reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
no i ja sie nie wyspalam .. i to o dziwo nie z winy Agatki tylko po prostu nie moglam spac !! mala jak zasnela wieczorem to sie nawet o 1 na jedzenie nie obudzila !! o 2 stwierdzilam ze ja nakarmie i moze bede spokojniejsza i sama zasne !! ale niewiele pospalam bo o 4.30 mala zaczela cisnac kupe wiec byla wielka akcja przebierania i potem znowu nie moglam zasnac ...

teraz szybkie nastawianie obiadu, sniadanko i toaleta poranna bo zaraz mala sie obudzi i juz niewiele dam rade zrobic :)

Moze to nie ten watek ale..
Tyle popisalyscie o matach edukacyjnych a Max jeszcze nie mial. Mal karuzele, fotelik, hustawke ale maty cholerka jszcze nie. Polcialam wiec biegi do sklepu ijuz ma :-)
O taka:
Byl wniebowziety. Jutro wkleje filmik z jego radocha :-)
Wypasiona mata ja zaraz biore sie za skladanie mojej bo juz wyschla i tez jakas fote walne a co;)Podoba mi sie ta poducha mozna malego na brzusiu ulozyc w mojej nie ma tego ale maluch jak walnie noga w pewne miejsce to mu muza poleci hihi

no i ja sie nie wyspalam .. i to o dziwo nie z winy Agatki tylko po prostu nie moglam spac !! mala jak zasnela wieczorem to sie nawet o 1 na jedzenie nie obudzila !! o 2 stwierdzilam ze ja nakarmie i moze bede spokojniejsza i sama zasne !! ale niewiele pospalam bo o 4.30 mala zaczela cisnac kupe wiec byla wielka akcja przebierania i potem znowu nie moglam zasnac ...

teraz szybkie nastawianie obiadu, sniadanko i toaleta poranna bo zaraz mala sie obudzi i juz niewiele dam rade zrobic :)
Skad ja to znam szybka poranna toaleta latam jak szalona codziennie sniadanie na stojaco prysznic w biegu parzenie butli po nocnym jedzonku i takie tam moze po tych 2 godzinach ciezkich sie tak zestresowalas ze nie moglas spac bo na czujce bylas ja jak maly pierwszy raz tak z godzine mi dla popalic tez nie moglam spac i ciagle nasluchiwalam jak chrapnal albo dziwne odglosy wydawal ale potem mi juz przeszlo i spie dobrze.

Witam:)
Moja Mysza dziś budziła co 2h, prawie jak zawsze, więc źle nie było:) Nocka OK.
Dziś poznawała rybki w naszym akwarium. Na początku w ogóle nie zwracała uwagi, że coś tam pływa, dopiero potem jakby trochę zaczęła dostrzegać.
Teraz czuwa:) Po obiedzie zamierzamy iść z nią na spacer. To będzie jej trzeci spacerek:)

Ja ciągle myślę o Reve..

Witam:)
Moja Mysza dziś budziła co 2h, prawie jak zawsze, więc źle nie było:) Nocka OK.
Dziś poznawała rybki w naszym akwarium. Na początku w ogóle nie zwracała uwagi, że coś tam pływa, dopiero potem jakby trochę zaczęła dostrzegać.
Teraz czuwa:) Po obiedzie zamierzamy iść z nią na spacer. To będzie jej trzeci spacerek:)

Ja ciągle myślę o Reve..
Niezle nasze maluszki sa poszkodowane normalnie jak Twoja mala ma prawie 2 miesiace to juz dawno powinna na spacerki smigac codziennie a przez te mrozy i wiatry to dopiero 3 spacerek zalicza a moj maly to nawet werandowania jeszcze nie mial dopiero za tydzien moge zaczac nastepne dziecko jesli sie zdecyduje zaplanuje na wiosne hehe

