reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

O sikanie - temat rzeka :tak: ale tutaj wygrywają chłopaki :-p bo sikają we wszyskie kierunki świata jak z wozu strażackiego ... pierwszy szok przezyłam w szpitalu- nawet nie wiem kiedy siknął - dopiero moja mokra poduszka go zdradziła, a potem to już celował w twarz swoją, moją, męża, babci, w meble itd ...

reklama
ech blogoslawie dzien w ktorym uparlam sie na zakup bazy do samochodu !! wkladam fotelik - jest klik i gotowe ... wyjmowanie to tez tylko pstryk i jest :) jak sobie pomysle ile gimnastykowania jest przy zapinaniu fotelika pasami to mi ciary po plecach laza !!

eeee przeciez zapiecie pasami to oprocz pierwszego razu :-Dzadna gimnastyka...choc pewnie z baza jest to jeszcze prostsze:tak:

Witam wszystkie mamusie :-)

...choc kapalam tylko dwa razy ,bo na codzien tatus sie tym zajmuje to nie mialam zadnych problemow zajac sie tym sama...ale my zdecydowalismy sie na ten regalik do kapieli z przewijakiem i poleczkami dzieki czemu wszytsko jest pod reka,wiec czynnosci z pielagnacja malenstwa to prawdziwa przyjemnosc i zero problemow...no ale fakt faktem do takiego sprzetu trzeba miec duza łazienke,bo miejsca troszke zajmuje:tak:

ja najwiekszy problem bede miala z nalaniem wody do wanny bo musialabym mala zostawic na przewijaku i obejsc wanienke zeby nalac wody ... no i bede musiala cieplejsza lac bo zanim mala przygotuje to zdazy wystygnac !! no i lazienka malutka ... iec zmiescic sie z calym majdanem to sztuka sama w sobie !! pomijam juz fakt ze Agatka bardzo lubi sie kapac ale niekoniecznie sie potem lubi ubierac !! i co drugi dzien slysze po kapieli "co ty tam temu dziecku robisz ze sie tak wydziera" no qrwa jak bym jej krzywde robila ze sie ja ubiera ... ja kiuedys tej kobicie *******ne raz a porzadnie ...

a tak btw to wlasnie mi przyjechali goscie i tesciowa ma nareszcie Laurke do zabawy i nie sterczy mi z łbem w wozeczku !! znowu mam na nia nerwa ... ech

Witam sie kochane !
Boze jak ja wam wspolczoje nieprzespanych nocek !MOje dziecko spi super ,jestesmy wyspani i szczesliwi.
Juz nie od pierwszej osoby slysze ze Bozia nam w grzecznym dziecku tym razem wynagrodzila przejscia z Patrykiem - jak se przypomne jak brakowalo mi cierpliwosci po 2 miesiacach wiecznego placzu i kolek i balam sie ze nie wytrzymam i krzywde zrobie w nerwach !A kolki trwaly 4 miesiace u nas od godziny 16 do godziny 22 !!!!! A nie raz i noce sie załapywały !A ze byl wczesniakiem to znosil to o wiele gorzej gdyz nie do konca mial rozwiniety uklad pokarmowy !:tak:

Tak teraz patrze na moje dziecko te mniejsze i uwierzyc nie moge ze plakał nam zalednie 3 razy i w tym dzisiaj byl ten 3 raz - a to dlaczego? bo zostawilam go w lozeczku spiacego a Jarek odkurzal u Patryka i tak sie zlozylo ze zadno z nas nie slyszalo ze sie obudzil :tak: jak weszlam do pokoju to maly wyl na calego !!!! z takim zalem ze hej !

Naprawde wam wspoloczuje bo moje dziecko jak zasnie ok 22 tak dzisiaj wstal o 4.20 na karmienie :szok::szok::szok:,powalczyl do 5 i zasnol kamiennym snem do 9 .:tak:..i tak mamy co noc ! Jak nie zasnie odrazu tak polezy ok 30minut - max godzina i zasypia sam!

Kupy mi nie robil 2 dni ostatnie za gto wczoraj jak sie zerznoł tak 3 walnol godzina po godzinie :) Ale wiem ze nic go nie boli ,ze nie meczy sie w trakcie robienia ,Baki wali na potege .Mysle ze ten Bobotic nam naprawde pomaga i nie bede zmieniac na sab simplex narazie bo nie widze potrzeby !Nalezy jedynie pamietac o regularnosci jego podawania 4 razy dzinnie ( ostatnie przed snem) i dziecko spi spokojnie !

Pamietam ze mialam tylko 2 pierwsze tygodnie z Filipkiem - masakre - chodzilam na rzesach bo maly wstawal co 1-2 godziny ale pozniej zaczelo sie wszystko normowac.

Zycze wam wytrwalosci i cierpliwosci ,wszytsko sie unormuje i dzieci dadza wam odpoczac!

