reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

twardnieje mocno, czy macica "się stawia i ile razy dziennie. Może braxton- symulant :-D?
Napisz to ci doradzimy my mamy tio już za sobą z asią a właśnie widzę, że siedzi :-D
A mamy mamy he he he :) skurcze B- H ( przygotowujace macice do wielkiego przedstawienia jakie bedzie mialo miejsce w grudniu) maga sie pojawiac ( lecz wcale nie musza) juz od 5 miesiaca ,a ona jest w ciazy blizniaczej( jak dobrze kojaze) wiec kto wie! W kazdym badz razie ciaza blizniacza to ciaza wyszego ryzyka i nie ma co czekac - to przynajmniej moje zdanie

reklama
A mamy mamy he he he :) skurcze B- H ( przygotowujace macice do wielkiego przedstawienia jakie bedzie mialo miejsce w grudniu) maga sie pojawiac ( lecz wcale nie musza) juz od 5 miesiaca ,a ona jest w ciazy blizniaczej( jak dobrze kojaze) wiec kto wie! W kazdym badz razie ciaza blizniacza to ciaza wyszego ryzyka i nie ma co czekac - to przynajmniej moje zdanie

Jak poznać takie skurcze?

Jesli tak to sie ciesz:-)ja normalnie juz nie wytzrymałam i poszłam na spacer.Teraz jak weszłam to od pierwszego podejscia dziala ale nie moge przechwalic bo znowu mnie rozłaczy.Widocznie u mnie gdzieś na lini mieli awarie i dlatego bo to juz kilka dni tak sie działo,tylko ze dzis to juz nie mozliwie:wściekła/y:mam nadzieje ze juz bedzie ok.

Wy piszecie o smakowitych rzeczach ale mi nie szkoda,bynajmniej nie teraz bo najadłam sie ze hej,zjadłam chyba wszystkiego po trochu co mam w domu:-D

KAROLAK ja tez mysle ze lepiej to sprawdzic niz potem nie daj Boze cos miałoby sie stac,ja przed moim poronieniem tez miałam isc do szpitala ale nie poszłam i teraz załuje jak nie wiem co,moze byłoby inaczej,moze miałabym juz drugie dziecko na swiecie:-(

NO to nie ciekawie i nie dziwie sie ze nerwa masz na neta - ja miałam tak jak wczesniej byłam na kablowce ....ojjjjjjjjjj to dopiero mi nerwow zrzarło ze hej !!! Teraz od pukac nie mam problemow , a jak sa sama sie łącze z neostrada :)

A tak na marginesie - spacerak dobrze ci zapewne zrobił !!! :-)

Skurcze Braxtona-Hicksa Rodzina - Ciąża - Ciąża - Rodzina - Polki - Kobieta - Starania o dziecko - Przebieg ciąży - Ciążowe dolegliwości - Poród - Pielęgnacja ciała w ciąży - Zdrowie w ciąży
Tutaj sobie poczytaj jest dosc fajnie opisane :)
Ja pamietam z Patrykiem ,odczuwałam napiecie sie brzuszka na chwilke i spokoj ...dlugo dlugo az pozniej znowu i tak od czasu do czasu odczuwałam takie nie mile napiecia brzuszka( nie codzienie lecz na jakis czas).MOj gin powiedzial dopoki nie boli mocno nie czeste i nie sa regularne sa ok i to normlane.Gorzej ja staja sie regularne i czestsze! trzeba zlosic lekarzowi.Przynajmniej na tym etapie ciazy w jakim teraz jestesmy !!! Poznije to juz inna bajka hahahah :)

Ostatnia edycja:
Brzuszek twardnieje na początku kilka razy dziennie. Bezboleśnie, ale można sie pomylić bo nie jest to przyjemne:-)
Pod koniec ciąży twardnieje na kamień, są nie regularne ja z 3 tygodnie przed 1 porodem myślałam, że rodzę z 3 razy dziennie.
Najpierw co 15 minut skurcz, potem częściej, potem np. co 6 minut a potem 8, 8 10 i koniec.
Masakra :-D

Dziękuję:)) Właśnie piję herbatkę żurawinowo malinową z sokiem malinowym. Umieram z tym katarem hehe. Dziś mam dzień narzekania. A co się będę;P

Dziewczyny ale wy nadajecie:-D

"Witajcie, od kiedy istnieją grupy społecznościowe nie zakładamy działów zamkniętych w albumie.
Któraś z Was może założyć grupę ( z opcją "na zaproszenie) i to ona bedzie miała piecze nad tym komu i kiedy dac lub zabrac dostęp.
Opiekę nad grupą można w dowolnym momencie przekazać innej użytkowniczce np na czas wyjazdy lub braku możliwości koordynowania grupą.