Niezle nasze maluszki sa poszkodowane normalnie jak Twoja mala ma prawie 2 miesiace to juz dawno powinna na spacerki smigac codziennie a przez te mrozy i wiatry to dopiero 3 spacerek zalicza a moj maly to nawet werandowania jeszcze nie mial dopiero za tydzien moge zaczac nastepne dziecko jesli sie zdecyduje zaplanuje na wiosne hehe
Noo masakra eh. Ale co zrobić. Niebawem będzie wiosna:-):-) My planujemy dzidzię drugą najwcześniej za 4 lata:-p Duża różnica wieku między dziećmi, ale jeszcze nie skończyłam się uczyć i chciałabym jeszcze popracować jako BHPowiec.
Niunia do tego czasu jak tak dalej będzie to będzie rozpieszczona, że hoho.

reklama
Napiszer wam dla mnie smutna wiadomosc...
dzis przeprowadzam sie znow....
znalazlam nowe mieszkanie wczoraj i jak je obejrzalam to w zupelnosci mi wystarcza... na dodatek jest tansze niz obecne no i stamtad nikt mnie nie wyrzuci! jak sie okazalo wlascicielem mieszkania tego nowego jest facet majacy knajpe wraz z fast foodami w miescie i posiada 4 mieszkania ktore wynajmuje i stamtad nikt mnie nie wyrzuci! wiec nie musze sie martwic ze jakas jeb.... furiatka wleci mi do domu i wyrzuci mnie z wszystkimi ciuchami i z dzieckiem!
ale co jest smutne najbardziej? nie bede miala przez jakis czas neta... znow bede musiala wystapic z wnioskiem do multimedii o przeniesienie i zamontowac go na tym drugim mieszkaniu... a co ciekawsze to mieszkanie jest kilka krokow dalej gdzie teraz mieszkam wiec w pelni jestem usatysfakcjonowana:-)
postaram sie zagladac do was z telefonu ale to juz nie jest takie proste bo jednak w tel wszystko zmniejszone nie jest takie latwe i o wiele dluzej trwa!
to super ze cos znalezliscie. internetem sie nie przejmuj. najwazniejsze ze mace bezpieczny kacik.

Hej ja juz jestem i tez sie zastanawialam co z Monia ze szczecina:)
Moj maly od 21 do polnocy wariowal troche sie posmial i poplakal z 20 minut bo ma takie ataki jak te baki puszcza i brzuszek go boli wtedy. NO ale pozniej to sie postaralm pospal 4 godzinki pozniej znow 4 i potem 3 a teraz znow spi hihi a ja sie wyspalam zjadlam sniadanko i sie wykapac nawet zdarzylam :)
tez wlasnie myslalam o moni i reve. i jeszcze lilijka zniknela.

Hihi sweet ale fajowy masz ten fotelik dla malego tez musze cos takiego kupic bo w sumie nie mam go gdzie nieraz posadzic i tak bidny lezy w lozeczku i gada do malpki:)
karnitynko - to nie jest fotelik tylko poducha do karmienia-rogal. jest extra. latwo sie karmi bo rece nie bola a dzieci coraz ciezsza, sluzy za fotelik, jak maly zacznie siadac to i za podporke, a jak go boli brzuszek to go tak klade wzdloz ze nogi mu zwisaja i rece po bokach i masuje plecki. bardzo to lubi. poducha to moj najlepszy zakup.

Wypasiona mata ja zaraz biore sie za skladanie mojej bo juz wyschla i tez jakas fote walne a co;)Podoba mi sie ta poducha mozna malego na brzusiu ulozyc w mojej nie ma tego ale maluch jak walnie noga w pewne miejsce to mu muza poleci hihi
skladaj , skladaj. jak wczoraj zobaczylam radosc maxa to az mi zal bylo ze dopiero teraz mate kupilam. ja akurat kupilam z poduszeczka dmuchana do lezenia ale bylo tyle roznych ze ciezki wybor. a moja nie ma tego pod nozki zeby gralo choc ma jakies piszczace guziczki, lusterki i szeleszczace listki. kazda mata ma cos innego i kazda fajna.

Noo masakra eh. Ale co zrobić. Niebawem będzie wiosna:-):-) My planujemy dzidzię drugą najwcześniej za 4 lata:-p Duża różnica wieku między dziećmi, ale jeszcze nie skończyłam się uczyć i chciałabym jeszcze popracować jako BHPowiec.
Niunia do tego czasu jak tak dalej będzie to będzie rozpieszczona, że hoho.
duza roznica? a co ja mam powiedziec. 13 lat

Do góry