reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Ja mam tą z szeroką szyjką (łatwo się wsypuje mieszankę;-)i łatwiej ją trzymać mi niż wysoką i wąską (mam taką jedną ale innej firmy)

Po wizycie u neurologa!
Drżenia nóżek i rączek ma po tym krwotoku:-( Minie mu, ale trzeba cierpliwie czekać:-( same problemy przez to moje cholerne nadciśnie w ciąży:wściekła/y:
I mały ma nawyk leżnia na prawym boczku - kładziemy go teraz w nogach łóżka (lekarz kazał, żeby widział wszystko dookoła, bo Aluś to ciekawe jajo i musi widzieć wszystko:-D). Dlatego tak mu się zrobiło i nawykowo kładzie ciałko całe na prawo, to mu się uleżał prawy bok i jak go ktoś położy na lewy albo na plckach, to on myk i już przekręcony na prawy bok...
kolejna wizyta za miesiąc.

NO wlansie moje dziecko tez sobie obrało kuzwa prawy bok i za cholere na lewym nie chce spac !!!!!!:wściekła/y:

reklama
NO wlansie moje dziecko tez sobie obrało kuzwa prawy bok i za cholere na lewym nie chce spac !!!!!!:wściekła/y:

kładź go na drugim! Neurolog powiedział, że to da się naprawić, tylko kłaść jak najczęściej na tym drugim boku.

Asia widziałam w albumie zdjęcia:-) Ile dałaś za leżaczk fishera?chcę kupić:-) a i Fifi uroczy:tak: Jakie miny:-D

kładź go na drugim! Neurolog powiedział, że to da się naprawić, tylko kłaść jak najczęściej na tym drugim boku.

Asia widziałam w albumie zdjęcia:-) Ile dałaś za leżaczk fishera?chcę kupić:-) a i Fifi uroczy:tak: Jakie miny:-D

NO w minach to on jest bombowy a wiekszosci nie da sie uchwycic aparatem !
Co do hustawki Fishera kupilismy uzywana za 280 zł +30 zł kurier ! Stan idealny ,nawet jak ja to mowie pachnie nowoscia! Jest super naprawde wam polecam ! A jakie relaksujace dzwieki :tak: ,maly zasnol mi juz 2 razy w niej ! a jaka ma radosc jak widzi nowe kolory i zabawki ! Najbardziej podoba mu sie chyba rechot zaby ahhahah !Tak se w niej lezy i obserwuje az do znudzenia i zasypia :-D:-D:-D

nowe sa za ok 410 zł !

moja pchełka tez obrała sobie prawa strone:tak:
kazda czynnosc przy dziecku nalezy wykonywac naprzeminnie raz z jednej raz z drugiej strony ( podnoszenie , noszenie , układanie )
powtórze sie polecam Zawitkowskiego

i nie klepiemy do odbijania ja nie klepe i beka jak tatus:-D

NO w minach to on jest bombowy a wiekszosci nie da sie uchwycic aparatem !
Co do hustawki Fishera kupilismy uzywana za 280 zł +30 zł kurier ! Stan idealny ,nawet jak ja to mowie pachnie nowoscia! Jest super naprawde wam polecam ! A jakie relaksujace dzwieki :tak: ,maly zasnol mi juz 2 razy w niej ! a jaka ma radosc jak widzi nowe kolory i zabawki ! Najbardziej podoba mu sie chyba rechot zaby ahhahah !Tak se w niej lezy i obserwuje az do znudzenia i zasypia :-D:-D:-D

nowe sa za ok 410 zł !

aska rozpieszzcasz małego napewno ma frajde lezac w tej chustawce
ja tez o takiej myslalam ale jeszcze tatusia musze do tego przekonac:blink:

Witam się:) Nie było mnie tu troszkę, ale Was nadrobię, nie wiem czy dziś, jutro mam egzamin bardzo ważny, więc proszę Kobietki trzymajcie za mnie kciuki;) Boję się troszkę tym bardziej, że jak się okazało przez parę dni kułam to czego nie będzie na egzaminie a to co ma być nie zostało zakodowane w mojej głowie, a więc będzie lanie wody:p

Dziś z Myszką byłyśmy na usg bioderek. Wsjo super:) Zresztą nie mogło być inaczej jak na badaniu w zeszłym tyg też wszystko wyszło jak najlepiej.

Byłam dziś też na swojej pierwszej wizycie po połogu. Pięknie wsjo mam zagojone, śluzówka dobra i widziałam na usg, że owula tuż tuż, pęcherzyk już 17mm:p A więc krwawienie, które miałam do wczoraj to jeszcze było czyszczenie się.