Pozdrawiam"

Tak nam pani administartor napisała :) :-) Witaj spowrotem Martuska!
Grudnioweczko dzieki za powitanie i posta w sprawie zamkniecia watku. Ty tu jedna z najpierwszych bylas jak dobrze pamietam co?

Można zalożyc w innym temacie na bb wątek zamkniety. to nie problem. Wczesniej jak proponowałam zamkniety wątek z albumem topisałam, ze bedzie problem bo bardzo dużo nas jest i na dodatek duża rotacja. Trzeba będzie zrobic listę Dziewczyn które będa miały dostęp do albumu.

To co tworzymy zamkniety? Ja jestem jak najbardziej za. Zrobimy liste wszystkich "starych" udzielajacych sie najczesciej grudniowek i wszystkich "nowych", ktore regularnie sie udzielaja. Jak kogos sie pominie przez pomylke to przeciez zawsze bedzie mozna dopisac. Po porodzie jak ktos dlugo bedzie nieobecny (a na pewno sie troche wykruszymy (mam doswiadczenie z lipcowek 2005), a my jeszcze bardziej sie zzyjemy to najwyzej kogos sie wykluczy, jak bedzie chcial i wykaze zainetresowanie to sie go wpisze znowu. Tak bedzie najsprawiedliwiej.
Jest ktos chetny, zeby podjac sie zalozenia i opieki nad watkiem zamknietym?

Natalko, bidulko, ale musiala stresa przezyc. Dobrze, ze na czasie zapobieglas tragedii. Oby lezenie bylo dla Ciebie jak najmniej uciazliwe.

Czytam kolejne strony

A ja wlansie niewiem co zjem na kolacje !!!!!!!!!!!!!!!!!! Tak naprawde wyzarłam wszystko co mozliwe chyba hahahaaaa !!!!
NO ale usmaze se cukinie chyba a co !!!!!! Uwielbiam tez :) Tylko czy sie najem :eek::baffled:?
Rany, a ja taka głodna jestem! I nie wiem ci chce zjeść :-( Któryś dzień już tak mam, że zjadam wszystko co jest w zasięgu ręki, nie ważne co. Wczoraj jak zrobiłam podsumowanie tego co zjadłam to dziś siedzę w pokoju i mam zakaz wchodzenia do kuchni ;-) Niemożliwe, żeby jedna osoba tyle rzeczy zjadła! I ciągle jestem głodna... A teraz to spaghetti...i lody jeżdżą po osiedlu... Nie wytrzymam do obiadu i znowu coś zjem :-(

myślałam ze tylko ja jem jak świnka, no a jutro sie okarze u gina ile sie przytyło ;). Dzisiaj juz mam smaka na słodkosci bo wczoraj robilam test obciazenia glukoza i mialam zajawke tylko na miesko, jak myslalam o slodkim to mi sie na wymioty zbierało. po tych 75g rozpuszczonego proszku przez 3 godziny mnie mulilo i odbijało mi sie tym proszkiem bleeeeeeeee

Dziewczyny a powiedzcie jak u Was z seksem, robicie to tak normalnie jak zawsze czy jakos specjalnie delikatnie?? Bo ja to w ogole jestem jakas przewrazliwiona. I czy macie tak ze po sekseii brzuszek wam bezbolesnie robi sie taki twardszy? I jeszcze czuje po jak by mi sie kosci rozszerzały w miednicy

Ostatnia edycja:
" Dziewczyny a powiedzcie jak u Was z seksem, robicie to tak normalnie jak zawsze czy jakos specjalnie delikatnie?? "

My normalnie bo Mój zna granice;-)

reklama
Do góry