reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

:baffled: a my po karmieniu mamy czuja :baffled: teraz tak do 12:00 od 4:30 z przerwami na 10 min drzemki :szok: dobrze, że Krzyś ma dzisiaj wolne to niech on go nosi​

reklama
witam Was mamuśki:)
dzis pierwszy dzien sama z malenstwem, mezowi skonczyla sie opieka i musial wracac do pracy.ciekawe jak ja sobie poradze...juz sie boje.... ale damy rade,a co!!!

MAARTA to dla PIOTRUSIA

Boże, błogosław te maleńkie dzieciątko
które jest tutaj dla Ciebie przyniesione,
I wskazuj dla tych maleńkich nóżek
twoją drogę - Boże, błogosław
rodziców dzieciątka także i
błogosław całą rodzinę twoją
dobrocią i nieskończoną miłością.
Dziękujemy:-)
Moze to nie ten watek ale..
Tyle popisalyscie o matach edukacyjnych a Max jeszcze nie mial. Mal karuzele, fotelik, hustawke ale maty cholerka jszcze nie. Polcialam wiec biegi do sklepu ijuz ma :-)
O taka:
Byl wniebowziety. Jutro wkleje filmik z jego radocha :-)
Extra:-)
moja mama nauczyła małego nosic na rekach i wozić w wózku :-( teraz mam Mexyk ..... ktoś ma pomysł na oduczenie ?
Wiesz NeSSi tak to z babciami jest, u mnietak samo, nosza Piotrusia ile chca ale ja swoje zasady mam i ich sie trzymam. Nie mam z tym problemu, a jak Piotrus marudzi to wkadam go do chusty i i też mam spokój, bo on to uwielbia:tak:

Kocham moje dziecko !

Normalnie juz 3 dzien zasypia sam ! To jest po pierwsze ,jak steka to tylko przyjde smoczka wloze albo poglaskam po glowce i jakos sam sobie zasypia tylko ze wieczorami w naszym lozku zasypia a w dzien wlaczam mu melodyjke cichutko w lozeczku i tak sam sobie zasypia w nim a wieczorem jakos nie moze u siebie zasnac.ale i nad tym popracuje ! tak czy siak nie musze nosic oby mu sie nie odwidzialo.

Wczoraj jak zasnol o 21 tak do 22 otwieral oczy 3 razy ale nie trzeba bylo go podnosci sam sobie zasypial.Jak juz zasnol o 22 tak do konca to wstal mi o 5.30 ( gdzie o 21 mial ostatnie karmienie) jak wstawalam aby robic mleczko jeszcze sie zastanawialam czy ja przez sen go czasmi nie nakarmilam ahahah o 3 ,ale nieeee spal dlugo i tyle .Jak zjadl odlozylam do spania i spal jeszcze do 9 !!!!!! N O kocham go ze taki grzeczny jest no!:-)

A teraz lezy juz 30 minut na macie i zaczyna sie powoli nudzic ,trzeba cos wymyslec nowego ! jakies atrakcje czy cos ahhahah
Brawo:-)
Ja wiem ,ze czko tak zostawic maluszka i niech placze.
Szczegolnie jak juz sie przyzwyczailo do bycia na raczkach.
Proponuje jednak sprobowac stopniowo. tzn jak ju zplacze to ni ebrc tlko np. polozyc sie koo niego. I glaskac i gadac. nawet przytulic i lulac. Ptem przestac lulac i tylko glaskac.
Kolejnym razem usiasc na wprast dziecka (juz sie kolo niego nie klasc) - tak jak daffi i pobawic sie jego syrkami i pogadac.
Nastepnym razem usiasc na wprost i tylko gadac od czasu do casu oglaskac.

Chodzi o takie stopniow oddalanie sie tak aby dziecko nie stracilo poczucia bezpieczenstwa a wy powoli odzyskiwaly wolnosc.
Wiem,ze latwo sie pisze a czasem nie wychodzi.
Ale sprobujcie chociaz. A moze akurat...
Oj Emwu juz tyle razy pisałam o swoich sposobach które sa skuteczne:tak: Trzeba byc naprawde konsekwentnym, ja jestem, no ale widze że Ty jedyna moje sposoby stosujesz, bo nigdy na zaden post odezwu nie miałam:tak:;-);-);-);-)
Da sie wyczuc:tak:ja sprawdzam zawsze na czole,przystawiam usta i wiem ze np jest temp.-lepiej niech jej nie ma;-)
I ja potrafie bez termomerta sprawdzić, widać mamy swoje metody
witam Was mamuśki:)
dzis pierwszy dzien sama z malenstwem, mezowi skonczyla sie opieka i musial wracac do pracy.ciekawe jak ja sobie poradze...juz sie boje.... ale damy rade,a co!!!

Poradzisz, poradzisz:tak:

No i witam po Chrzcinach:-)
Było super, Piotrus grzeczniutki, prawie całą imprezke przespał, w kościółku i później obudził sie na imprezie. Okazło sie ze ksiądz wode do polewania główki podgrzał ;-) jak miło;-)
Impreza skonczyła si eo 1 w nocy, ja z Piotrusiem pojechałam do domu przed 12. Było 26 osób, fajnie ze w knajpie bo niczym nie musiałam sie przejmowac. Za to wczoraj jeszcze cały dzien impreza u nas w domu była hehhe:-) Piotrus uzbierał 3500tys, troche prezentów ubrankowych;-) Opłacało sie bo w knajpie zostawiliśmy 1800 zł, więc sie zwróciły chrzciny. Kaske jeszcze dzisiaj wpłacam na konto dla Piotrusia:-)

marta to po ile u was sie daje prezenty na chrzciny ??????? bo ja to licze ze moze agatka z 500 - 600 zl dostanie ale nei taka kasa !!! jestem w szoku !!