Mam wybraną metodę antykon. Plastry. Na razie dostałam płytkę z książeczką o jednym rodzaju plastrów, muszę się zaznajomić i mogę używać. Ginka powiedziała, że to dobry pomysł. Ciekawa tylko jestem ile kosztują:p

Dziewczyny problema mam .........

Nie wiem co się stało z małym po kąpieli strasznie płakał aż siniał ... uspokajał się tylko na rękach jak był kołysany, nigdy wczesniej czegoś takiego nam się nie przytrafiło ........dałam mu cyca , a on possał trochę, poclamał i w ryk znowu i znowu kołysanie i noszenie i zasypia, pospał z 5 min i znowu ryk aż się dusi ......ja już nie wiem co to może być :no:głodny nie jest, bo przed chwila jak wył w niebogłosy to pokołysałam i dałam mu cyca i teraz jak narazie spi.

Mam pytanie:
czy to moze być atak kolki ? czy kolka musi objawiać się wierganiem nóżek i krzywieniem dziecka ? mój tylko płakał - ale to jak :no: nie wiedziałam co mam zrobić ..

to najprawdopodobniej był atak kolki... u nas też się tak rozpoczęła :-(

a z lepszych wiadomosci..:-D
stracilam 10cm w tyłku !!! :-D brzuch powoli wraca do normy .. za to cycki mam jak jakas niewydojona krowa.. rozmiar sprzed ciąży 75B a teraz 75 D :-D
w ciazy podchodzilo mi i pod 85 ale to cyba przez brzuch.. :)
jeszcze troche i wloze pierscionki na palce :)
w spodnie sprzed ciazy juz wczoraj sie wbilam :-D !!!
czuje ze dzieki temu karmieniu chudne i chudne :)
aa no i krwawienie jest coraz słabsze :) juz teraz tylko przy karmieniu troszeczke czasami ze mnie leci ..
wiec wszystko jest coraz lepiej ! :)

no i od dzisiaj Małej podaję witamine K :)
mamy takie kapsułki do wyciskania .. ladnie da sobie wcisnąć do buzi i ładnie zapija mlekiem :)

w przyszłym tyg do Pediatry idziemy a 2 lutego mamy wizyte u ortopedy :)
od jutra zaczynamy werandowanie i mysle ze w przyszlym tygodniu wybierzemy sie juz na spacerek :) albo moze jeszcze w tym.. zobaczymy.. w srode kolejna wizyta położnej .. babeczka anioł..pokazała nam jak dokladnie pepuszek przemywac bo ja troche nie bardzo wiedzialam jak to objąć..no ale pepek juz coraz mnie j trzyma.. bo wietrzymy przemywamy i w ogóle.. :)

NO I SEKSU MI SIE CHCE!!!!!!
a tak btw czy w połogu tez nawiedzaja takie dziwne sny?
bo mi sie snilo zem znowu w ciąży!! :-D

ANKA uwazaj na cycki:tak:zeby ci sie zastoje nie porobily i nie przewietrz ich czasami bo bedzie srogo.

Dziewczyny problema mam .........

Nie wiem co się stało z małym po kąpieli strasznie płakał aż siniał ... uspokajał się tylko na rękach jak był kołysany, nigdy wczesniej czegoś takiego nam się nie przytrafiło ........dałam mu cyca , a on possał trochę, poclamał i w ryk znowu i znowu kołysanie i noszenie i zasypia, pospał z 5 min i znowu ryk aż się dusi ......ja już nie wiem co to może być :no:głodny nie jest, bo przed chwila jak wył w niebogłosy to pokołysałam i dałam mu cyca i teraz jak narazie spi.

Mam pytanie:
czy to moze być atak kolki ? czy kolka musi objawiać się wierganiem nóżek i krzywieniem dziecka ? mój tylko płakał - ale to jak :no: nie wiedziałam co mam zrobić ..

Podobnie jest u mnie:tak::-(i to napewno jest kolka:tak:tylko dziwi mnie ze po kapieli go zlapalo:baffled:

GEORGINA trzymam kciuki za jutro;-)bedzie dobrze;-)

reklama
Aśka, też mamy ten bujaczek i wczoraj wyciągnęliśmy z piwnicy. Młoda się w nim uspokaja i przysypia, bo normalnie to wrzeszczy niemiłosiernie jak leży płasko na kanapie.

Dagmar, możesz jeszcze raz podać linka do Twojej chusty? Dziecko jest w niej pionowo?

Do góry