Aga tobie to juz wogole wspolczoje ,Hania jeszcze taka malutka i tez potrzebuje waszego miziania a przy maluszku nie zawsze znajdujesz zapewne na to czas! Moj Patryk jest juz duzy nie dosc ze mi pomoze przy Fifim to sam soba sie zajmnie! Biedna Hania napewno za bardzo nie rozumie calej tej sytuacji taz mama byla tylko jej.Ale z tego co piszesz i tak dzielnie to znosi !Dzielna dziewczynka !

ja najwiekszy problem bede miala z nalaniem wody do wanny bo musialabym mala zostawic na przewijaku i obejsc wanienke zeby nalac wody ... no i bede musiala cieplejsza lac bo zanim mala przygotuje to zdazy wystygnac !! no i lazienka malutka ... iec zmiescic sie z calym majdanem to sztuka sama w sobie !! pomijam juz fakt ze Agatka bardzo lubi sie kapac ale niekoniecznie sie potem lubi ubierac !! i co drugi dzien slysze po kapieli "co ty tam temu dziecku robisz ze sie tak wydziera" no qrwa jak bym jej krzywde robila ze sie ja ubiera ... ja kiuedys tej kobicie *******ne raz a porzadnie ...

a tak btw to wlasnie mi przyjechali goscie i tesciowa ma nareszcie Laurke do zabawy i nie sterczy mi z łbem w wozeczku !! znowu mam na nia nerwa ... ech
och Ty to się masz z tą teściówką :nerd: Ja bym już dawno uciekła od takiego babsztyla :baffled:
My na szczęście mamy dużą łazienke i cały ten majdan się zmieścił...no i wygodne jest jeszcze to,że wanienka ma odpływ ,wodę nalewa się prysznicem ,więc dzwigać wogóle nie trzeba ...jedyny minus jak to w takich wynalazkach,że wanienka jest mała i na dlugo nie starczy,ale w sumie to najtrudniejsze są początki ,więc ważne że przynajmniej na tym etapie mamy wygodnie:tak:

Naprawde wam wspoloczuje bo moje dziecko jak zasnie ok 22 tak dzisiaj wstal o 4.20 na karmienie :szok::szok::szok:,powalczyl do 5 i zasnol kamiennym snem do 9 .:tak:..i tak mamy co noc ! Jak nie zasnie odrazu tak polezy ok 30minut - max godzina i zasypia sam!
u mnie podobnie ...Dzięki Ci Boże za takie dzieciatko grzeczne :tak:

O sikanie - temat rzeka :tak: ale tutaj wygrywają chłopaki :-p bo sikają we wszyskie kierunki świata jak z wozu strażackiego ... pierwszy szok przezyłam w szpitalu- nawet nie wiem kiedy siknął - dopiero moja mokra poduszka go zdradziła, a potem to już celował w twarz swoją, moją, męża, babci, w meble itd ...

Moj tez pierwszy raz w szpitalu:tak:calego musialam przebierac.W domu tez mu sie dosc czesto to zdarza,np.dzis w nocy:tak:no ale na szczescie siebie nie obsikal.

U mnie jest podobnie:tak::wściekła/y:jak maly placze to tesciowa przylatuje na sprawdzian:wściekła/y:kuzwa jak bym mu krzywde robila lub molestowala:wściekła/y:wkurw... sie wtedy jeszcze bardziej,co ona mysli ze ja caly dzien bede go glaskala,nosila i wogole.Narazie sie opanowuje ale juz mezowi powiedzialam ze mam tego dosc i ze przyjdzie taki dzien ze warkne na nich:tak::wściekła/y:albo niech sobie zamknal uszy albo niech sie kuzwa wyprowadza.

hej!
ja brzydko mowiac padam na ryja!
noce w miare spokojne ale ta moja Anielka w dzien to tylko na rekach! zamowilam chuste bo to moja ostatnia deska ratunku! ma dziecko alergie na lezenie. jak czytam ze wasze dzieci same zasypiaja to normalnie plakac mi sie chce. Anielka po jedzeniu kimnie chwile, po odbiciu sie budzi i ani mysli juz o spaniu, trzeba ja bujac, a odlozenie do lozeczka konczy sie katastrofa!
Rozalka lekko podenerwowana cala sytuacja. w nagrode ma na obiad frytki i zapiekanke. zamowione z pizzeri, bo nie mialam kiedy obiadu ugotowac. mam wyrzuty sumienia, ale Rozalka nie jada takich rzeczy prawie w ogole wiec jest zachwycona, chociaz tyle.
nie mam pomysłu na ta Anielke, od 2 dni jest tragedia, jest cisza i spokoj kiedy jest na rekach. brzuszek ma miekki, kupki robi jak zwykle, popierduje, normalnie je.

reklama
No wlansie takie sa uroki mieszkania razem z rodzicami lub tesciami :-D.
U mnie podobnie choc mamy 2 osobne mieszkania ,czesto zagladaja i sprawdzaja czy abym cos nie zrobila zle ....tylko ze u mnie zlaza moi rodzice !!!! Wiem ze robia to z troski ,ale i tak to staje sie juz upierdliwe i meczace !

A ja mam rebusa !!!!!!!!!!!!:-D:-D:-DI zaraz wyjde z siebie !
Musze wymyslec menu na chrzciny ! I mnie trafia !:wściekła/y: Cos latwego i nie pracochlonnego hahahahahah ! Bedzie obiad z 2 dan ,tort i ciasto na deser i jakies przystawki - no wlansie doradzcie please !
Zreszta nie mam pojecia gdzie posadze 23 osoby :szok:.
Wogole chcialabym miec to juz za soba :baffled: ale jak pomysle ze lepsze to niz komunia Patryka bo tam to juz wogole bedzie masakra!!!!!!!!!!!!!!!
No i trzeba wspomniec ze chrzciny juz za tydzien

Ostatnia edycja:
Do góry