reklama
ulenka7883
mamusia Antolka:)))
witam Was mamuśki
dzis pierwszy dzien sama z malenstwem, mezowi skonczyla sie opieka i musial wracac do pracy.ciekawe jak ja sobie poradze...juz sie boje.... ale damy rade,a co!!!
dzis pierwszy dzien sama z malenstwem, mezowi skonczyla sie opieka i musial wracac do pracy.ciekawe jak ja sobie poradze...juz sie boje.... ale damy rade,a co!!!
Dziękujemy:-)MAARTA to dla PIOTRUSIA
Boże, błogosław te maleńkie dzieciątko
które jest tutaj dla Ciebie przyniesione,
I wskazuj dla tych maleńkich nóżek
twoją drogę - Boże, błogosław
rodziców dzieciątka także i
błogosław całą rodzinę twoją
dobrocią i nieskończoną miłością.
Extra:-)Moze to nie ten watek ale..
Tyle popisalyscie o matach edukacyjnych a Max jeszcze nie mial. Mal karuzele, fotelik, hustawke ale maty cholerka jszcze nie. Polcialam wiec biegi do sklepu ijuz ma :-)
O taka:
Byl wniebowziety. Jutro wkleje filmik z jego radocha :-)
Wiesz NeSSi tak to z babciami jest, u mnietak samo, nosza Piotrusia ile chca ale ja swoje zasady mam i ich sie trzymam. Nie mam z tym problemu, a jak Piotrus marudzi to wkadam go do chusty i i też mam spokój, bo on to uwielbiamoja mama nauczyła małego nosic na rekach i wozić w wózku :-( teraz mam Mexyk ..... ktoś ma pomysł na oduczenie ?
Brawo:-)Kocham moje dziecko !
Normalnie juz 3 dzien zasypia sam ! To jest po pierwsze ,jak steka to tylko przyjde smoczka wloze albo poglaskam po glowce i jakos sam sobie zasypia tylko ze wieczorami w naszym lozku zasypia a w dzien wlaczam mu melodyjke cichutko w lozeczku i tak sam sobie zasypia w nim a wieczorem jakos nie moze u siebie zasnac.ale i nad tym popracuje ! tak czy siak nie musze nosic oby mu sie nie odwidzialo.
Wczoraj jak zasnol o 21 tak do 22 otwieral oczy 3 razy ale nie trzeba bylo go podnosci sam sobie zasypial.Jak juz zasnol o 22 tak do konca to wstal mi o 5.30 ( gdzie o 21 mial ostatnie karmienie) jak wstawalam aby robic mleczko jeszcze sie zastanawialam czy ja przez sen go czasmi nie nakarmilam ahahah o 3 ,ale nieeee spal dlugo i tyle .Jak zjadl odlozylam do spania i spal jeszcze do 9 !!!!!! N O kocham go ze taki grzeczny jest no!:-)
A teraz lezy juz 30 minut na macie i zaczyna sie powoli nudzic ,trzeba cos wymyslec nowego ! jakies atrakcje czy cos ahhahah
Oj Emwu juz tyle razy pisałam o swoich sposobach które sa skuteczne Trzeba byc naprawde konsekwentnym, ja jestem, no ale widze że Ty jedyna moje sposoby stosujesz, bo nigdy na zaden post odezwu nie miałam;-);-);-);-)Ja wiem ,ze czko tak zostawic maluszka i niech placze.
Szczegolnie jak juz sie przyzwyczailo do bycia na raczkach.
Proponuje jednak sprobowac stopniowo. tzn jak ju zplacze to ni ebrc tlko np. polozyc sie koo niego. I glaskac i gadac. nawet przytulic i lulac. Ptem przestac lulac i tylko glaskac.
Kolejnym razem usiasc na wprast dziecka (juz sie kolo niego nie klasc) - tak jak daffi i pobawic sie jego syrkami i pogadac.
Nastepnym razem usiasc na wprost i tylko gadac od czasu do casu oglaskac.
Chodzi o takie stopniow oddalanie sie tak aby dziecko nie stracilo poczucia bezpieczenstwa a wy powoli odzyskiwaly wolnosc.
