reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
To co tworzymy zamkniety? Ja jestem jak najbardziej za. Zrobimy liste wszystkich "starych" udzielajacych sie najczesciej grudniowek i wszystkich "nowych", ktore regularnie sie udzielaja. Jak kogos sie pominie przez pomylke to przeciez zawsze bedzie mozna dopisac. Po porodzie jak ktos dlugo bedzie nieobecny (a na pewno sie troche wykruszymy (mam doswiadczenie z lipcowek 2005), a my jeszcze bardziej sie zzyjemy to najwyzej kogos sie wykluczy, jak bedzie chcial i wykaze zainetresowanie to sie go wpisze znowu. Tak bedzie najsprawiedliwiej.
Jest ktos chetny, zeby podjac sie zalozenia i opieki nad watkiem zamknietym?

Ja się piszę ma się rozumieć, acz jak widać pojawiam się i znikam, zatem wcale się nie obrażę, jak mnie kiedyś wyrzucicie, pod warunkiem ponownego przygarnięcia kropka :-) bo zamierzam tu z Wami rodzić pomimo mej chwiejności obecnościowej ;-) hehe

" Dziewczyny a powiedzcie jak u Was z seksem, robicie to tak normalnie jak zawsze czy jakos specjalnie delikatnie?? "

My normalnie bo Mój zna granice;-)
nam gin powiedzial ze delikatnie mozemy, ale ja bym chciala nie tak delikatnie zeby sie wczuwac czy nie za mocno, szybko itp tylko tak jak dawniej hehehe

No my tez niby normalnie. Tzn bez zadnych tam szczegolnych delikatesow ale z drugiej strony (przepraszam za szczegoly) nog juz sobie za glowe nie pozakladam :) hi hi.
Czyli wszystko w miare rozsadku.

Co do prowadzenia watku zamknietego. Ja chetnie....ale ...ja tak czesto wyjezdzam. Co miesiac znikam na 5-6 dni wiec tylko bym hamowala.
Ktora sie tu najwiecej udziela. Trzeba przegladnac liczbe postow kazdej i wszystko bedzie wiadomo.

Ja też wciąż to powtarzam -kto wymyślił,że ciąża jest stanem błogosławionym i czymś cudownym !?:baffled:...może i jest to okropne co pisze,ale ja niesety oprócz wzruszających chwil podczas USG nie widze nic pieknego ...Czuję się fatalnie fizycznie i psychicznie , nie koge wytrzymać sama ze sobą ( nie wiem jak inni mnie jeszcze znoszą) Ogólnie masakra :wściekła/y::baffled::-(

Ja w pierwszej ciazy czulam sie troche "inna" chcialam wrocic szybko do stanu pierwotnego. Niby nie mialam zadnych nieprzyjemnych dolegliwosci, ale jak pisalam wczesniej nawet to mleko w cycach mnie troche "oniesmielalo".Swiat dzielil sie na tych co to moga pic alkohol i robic wszystko i ubierac sie we wszystko i na druga grupe - mnie. Byly momenty, ze bylam szczesliwa i takie, ze chcialo mi sie plakac.
Teraz ciesze sie tym brzuszkiem, tym mlekiem (samo nie wyplywa cale szczescie) i ogolnie calym stanem mimo iz pierwszy trymestr byl 10 razy gorszy niz w pierwszej ciazy. Czuje sie duzo dojzalsza emocjonalnie, mimo iz w pierwszej ciazy wcale nie czulam sie niedojzala:rofl2:
Z jakas wieksza doza spokoju do tego teraz podchodze i choc ciaza byla nieplanowana to jest bardzo chciana. No planowana to byla przez Najwyzszego.

dagmar jak dotąd mało dziewczyn wypowiedziało się na ten temat, ale może się jeszcze doczytają. Mnie też się wydaje, że fajnie byłoby widzieć jak nasze dzidzie różnią się między sobą:)

Ja osobiscie bede miala 3 usg i pewnie wymiary nie te same co polskie:-p wiec ja tam sie przychylam do tabelki ale nie zalezy mi na niej jakos specjalnie. Co nam to porownanie da? Za chwile kazda bedzie po polowkowym usg i dalej tyg beda uciekaly i wymiary sie pozmieniaja jedne dzieci zwolnia tempa, drugie przyspiesza.
Ale moze to tylko ja jakiegos glebszego sensu w tym nie widze:confused2: Moze lepiej sie mna nie kierowac w tej kwestii:baffled:

U mnie linia się dopiero pojawiła wczoraj (albo dopiero zauważyłam), pępek wklęsły, choć coraz bardziej wychodzi ;-) Mleka nie mam, ale czasem udaje mi się wycisnąć jakąś dziwną przezroczystą jakby wodę (a może to już mleko tylko nie wiem??)...
Witaj znowu! Miło Cię widzieć i gratuluję córki :-)

Azolka ten przezroczysty plyn to juz mleko, jak bys tak pewnie wiecej ponaciskala to zaczlaby leciec zolty lub bialy. Lepiej tych cycow zbytnio nie stymulowac, choc pewnie podczas seksu nie jednej z czasem samo poleci

Hej dziewczyny, wlasnie wrocilam ze szpitala nic sie nie dzieje.Szyjka mocno trzyma ale oczywiscie chcieli mnie zatrzymac to zapytalam czy to konieczne powiedzial ze nie ale musze podpisac ze nie chce zostac.

reklama
Hej dziewczyny, wlasnie wrocilam ze szpitala nic sie nie dzieje.Szyjka mocno trzyma ale oczywiscie chcieli mnie zatrzymac to zapytalam czy to konieczne powiedzial ze nie ale musze podpisac ze nie chce zostac.

bardzo się cieszę, że wszystko w porządku. mam nadzieję, że uspokoiłaś się troszkę, a teraz wypoczywaj i przymknij oko na faceta ;-)

Do góry