reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

u mnie podobnie, no ale w końcu znalazła w hurtowni. ja zapłaciłam 35 zł za największą z wąską szyjką (bo wiem, że są jeszcze takie z szerokimi).

Ja mam tą z szeroką szyjką (łatwo się wsypuje mieszankę;-)i łatwiej ją trzymać mi niż wysoką i wąską (mam taką jedną ale innej firmy)

Po wizycie u neurologa!
Drżenia nóżek i rączek ma po tym krwotoku:-( Minie mu, ale trzeba cierpliwie czekać:-( same problemy przez to moje cholerne nadciśnie w ciąży:wściekła/y:
I mały ma nawyk leżnia na prawym boczku - kładziemy go teraz w nogach łóżka (lekarz kazał, żeby widział wszystko dookoła, bo Aluś to ciekawe jajo i musi widzieć wszystko:-D). Dlatego tak mu się zrobiło i nawykowo kładzie ciałko całe na prawo, to mu się uleżał prawy bok i jak go ktoś położy na lewy albo na plckach, to on myk i już przekręcony na prawy bok...
kolejna wizyta za miesiąc.

reklama
a ten espumisan mmozna podawac 2-tygodnniowemu dziecku ? i mam do Was jeszcze jedno pytanie- daję Filipkowi nan1, ale wydaje mi się że on się tym nie najada:szok: czy to możliwe ?? jedna paczuszka wystarcza nam na 3 max 4 dni:szok:

Ja pisalam o Esputiconie:tak:moja pediatra twierdzi ze owszem:tak:na ulotce pisze ze 2 razy dziennie po dwie kropelki ale dzis polozna mi mowila ze przy wiekszych kolkach mozena 3 razy dziennie:tak:no i dodatkowo mozna dac tez czopki Viburcol.
Co do mleczka to jesli dziecko duzo je to bedzie ubywac:tak::-D

Tomkowi też się dość ciężko odbija ale nie płacze po tym:no:
Ja robię tak..kładę go na ramieniu tak żeby główka aż zwisała na ramieniu i kolistym ruchem oklepuję plecki..i dość porządnie uderzam;-) co jakiś czas klepię też dupkę od dołu bo to też pomaga...a czasem masuję plecki ( przy tym najczęściej się budzi;-)). Jak nic to nie daje to odkładam go do łóżeczka na chwilę i jak go znów podniosę to już najczęściej mu się odbije!
Oczywiście tych wszystkich zabiegów w nocy nie robię bo 100% obudzsony:-)

U nas tez nie zawsze sie odbije,w nocy nie zawsze go pionizuje bo sie budzi choc lubi zasypiac na ramieniu.

a ten espumisan mmozna podawac 2-tygodnniowemu dziecku ? i mam do Was jeszcze jedno pytanie- daję Filipkowi nan1, ale wydaje mi się że on się tym nie najada:szok: czy to możliwe ?? jedna paczuszka wystarcza nam na 3 max 4 dni:szok:

przeszlam przez to samo i zmienilam mleko na bebilon i teraz jest duza ulga... a duza paczka 800g starcza na 1,5tyg

Myślałam że moja teściowa po porodzie nie będzie taka jak niektóre Wasze..
alez sie pomyliłam..
nie dosc ze wchodzi nam do sypialni z czestotliwoscia 10 razy na minute to jeszcze dzisiaj przeszla wszelkie granice..
Majka moja gdy ma w gaciach wiadomo nie wezmie cycka a jest głodna wiec przy przebieraniu czasami zdarza sie jej plakac no i dzisiaj tak bylo..
nagle ni stad ni zowąd wparowała tesciowa i na mnie i Bartka co my temu dziecku robimy ze tak placze.. i gada do Małej 'juz babcia przyszla na ratunek' i chciala jej wsadzic smoczek do buzi.. a Mała uspokoja jak ja albo bartek przylozymy twarz do jej twarzy - grunt zeby poczula nasz zapach..
i Bartek tak robił a jego mamusia na niego ze ma tak nie robic bo jeszcze dziecko sie zaniesie albo cos [ o_O ] to ten na nią ryjem zeby wyszla.. a ja spokojnie tylko 'Bartus chodz i przyloz jej buzie do swojej ' ale normalnie az wralam..!!!

ze juz nie wspomne o tym jak ten młodszy synuś potrafi przyjsc ze szkoly nie umyc nawet rak i od razu do malej.. !!!!

nie wspomne o tym jak w szpitalu bylam Mala miała dobę ledwo Szymon miał katar i moja mama powiedziala tesciowej zeby nie brali mlodego do szpitala bo wiadomo .. to ona mojej mamie odpalila ' a czemu by se synek nie mial poogladac dziecka w koncu wujkiem zostal' no i szymon przyjechal.. a wieczorem wrocili do domu i Bartek mi dzwonil ze szymon ma 39 goraczki..!!!!

boooszzz i jak tu potem nie wpasc w depreche !!

