reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

U mnie ostatnio bylo tak samo:tak:kup Eumolium i kap go tylko w tym:tak:pozatym nie smaruj niczym innym:no:niech skora oddycha:tak:u mnie znikło po 3 kapielach:-)ja podejrzewam ze go wysypalo po dzemie truskawkowym.Chociaz wszystkie produkty mleczne tez narazie odstawilam:tak:no i owoce rowniez:tak:
No ja kąpie Maćka od urodzenia w Oilatum Soft i kremu do buźki używamy też z tej firmy... a to jest z tego co się orientuje odpowiednik Emolium ;-)
Też odstawiłam nabiał i czekam na efekty... mam nadzieję, że mu szybko zniknie ta wysypka :baffled:
kopciuszek2107, radzisz mi też odstawić jabłka i banany? Bo z owoców właściwie tylko to jem :dry:

reklama
No ja kąpie Maćka od urodzenia w Oilatum Soft i kremu do buźki używamy też z tej firmy... a to jest z tego co się orientuje odpowiednik Emolium ;-)
Też odstawiłam nabiał i czekam na efekty... mam nadzieję, że mu szybko zniknie ta wysypka :baffled:
kopciuszek2107, radzisz mi też odstawić jabłka i banany? Bo z owoców właściwie tylko to jem :dry:

Ja bym odstawila:tak:u nas wysypka trwala ponad tydzien ale od kad kupilam Emolium to poszlo raz dwa;-)

Nasza Mała prócz tych zabaw, które wymieniłam wczoraj, bardzo polubiła karuzelkę i zwierzaczki z niej, które sobie nad nią fruwają:) Lubi im się przyglądać, rączki do góry podnosić, zachwycać się:) Melodyjka ją uspokaja.

Hm... a mój skarb miał wczoraj pierwszą kolkę łosz jessssu jak ja to przeżyłam. Jak tylko zadzwoniłam do męża i mu powiedziałam o tym to jakie były jego pierwsze słowa??? "W poniedziałek kupujemy infacol i butelkę drbrown" a co! poinformowany jest:) cały czas mu dupsko truje:)przeszło mu jak włożyłam mu termomentr w dupke i się wykupkał a całą kolka trwała około 2 godz.
Zrobiłam mu mleko pół na pół tzn Bebiko i NAN i co? spał najpierw 5 a potem 6 godzin!!!! Chyba ten NAN mu nie służy jednak i wrócimy do Bebiko
a ja slyszalam ze nie mozna sobie tak mleka zmieniac ciagle..
( ale zdanie skleilam)

Skąd Wy się znacie?:-)
w sumie to sie nie znamy...:-pa tak ogolnie to z forum;-)

Nasza Mała prócz tych zabaw, które wymieniłam wczoraj, bardzo polubiła karuzelkę i zwierzaczki z niej, które sobie nad nią fruwają:) Lubi im się przyglądać, rączki do góry podnosić, zachwycać się:) Melodyjka ją uspokaja.
taaak..karuzelka to dobry wynalazek:tak:

Witam :)
My wróciliśmy do domciu ..... cięzko samej ze wszystkim sobie radzić ale dajemy radę :)

Bylismy u pediatry młody z wagi 2900 wskoczył na 4 kg :)) i 56 długości jupiii ......znaczy, że się najada :D z cyca ..

Zapalenie spojówek znika, dostaliśmy debridat na kolki, ale póki co odpukać nas nie nekają :)

Mi tez bylo szkoda zostawiac Maxa ale klade wieczorm do lozeczka , gasze swiatl i wychodze. A on sam zasypia. Owszem czasem mu idzie to ciezej i musze ze 3 razy zagladac , podac smoka , pglaskac i znow wyjsc ale geeralnie odkad sie urodzil nie musialam wyciagac z lozeczka i brac narece. Jak juz poloze tak zasnie.
W dzien jest wiecej problemow bo lubi usypiac w tym fteliku bujanym ale nie est to dla mnie problem bo pzeiez go nie nosze i nie dyndam a fotelk buja sie sam wiec nawet nogi nie musze uzywac. Mimo to usnie w wozku podczas werandowania z bujania i czasem tez na kanapie sam. Jak mu sie ten nawyk wyrobil nocy to i w dzien adziala - ale nie zawsze :).
A na przytulanki przeznaczam poranki (u nas w lozku), czs na bekanie (ja ma go na ramieniue) , karmienie ( 30min glaskania i calowania) happy hours czyli czas kiedy jest gotowy na zabawe (zazwyczaj miedzy 17 a 20 az do kapieli)
Boze prosze Cie aby sie to nie zmienilo .

ja po jedzeniu musze nosic zeby sie beklo wiec po kapieli wisi mi na rece !!

U mnie ostatnio bylo tak samo:tak:kup Eumolium i kap go tylko w tym:tak:pozatym nie smaruj niczym innym:no:niech skora oddycha:tak:u mnie znikło po 3 kapielach:-)ja podejrzewam ze go wysypalo po dzemie truskawkowym.Chociaz wszystkie produkty mleczne tez narazie odstawilam:tak:no i owoce rowniez:tak:

kopciuszku DRZEM TRUSKAWKOWY !!! panie jezu toz truskawki sa najwiekszym owocowym alergenem swiata !! i ty sie zastanawiasz po czym go wysypalo :)

a moja dziecko dzis postanowilo oprotestowac popoludniowe spanie !! zasnela na pol godzinki i koniec kropka !! zabawna byla do 18.30 i naraz zaczelo sie dziecku strasznie chciec spac !! ale byla walka !! no bo po 19 kapanie wiec chcialam ja przetrzymac ... biedna byla tak zmeczona ze szok !!! za to teraz spi jak aniolek :) oby tak do 1 :) jedzonko i do 5 :)

ja po jedzeniu musze nosic zeby sie beklo wiec po kapieli wisi mi na rece !!

kopciuszku DRZEM TRUSKAWKOWY !!! panie jezu toz truskawki sa najwiekszym owocowym alergenem swiata !! i ty sie zastanawiasz po czym go wysypalo :)

Tak Mea dzem truskawkowy:tak:dziewczyny ostatnio pisaly na odpowiednim watku ze przetworzone owoce nie uczulaja wiec pomyslama czemu nie sprobowac:-Dpowiem ci ze zjadlam jednego dnia dwie kanapki i nic mu nie bylo:no:wiec po chyba 3 dniach zjadlam znowu i taka pewna nie jestem ze to po tym:no::baffled:sama nie wiem ale od tamtej pory nie jadlam ani zadnych owocow:no:ani zadnych przetworow mlecznych,nawet wszystko z czekolada poszlo w odstawke:tak:i teraz az boje sie zaczac znowu jesc to co do tej pory:tak:no ale kazdego dnia bede jadla znowu pojedynczo i bede bacznie go obserwowac:tak:jeszcze troszke ma tych krosteczek ale widac juz ogromna poprawe:tak:

reklama
Ja też nie sądzę żeby to było od dzemu:no:
Nam nawet w szpitalu po porodzie serwowali dzem na śniadanie:tak:
Teraz też jem i nic się nie działo:tak:

Do góry