reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

mam pytanie do karmiacych mam no i do tych które maja wieksza wiedze ode mnie :p
czy jest to mozliwe zeby mojej Majce sie juz tak kupy unormowaly ze jak zrobila z wieczora jedna tak od tego czasu nic ... tylko sika ..
moj robi co dwa dni...i mowia ze na pokarmie matki moga robic co kika dni, byle by nie bylo zapatc (czyli twadych kupek) i podobno wtedy musi puszczac smierdzace baczki;)
bo przyswaja caly pokarm i nie ma masy kalowej...

reklama
DAFF bedzie dobrze!!

nie wiem ile w tym prawdy ale slyszalam ze przyczyna infekcji drog moczowych moze byc za rzadko zmieniany pampers..;/

Kurde daffi to dobrze ze spi ,no i ciesz sie ze je ,bo dzieci jak cos im dolega przewaznie odmawiaja jedzenia! Tak jak moj ostatnio a sie okazalo ze jednak cos sie dzialo !Szkoda ze dostala antybiotyk ale jak trzeba bylo to nie ma ze to czy tamto lepiej reagowac szybko niz poznije ma sie cos narobic.Nam sie udalo uniknac antybiotyku ale dlatego ze ja of kors zaczelam panikowac jak tylko przestal mi jesc i dzieki temu wiedzialam ze waga spadla i skierowali nas na badania i w krwi mial podwyzszone leukocyty ( mocz mial dobry) co swodczylo o rozwijajacej sie infekcji w organizmie ! U nas skonczylo sie na syropku przeciwzapalnym i pomogl.! trzymam kciuki za synowa moja !
nam syropek przeciwzapalny nie pomogl!!!
daffi infekcje sie zdarzaja i nie ma to zawsze jakiegos konkretnego powodu ... po prostu sa ... ale zapytc warto !!
a robilas badanie na posiew moczu ?? jesli nie to polecam zrobic ... bo czasem razem z leukocytami sa tez i bakterie !!

to bylo ogolne badanie moczu i dzieki za rade... wole sprawdzic niz pozniej plakac!!!

na wizazu ale dostalam bana:)

A czemu?

poniekad dobrze ze spi tak jak piszesz ale smutno mi bez niej czuje sie tu taka samotna a do wieczora daleko. maz bedzie dopiero o 18:-( mam nadzieje ze to pierwsza i ostatnia jej infekcja. jak bede w przyszlym tyg u pediatry z wynikiem zapytam czy ta infekcja moze byc spowodowana ze ona byla w zielonych wodach!

Moim zdanie nie:no:bo przeciez po porodzie byla zdrowa.

U mnie byla polozna,powiedziala ze wysypka jest spowodowana czyms co zjadlam:tak:no i powiem wam ze widze wielka poprawe:tak:kazala mi go na buzi i szyjce smarowac bepantenem:tak:dziwne ale tak wlasnie mam robic:tak:no i zaraz idziemy na spacerek:-)

jestem juz po wizycie u pediatry!
a jednak nie wszystko jest ok!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
na wyniku sa jakies duze ilosci zlepów leukocytów i to odpowiada temu iż Julka ma infekcje dróg moczowych!!! antybiotyk dostaje prawidlowy wiec powinno przejsc... we wtorek znow mamy mocz oddac do badania i w srode kolejna chwila prawdy... julki szczepienie przenisolo sie na 16 lutego no chyba ze infekcja sie przeciagnie ale prosze by juz nic nam sie nie przeciagalo. moje dziecko niedawno znow zjadlo i spi! od rana jak wstala tylko je i spi!!!

U dziewczynek infekcje dróg moczowych są bardzo częste...a czasem jeszcze dodatkowe predyspozycje do łapania dzieci mają:tak:
Ważne jest właściwe wycieranie dzieciaczka:tak: Zawsze od cewki moczowej w dół żeby bakterii nie przenosić!
Córka mojej koleżanki od razu po urodzeniu miała zakażenie i potem bardzo często jej to wracało:wściekła/y::no:

Moje dziecko wczoraj zasneło se o 23 .30 :-D lezal se i gadal do mnie ,a mi sie galy same juz zamykaly ! Tak wlasnie zanselismy w lozku u mnie :zawstydzona/y:. Wiedzialam ze zansie pozno bo se spal wczoraj wieczorem jak byla pora karmienia! Dzisiaj za chiny ludowe nie pozwole spac o tej porze!.
Fifol juz lepiej widac ze eurespal pomogl! Nie kaszle ,nie ma juz gili i nie marudzi !
za to zaczol tak czujnie spac ze wybudza sie co chwila :baffled::baffled:
Widac juz bedzie spal co raz mniej !:nerd: Jak wstal o 7.30 tak zasnol 2 razy po 15 minut :-D:-D.Teraz co sie wierci podbujam go noga w bujaku !