a z lepszych wiadomosci..:-D
stracilam 10cm w tyłku !!! :-D brzuch powoli wraca do normy .. za to cycki mam jak jakas niewydojona krowa.. rozmiar sprzed ciąży 75B a teraz 75 D :-D
w ciazy podchodzilo mi i pod 85 ale to cyba przez brzuch.. :)
jeszcze troche i wloze pierscionki na palce :)
w spodnie sprzed ciazy juz wczoraj sie wbilam :-D !!!
czuje ze dzieki temu karmieniu chudne i chudne :)
aa no i krwawienie jest coraz słabsze :) juz teraz tylko przy karmieniu troszeczke czasami ze mnie leci ..
wiec wszystko jest coraz lepiej ! :)

no i od dzisiaj Małej podaję witamine K :)
mamy takie kapsułki do wyciskania .. ladnie da sobie wcisnąć do buzi i ładnie zapija mlekiem :)

w przyszłym tyg do Pediatry idziemy a 2 lutego mamy wizyte u ortopedy :)
od jutra zaczynamy werandowanie i mysle ze w przyszlym tygodniu wybierzemy sie juz na spacerek :) albo moze jeszcze w tym.. zobaczymy.. w srode kolejna wizyta położnej .. babeczka anioł..pokazała nam jak dokladnie pepuszek przemywac bo ja troche nie bardzo wiedzialam jak to objąć..no ale pepek juz coraz mnie j trzyma.. bo wietrzymy przemywamy i w ogóle.. :)

NO I SEKSU MI SIE CHCE!!!!!!
a tak btw czy w połogu tez nawiedzaja takie dziwne sny?
bo mi sie snilo zem znowu w ciąży!! :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny problema mam .........

Nie wiem co się stało z małym po kąpieli strasznie płakał aż siniał ... uspokajał się tylko na rękach jak był kołysany, nigdy wczesniej czegoś takiego nam się nie przytrafiło ........dałam mu cyca , a on possał trochę, poclamał i w ryk znowu i znowu kołysanie i noszenie i zasypia, pospał z 5 min i znowu ryk aż się dusi ......ja już nie wiem co to może być :no:głodny nie jest, bo przed chwila jak wył w niebogłosy to pokołysałam i dałam mu cyca i teraz jak narazie spi.

Mam pytanie:
czy to moze być atak kolki ? czy kolka musi objawiać się wierganiem nóżek i krzywieniem dziecka ? mój tylko płakał - ale to jak :no: nie wiedziałam co mam zrobić ..

Dziewczyny problema mam .........

Nie wiem co się stało z małym po kąpieli strasznie płakał aż siniał ... uspokajał się tylko na rękach jak był kołysany, nigdy wczesniej czegoś takiego nam się nie przytrafiło ........dałam mu cyca , a on possał trochę, poclamał i w ryk znowu i znowu kołysanie i noszenie i zasypia, pospał z 5 min i znowu ryk aż się dusi ......ja już nie wiem co to może być :no:głodny nie jest, bo przed chwila jak wył w niebogłosy to pokołysałam i dałam mu cyca i teraz jak narazie spi.

Mam pytanie:
czy to moze być atak kolki ? czy kolka musi objawiać się wierganiem nóżek i krzywieniem dziecka ? mój tylko płakał - ale to jak :no: nie wiedziałam co mam zrobić ..

możliwe, a twardy miał brzuszek?? bo z zimna albo głodu by tak nie rozpaczał

reklama
Ja mam tą z szeroką szyjką (łatwo się wsypuje mieszankę;-)i łatwiej ją trzymać mi niż wysoką i wąską (mam taką jedną ale innej firmy)

Po wizycie u neurologa!
Drżenia nóżek i rączek ma po tym krwotoku:-( Minie mu, ale trzeba cierpliwie czekać:-( same problemy przez to moje cholerne nadciśnie w ciąży:wściekła/y:
I mały ma nawyk leżnia na prawym boczku - kładziemy go teraz w nogach łóżka (lekarz kazał, żeby widział wszystko dookoła, bo Aluś to ciekawe jajo i musi widzieć wszystko:-D). Dlatego tak mu się zrobiło i nawykowo kładzie ciałko całe na prawo, to mu się uleżał prawy bok i jak go ktoś położy na lewy albo na plckach, to on myk i już przekręcony na prawy bok...
kolejna wizyta za miesiąc.

mi sie cos zdaje ze nasza mala tez bedzie takie objawy miala ... tez ciagle n prawy bok sie przewraca ... w nocy tylko jak ja klade na lewy w rozku to tak spi ...

Anko łącze sie z toba w bolu !!!!

a ja sie zastanawiam czy moja Agatka tez nie ma kolek ... bo rano jest cyrk nie z tej ziemi ... krzyczy czasem tak ze az sie zanosi ... i za nic nie chce pic mleczka ... nie chce sie odezwac w domu bo zaraz uslysze "a nie mowilam ze ja boli brzuszek!!!" bo cokolwiek tylko mala zakwili to tesciowa juz jej choroby wymysla ...

Do góry