reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Witjcie Kochane, mam pytanie do Was bo ja już kompletnie się pogubiłam..."( od 2 dni Filipek ciągle budzi sie z płaczem, jak go karmię t pije łapczywie ale po chwili przerywa, wypluwa i dalej płacze, po karmieniu płacze, jest śpiący jak bąk, ale robi sie czerwony trochę spina i płacz.., myślę że to nie są kolki bo płacz taki troche inny niż jak miał kolki, , daje mu bobotic i tak sobie pomyślałam -czy może on jest na to uczulony, albo mu nie podchodza te kropelki? charie pisała zejej pediatra odradził podawanie ich, ale nie napisała daczego, eh...,moze Wy macie jakies pomysły ?

A karmisz piersia?

reklama
Dziś postanowiłam kupić Aleksowi pieluchy większe o rozmiar tak mi rośnie te bąbelek, że Dada 3-6 zrobiły się za małe!!! miałam kupić znów Dada ale zauważyłam jaka jest promocja na Pampersy u mnie i jednak je kupiła za dwa jumbo packi po 82 szt zapłaciłam 82 zł! Wychodzi bo 50 gr za pampersa. Po Newbornach nie byłam przekonana do tej firmy ale ta seria active baby jest super zwłaszcza te rozciągliwe rzepy i wyciąg z aloesu:)
A i co używacie do smarowania ciałka po kąpieli? I co ile kąpiecie? Ja codziennie bo widzę, że mój czyścioch uwielbia kąpiele i lepiej po nich śpi! Oliwkę przestałąm używać i kupiłam Kojące mleczko z Johnsona-bedtime

Dziś postanowiłam kupić Aleksowi pieluchy większe o rozmiar tak mi rośnie te bąbelek, że Dada 3-6 zrobiły się za małe!!! miałam kupić znów Dada ale zauważyłam jaka jest promocja na Pampersy u mnie i jednak je kupiła za dwa jumbo packi po 82 szt zapłaciłam 82 zł! Wychodzi bo 50 gr za pampersa. Po Newbornach nie byłam przekonana do tej firmy ale ta seria active baby jest super zwłaszcza te rozciągliwe rzepy i wyciąg z aloesu:)
A i co używacie do smarowania ciałka po kąpieli? I co ile kąpiecie? Ja codziennie bo widzę, że mój czyścioch uwielbia kąpiele i lepiej po nich śpi! Oliwkę przestałąm używać i kupiłam Kojące mleczko z Johnsona-bedtime

My używamy 2 ale juz sa za małe ale juz zostało mniej niz poł paczki takze dokoncze je i przechodzimy na 3 ;-) na poczatku na premium care pampersa bo takie dostalismy w prezencie a pozniej na normalne pampersa 3 bedzie chociaz co porownywac czy te care premium rzeczywiscie cos wiecej daje... korzysci.. My kąpiemy co drugi dzień ... używamy wszystkich kosmetykow z nivea a pozatym ja zauwazylam ze moj maluch lubi duuuzo wody "cieszy sie wtedy jak male dziecko " hehe :-D:-D normalnie smieje sie jak nic

POZATYM lubi bardzi jak jest w pozycji "siedzacej" pczywiscie ukladam go tak zeby mial prosto pod kregoslupem w sumie lezy ale jakby glowe ma wyzej i jakby siedzi heh wasze tez tak lubia???

a osttanio wzielam go na raczki tak zeby dotknal stupkami ziemi oczywiscie trzymajac go mocno to ma odruch chodzenia:szok: stopkami do przodu hehe oczywiscie juz wole go tak nie brac mimio iz sam ladnie trzyma glowke ale no za wszesnie na takie wyglupy :tak:;-)

nie, karmię sztucznie, bebiko mu daję..

U nas jak wyzej pisalam pomoglo bardziej odstawienie leku sab... simplex... ale tez sie napinal czesto plakal ... a moze mleczko mu nie smakuje moze sprobuj zmienic ... albo smoczek za wolno leci lub za szybko to tez dzieci nie lubia sie meczyc ani jak szybko leci...

Ja miałam łagodniejszą odmianę- baby blues:wściekła/y:.
Taka kilkudniówka płaczu i użalania się nad sobą, że nic nie potrafie i, że jestem złą matką bo nie mogę wykarmić dziecka-a zaczęło się 2 dni po porodzie skończyło po około 8 dniach.
Mama się martwiła, że nie będę w tym czasie chciałą zajmować się Aleksem ale nic takiego nie miało miejsca cały czas przy nim byłam:tak:
to ja chyba traz to przechodzę.. ciągle chce mi się beczeć, szczególnie jak mały płacze a ja jestem bezradna..:(

My używamy 2 ale juz sa za małe ale juz zostało mniej niz poł paczki takze dokoncze je i przechodzimy na 3 ;-) na poczatku na premium care pampersa bo takie dostalismy w prezencie a pozniej na normalne pampersa 3 bedzie chociaz co porownywac czy te care premium rzeczywiscie cos wiecej daje... korzysci.. My kąpiemy co drugi dzień ... używamy wszystkich kosmetykow z nivea a pozatym ja zauwazylam ze moj maluch lubi duuuzo wody "cieszy sie wtedy jak male dziecko " hehe :-D:-D normalnie smieje sie jak nic

POZATYM lubi bardzi jak jest w pozycji "siedzacej" pczywiscie ukladam go tak zeby mial prosto pod kregoslupem w sumie lezy ale jakby glowe ma wyzej i jakby siedzi heh wasze tez tak lubia???

a osttanio wzielam go na raczki tak zeby dotknal stupkami ziemi oczywiscie trzymajac go mocno to ma odruch chodzenia:szok: stopkami do przodu hehe oczywiscie juz wole go tak nie brac mimio iz sam ladnie trzyma glowke ale no za wszesnie na takie wyglupy :tak:;-)
Mój mąż tak go czasem łapie i też przebiera nóżkami jak przy chodzeniu:tak:
Aluś gdy go się trzyma na rękach prawie wcale juz nie gładzie głowy u nas na ramieniu-przy noszeniu pionowym-tylko prostoi ładnie tzyma głowke i rozgląda się:-D najczęściej z buzią otwartą:-):-):-)

ja tez kąpie co drugi dzień i uzywamy kosemtyków Nivei ale niestety kąpanie u nas nie zawsze jest najlepsza rozrywką dla Stasia- czasami protesuje przed kąpielą... ale z dnia na dzień coraz lepiej...

U nas jak wyzej pisalam pomoglo bardziej odstawienie leku sab... simplex... ale tez sie napinal czesto plakal ... a moze mleczko mu nie smakuje moze sprobuj zmienic ... albo smoczek za wolno leci lub za szybko to tez dzieci nie lubia sie meczyc ani jak szybko leci...

własnie ten bobotic jest odmiana sab simplex... może to munie służy? będę musiała chyba innych kropelek na kolki poszukac.. a mleko to daje mu długo juz i wcześąnij nic mu po nim nie było..a co do smoczka- hym..ja mam butelke z aventu, ogólnie jest średnia ,a ze smoka leci chyba normalnie..:confused:

reklama
ja tez kąpie co drugi dzień i uzywamy kosemtyków Nivei ale niestety kąpanie u nas nie zawsze jest najlepsza rozrywką dla Stasia- czasami protesuje przed kąpielą... ale z dnia na dzień coraz lepiej...
A próbowałaś zawijanie przed kąpielą w kilka pieluch tetrowych i tak go wkładać do wanienki a w trakcie powoli zdejmować? Podobno wtedy dzidzia czuje się bezpieczniej:tak:

Do góry