my mielismy nocke na wariackich papierach ... mala do 1 budzila sie co chwile ale na szczescie potem zasnela i wstala dopiero o 5 ... kupa jedzenie i spanko ze mna bo do lozeczka juz nie pojdzie ;/ no i zaczynaja sie wedrowki po lozku wiec chyba koniec spania z mama na jednej poduszce !!! bo ja dzis dostalam eksmisje bo dziecko spalo w poprzek poduszki !!

marta to po ile u was sie daje prezenty na chrzciny ??????? bo ja to licze ze moze agatka z 500 - 600 zl dostanie ale nei taka kasa !!! jestem w szoku !!

my mielismy nocke na wariackich papierach ... mala do 1 budzila sie co chwile ale na szczescie potem zasnela i wstala dopiero o 5 ... kupa jedzenie i spanko ze mna bo do lozeczka juz nie pojdzie ;/ no i zaczynaja sie wedrowki po lozku wiec chyba koniec spania z mama na jednej poduszce !!! bo ja dzis dostalam eksmisje bo dziecko spalo w poprzek poduszki !!

Mea sama jestem w szoku ze tyle kasy Mały dostał, ale od samych chrzestnych 1700 zł wpadło, powariowali.

Co do spania w poprzek u nas to samo, Piotrus w trakcie snu wędruje po łózeczku;-)

My na Julci chrzcinach zebralismy 3.000,gosci było 30 osob wiec tez niezle:tak:

Mea sama jestem w szoku ze tyle kasy Mały dostał, ale od samych chrzestnych 1700 zł wpadło, powariowali.

Co do spania w poprzek u nas to samo, Piotrus w trakcie snu wędruje po łózeczku;-)

No chrzestnych wybraliscie odpowiednich:tak::-Dtaka kasa:-)

Tak piszecie o chrzcinach, u nas już za 2 tyg są w walentynki:-)

chrzesny chce mu kupić kzesełko do karmienia, ale nawet ja sama nie wiem jakie bym chciała, nie znam się:zawstydzona/y:
Może Wy mi poradzicie jakie są dobre
:sorry2:

Wątpię, żeby zebrał tyle kasy:szok: raczej prezenty dostanie niż kasę, ale mi to odpowiada:tak:
I nie chciałam żadnych medalików, branzoletek itd Bardziej coś na niedaleką przyszłość;-)
Układam z mamą menu na chrzciny i wyszło tak jak zawsze na świąteczne chwile:-D standard, bo wszyscy i tak będą się dopominać zrazy na obiad, 3bita na deser i gyrosa na kolację:-D
ehh rodzinka:-D

kup mu chociaz ten bobotic
A jak bedziesz juz mogła to ten sab simplex
u nas sie swietnie sprawdził
ostatnio sama sobie zaaplikowałam 20 kropelek
i jak reka odjoł przypadek:confused::-D
a jak nie to suszarka moze pomoze;-)
na 4 dni jupii:p)
Ojj dzieki wlasnie czekam na kolezanke ma zostac z malym a ja lece po ten bobotic i pieluchy bo mi sie koncza i kurna zakupy do niedzieli bo w niedziele mama wpada

A slon przezyl?:-)
Słoń żyje i ma sie swietnie hehe tatus chcial zeby maly byl bokserem wiec moze cos z tego bedzie;)

Ja kupilam z neta. Wtedy mialam czeskie i nie narzekalam ale podobno niemieckie sa lepsze. Teraz z now zamowilam z neta ale juz niemieckie. A nie masz nikogo kto sie wybiera do Schwedt? Przeciez to rzut beretem.

Ja dawalam 15 kropelek do kazdego posilku bo tak bylo na ulotce

Max mimo ciezkiego dnia znow zasnal w lozeczku bez najmniejszego problemu. Wiem ,ze lubi tam spac. . Po kapieli i butli odlozylam do lozeczka, odetchnal gleboko i zaczal ciagnac dydka., widac ze mu dobrze. Musialam jeszcze ze trzy razy wracac bo mu dydek wypadl i skrzeczal (Max nie dydek :)) ale juz spi.
Emwu a mozesz mi podac linka na te kropelki bo teraz to niestety jak T nie ma to nikt mi nie pojedzie po to do Niemiec:(

Ja tez Mea mialam masakre maly do 23 sie darl nidulek bolalo go a ja przykukalam ze on wlasnie zawsze w tych godzinach najmcniej krzyczy i sie prezy a potem spokoj do rana spi jak aniol spal od 23 do 4 normalnie szok pozniej jeszcze 3 godziny i teraz znow spi a potem sie zaczyna pobolewanie brzusia az po kapieli kulminacja do 23 - 00

reklama
no maly zasnal,albo udaje:) czesto tak robi. jak jest na rekach to anioleczek spi a jak sie go odlozy do lozeczka to po chwili oczka otwiera i po spaniu.udawacz maly:) ostatnio bardzo malo spi w dzien wystarcza mu 3godz snu,ale za to w nocy spi ladnie(zeby nie zapeszyc) o18,30kapiemy malego.potem pielucha,karmienie,marudzenie i po 20,00spi,budzi sie 20minut po polnocy (to juz norma) karmienie przewijanie,marudzenie i ok 1,00zasypia,znow budzi sie ok 4,00i powtorka z rozrywki zasypia ok5,00i spi juz tylko do 7,00ale nocka ladna:)

my chrzciny mamy 28ego w niedziele na 12godz. tez robie w knajpce ale tylko obiad, kawa i slodkie. przyjecie bedzie na 15osob wiec takie skromniutkie,tylko najblizsi,dziadki,chrzesni i pradziadki.

Do góry