reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Od nas tez odjechala polozna:tak:dzisiaj troche ze mna pogadala,wylumaczyla poradzila.Obejrzala malego i mowi ze jest wsio ok:-)tylko ze chyba boli go brzuszek,kazala podawac Esputicon i jak by jeszcze nadal bolalo i mial kolki to czopki Viburcol.
A do mnie wlansie dzwonił kurier :):-D:-D
Filipka hustwka jedzie do nas :)Juz sie nie moge doczekac !Mam nadzieje ze dziecko bedzie zadowolone !:tak:

No to Fifi bedzie mial teraz nowe zajecie:-)

Laski umieram zaraz padnę z nim na rękach. chyba się zaczynają kolki:baffled:

Polozna mi powiedziala ze chlopcy maja czesciej kolki niz dziewczynki:-(

reklama
idę ściągnąć pokarm bo mały się wybudzi zaraz na jedzenie - wypróbujemy nową butelkę. :tak:
ja dziś też będe ściagać, bo moje brodawy już więcej karmienia nie zniosą:baffled: nie wiem o co chodzi...Malutka chwyta ładnie, nie gryzie a one tak wrażliwe,że i tak całe popękane :wściekła/y: wkółko smaruje i smaruje i nic...jak zrobie w ciągu dnia 2 karmienia z butli (pokarmem sciągnietym) to w miare się zaleczą i jeden dzień jest spokój...nie wiem co mam robić już sama...jak sciągam laktatorem to boli jakby mniej,ale też boli :-( przy karmieniu ból jestr straszny... czasem aż wyciska łzy z oczu:-( ale boli tylko na początku...

Ostatnia edycja:
ja dziś też będe ściagać, bo moje brodawy już więcej karmienia nie zniosą:baffled: nie wiem o co chodzi...Malutka chwyta ładnie, nie gryzie a one tak wrażliwe,że i tak całe popękane :wściekła/y: wkółko smaruje i smaruje i nic...jak zrobie w ciągu dnia 2 karmienia z butli (pokarmem zciągnietym) to w miare się zaleczą i jeden dzień jest spokój...nie wiem co mam robić już sama...jak zciągam laktatorem to boli jakby mniej,ale też boli :-( przy karmieniu ból jestr straszny... czasem aż wyciska łzy z oczu:-( ale boli tylko na początku...
wspólczuje, ja mam problem z "bekaniem synka"-nie potrafi.jje bardzo łapczywie w nerwach bo ma kolki (straszne) potem jak mu si eodbija to juz kilka razy mi sie dusil to jest straszne -lek ogromny martwie zeby mu sie nic nie stalo :-:)-:)-(
jak nie mail kolek bylo ok super chwyta i ladnie jadl a teraz wszystko do kitu plakac sie chce:wściekła/y::wściekła/y:

MOj mi zakupil na rocznice slubu :-D:-D:-D:-D ( 3 luty) - 9 lat razem ;-)

my 3 lutego mamy rocznice tego kiedy sie poznalismy ... w tym roku bedzie juz 12 lat !!!!!

A widzisz,nie ma czegos takiego jak uczenie dziecka z ksiazki:no:jest to nie mozliwe,owszem mozna czegos przestrzegac ale nie da sie wszystkiego:no:i to nazywa sie rozpieszczanie:tak:dobrze ze moj maly nie spi z nami.

staram sie zeby Agatka spala jak najdluzej w lozeczku ... do tej pory spokojnie do 5 rano a nawet do 7 sie udawalo ... ale dzis spala jakos strasznie niespokojnie i musialam trzymac za raczke ... po godzinie przewieszki nad lozeczkiem moj kregoslup odmowil posluszenstwa !! i cale szczescie ze ja wzielam bo tak bylo do samego rana!!!

a co do moich planow odnosnie wyspania sie - zapomnijcie !!! tesciowa zaraz rano mi znalazla robote - rozbieranie choinki ... a tak chcialam sie kolo agatki polozyc chociac na godzine ...

Eliza ja tez tak mialam ale smarowalam brodawy swoim mlekiem, a jakby to nie pomagalo to moze odciagnij na poczatku troszku mleka:-):-):-)

mea mogla se ja sama rozstroic, wyniesc na strych... i zostać tam z ozdobami do nastepnych swiat:-D:-D:-D:-D:-D

Aha zapomnialam wspomniec, ze dzis ide do ksiedza i jak sie zgodzi to 31.01 mamy chrzest;-);-);-) teraz kombinuje co ubrac malej i co najwazniejsze w czym ja wystapie:sorry2::sorry2::sorry2: w sobote przymierzylam plaszcz i wsio est ok tylko na cyckach sie nie dopinam:baffled::baffled::baffled:

Zdaj relacje czy malemu podeszla butla!

podeszła, jadł bardzo spokojnie :tak: dłużej jak zwykle i zjadł mniej o 20 ml bo zasnął.

ja dziś też będe ściagać, bo moje brodawy już więcej karmienia nie zniosą:baffled: nie wiem o co chodzi...Malutka chwyta ładnie, nie gryzie a one tak wrażliwe,że i tak całe popękane :wściekła/y: wkółko smaruje i smaruje i nic...jak zrobie w ciągu dnia 2 karmienia z butli (pokarmem zciągnietym) to w miare się zaleczą i jeden dzień jest spokój...nie wiem co mam robić już sama...jak zciągam laktatorem to boli jakby mniej,ale też boli :-( przy karmieniu ból jestr straszny... czasem aż wyciska łzy z oczu:-( ale boli tylko na początku...

właśnie z tego powodu też ściągam, moje brodawki po nocy są sine i popękane. także dziś przerwa od cyca i smarujemy się bepantenem.

wspólczuje, ja mam problem z "bekaniem synka"-nie potrafi.jje bardzo łapczywie w nerwach bo ma kolki (straszne) potem jak mu si eodbija to juz kilka razy mi sie dusil to jest straszne -lek ogromny martwie zeby mu sie nic nie stalo :-:)-:)-(
jak nie mail kolek bylo ok super chwyta i ladnie jadl a teraz wszystko do kitu plakac sie chce:wściekła/y::wściekła/y:

wiem co przeżywasz bo mam to samo, tyle że mój Daniel jeszcze dość konkretnie chlusta na wszystkie strony... i znowu od nocy męczy się ze zrobieniem kupy...

witam kochane
nawt nie proboje nadrabiac bo nie mam szans
za nami weekend pod tytulem KOLKA
naszczescie moj alanek ma kolki w dzien a w nocy ladnie spi wiec i ja sie w miare trzymam
mam pytanie co do sab simplex
czy to normalne zeby dziecko bardzo po nich ulewało
czy nadal je stosowac czy moze lepiej przestac
sama juz nie wiem

reklama
Cherie, kala83, Wika_20 i eliza80 ucałujcie swoje kruszyneczki od Julci:-) ta nasza elitarna piątka skończyła dziś miesiąc:-)

Do góry