Wiem,ze latwo sie pisze a czasem nie wychodzi.
Ale sprobujcie chociaz. A moze akurat...
I ja potrafie bez termomerta sprawdzić, widać mamy swoje metodyDa sie wyczucja sprawdzam zawsze na czole,przystawiam usta i wiem ze np jest temp.-lepiej niech jej nie ma;-)
witam Was mamuśki
Poradzisz, poradzisz
No i witam po Chrzcinach:-)
Było super, Piotrus grzeczniutki, prawie całą imprezke przespał, w kościółku i później obudził sie na imprezie. Okazło sie ze ksiądz wode do polewania główki podgrzał ;-) jak miło;-)
Impreza skonczyła si eo 1 w nocy, ja z Piotrusiem pojechałam do domu przed 12. Było 26 osób, fajnie ze w knajpie bo niczym nie musiałam sie przejmowac. Za to wczoraj jeszcze cały dzien impreza u nas w domu była hehhe:-) Piotrus uzbierał 3500tys, troche prezentów ubrankowych;-) Opłacało sie bo w knajpie zostawiliśmy 1800 zł, więc sie zwróciły chrzciny. Kaske jeszcze dzisiaj wpłacam na konto dla Piotrusia:-)
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
marta to po ile u was sie daje prezenty na chrzciny ??????? bo ja to licze ze moze agatka z 500 - 600 zl dostanie ale nei taka kasa !!! jestem w szoku !!
my mielismy nocke na wariackich papierach ... mala do 1 budzila sie co chwile ale na szczescie potem zasnela i wstala dopiero o 5 ... kupa jedzenie i spanko ze mna bo do lozeczka juz nie pojdzie ;/ no i zaczynaja sie wedrowki po lozku wiec chyba koniec spania z mama na jednej poduszce !!! bo ja dzis dostalam eksmisje bo dziecko spalo w poprzek poduszki !!
my mielismy nocke na wariackich papierach ... mala do 1 budzila sie co chwile ale na szczescie potem zasnela i wstala dopiero o 5 ... kupa jedzenie i spanko ze mna bo do lozeczka juz nie pojdzie ;/ no i zaczynaja sie wedrowki po lozku wiec chyba koniec spania z mama na jednej poduszce !!! bo ja dzis dostalam eksmisje bo dziecko spalo w poprzek poduszki !!
marta to po ile u was sie daje prezenty na chrzciny ??????? bo ja to licze ze moze agatka z 500 - 600 zl dostanie ale nei taka kasa !!! jestem w szoku !!
Mea sama jestem w szoku ze tyle kasy Mały dostał, ale od samych chrzestnych 1700 zł wpadło, powariowali.
Co do spania w poprzek u nas to samo, Piotrus w trakcie snu wędruje po łózeczku;-)
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
witam Was mamuśki
bedzie dobrze zobaczysz kazda z nas to przechodzi !!
kopciuszek2107
Fanka BB :)
My na Julci chrzcinach zebralismy 3.000,gosci było 30 osob wiec tez niezle
Mea sama jestem w szoku ze tyle kasy Mały dostał, ale od samych chrzestnych 1700 zł wpadło, powariowali.
