale jak dziś stanęłam z nim na wadze to pokazało 6200
Czyli przybiera ładnie i będzie mały grubasek
No i witam po Chrzcinach:-)
Było super, Piotrus grzeczniutki, prawie całą imprezke przespał, w kościółku i później obudził sie na imprezie. Okazło sie ze ksiądz wode do polewania główki podgrzał ;-) jak miło;-)
Impreza skonczyła si eo 1 w nocy, ja z Piotrusiem pojechałam do domu przed 12. Było 26 osób, fajnie ze w knajpie bo niczym nie musiałam sie przejmowac. Za to wczoraj jeszcze cały dzien impreza u nas w domu była hehhe:-) Piotrus uzbierał 3500tys, troche prezentów ubrankowych;-) Opłacało sie bo w knajpie zostawiliśmy 1800 zł, więc sie zwróciły chrzciny. Kaske jeszcze dzisiaj wpłacam na konto dla Piotrusia:-)
marta to po ile u was sie daje prezenty na chrzciny ??????? bo ja to licze ze moze agatka z 500 - 600 zl dostanie ale nei taka kasa !!! jestem w szoku !!
my mielismy nocke na wariackich papierach ... mala do 1 budzila sie co chwile ale na szczescie potem zasnela i wstala dopiero o 5 ... kupa jedzenie i spanko ze mna bo do lozeczka juz nie pojdzie ;/ no i zaczynaja sie wedrowki po lozku wiec chyba koniec spania z mama na jednej poduszce !!! bo ja dzis dostalam eksmisje bo dziecko spalo w poprzek poduszki !!
A u mnie moj maly juz 3 raz zasnal w lozeczku:-)fakt plakal troche ale coż;-)tylko ze budzi sie po 15-30 minutach
Czesc dziewczynki :-) WITAM SIE urodzinowo Dziś mam urodziny ale sie chwale co hehe mam swoje oczko 21 hehe
Dawno mnie nie było w sumie od czwartku bo moj maz miał wolne i tak razem spedzilismyh sobie czas...
POZATYM WIELKIE ODKRYCIE przestalam dawac Sab simplex mojemu dziecku bo pomyslalam ze moze nic nie pomaga tylko jest tak samo to po co dawac dziecku leki i faszerowac go ... odstawilismy a to szok jest lepiej niz po tym leku normalnie dziecko jest spokojne ładnie odchodza gazy i placze tylko wtedy jak jest głodny czasem jest marudny jeszcze bo kopa ciezko idzie ale idzie!!! to najwazniejsze...
wiec jedynym naszym problemem oprocz anemii bo jeszcze leki bierzemy jest to ze maly strasznie ulewa wrecz chlustajaco.... i zaraz glodny wcalemu sie nie dzieiw jak cala prawie zawartosc wyleciz niego
,... pozatym ladnie przesypia nocki wstaje tylko raz w nocy na jedzonko :-) ide teraz was nadrobic chodz maly w dzien wogole nie spi moze z 3 4 godzin bradzo malo teraz go bujam w foteliku ;-)
my tez jestesmy na rozmiarze 56 :-)no nieźle ! a moja kruszynka dopiero zaczeła wyrastać z new born-ów i 56 są w końcu dobre
Ja po kąpieli smaruję Małą oliwką;-)Dziś postanowiłam kupić Aleksowi pieluchy większe o rozmiar tak mi rośnie te bąbelek, że Dada 3-6 zrobiły się za małe!!! miałam kupić znów Dada ale zauważyłam jaka jest promocja na Pampersy u mnie i jednak je kupiła za dwa jumbo packi po 82 szt zapłaciłam 82 zł! Wychodzi bo 50 gr za pampersa. Po Newbornach nie byłam przekonana do tej firmy ale ta seria active baby jest super zwłaszcza te rozciągliwe rzepy i wyciąg z aloesu
A i co używacie do smarowania ciałka po kąpieli? I co ile kąpiecie? Ja codziennie bo widzę, że mój czyścioch uwielbia kąpiele i lepiej po nich śpi! Oliwkę przestałąm używać i kupiłam Kojące mleczko z Johnsona-bedtime
ja sudocremem ani razu jeszcze nie smarowalam choć na wszelki wypadek mamy w domu...linomag nie ma cynku tylko lanoline i wazelinenam polozna mowila zeby nie smarowac caly czas kramami z cynkiem ... ja wlasciwie sudokremem smaruje raz na kilka dni !! i pupa jest suuuper
a w nocy zmieniam pieluche tylko raz !! a potem juz rano
Moja na szczęście lubi kąpiele:-) Tylko też lubi jak się wówczas do niej mówi, spokojnie, cicho, z czułością Nie lubi ciszy.A próbowałaś zawijanie przed kąpielą w kilka pieluch tetrowych i tak go wkładać do wanienki a w trakcie powoli zdejmować? Podobno wtedy dzidzia czuje się bezpieczniej