reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

U mnie ręce zastąpiła kołyska, mały woli kołysanie niż mamę czy tatę. Powoli trzeba będzie go i od tego oduczyć ale póki co to mi go szkoda przez tą nietolerancję pokarmową {biegunka, wzdęcia} i na razie go kolebiemy.

reklama
dobra dziewczynki, idę zrobić papu mojemu Szkrabowi i sprzedam go swojej mamie na jakieś 2 godziny, bo i u mnie s jak sesja czai się za rogiem, więc wypadałoby coś się pouczyć.
miłego wieczoru i spokojnej nocy :tak:

pozatym mam pytanko czy wasze szkraby tez maja krostki na twarzy?? moj ma na policzkach najwiecej takie z bialymi grudkami... troche na brodzie .... i coraz wiecej od kilku dni.....????????????????????????????

Moj ma takie biale od urodzenia i nikt nic na nie nie mowil:no:jesli nie sa czerwone,ropne to mysle ze to nic zlego.

dobra dziewczynki, idę zrobić papu mojemu Szkrabowi i sprzedam go swojej mamie na jakieś 2 godziny, bo i u mnie s jak sesja czai się za rogiem, więc wypadałoby coś się pouczyć.
miłego wieczoru i spokojnej nocy :tak:

Ach jak ja ci zazdroszcze ze mozesz go dac choc na kilka godzin do mamy:tak:moja jest za daleko zebym mogla jej podrzucic a tesciowa....wole nic nie pisac.

Dziewczyny wiem, że ten temat już był, ale wówczas nie byłam w potrzebie i nie czytałam wtedy o tym, więc ponawiam pytanko nt ropienia oczek. Myszce ropieje oczko od paru dni, myślałam, że to zwykła ropka jaką się ma po pobudce, ale ona to ma po parę razy na dzień. Przemywam solą fiz., ale to po paru godzinach jest znowu. Czym Wy to traktowałyście?

Dziewczyny wiem, że ten temat już był, ale wówczas nie byłam w potrzebie i nie czytałam wtedy o tym, więc ponawiam pytanko nt ropienia oczek. Myszce ropieje oczko od paru dni, myślałam, że to zwykła ropka jaką się ma po pobudce, ale ona to ma po parę razy na dzień. Przemywam solą fiz., ale to po paru godzinach jest znowu. Czym Wy to traktowałyście?

Ja mam przepisane krople do oczu ale calkowicie nie pomagaja,chyba zaczne je stosowac czesciej lub poprosze o jakies inne.

Ja mam przepisane krople do oczu ale calkowicie nie pomagaja,chyba zaczne je stosowac czesciej lub poprosze o jakies inne.
A miałaś je przepisane po obserwacji Malca przez doktora? Bo się zastanawiam czy jakbym doktorce powiedziała o oczku Małej to czy by mi coś przepisała bez obserwowania tego oczka czy muszę z Martynką do niej jechać.

reklama
Ach jak ja ci zazdroszcze ze mozesz go dac choc na kilka godzin do mamy:tak:moja jest za daleko zebym mogla jej podrzucic a tesciowa....wole nic nie pisac.

ja stwierdziłam, że się na weekend przeprowadzam z Małym do rodziców żeby się pouczyć i wyspać, tym bardziej, że mój mąż ma akurat nocki i wymieniami drzwi u nas w domu.

nam nie pomógł Tobrex - antybiotyk, próbowaliśmy przez 2 tygodnie.
teraz przemywamy solą fizjologiczną, uciskamy wewnętrzny kącik oczka, znowu przemywamy solą bo po masażu jeszcze ropa wypływa a jak już oczko jest czyste to zakraplamy Floxal. po 2 dniach widzę poprawę.

Do góry