Co do spania w poprzek u nas to samo, Piotrus w trakcie snu wędruje po łózeczku;-)
No chrzestnych wybraliscie odpowiednichtaka kasa:-)
luuuzna
Mama Alanka
Tak piszecie o chrzcinach, u nas już za 2 tyg są w walentynki:-)
chrzesny chce mu kupić kzesełko do karmienia, ale nawet ja sama nie wiem jakie bym chciała, nie znam się
Może Wy mi poradzicie jakie są dobre
Wątpię, żeby zebrał tyle kasy raczej prezenty dostanie niż kasę, ale mi to odpowiada
I nie chciałam żadnych medalików, branzoletek itd Bardziej coś na niedaleką przyszłość;-)
Układam z mamą menu na chrzciny i wyszło tak jak zawsze na świąteczne chwile standard, bo wszyscy i tak będą się dopominać zrazy na obiad, 3bita na deser i gyrosa na kolację
ehh rodzinka
chrzesny chce mu kupić kzesełko do karmienia, ale nawet ja sama nie wiem jakie bym chciała, nie znam się
Może Wy mi poradzicie jakie są dobre
Wątpię, żeby zebrał tyle kasy raczej prezenty dostanie niż kasę, ale mi to odpowiada
I nie chciałam żadnych medalików, branzoletek itd Bardziej coś na niedaleką przyszłość;-)
Układam z mamą menu na chrzciny i wyszło tak jak zawsze na świąteczne chwile standard, bo wszyscy i tak będą się dopominać zrazy na obiad, 3bita na deser i gyrosa na kolację
ehh rodzinka
karnitynka1982
Fanka BB :)
na 4 dni jupii)kup mu chociaz ten bobotic
A jak bedziesz juz mogła to ten sab simplex
u nas sie swietnie sprawdził
ostatnio sama sobie zaaplikowałam 20 kropelek
i jak reka odjoł przypadek
a jak nie to suszarka moze pomoze;-)
Ojj dzieki wlasnie czekam na kolezanke ma zostac z malym a ja lece po ten bobotic i pieluchy bo mi sie koncza i kurna zakupy do niedzieli bo w niedziele mama wpada
Emwu a mozesz mi podac linka na te kropelki bo teraz to niestety jak T nie ma to nikt mi nie pojedzie po to do NiemiecA slon przezyl?:-)
Słoń żyje i ma sie swietnie hehe tatus chcial zeby maly byl bokserem wiec moze cos z tego bedzie
Ja kupilam z neta. Wtedy mialam czeskie i nie narzekalam ale podobno niemieckie sa lepsze. Teraz z now zamowilam z neta ale juz niemieckie. A nie masz nikogo kto sie wybiera do Schwedt? Przeciez to rzut beretem.
Ja dawalam 15 kropelek do kazdego posilku bo tak bylo na ulotce
Max mimo ciezkiego dnia znow zasnal w lozeczku bez najmniejszego problemu. Wiem ,ze lubi tam spac. . Po kapieli i butli odlozylam do lozeczka, odetchnal gleboko i zaczal ciagnac dydka., widac ze mu dobrze. Musialam jeszcze ze trzy razy wracac bo mu dydek wypadl i skrzeczal (Max nie dydek ) ale juz spi.
Ja tez Mea mialam masakre maly do 23 sie darl nidulek bolalo go a ja przykukalam ze on wlasnie zawsze w tych godzinach najmcniej krzyczy i sie prezy a potem spokoj do rana spi jak aniol spal od 23 do 4 normalnie szok pozniej jeszcze 3 godziny i teraz znow spi a potem sie zaczyna pobolewanie brzusia az po kapieli kulminacja do 23 - 00marta to po ile u was sie daje prezenty na chrzciny ??????? bo ja to licze ze moze agatka z 500 - 600 zl dostanie ale nei taka kasa !!! jestem w szoku !!
reklama
ulenka7883
mamusia Antolka:)))
no maly zasnal,albo udaje czesto tak robi. jak jest na rekach to anioleczek spi a jak sie go odlozy do lozeczka to po chwili oczka otwiera i po spaniu.udawacz maly ostatnio bardzo malo spi w dzien wystarcza mu 3godz snu,ale za to w nocy spi ladnie(zeby nie zapeszyc) o18,30kapiemy malego.potem pielucha,karmienie,marudzenie i po 20,00spi,budzi sie 20minut po polnocy (to juz norma) karmienie przewijanie,marudzenie i ok 1,00zasypia,znow budzi sie ok 4,00i powtorka z rozrywki zasypia ok5,00i spi juz tylko do 7,00ale nocka ladna
my chrzciny mamy 28ego w niedziele na 12godz. tez robie w knajpce ale tylko obiad, kawa i slodkie. przyjecie bedzie na 15osob wiec takie skromniutkie,tylko najblizsi,dziadki,chrzesni i pradziadki.
my chrzciny mamy 28ego w niedziele na 12godz. tez robie w knajpce ale tylko obiad, kawa i slodkie. przyjecie bedzie na 15osob wiec takie skromniutkie,tylko najblizsi,dziadki,chrzesni i pradziadki.