Jezu jak ja go kocham noooo ,tak slodki wstaje z rana a jak gada i sie smieje w glos no jestem w szoku !
Zauwazylam tez ze proboje lapac juz zabawki ,ostatnio dostal taki miekki mloteczek jak go chwycil tak bawil sie nim 40 minut :szok:. Walil sie po glowie i probowal wsadzic se do buzi !Zajecie mial ,Zrobil sie strasznie ciekawy swiata ! NO ale ma juz 10 tygodni !wiec czas najwyzszy !

To dobrze że już się lepiej czuje:-):tak:
Za to Tomek i Hania kichają na potęgę i rano są kozice nie z tej ziemi:-) Ale może zdusimy to w zarodku:tak:

Ja też uważam że dzieci najlepsze są rano...wyspane i chętne do zabawy:-)
Tomuś tez się cudnie śmieje a najlepsze jak próbuje gadać z nami i czasem łapie czkawę:-) Hania jak zaczynała gaworzyć to każda próba kończyła się czkawką:-)

Hej Laseczki podczytuję w wolnej chwili bo o dziwo mój królewicz już śpi 1,5godziny. Chyba znalazłam na niego metodę zawsze pokarmieniu kładę go na wersalce żeby sobie pofikał, potem robię mu masaż brzuszka żeby gazy odeszły bo ma z tym problem i zmieniam pieluszkę potem go pomęczę, ponoszę a potem wkładam do kołyski parę bujnięć i śpi. Trochę odsapnęłam bo przez ostatnie 3 dni nie spał prawie wcale w dzień w nocy w dalszym ciągu anioł. Mam nadzieję że już zacznie wyrastać z tego marudzenia i zacznie się czymś zajmować jak niektóre wasze dzieciaczki. Na razie uśmiecha się bezgłośnie i zaczyna gruchać a czkawka jest na porządku dziennym.

To dobrze że już się lepiej czuje:-):tak:
Za to Tomek i Hania kichają na potęgę i rano są kozice nie z tej ziemi:-) Ale może zdusimy to w zarodku:tak:

Ja też uważam że dzieci najlepsze są rano...wyspane i chętne do zabawy:-)
Tomuś tez się cudnie śmieje a najlepsze jak próbuje gadać z nami i czasem łapie czkawę:-) Hania jak zaczynała gaworzyć to każda próba kończyła się czkawką:-)

Aga mam nadzieje ze nic sie nie rozwinie z tego kichania ! Oby przetrwac ten glupi okres zimy a poznije juz tylko spacerki he he :)

A moje dziecko zaczyna byc bardzo absorbujace :szok:. No domaga sie wciaz mojej uwagi i tyle ! Zreszta jakos bardzo zaczol czujnie spac ,jak wczesniej moglam wsio robic przy nim ,odkurzac ,myc gary itp ...teraz zaraz sie budzi i niewiem czy dlatego ze jest lekko przeziebiony czy moze dlatego ze robi sie starszy i wiecej kuma ! :confused:
Wkazdym badz razie udaje teraz ze spi ! (Udaje - czytaj.lerzy z na wpoł otwartymi oczami ) :szok::szok::szok:

reklama
Moim zdanie nie:no:bo przeciez po porodzie byla zdrowa.

U mnie byla polozna,powiedziala ze wysypka jest spowodowana czyms co zjadlam:tak:no i powiem wam ze widze wielka poprawe:tak:kazala mi go na buzi i szyjce smarowac bepantenem:tak:dziwne ale tak wlasnie mam robic:tak:no i zaraz idziemy na spacerek:-)

no tak ale dzieci po porodzie jak byly w takich wodach powinny dostac antybiotyk tak neonatolog mowila jak bylismy na IP co julka caly dzien do wieczora plakala i okazalosie ze to kolka! byla bardzo zdziwiona ze mala nie dostala antybiotyku.

Do góry