reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Ale co ja wam teraz napisze... hehe
mialam zasuszany pokarm! skonczylam kuracje tabletkowa ale nie ryzykowalam i nie sprawdzalam piersi czy pokarm jest co by laktacji przypadkiem nie pobudzic. mienly ok 2 tyg jak skonczylam brac te tabletki i wczoraj nacisnelam na piers a tam troszeczke mleka a raczej takiej siary wylecialo i z 1 i drugiej piersi a dzis to juz laktacja sie znow rozkreca! jestem ciekawa czy moglabym znow doprowadzic do karmienia piersia i czy mala umiala by po takim czasie chwycic piers skoro butla to jej druga milosc i czy to dobrze dla dziecka taka zmiane przejsc.

Zapytaj pediatre dzisiaj.
mam pytanie do karmiacych mam no i do tych które maja wieksza wiedze ode mnie :p
czy jest to mozliwe zeby mojej Majce sie juz tak kupy unormowaly ze jak zrobila z wieczora jedna tak od tego czasu nic ... tylko sika ..

Mozliwe:tak:u mnie tez jest teraz juz mniej kupek niz wczesniej:tak:czasami cala noc nic nie ma.

reklama
na wizazu ale dostalam bana:)

a za co jesli mozna zapytac ??

bo wlasnie gdzies wyczytalam ze dziecku karmionemu piersia nic nie jest jesli pomimo tego ze kupy nie robi to sika..
no ale jako młoda mama wolałam zapytac :p

moja polozna tez mowila ze moze dziecko i tydzien nie robic jak jest na piersi !! i nie nalezy sie tym martwic :)

a my wlasnie bylismy sie werandowac :|) jest tylko -1,4 wiec 20 min na werandzie w wozeczku to tak akurat :) i mamusia sie przewietrzyła i dziecko :)

jestem juz po wizycie u pediatry!
a jednak nie wszystko jest ok!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
na wyniku sa jakies duze ilosci zlepów leukocytów i to odpowiada temu iż Julka ma infekcje dróg moczowych!!! antybiotyk dostaje prawidlowy wiec powinno przejsc... we wtorek znow mamy mocz oddac do badania i w srode kolejna chwila prawdy... julki szczepienie przenisolo sie na 16 lutego no chyba ze infekcja sie przeciagnie ale prosze by juz nic nam sie nie przeciagalo. moje dziecko niedawno znow zjadlo i spi! od rana jak wstala tylko je i spi!!!

a jednak nie wszystko jest ok!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
na wyniku sa jakies duze ilosci zlepów leukocytów i to odpowiada temu iż Julka ma infekcje dróg moczowych!!! antybiotyk dostaje prawidlowy wiec powinno przejsc... we wtorek znow mamy mocz oddac do badania i w srode kolejna chwila prawdy... julki szczepienie przenisolo sie na 16 lutego no chyba ze infekcja sie przeciagnie ale prosze by juz nic nam sie nie przeciagalo. moje dziecko niedawno znow zjadlo i spi! od rana jak wstala tylko je i spi!!!
Oj biedactwo...Ale ona w ten sposób się regeneruje, przy jakiejś infekcji dzieci tak właśnie oszczędzają siły- to dobry znak;-)
Mea, moja stoi na balkonie już 45 minut, idę ją zabiorę bo juz chyba dośc. Ale jak ładnie śpi tak...

Oj biedactwo...Ale ona w ten sposób się regeneruje, przy jakiejś infekcji dzieci tak właśnie oszczędzają siły- to dobry znak;-)
Mea, moja stoi na balkonie już 45 minut, idę ją zabiorę bo juz chyba dośc. Ale jak ładnie śpi tak...

poniekad dobrze ze spi tak jak piszesz ale smutno mi bez niej czuje sie tu taka samotna a do wieczora daleko. maz bedzie dopiero o 18:-( mam nadzieje ze to pierwsza i ostatnia jej infekcja. jak bede w przyszlym tyg u pediatry z wynikiem zapytam czy ta infekcja moze byc spowodowana ze ona byla w zielonych wodach!

Moje dziecko wczoraj zasneło se o 23 .30 :-D lezal se i gadal do mnie ,a mi sie galy same juz zamykaly ! Tak wlasnie zanselismy w lozku u mnie :zawstydzona/y:. Wiedzialam ze zansie pozno bo se spal wczoraj wieczorem jak byla pora karmienia! Dzisiaj za chiny ludowe nie pozwole spac o tej porze!.
Fifol juz lepiej widac ze eurespal pomogl! Nie kaszle ,nie ma juz gili i nie marudzi !
za to zaczol tak czujnie spac ze wybudza sie co chwila :baffled::baffled:
Widac juz bedzie spal co raz mniej !:nerd: Jak wstal o 7.30 tak zasnol 2 razy po 15 minut :-D:-D.Teraz co sie wierci podbujam go noga w bujaku !

Jezu jak ja go kocham noooo ,tak slodki wstaje z rana a jak gada i sie smieje w glos no jestem w szoku !
Zauwazylam tez ze proboje lapac juz zabawki ,ostatnio dostal taki miekki mloteczek jak go chwycil tak bawil sie nim 40 minut :szok:. Walil sie po glowie i probowal wsadzic se do buzi !Zajecie mial ,Zrobil sie strasznie ciekawy swiata ! NO ale ma juz 10 tygodni !wiec czas najwyzszy !

daffi infekcje sie zdarzaja i nie ma to zawsze jakiegos konkretnego powodu ... po prostu sa ... ale zapytc warto !!
a robilas badanie na posiew moczu ?? jesli nie to polecam zrobic ... bo czasem razem z leukocytami sa tez i bakterie !!

no a ja po powrocie z podworka polozylam dziecko do wozeczka i dziecko spi :) nie spala na dworze to spi teraz :) no ale wszystko jasne - jest po 12 !!!

reklama

Kurde daffi to dobrze ze spi ,no i ciesz sie ze je ,bo dzieci jak cos im dolega przewaznie odmawiaja jedzenia! Tak jak moj ostatnio a sie okazalo ze jednak cos sie dzialo !Szkoda ze dostala antybiotyk ale jak trzeba bylo to nie ma ze to czy tamto lepiej reagowac szybko niz poznije ma sie cos narobic.Nam sie udalo uniknac antybiotyku ale dlatego ze ja of kors zaczelam panikowac jak tylko przestal mi jesc i dzieki temu wiedzialam ze waga spadla i skierowali nas na badania i w krwi mial podwyzszone leukocyty ( mocz mial dobry) co swodczylo o rozwijajacej sie infekcji w organizmie ! U nas skonczylo sie na syropku przeciwzapalnym i pomogl.! trzymam kciuki za synowa moja !

Do góry