reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Ale co ja wam teraz napisze... hehe
mialam zasuszany pokarm! skonczylam kuracje tabletkowa ale nie ryzykowalam i nie sprawdzalam piersi czy pokarm jest co by laktacji przypadkiem nie pobudzic. mienly ok 2 tyg jak skonczylam brac te tabletki i wczoraj nacisnelam na piers a tam troszeczke mleka a raczej takiej siary wylecialo i z 1 i drugiej piersi a dzis to juz laktacja sie znow rozkreca! jestem ciekawa czy moglabym znow doprowadzic do karmienia piersia i czy mala umiala by po takim czasie chwycic piers skoro butla to jej druga milosc i czy to dobrze dla dziecka taka zmiane przejsc.

reklama
Ale co ja wam teraz napisze... hehe
mialam zasuszany pokarm! skonczylam kuracje tabletkowa ale nie ryzykowalam i nie sprawdzalam piersi czy pokarm jest co by laktacji przypadkiem nie pobudzic. mienly ok 2 tyg jak skonczylam brac te tabletki i wczoraj nacisnelam na piers a tam troszeczke mleka a raczej takiej siary wylecialo i z 1 i drugiej piersi a dzis to juz laktacja sie znow rozkreca! jestem ciekawa czy moglabym znow doprowadzic do karmienia piersia i czy mala umiala by po takim czasie chwycic piers skoro butla to jej druga milosc i czy to dobrze dla dziecka taka zmiane przejsc.

a czemu ty zasuszalas pokarm ??

mi zanikl samoistnie ... ha a moje piersi wracaja do swojego pierwotnego rozmiaru !! zaraz wejde w moje koronkowe biustonosze :)

a czemu ty zasuszalas pokarm ??

mi zanikl samoistnie ... ha a moje piersi wracaja do swojego pierwotnego rozmiaru !! zaraz wejde w moje koronkowe biustonosze :)

zasuzalam bo mialam srednio 15ml w piersi i 15ml w drugiej piersi mleka a ze byly popekane i krwawiace a juz nawet zaczely robic sie takie sine to lekarz stwierdzil ze karmienia z tego nie bedzie tylko bol i meka to zasuszalam by nie dopuscic do zapalenia piersi.

zasuzalam bo mialam srednio 15ml w piersi i 15ml w drugiej piersi mleka a ze byly popekane i krwawiace a juz nawet zaczely robic sie takie sine to lekarz stwierdzil ze karmienia z tego nie bedzie tylko bol i meka to zasuszalam by nie dopuscic do zapalenia piersi.

przy tej ilosci to by ci sam zanikl jak u mnie ... wyszlam z zalozenia ze szkoda sie faszerowac lekami ... karmilam raz, dwa razy na dzien i sukcesywnie bylo coraz mniej i mniej ...

przy tej ilosci to by ci sam zanikl jak u mnie ... wyszlam z zalozenia ze szkoda sie faszerowac lekami ... karmilam raz, dwa razy na dzien i sukcesywnie bylo coraz mniej i mniej ...

byc moze ale wolalam wziac tabletki bo moja bratowa nie zasuszyla i tez postawila na to by sam zanikl i dostala takiego zapalenia ze miala wysoka goraczke majaki a za piers sie nie mogla zlapac,

Do roku:szok::szok::szok:no to zycze ci potem powodzenia:tak:

DAFFI az milo sie czyta takie wiadomosci:-)oby takie tylko byly;-)

U mnie noc ciezka:tak:nie dosyc ze maly nie spal prawie caly dzien to i noc nie byla za ciekawa:no:budzil sie co godzine i sama nie wiem czemu:sorry2:brzuszek go chyba nie bolal bo nie bylo widac zeby podkurczal nózki lub sie prezyl:no:brzuszek byl miekki:tak:o 5 nad ranem mialam juz dosc i dalam mu czopek:tak:po 10 minutach zrobil po nim kupala i potem zasnal wiec teraz nie wiem czy to ta kupka mu przeszkadzala czy ten czopek pomogl.Teraz tez spi ale jakos czujnie;-)

MAARTA tez jestem zdziwiona ale powiem ci ze wyglada to jak okres i nawet tak troche brzuch pobolewa.

Hania też z nami spała do roku i nie było żadnego problemu z przeniesieniem jej do łóżeczka a potem do łóżka:tak:
Pewnie to zależy od dziecka;-)

A mu znów mieliśmy pobudkę o 6...mały strasznie się wiercił...nie chciał pić i zasnął znów jak go wzięłam na klatę:-)
Podejrzewam że męczy go kupa po wieczornej butelce:no:
Wczoraj znów wypił 160 ml:szok:
Zebym miała kiedy odciągnąć swojego mleka to bym mu te dawała bo po sztucznym wcale nie śpi dłużej:no:
Ale po kąpaniu muszę butlę dawać bo tak to mały by non stop wisiał na cycu a ja nie miałabym pewności że jest najedzony:no:

Daffi to lepiej nie naciskaj na sutki jak nie chcesz rozkręcić laktacji:tak: ale sama jestem ciekawa czy dziecko po takim czasie chwyciłoby pierś;-)

Mój Tomek też tak robi...jeszcze niedawno leciałam z cycem ale zauważyłam że tylko się trochę napije i bawi się nim:tak:
Chyba po prostu odkryli rączki ;-) I wszystko co mogą z nimi zrobić to possać sobie:-)
moj ssie od urodzenia

Zebys ty widziala ta produkcje jak bylysmy jeszcze w dwupakach:-Dto dopiero byly lektory:tak:
Moj robi podobnie:tak:i za nic w swiecie nie chce smoczka do buzi:no:i znowu przeciwienstwo corki:tak::-D
wyobrazam sobie;:) tez niezle skrobalam ale na innym forum:-p
byc moze ale wolalam wziac tabletki bo moja bratowa nie zasuszyla i tez postawila na to by sam zanikl i dostala takiego zapalenia ze miala wysoka goraczke majaki a za piers sie nie mogla zlapac,
o jaa...wspolczuje...:shocked2:

kasiakkrk- dziekuje ulzylo mi :*

a moj Olek dzis wstawal co 3 godzinki!!! z zegarkiem w reku!!:szok: jestem z niego dumna:)
i sie wypalam nawet:tak:

mam pytanie do karmiacych mam no i do tych które maja wieksza wiedze ode mnie :p
czy jest to mozliwe zeby mojej Majce sie juz tak kupy unormowaly ze jak zrobila z wieczora jedna tak od tego czasu nic ... tylko sika ..

reklama
Do góry